Digidexo.com

symptomer på lav oksygenmetning

Tegn og symptomer på lav oksygenmetning

Tegn og symptomer på lav oksygenmetning


Forvirring, tetthet i brystet og manglende evne til å puste er alle svært skremmende følelser. De er også tegn på en kropp som opplever lav oksygenmetning nivåer eller, hva er referert til av medisinske fagfolk, hypoksemi. Hypoksemi er diagnostisert når nivåer av oksygen i blod er ekstremt lavt. Denne tilstand kan ha en rekke medisinske årsaker; å ha lave nivåer av oksygen metning kan forårsake en kropp ikke å fungere skikkelig. Denne tilstanden er diagnostisert av en blodprøve eller en liten pulsoksymeter som er festet til fingeren.

Cyanose

Cyanose er et medisinsk begrep for å beskrive når huden og slimhinnene ta på seg en blå farge. Dette skjer fra en mangel på oksygen i blodet. Hemoglobin er et protein i blodet som mottar oksygen fra lungene. Når hemoglobin ikke har tilgang til oksygen den trenger, viser det blå forårsaker blod å ha et blålig skjær. Når en person opplever lav oksygenmetning, er denne blå hue sett oftest i deres finger og tånegl senger samt sine lepper. Cyanose er avledet fra det greske ordet "cyanos" som betyr mørk blå.

Dyspné

Tung pust ved anstrengelse, til tider referert til som luft sult, er når en person har problemer med å puste eller kortpustethet. Noen mennesker som opplever dyspné kan føle svak eller sliten. De kan finne seg tungpustethet eller å ha hosteanfall. Andre symptomer er en stram følelse i brystet eller sliter etter pusten. Gitt at våre organer vanligvis puste uten en bevisst innsats, å finne seg selv andpusten er svært alarmerende; panicking kan forverre følelsen.

Tachypnea

Tachypnea er et begrep som beskriver raskere-enn-normal pusting. Antall åndedrag tatt per minutt varierer, avhengig av faktorer som for eksempel en persons alder; derfor er tachypnea diagnostisert når noen overskrider normen for deres aldersgruppe. Dette er svært lik hyperventilating; Men folk er vanligvis ansett for å være hyperventilerer når de føler seg engstelig. Selv om noen medisinske fagfolk kan utveksle de to begrepene, er en diagnose av tachypnea vanligvis brukes når en person lider av lav oksygenmetning.

Redusert bevissthetsnivå

Medisinske fagfolk ta på alvor enhver person som viser et redusert nivå av bevissthet siden det kan være et symptom på et mye større medisinsk problem. En person opplever lav oksygenmetning nivåer kan vise mental forvirring. En reduksjon i en persons mentale tilstand er tydelig når de ikke kan prestere på sitt vanlige nivå. For eksempel en person kan være i stand til å gjenkjenne personer eller steder som de er kjent. De kan også være uklart på dagens dato eller muligens deres by eller befinner deg.

Tegn på lav oksygenmetning

Lav oksygenmetning, også kjent som hypoksi, refererer til en mangel av oksygen inne i legemet. Hypoksi kan klassifiseres som generalisert hypoksi, noe som resulterer når hele kroppen blir nektet av oksygen, hypoksi eller vev, forårsaket av mangel på oksygen i et bestemt kropps seksjon eller område. Det er et resultat av utilstrekkelig oksygentilførsel til legemet som fører til et fall i partialtrykket av oksygen i det arterielle blod. Normal oksygenmetning varierer mellom 96 prosent til 100 prosent, mens en prosent under 90 kan føre til livstruende komplikasjoner.

Cyanose

Cyanose er knyttet til un-oksygenrikt hemoglobinnivå innen kapillærene som overstiger 5 g / dl fører til negl senger, slimhinnene, hud pigment og noen ganger nese, ører og føtter blir blå. Den blå pigment er lett synlig når oksygennivået i kroppen faller under 90 prosent. Cyanose kan også tilskrives nærvær av unormalt høy methemoglobin (MetHb) som hindrer MetHb fra binding med oksygen, senking av oksygenmetning.

Kognitiv Distortion

Når tilgangen på oksygen når hjernen er blokkert, det reduserer nivået av bevissthet og oppmerksomhet og fører til ukoordinert bevegelse. Ytterligere reduksjon av oksygen tilgjengelighet i hjernen kan forårsake cerebral hypoksi som kan føre til koma, som er et fullstendig tap av bevissthet. Andre symptomer på cerebral hypoksi som mangel på respons til lys og dårlig pust kan oppstå fra alvorlig reduksjon av oksygenmetning i hjernen.

Gastronomiske Forstyrrelser

Når kroppen opplever lav oksygenmetning, er blod rettet mot vitale organer som hjerte, hjerne og lungene, fører til nedgang i fordøyelsen og absorpsjon av mat i mage-tarmkanalen, og dermed kompromittere sin kjernefunksjon. Forstyrrelse av fordøyelsessystemet som følge av oksygenmangel vil føre folk til å føle seg kvalm og lider av tap av appetitt. Langsom absorpsjon og nedbryting av mat i mage-tarmkanalen som følge av oksygenmangel kan forårsake oppkast.

Rapid Breathing

Når kroppen opplever hypoksi, kommer det automatisk opp med ulike mestringsstrategier for å håndtere situasjonen. Dybde og hastighet av pust økes for å bidra til å levere mer oksygen til lungene. Pulsfrekvensen øker som en følge av hjertets pumpe raskere blod for derved å øke graden av oksygentilførsel til vev. Alle disse tilpasningene manifest i rask pust som kroppen forsøker å gjøre opp for oksygen underskudd i systemet. Kroppen kan imøtekomme disse tilpasningene bare for en begrenset periode, noe som nødvendiggjør ekstra oksygen.

