Digidexo.com

History of Chocolate Making

History of Chocolate Making


Mange tenker på sjokolade som en søt dessert godbit oppfunnet i moderne tid. Men gamle mesoamerikanske sivilisasjoner brukte bitter sjokolade drikker i både religiøse ritualer og sosiale sammenhenger. Siden den gang har det vært mange viktige oppfinnelser for å forbedre sjokolade gjør prosessen.

Masseproduksjon

De tidlige 1700-tallet så oppfinnelsen av to maskiner som tillot store mengder kakao bønner som skal behandles. En franskmann ved navn Doret opprettet en hydraulisk maskin som bakken kakao frø til et lim, mens en landsmann som heter Dubuisson oppfant dampdrevne sjokolade mill.

Dutching

I 1828, CJ van Houten, nederlandsk kjemiker og sjokolade gjør pioner, patentert en hydraulisk maskin som utvinnes kakaosmør og forlatt en tørr kake som ble knust til pulver. Dette pulveret ble kalt "nederlandsk kakao."

Sjokolade Barer

I 1847 ble den første moderne sjokolade bar oppfunnet av engelskmannen Joseph Fry. Mr. Fry lagt smeltet kakaosmør tilbake til nederlandsk kakao og skapte en sjokolade pasta som lett ble støpt.

Melkesjokolade

I 1875, sveitsisk chocolatier Daniel Peter kombinert kondensert melk og kakao for å skape verdens første melkesjokolade.

Conching

I 1879, Rodolphe Lindt oppfant conching prosess, som involverte oppvarming og rullende sjokolade til det er glatt. Conching skaper kremaktig sjokolade som smelter i munnen.