Digidexo.com

Hva er normal hyppighet av vannlating?

Hva er normal hyppighet av vannlating?


Urinering kan avsløre informasjon om en persons helse. Noen som opplever smertefull vannlating eller hulrom urin som er mørk eller merkelig farget kunne ha et medisinsk problem. Hvis en person urinerer langt oftere enn normalt, kan det også være et tegn på en helsetilstand.

Normal Frequency

Normal hyppighet av vannlating varierer fra person til person. I gjennomsnitt må en voksen ugyldiggjøre en total av 34 til 51 gram av urin fra blæren daglig. Dette betyr urinering hver to til tre timer i løpet av en dag, eller et gjennomsnitt på seks til syv ganger i løpet av en dag, i henhold til blære og tarm Foundation. De fleste mennesker er i stand til å sove seks til åtte timer i natt uten å måtte stå opp for å urinere.

Normale variasjoner

Noen faktorer føre normale variasjoner i hyppigheten av vannlating for voksne. En person som drikker mer væske vil urinere oftere enn andre. Noen mennesker kan vente lenger mellom ugyldig blæren. Som en mann aldre, er det ikke uvanlig for ham å trenge å urinere en gang i løpet av natten. Dette kan også skje til noen som drikker store mengder væske før du går til sengs.

Årsaker til endringer

Endringer i normal hyppighet av vannlating kan være forårsaket ved å drikke mer eller mindre væske enn vanlig. Noen medisiner fungere som diuretika, noe som forårsaker en person til å urinere oftere enn normalt, ifølge "Mosby lærebok for Home Care Aide." Medisinske tilstander kan endre en persons hyppig vannlating, inkludert blære infeksjoner eller en forstørret prostata.

Behandling

For en person opplever hyppigere vannlating enn normalt, justere hvor mye han drikker, eller når han drikker det kan gi lindring. Hyppig vannlating forårsaket av et medisinsk problem som en forstørret prostata vil bli løst ved å behandle den underliggende medisinsk tilstand som forårsaker problemet. Behandling, inkludert blære omskolering, kan hjelpe en person urinere sjeldnere.

Betraktninger

En person kan tisse mer eller mindre hyppig enn gjennomsnittet, og fortsatt være normal. Hvis en person plutselig begynner urinering langt oftere enn normalt, og hvis behovet for å gjøre det er i konflikt med evne til å arbeide eller nyte livet, bør hun ta kontakt med sin lege. Noen ganger kan en endring i hyppig vannlating er det første tegnet på et medisinsk problem. Eventuelle endringer i fargen på urinen bør bemerkes, ifølge National Institutes of Health.