Behandling av Hypoksi

Hypoksi blir ofte behandlet ved å gi pasienter supplerende oksygen, vanligvis referert til som oksygenbehandling. Personer som lider av hypoksi er innlagt på sykehus og plassert på en mekanisk ventilasjon for å bistå med å puste. De vitale tegn på blodtrykk, respirasjonsfrekvens, temperatur og hjertefrekvens overvåkes hele tiden. Kalde tepper kan bidra til å forsinke hjernen celle aktivitet, redusere etterspørselen etter ekstra oksygen. Imidlertid bør den underliggende årsaken til hypoksi behandles for å forebygge fremtidige hendelser.

Symptomer på lav dopamin nivåer

Dopamin er en neurotransmitter som er avledet fra en aminosyre som er kjent som tyrosin. Det er viktig for en rekke systemer, inkludert den kroppslige nyre-, hjerte-, endokrine og sentrale nervesystem. Et underskudd i riktig dopamin nivåer kan føre til komplikasjoner i både motorikk og emosjonelle tilstand. Derfor symptomer som drastiske humørsvingninger, nedsatt libido, uoppmerksomhet og søvnforstyrrelser er ofte tilskrives lave dopamin nivåer. Sykdommer som Parkinsons sykdom og Attention Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD) er også knyttet til lave dopamin nivåer.

I Menn

Lave dopamin nivåer i menn forårsake symptomer som ligner på de som er forbundet med avtagende nivåer av hormonet testosteron. Endringer oppstår vanligvis på både en fysisk og en seksuell nivå. For eksempel vil lave dopamin nivåer avtar vanligvis en manns bentetthet, sexlyst, fysisk utholdenhet og muskelmasse. Dessuten vil lave dopamin nivåer vanligvis øke en manns kolesterolnivå og kroppsfett.

I kvinner

Lave dopaminnivåer hos kvinner forårsake symptomer som ligner på de som er forbundet med avtagende nivåer av hormonet østrogen. For eksempel vil lave dopamin generelt øke de negative effektene som ofte oppstår i overgangsalderen. Disse inkluderer hetetokter, nattesvette, søvnforstyrrelser og humørsvingninger.

Redusert spenning

Dopamin fungerer som en eksitatoriske hormon, som betyr at det spiller en stor rolle i opplevelser av glede, spenning og belønning. Dette er grunnen til at lave nivåer av dopamin vil ofte redusere et individs libido. Redusert dopaminnivåer vil også hindre andre aktiviteter forbundet med glede eller spenning inkludert motoriske funksjoner, cravings, tvang og tilfredshet. Contrarily, vil en topp i dopamin nivåer generelt forlate en person engstelig eller hyperaktiv.

Parkinsons sykdom

Kanskje den mest akutte symptom på lav dopamin er en økt risiko for Parkinsons sykdom. Denne sykdommen er preget av flere symptomer som problemer med å gå, stive bevegelser, svekket balanse, svelgeproblemer eller tygging, og muskelsmerter. Parkinsons er vanligvis innledes med rister eller skjelvinger på den ene siden av legemet (spesielt hender). Selv om ikke dødelig, har Parkinsons ingen kur og forverres gradvis over tid.

ADHD

Det er antydet at lave nivåer av dopamin kan være knyttet til ADHD. Dette er grunnen til at stoffet Ritalin, som øker dopaminnivået i hjernen, er ofte foreskrevet for barn med ADHD. Personer med ADHD vanligvis lider av anfall av hyperaktivitet, impulsivitet eller uoppmerksomhet, noe som ofte fører til vanskeligheter med akademisk, emosjonell eller sosial fungering. ADHD er mer vanlig blant barn enn voksne, og de fleste tilfellene forekommer før fylte syv.

Tegn og symptomer på lav selvfølelse hos kvinner

Tegn og symptomer på lav selvfølelse hos kvinner


Kvinner med lav selvfølelse føler seg verdiløse, mangler selvtillit og synes det er vanskelig å være påståelig. De kan føle seg utsatt og kan lett ta ting personlig. Trolig den mest fremtredende lidende av lav selvfølelse var prinsesse Diana, som ble stadig kritisert av hennes familie som barn og vokste opp følelsen upassende. Ved første gjennomsnittlig utseende kvinne ikke kan forstå hvorfor en vakker kvinne ville føle seg så dårlig om seg selv, men selvtilliten er avhengig av emosjonelle og psykologiske faktorer, og ikke på fysiske egenskaper. Identifisere tegn og symptomer på lav selvfølelse hjelper kvinner iverksette nødvendige tiltak for å forbedre sine liv.

Dårlig selvbilde

Uansett hvor vakker en kvinne kan være, hvis hun har lav selvfølelse hun vil føle seg lite attraktiv. Kvinnen kan ikke ta vare på hennes utseende (ikke børste håret eller tenner for eksempel) fordi hun føler seg ikke verdig til å ta vare på seg selv. I sin tur kan hun faktisk bli mindre attraktivt på denne måten, noe som resulterer i en ond sirkel av følelsen mindre og mindre egenverd.

Skylde på andre for negative utfall

Kvinner med lav selvfølelse ofte tro at andre har skylden for sine uhell, og de klager om deres situasjon som om de ikke har kontroll over egne liv. Disse kvinnene kan føle som om de er ofre, når de faktisk har makt til å endre sine situasjoner.

Tar skylden for Partners 'Ulykkelighet

Selv kvinner med lav selvfølelse kan motstå å ta ansvar for sine egne uhell, de kan også skylde seg selv for sine partneres ulykkelighet. Det er ikke uvanlig for disse kvinnene å bosette for partnere som ikke behandler dem godt fordi det er alt de mener de fortjener; men uansett hvem de samarbeider med, vil de tro at de er å klandre for eventuelle mangler i forholdet. Når forholdet svikter de vil ta skylden for det også, forsterke deres tro at de ikke er verdig kjærlighet, og fortsetter syklusen.

