Digidexo.com

dødsralling

Dødsralling Symptomer

Dødsralling Symptomer


En dødsralling er en lyd eller serie av lyder som er vanligvis laget av en pasient som er i de siste dager eller timer av livet sitt. Støy, som høres ut som en dyp gurgle eller rasling, er forårsaket av endringer i luftveiene som oppstår like før døden. Reduksjonen i evne til å svelge og puste klart forårsaker overflødig sekret fra luftveiene til å samle seg i baksiden av halsen, som igjen fører til at lyder kjent som en dødsralling. Dødsralling høres ut som om det er en smertefull opplevelse, men det ser ikke ut til å forårsake smerte for pasienten, ifølge The National Cancer Institute.

Rallende lyder

Lyden av en dødsralling er den mest åpenbare symptom. Pasienter som opplever en dødsralling vil begynne å lage en lyd som ligner på en rangle. Anstrengt pust kan følge dette symptomet, men i mange tilfeller oppstår det raslende lyd med normal pusting.

Sekreter i halsen

Når en pasient er meget dårlig, lungene og hele åndedretts-systemet begynne å fungere på et redusert nivå. Dette fører til at sekret fra luftveiene (slim og spytt) å samle opp i halsen. Når pasienten prøver å snakke eller å bare puste normalt, oppstår dødsralling. De luftveissekreter kan lekke fra munnen i form av spytt.

Manglende evne til å hoste Eller Swallow

Noen pasienter med en dødsralling vil oppleve en manglende evne til å hoste eller svelge normalt. Selv om dette normalt ikke vil forårsake smerter for pasienten, kan det være den mest ubehagelige symptomer av døds skrangle. I noen tilfeller er dette symptom er lettet ved bruk av sug som fjerner de slim fra baksiden av halsen. Imidlertid er suge typisk gjort bare hvis familien av pasienten er meget opprørt dødsralling støy. Den suctioning handlingen kan være smertefullt for pasienten, og vil typisk føre til mer ubehag at problemer med å svelge eller hoste vilje.

Definisjonen av Agonal respirasjon

Definisjonen av Agonal respirasjon


Agonal respirasjon går under mange navn, inkludert gispende respirasjon, Cheyne-Stokes respirasjon og dødsralling. Som navnet indikerer, er disse åndedrag (respirasjon) lyd som om de forårsaker smerte.

Betydning

Når agonal respirasjon forekommer, er på slutten av livet nær. Det kan være noen få minutter, i tilfelle av hjertestans, eller så lenge som uker i tilfelle av noen sykdommer, så som kreft.

Funksjon

Agonal respirasjon er et tegn på at kroppen ikke får nok oksygen. I tilfelle av hjertestans er agonal puste en indikasjon for å starte HLR (hjerte- lungeredning).

Betraktninger

Mens lyden av agonal respirasjon gjør at folk tror at personen må være i smerte, er det ingen harde vitenskapelige bevis som støtter dette.

Identifikasjon

Ifølge American Heart Association, "Mange ganger folk som plutselig kollapser av hjertestans vil gjøre en gispende støy som kan forveksles med å puste. Dette kalles agonal puste eller gisper. Det kan høres ut som gisper, snorting, gurgling, stønn eller anstrengt puste. Husk, gisping ikke puster. "

Misforståelse

Mange ganger folk tror at noen har agonal respirasjon er fortsatt puster, når det faktisk er de ikke. For hjertestans ofrene, kan dette bety forskjellen mellom liv og død.

Hvordan vite hva kan man forvente i sluttfasen av Lung Cancer

Hvordan vite hva kan man forvente i sluttfasen av Lung Cancer


Hva du kan forvente i sluttfasen av lungekreft vil variere fra pasient til pasient med den spesielle naturen av deres lungekreft, alder og behandlingsalternativene som er valgt for lungekreft. Men det finnes måter å være relativt klar over hva du kan forvente i sluttfasen av lungekreft, slik at du og dine kjære kan være forberedt.

Bruksanvisning

Lær forskjellene mellom lungekreft etapper.

Stage I lungekreft er lokalisert og kreftceller eller svulst er relativt uutviklet som åpner for mer enkel og lokalisert behandling som lokaliserte stråling eller kirurgisk fjerning. Trinn II lungekreft innebærer et større mer utviklet tumor som kompliserer lokal behandling, og kan gjøre fjerning av tumoren vanskeligere. Stage III innebærer lungekreft som har spredd seg betydelig gjennom et område og har som regel begynt å infiltrere de lokaliserte lymfeknuter rundt den opprinnelige orgelet. Stage IV innebærer spredning lungekreft som betyr at kreften har spredd seg i hele kroppen eller til andre organer i kroppen og krever mer systemisk behandling som kjemoterapi.

Trykk på lungekreft lege for å forklare deg hvordan behandlingstilbud vil endres med den fremrykkende etapper.

Siden rundt førti prosent av lungekrefttilfeller ikke blir diagnostisert før stadium IV, mange pasienter behandlingstilbud er begrenset. Hvis derimot, du fange kreften tidlig, bør du være informert om hvordan legen vil fase inn mer vanskelige eller systemiske behandlinger. Er stråling blir vurdert, vil kirurgisk fjerning være et alternativ, når vil kjemoterapi være oppmerksom? Disse spørsmålene er alle verdt å spørre hvis du ønsker å vite hva du kan forvente i de siste stadiene av kreft.

Forskning bivirkninger av hver lungekreft behandling alternativ.

Hvis du har en del av en lunge fjernet du vil oppleve økt kortpustethet, nedsatt atletiske evner, og andre relaterte symptomer. Hvis du går gjennom stråling du kan oppleve strålingssyke etter behandlinger. Kjemoterapi fører også generelt smerter, oppkast, diaré og dehydrering.

Vær forberedt på tegn på lungekreft sprer seg.

Du kan ha økt problemer med å svelge eller fange pusten hvis halsen blir infiltrert av kreft. Bein kan begynne utstrålende smerter i rygg, hofter, eller ribber hvis kreften beveger seg til skjelettet. Hvis kreften beveger seg mer mot halsen eller hjerne du kan oppleve hodepine, tåkesyn, svimmelhet, eller anfall.

Forstå hvordan lungekreft vanligvis ender.

Lungekreft til slutt begynner å fylle lungene med væske i et slikt tempo at væsken må være drenert for pasienten å få nok oksygen. På dette punktet, generelt alt som kan tilbys er medisin for å lindre smerten, og det som ofte kalles palliativ omsorg. Generelt sett, mister pasienten evnen til å oppfylle sine egne oksygenbehov, ofte sover mer enn han eller hun er våken, og til slutt utvikler det som ofte kalles "dødsralling" i sine puste. Når kreften kommer til dette stadiet er det på tide å si farvel og varsle familien om hva du kan forvente som de siste stadiene av kreft er endt kurs.

Se mer informasjon om sluttfasen av lungekreft og hva du kan forvente under.

Tips og advarsler

  • Mange lungekreftpasienter avgjøre mot sluttfasen for å begynne foregående behandling og bedre livskvalitet.
  • Andre lungekreftpasienter velger behandling for å redusere veksten av tumoren for å forlenge levetiden selv om det betyr å oppleve alvorlige bivirkninger.
  • Vær forberedt på økt irritabilitet, humørsvingninger, og vanskeligheter med å komme i kast med livet slutt.
  • Se mer informasjon om lungekreft i relaterte artikler over.