Spiseforstyrrelser

Per definisjon, kvinner med lav selvfølelse aldri føler seg "bra nok". Noen vil kanskje prøve å forbedre seg selv på måter som ikke adresserer sine problemer, men gir kvinnene ideen om at de gjør en innsats for å forbedre deres trivsel. En måte er ved å miste vekt for å passe inn i den tilsynelatende perfekte mold samfunnet har kommet opp med. Kort sagt, kan kvinner med lav selvfølelse tenke seg at hvis de ser ut som supermodeller alle deres problemer vil bli løst, slik de kan utvikle spiseforstyrrelser. Problemet er at de aldri vil føle seg bra nok uavhengig av deres fysiske utseende, fordi problemet er innenfor.

På den annen side en overvektig kvinne med lav selvfølelse kan faktisk straffe seg selv for å bli overvektig med over-spising, derfor få mer vekt og styrke hennes negative tanker om seg selv.

Andre Signs

Andre tegn og symptomer på lav selvfølelse er manglende evne til å ta imot komplimenter, depresjon, angst, negativitet og sette standarder som er utrolig høy.

Konklusjon

Dette er bare noen få tegn på lav selvfølelse blant mange. Kvinner som ønsker å forbedre sin selvfølelse bør gjøre videre forskning med faglige publikasjoner og rådgivere, men de kan også søke støtte fra sine kjære.

Tegn og symptomer på lav Human Growth Hormone

Tegn og symptomer på lav Human Growth Hormone


Menneskelig veksthormon er nødvendig for barn å vokse og for voksne å opprettholde riktig mengde kroppsfett, muskler og bein. Hypofysen, som ligger ved foten av hjernen, er ansvarlig for å skape veksthormonet. Når kjertelen ikke gjør nok, er veksten avtatt. Denne betingelse er også kjent som ervervet vekst-hormonmangel. En mangel på veksthormon kan være et resultat av en hjerneskade eller kan oppstå ved fødselen eller i løpet av aldringsprosessen som hormonproduksjonen avtar.

Treghet i Vekst

Et barn med en vekst-hormon mangel vil vokse i sakte tempo. Et barn med tilstanden vanligvis vokser med en hastighet på 2 inches per år, og vil være merkbart mindre enn sine jevnaldrende. Dessuten vil et barn med et hormon mangel mangler muskelstyrke og har problemer med å utføre normale fysiske aktiviteter.

Proporsjoner

En person med et hormon mangel vil ha jevnlige proporsjoner i kroppsstørrelse og kan ha vanlig intelligens. Imidlertid vil deres ansikt ta på seg et yngre utseende enn sine jevnaldrende. Det er vanlig for barn med tilstanden å ha en tettvokst bygge. Hos eldre barn, kan oppvekst kommer senere eller ikke i det hele tatt.

Voksen Symptomer

Ifølge Barnevekst Foundation webområde, kan voksne som lider av en mangel på menneskelig veksthormon vise en rekke symptomer, inkludert problemer med å sove, noe som fører til kronisk tretthet, sammen med økt angst og distressed følelsesmessige reaksjoner.

Andre symptomer

Andre symptomer kan være sår som tar lenger tid å helbrede. Når veksthormon produksjonen minsker, huden blir mindre elastisk forårsaker sår å reparere raskt. Dessuten kan veksthormonmangel føre til at kroppen har lave nivåer av blodsukker, fremstilling av slike symptomer som irritabilitet, nattsvette og hodepine.

Tegn og symptomer på lave nivåer av vitamin D

Lave nivåer av vitamin D kan være forbundet med en rekke helsemessige forhold. Tilstrekkelig nivå av serum vitamin D kan oppnås gjennom eksponering for UVB stråler av sollys. Men med en potensiell økt risiko for hudkreft og konstant bruk av sunblock og solkrem, mange mennesker ikke får den anbefalte daglige inntaket av vitamin D.

Fakta

Vitamin D er et fettløselig næringsstoff opprettet i kroppen gjennom fotosyntesen av kolesterol i huden ved eksponering for UVB stråler av sollys. Det er deretter metaboliseres i leveren og i nyrene omdannes til et aktivt, biotilgjengelig-vitamin D-hormonet. Vitamin D er også tilgjengelig i matvarer beriket med vitamin D, for eksempel melk og noen appelsinjuice produkter. Anbefalt daglig inntak av vitamin D for voksne er 1000 IE / dag.

Betydning

I 2005, Boston University School of Medicine Seksjon for endokrinologi uttalt at vitamin D-mangel er en epidemi i USA. Ifølge University of Maryland Medical Center rapport om vitamin D, kan mangel føre til en økt risiko for rakitt, osteoporose og andre skjelett, leddgikt, patologi i parathyroid hormoner inkludert hypoparathyroidism, høyt blodtrykk, psoriasis, brystkreft, prostatakreft , tykktarmskreft, værsyke, diabetes, tuberkulose, åreforkalkning og multippel sklerose.

Funksjon

Vitamin D er en skjoldbrusk hormon som hjelper kroppen regulere kalsium og fosfor. Det fremmer absorpsjon av kalsium og fosfor i tarmen, og er nødvendig for normal dannelse og mineralisering av ben. , Er calcitrol, en metabolitt av vitamin D, som kreves av mer enn 30 ulike vev i kroppen: Kroppen kan ikke utnytte kalsium uten vitamin D. Ifølge studien, "er vi ignorerer bevis Vitamin D i forebyggende medisin?".

Mangel symptomer

Symptomer på vitamin D-mangel omfatter skjelettsmerter, leddsmerter, muskeltretthet, smerte og svakhet. Høyt blodtrykk, værsyke og psoriasis kan også være indikasjoner på vitamin D-mangel. Hvis du opplever disse symptomene ofte, overvåke inntaket av vitamin D. Hvis du ikke får den anbefalte daglige rasjon av 1000 IE / dag, spør legen din om å ha en enkel blodprøve for å sjekke din serum vitamin D-nivå. Selv om symptomene på vitamin D-mangel er også symptomer på andre medisinske tilstander, det synes å være en sammenheng mellom for lite vitamin D og en rekke langsiktige helsemessige forhold. En enkel blodprøve kan utelukke vitamin D-mangel eller viser at å øke vitamin D-inntak kan lindre bein, ledd og / eller muskelsmerter, samt muskeltretthet og svakhet.

Forebygging / løsning

Tilstrekkelig eksponering for sollys på ansiktet og armene uten sunblock eller solkrem kan forsyne kroppen med den nødvendige mengden av 1000 IE / dag av vitamin D. Kroppen skaper den nødvendige mengden av vitamin D med 15 minutter av soleksponering til ansikt og armer per uke for lys-skinned mennesker, og tre timer med sol eksponering for ansikt og armer per uke for mørkere-skinned mennesker. Matvarer som naturlig inneholder vitamin D er sardiner, tran, egg, laks, tunfisk, makrell og sild. En annen kilde til vitamin D inkluderer befestede produkter som melk og korn, samt noen merker av appelsinjuice.

Tegn og symptomer på lav mage surhet

Lav mage surhet, også kjent som hypchlorhydria, er en tilstand hvor magesyre er lavere enn den burde være. Dette kan føre til alle slags fordøyelsesbesvær. Saltsyre er nødvendig for å fordøye maten i magen og er også nødvendig for å absorbere næringsstoffer. Lav magesyre kan føre til en rekke helseproblemer. Hvis det er mistanke, må behandles raskt. Det er mange symptomer som fungerer som varselsignaler for denne tilstanden.

Gass

Personer med hypochlorhydria opplever ofte mange fordøyelsesproblemer inkludert oppblåsthet og gass i form av burps eller flatulens. Siden maten du spiser ikke er fordøyd riktig, vil det i stedet gjære i magen, som fører til disse unpleasantries.

Allergier

Hvis du lider av allergi, kan du faktisk har lav mage surhet. Siden mat er så dårlig digerert med denne tilstanden, vil molekyler av visse matvarer kommer inn i nedre tarmen, noe som øker muligheten for et negativt immunsystemrespons.

Ernæringsmessige mangler

Ernæringsmessige problemer er en av de viktigste tegn på lav mage surhet. De to store syndebukkene er jernmangel eller anemi, og B12-mangel, som begge kan gjøre deg svak, trøtt og utmattet.

GERD

I noen tilfeller kan de med lav magesyre lider av en tilstand som kalles Gastro reflukssykdom eller Gerd som innebærer urolig mage og magesyre faktisk stiger i spiserøret, forårsaker svie og smerter i området.

Levende Aging

Siden de med lav magesyre er så ofte ernæringsmessig fratatt, har de ikke få vitaminer og mineraler de trenger for å opprettholde god helse og ungdom. På grunn av dette, kan mange mennesker med lav mage surhet faktisk vise tegn på aldring raskere enn de som absorberer næringsstoffer riktig.

Symptomer på lav HDL Levels

HDL, som står for "high-density lipoprotein," regnes som den "gode" kolesterolet. HDL er antatt å hjelpe til med overføringen av kolesterol fra blodårene til leveren for utskillelse, og hjelper til å beskytte mot hjerteinfarkt. Det er ingen ytre symptomer på lavt HDL nivå.

Definisjon

Ønskelige HDL-nivåer er over 60 mg / dl. For menn, er et nivå under 40 mg / dL vurderes som lav. For kvinner, er et nivå under 50 mg / dL vurderes som lav.

Identifikasjon

HDL nivå bestemmes av en blodprøve som måler kolesterolnivå, kjent som et lipid panel. Dette er den definitive fremgangsmåte for bestemmelse av HDL-nivåer.

Effekter

Lave HDL-nivåer også vanligvis indikerer høyere nivåer av LDL, eller "dårlig" kolesterol. Unormale kolesterolverdier kan tyde på underliggende høyt blodtrykk, høyt blodsukkernivå, metabolsk syndrom, og de kan føre til hjerte-problemer, slik som angina, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Expert Insight

En studie publisert i juli 1,2008, utstedelse av Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology, tyder på at lavt HDL-nivåer kan også bidra til hukommelsestap. De HDL kolesterol nivåer av studiens deltakere ble målt og de ble gitt kortsiktige verbal hukommelsestester mellom 1995 og 1997 og igjen fra 2002 til 2004. Studien fant at deltakerne som HDL nivået sunket mellom testene hadde en 61 prosent økt risiko av fallende evne til å huske ordene.

Risikofaktorer

Folk som røyker, er overvektig eller føre stillesittende liv er mer sannsynlig å ha lav HDL nivå. Det anbefales å slutte å røyke, opprettholde en sunn vekt og få minst 30 minutter fysisk aktivitet hver dag.

Symptomer på lav kalsium i en Body

Symptomer på lav kalsium i en Body


Kroppen din trenger kalsium for å fungere skikkelig. Det holder tenner og bein sterke, det hjelper musklene bevege seg og det hjelper din hjerterytme. Du kan få kalsium fra en rekke matvarer eller fra en av de mange supplerer tilgjengelig. Dine kalsiumnivåer kan bli for lavt hvis det ikke er nok i kostholdet ditt, har du problemer med å absorbere kalsium eller om det er et uvanlig høyt tap av kalsium i urinen. Hvis kroppen din opplever raske tap av kalsium, kalt hypokalsemi, så det vil ta kalsium fra skjelettet for å opprettholde riktig kalsiumnivå i blodet.

Forekomst av symptomer

I de fleste tilfeller vil imidlertid en lav kalsiumnivået som skyldes kosttilskudd mangel produserer ingen tegn i det hele tatt. Hvis kalsiummangel skyldes en medisinsk problem eller behandling, så som nyresvikt, kirurgisk fjerning av magen og / eller bruk av visse typer diuretika, så kan følgende problemer oppstå.

Nevrologiske symptomer

Siden kalsium må være til stede for nervesignaler til å reise gjennom kroppen og for musklene til kontrakt, kan da for lavt på et nivå føre til nummenhet og kribling i ulike områder av kroppen, muskelkramper, kramper, apati og mental forvirring.

Hjerte Symptomer

Riktig nivå av kalsium må være til stede hvis For at hjertet til å slå normalt. Lave nivåer av kalsium kan føre til uregelmessige unormal hjerterytme, hjertesvikt, hypotensjon og død.

Osteoporose

Osteoporose og osteopeni kan ofte forekomme uten symptomer, men resulterer i en del av utilstrekkelig inntak av kalsium. Det er en sykdom som er karakterisert ved porøse og skjøre bein. Det er et alvorlig folkehelseproblem i mer enn 10 millioner amerikanere. Denne tilstanden øker risikoen for brudd i hofte, ryggvirvler, håndledd, bekken, ribbeina og andre bein.

Diagnose

Hvis du mistenker at du kanskje lider av lave nivåer av kalsium, er det viktig å oppsøke lege. Du må være forsiktig med å ta kalsiumtilskudd, som for mye kalsium kan være like farlig. Legen kan utføre en blodprøve som sjekker nivået av kalsium i kroppen som ikke er lagret i skjelettet. Det er også en urinprøve som kontrollerer mengden av kalsium som er gått fra kroppen. En bentetthetsmåling kan sjekke om beina begynner å bli skrøpelig på grunn av tap av kalsium. Din helsepersonell kan deretter bestemme noen medisinsk behandling eller kosttilskudd som er nødvendig.

Symptomer på lav Blodplater

Blodplater er nødvendig for å koagulere blodet i kroppen ved å klumpe seg sammen. Når platetallet er lavt, kan komplikasjoner oppstå. Lave blodplater er ofte årsaken til en mer alvorlig tilstand som må behandles før blodplatenivået vil gå tilbake til det normale. Den medisinske termen for lavt antall blodplater er trombocytopeni.

Årsaker

Blodplater blir lavere for flere grunner. Blodplater er produsert i benmargen og minske når det er en lidelse så som leukemi, lymfom eller HIV. Disse lidelser føre til at kroppen til å produsere mindre blodplater, bruke ekstra blodplater eller ødelegge dem. Personer som lider av idiopatisk trombocytopenisk purpura (ITP) har en tilstand der kroppen ser blodplater som en sykdom, og vil ødelegge dem. En annen årsak er en forstørret milt som blokkerer blodplater, noe som gjør dem mindre tilgjengelig i blodet.

Symptomer

Det viktigste symptomet på en blodplater problem eller nedgang er tydelig blødning under huden. Dette vil vise som røde prikker på leggene. Huden vil lett får blåmerker når en lett skade oppstår. Blødning i tannkjøttet eller blod i urinen eller avføring er et annet symptom på at platetallet er lavt. Dersom et åpent sår skade oppstår, vil blødning være vanskelig å stoppe, blodplater som er nødvendige for blodkoagulering. Alvorlige forhold vil skape uforklarlig blødning som er nesten umulig å stoppe. Som platetallet, drop, finnes mindre koaguleringsevne.

Diagnostisering av Symptomer

En lege vil utføre blodprosent tester når en lavt antall blodplater er mistenkt. Hvis det blir fastslått at platetallet er lavt, vil legen gjøre ytterligere tester for å finne årsaken til de lave blodplater. Diagnosen av feber assosiert med lave blodplater betyr at det er en infeksjon, som må behandles ved diagnose.

Behandling av symptomer

Normale blodplatetall er 150.000 til 450.000 per mikroliter i sirkulerende blod. Platetall som faller under 20.000 krever behandling og sykehusinnleggelse. ITP behandling omfatter medisiner for å blokkere antistoffer som angriper blodplater. I noen tilfeller medisinering er nødvendig for å blokkere antistoff-produksjon i kroppen. For tilfeller hvor milten er forstørret, kan kirurgi være nødvendig for å fjerne organet. Alvorlig blødning vil kreve blodoverføringer for å erstatte blod som går tapt, og platekonsentrater kan gis i alvorlige tilfeller.

Komplikasjoner

Milde tilfeller av trombocytopeni har ingen store komplikasjoner eller varige effekter. Den store komplikasjoner som oppstår i noen tilfeller er blødning i hjernen eller i fordøyelseskanalen. Komplikasjoner er generelt relatert til årsaken til trombocytopeni i stedet for de lave blodplatene selv.

Symptomer på lav progesteron i svangerskapet

En viktig hormon under svangerskapet, er progesteron som produseres før du selv tenke, med nivåer stiger gjennom hele svangerskapet til rett før du føder. Se etter symptomer på lavt progesteron under svangerskapet for å få rask behandling og minimere sjansene for å utvikle potensielle komplikasjoner.

Symptomer

De vanligste symptomer på lavt progesteron under svangerskapet inkluderer unormal vaginal spotting og kramper i de tidlige svangerskapsuker. Andre vanlige hendelser, for eksempel implantasjon av det befruktede egget i slimhinnen i livmoren, kan også forårsake disse symptomene, så det er viktig å konsultere legen din dersom du opplever disse symptomene.

Progesteron rolle i graviditet

Ifølge American Graviditet Association, er progesteron avgjørende for å opprettholde en sunn graviditet siden det holder livmoren trekker seg sammen og reduserer kroppens produksjon av prostaglandiner.

Betydning

Lav progesteron under svangerskapet er forbundet med utvikling av visse graviditet komplikasjoner, inkludert abort (spontan tap av svangerskapet) og for tidlig fødsel (arbeid før uke 37 av svangerskapet).

Diagnose

Hvis du mistenker at du har lavt progesteron under svangerskapet, vil legen din vanligvis gjennomføre en blodprøve for å sjekke kroppens progesteron nivå.

Behandling

Ifølge Alan E. Beer Center for Reproductive immunologi og genetikk, består behandling for symptomer på lavt progesteron under svangerskapet av progesteron tilskudd, vanligvis gjort gjennom minst det sekstende svangerskapsuke. Progesteron tilskudd kan gjøres vaginalt, gjennom injeksjon eller muntlig; vaginale stikkpiller er vanligvis den foretrukne fremgangsmåte da de tillater å holde progesteron i blodet den lengste.

Symptomer på lav kalium klorid

Symptomer på lav kalium klorid


Ifølge Oregon State University, er kalium en vesentlig elektrolytt og mineralet i kroppen. Kaliumklorid er en kjemisk forbindelse som inneholder både kalium og klorid-salter; Denne kombinasjonen er vanlig i mange kosttilskudd ment å løse kaliummangel. Lave nivåer av kalium klorid forårsake muskelsvakhet og tretthet. Den medisinske termen for kaliummangel er hypokalemi.

Hjerteproblemer

Ifølge Mayo Clinic, er kaliumklorid avgjørende for hjerte og nerve-funksjon. Hjertet trenger kalium å slå skikkelig. Lave nivåer av kalium kan føre til en unormal hjerterytme og høyt blodtrykk. Kalium manglene er ofte et resultat av dårlig diett. Matvarer som bananer, kjøtt og mørkegrønne bladgrønnsaker fylle kalium i kroppen. Kaliumklorid kosttilskudd er også anbefales for folk med svært lave nivåer av kalium.

Muskelkramper og svakhet

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan en kaliummangel føre til muskelkramper og svakhet. Kalium-klorid og andre former for kalium bidrar til å opprettholde sunne nerver og muskelfibre. Folk som er mangelfull kan våkne opp om natten med leggkramper og erfaring svakhet når han går.

Fatigue

Et annet tegn på et lavt kaliumklorid nivået er tretthet. Fordi lav kalium er knyttet til endringer i stoffskiftet, musklene ikke får nok næring til å flytte en person gjennom hans eller hennes daglige oppgaver og personen føler ofte sliten.

Tegn og symptomer på lav nyre-funksjon

Tegn og symptomer på lav nyre-funksjon


Nyrene er plassert like nedenfor brystkasse og i nærheten av midten av ryggen. De filtrerer blodet, vann og andre væsker og fjerne avfallsstoffer. Disse avfallsprodukter kommer fra prosessen med fordøyelse og nedbrytning av vev. På samme tid, nyrene slipper tilbake til blodet eventuelle kjemikalier som er nødvendig for å holde kroppen fungerer. Nyrene er kritiske organer, og hvis de ikke fungerer på sitt fulle nivå, kan du oppleve følgende tegn og symptomer.

Tidlige symptomer

Du har ingen symptomer eller advarsler i det hele tatt når nyrene først begynner å fungere feil. Hos noen pasienter i tidlige stadier, kan det være symptomer som hyppig trang til å urinere, eller trenger du kanskje ikke å urinere så ofte som du vanligvis gjør. Du kan også føle seg sliten og har problemer med å konsentrere seg.

Andre tidlige tegn

Hvis nyrene ikke er fullt rensing av systemet, kan du merke hevelse i hender og / eller føtter. Du kan også oppleve mørke flekker eller flekker på huden. Et annet tegn på at nyrene ikke fungerer inkluderer muskelkramper, spesielt hvis de oppstår om natten.

Se etter endringer i blodtrykk

Ifølge National Kidney Foundation, er det noen enkle tester som kan bidra til å bestemme risikoen for nyresykdom som kan bidra til å fange den i et tidlig stadium. Dette inkluderer å sjekke blodtrykket. Har høyt blodtrykk kan sette deg høyere risiko for å ha nyresykdom.

Beregnet glomerulusfiltrasjon

Denne testen også kalt som cGFR kan bidra til å oppdage nyresykdom ved å overvåke nivåene av serum kreatinin. Nivået av dette kjemikaliet vil være høyere i blodet hvis nyrene ikke virker skikkelig. Dette skjer fordi det er en lavere mengde av kreatinin være ekskresjon i urinen.

Andre endringer i blod sammensetning

Når nyrene ikke er skikkelig filtrering, vil nivåene av andre blodkomponenter også endres. Dette inkluderer blod, urea, nitrogen, protein, kalsium, fosfor og kalium. Hvis legen mistenker nyresykdom, kan han eller hun bestiller de nødvendige testene.

Symptomer på lav vitamin D3

Symptomer på lav vitamin D3


Vitamin D3-mangel er en svært alvorlig tilstand, selv om det ikke er diskutert veldig ofte. Du mottar denne vitamin hovedsakelig fra eksponering for solen. Du trenger ikke å være utenfor så mye, men får sollys hver dag er viktig for å opprettholde dine D3 nivåer. Og det er ikke som om ikke å gå utenfor vil enkel make du blek: Snarere kan en D3 mangel få alvorlige konsekvenser, alt fra osteoporose til kreft. Heldigvis, det er symptomer du kan ta hensyn til tidlig for å sørge for at disse mer farlige forhold ikke presentere seg selv.

High Blood Pressure

Hvis du ikke får nok vitamin D3 i systemet ditt, kan du utvikle høyt blodtrykk, noe som tærer på helsen og kan forkorte livet ditt hvis ikke skikkelig kontrollert. Hvis du har høyt blodtrykk, planlegge litt tid ut i solen for å sørge for at kroppen din kan absorbere både vitamin D og kalsium ordentlig.

Depresjon

Følelsen deprimert er en annen mulig symptom på et vitamin D3 mangel. Mangel på sollys kan negativt påvirke humøret, noe som gjør at du føler deg ned og håpløs, selv om du er i en god posisjon i livet ditt.

Tretthet og svakhet

Sammen med depresjon, er kronisk tretthet annet symptom på mangel på vitamin D3. Uten dette viktige vitamin, vil du føle drenert og apatisk - som om selv de enkleste oppgavene er bare for mye å håndtere. Relaterte tilstander som fibromyalgi kan også forekomme, og musklene kan føle seg svak og anstrengt.

Rakitt

Kroppen din trenger vitamin D3 for å få riktig kalsium absorpsjon. Dette vitamin er også et hormon og faktisk binder seg med kalsium, bidrar det til å bli absorbert inn i kroppen lettere. Uten nok D3, vil du ikke absorbere nok kalsium. Og uten nok kalsium, kan du utvikle rakitt, en tilstand som resulterer i oppmykning av bein. (Men, det først og fremst rammer barn.)

Bone Pain

Mangel på vitamin D3 kan også forårsake alvorlige skjelettsmerter, spesielt i skjøtene der musklene koble til bein. Dette kan være ødeleggende; oppsøke lege med en gang for å få en nøyaktig diagnose og behandlingsplan.

Tegn og symptomer på lav selvfølelse

Tegn og symptomer på lav selvfølelse


Du kan ha problemer med å åpne opp for andre hvis du lider av lav selvtillit. Lav selvfølelse kan føre til at du trekke og seclude deg fra friske sosiale interaksjoner. Jo mer isolert du blir, jo mer sannsynlig en dominoeffekt oppstå der tvil og frykt blir forstørret på grunn av negative, irrasjonelle tanker om hvordan du oppfatter verden rundt deg.

Manglende evne til å fokusere i nåtid

Lav selvfølelse manifesterer seg gjennom manglende evne til å konsentrere seg om det nåværende tidspunkt. Du klage eller bekymre deg for tidligere hendelser eller hva som kan skje i fremtiden. Du sabotere din egen suksess ved å sette deg ned til andre eller avslutte en jobb eller en interesse akkurat som du få tilfredsstillelse fra den. Du ønsker det kan du ikke ha, sier det vil gjøre deg lykkelig. Lav selvfølelse er ofte et resultat av følelsen som offeret. Du har en tendens til å klandre andre for hva som går galt i livet ditt, i stedet for å ta ansvar og endre de tingene du har kontroll over.

Relasjoner

Du kan finne deg selv å bygge murer rundt deg selv for å holde andre ut som et resultat av din lav selvfølelse. Du kan frykte å bli såret hvis du kommer for nær noen, eller at du vil skade dem. Personer med lav selvfølelse har problemer med å sette sine røtter ned og bor på ett sted. Du kan synes å være opptatt og kan selv overschedule deg selv i et forsøk på ikke å se på på følelser og problemer som skaper smerte. Du kan også finne du tror andre har mer enn deg, er bedre enn deg, eller har det bedre enn deg. Dette kan eller ikke kan være sant, men din tankeprosess holder deg fra å se på hva du gjør i dine relasjoner for å føle deg bra.

Negativitet og Avhengighet

Negativ tenkning er i roten av lav selvfølelse. Du kan ikke innse at du forteller deg selv at du ikke fortjener å være lykkelig, eller at du ikke er god nok. Disse er ofte tanker som lammer deg og holde deg fast i den negative sinnstilstanden. Avhengighet kan være til narkotika, alkohol, mat eller til og med en følelse. Dette er et tegn på at du lider av lav selvtillit. Det vanedannende stoffet hjelper du føler deg bra i øyeblikket, men når spenningen går, er du igjen med den samme lave oppførsel.

Løsninger

Lytt til dine tanker og skrive dem ned hvis du kan. Hvis du finner deg selv å skylde på noen andre, stoppe opp og spørre deg selv om det er virkelig noe de gjorde eller hvis det er noe du gjør som du har makt til å endre. Jo mer du er i stand til å ta ansvar for dine tanker og følelser, jo mer kontroll du vil føle. Dette er et kraftig verktøy for å bekjempe lav selvfølelse.

Øv dyp pusting å bo i øyeblikket og nyte hvor du er på akkurat nå. Setter pris på hva du har og hvor du er. Dette vil hjelpe deg enkelt inn i en mer positiv sinnstilstand.

Prøv å få kontakt med noen, uansett hvor vanskelig det kan være. Prøv å minne deg selv om at andre kan ha de samme problemene, og du kan hjelpe dem til å overvinne lav selvfølelse også.

Symptomer og Relief for naturlig lav Østrogen

Som kvinner begynner å nærme seg overgangsalder, østrogennivået ofte begynner å slippe. Symptomene på lavt østrogennivå er ofte typisk for overgangsalder symptomer generelt. Fra hetetokter til leddgikt smerte, kan symptomene på lavt østrogen være ganske ødeleggende. Skulle du lider av noen av disse symptomene, skyldes overgangsalder eller andre faktorer, en rekke behandlingstilbud eksisterer for å bidra til å redusere de mer ødeleggende symptomer.

Typiske symptomer på lavt østrogen

Selv hetetokter og nattesvette er de mest kjente symptomer på lavt østrogen, kan mange andre mer vage symptomer plage de med lavt østrogennivå. Psykiske symptomer kan inkludere en ADD-lignende manglende evne til å fokusere, hukommelsesproblemer, depresjon, tap av libido og til og med panikkanfall. Fysiske symptomer kan påvirke nesten alle områder av kroppen, inkludert ledd (artritt), skjeden (tørr eller infeksjon) og hode (migrene). Andre generelle symptomer på lavt østrogen er generelle utmattelse og tørr hud.

Videre bevis - antyder at hjertesykdom og risikoen for hoftefrakturer kan øke med lave østrogennivået - som vist på steder som Dr. Philip J. Tuso fra 2000 studie på østrogenmangel.

Behandlingstilbud

Den mest effektive behandlingen for kvinner som lider av østrogenmangel er hormonbehandling (HRT). Som navnet antyder, er hormonbehandling et hormon supplement som introduserer østrogen og andre hormoner tilbake i kroppen. Imidlertid har nyere studier antydet at hormonbehandling bærer betydelig helserisiko, spesielt for kvinner med en historie med brystkreft, genital blødning, blodpropp og andre forhold. Mens hormonbehandling kan bidra til å beskytte mot hjertesykdom, kan det også øke hjertesykdom, brystkreft, hjerneslag og blodpropp. Således er hormonbehandling nå betraktet som en midlertidig løsning for noen av de mer alvorlige symptomer på lav østrogen, men er ikke generelt anbefalt som en permanent løpet av behandlingen.

Alternativer til hormonbehandling søke å lindre spesifikke symptomer på lavt østrogennivå. Linfrø og soya kan hjelpe med hetetokter, kan antidepressiva hjelpe med humør og vannbasert glidemiddel kan hjelpe med vaginal tørrhet. Mange kvinner velger urte rettsmidler som klaseormedrue å reetablere østrogennivå. Men de fleste av disse urte kosttilskudd har ikke blitt anmeldt av FDA for effektivitet. Derfor har bivirkninger som ikke er blitt undersøkt og det er begrenset regulering om hva ingrediensene er faktisk i en gitt supplement.

Livsstilsendringer

Kosthold og mosjon både kan bidra til å avlaste mange av de psykiske symptomene på lavt østrogen. Meditasjonsteknikker og yoga kan hjelpe avverge depresjon og stress. Siden trening kan også redusere nivåene av østrogen, ta kontakt med en lege eller ernæringsfysiolog før du prøver noen spesifikk trening rutine.

Mange matvarer kan bidra til å regulere hormonelle nivåer også. I tillegg til den nevnte soya og linfrø, kan andre matvarer som kan gi lav estrogen symptomlindring omfatter epler, alfalfa, kirsebær, poteter, yam og ris.

Lav magesyre Symptomer

Lav magesyre, eller hypochlorhydria, er et alvorlig medisinsk tilstand. Magesyre er produsert naturlig i kroppen vår, og alle produserer ulike mengder. Ettersom vi blir eldre, våre organer produsere enda mindre. I tillegg til alder, en fattig diett høy i natrium og bearbeidet mat fører også til en reduksjon av magesyre.

Funksjon

Magesyre tillater kroppen å fordøye maten, bryte ned protein til aminosyrer og slik at våre organer for å bruke eller absorbere andre elementer. Det dreper også skadelige bakterier i matvarer før de kan påvirke en persons helse.

Symptomer

Det er flere symptomer relatert til lav magesyre, og de varierer i intensitet. De vanligste er halsbrann, fordøyelsesbesvær, oppblåsthet, matallergier, vitamin og mineral mangler, autoimmune sykdommer og tretthet.

Myter

De fleste antar at når de opplever halsbrann eller dårlig det er fordi de har for mye syre i magen, men det er ofte det motsatte problemet --- at de ikke har nok syre. Følgelig tar syrenøytraliserende forverrer symptomene fordi det tapper videre hva lite syre som er igjen. Ifølge Jigsaw Health, er lav magesyre faktisk mer vanlig --- rammer opp til halvparten av den amerikanske befolkningen.

Årsaker

Vitaminer og mineraler er nødvendig for å produsere magesyre, så mangler av disse elementene i kostholdet kan føre hypochlorhydria. Andre årsaker er kronisk stress og hyppig alkoholforbruk.

Natural Cures

Det er flere måter å naturligvis øke produksjonen av syre i magen. Den første er å ta kontroll over kostholdet ditt. Unngå raffinerte karbohydrater som hvitt pasta, brød og ris og bytte til hel-hvete produkter i stedet. Tungt bearbeidet mat, som for eksempel kjøttpålegg, pølser og hurtigmat, er også unngås, som er kullsyreholdige drikker, alkohol og store mengder koffein.

I tillegg spiser mindre måltider i løpet av dagen i stedet for tre larges måltider, i hvert fall inntil symptomene bedres, og ikke legg deg ned umiddelbart etter å ha spist. Sittende i en oppreist posisjon fremmer enklere fordøyelsen.

Medisinering

Det er flere over-the-counter medisiner for å lindre symptomer fra lav magesyre, men du bør snakke med legen din om hva som er riktig for deg. Ulempen med disse medikamentene er at de bare lindre symptomene midlertidig, og ikke komme til roten av problemet.

Tegn og symptomer at natrium er for høy og Kalium er for lav

Tegn og symptomer at natrium er for høy og Kalium er for lav


Kalium og natrium arbeide sammen for å kontrollere kroppens vannbalanse, pH-nivå, blodtrykk og overføring av elektrokjemiske impulser. En ubalanse av en av disse to mineraler forårsaker ofte en ubalanse av den andre. Av denne grunn er tegn og symptomer på enten for mye eller for lite natrium-kalium er svært like. Ifølge James F. Balch, MD, forfatter av "Resept for Nutritional Healing", kan en ubalanse mellom natrium og kalium føre til hjertesykdom.

Cardiac Feil

Unormale nivåer av kalium, enten for høyt eller for lavt, har en betydelig effekt på sammentrekninger i hjertet som kan oppdages på et elektrokardiogram (EKG). Kjent som hjerte dysrytmier, disse effektene kan til slutt føre til hjertestans. Vanlige kardiale symptomer inkluderer svingninger i hjerterytme, høyt kolesterol eller lavt blodtrykk.

Nevromuskulære effekter

Å ha kaliumnivå som er for lave årsaker muskler til å bli mindre mottakelig for stimuli som kan forårsake merkbar tretthet og muskelsvakhet i bena, samt dårlige reflekser, muskelrykninger og leggkramper. Parestesier kan utvikle seg, noe som fører til en følelse av "pins og nåler" (vanligvis i tær, fingre eller ben). Tilsvarende høyt natriuminnhold ofte manifesterer seg som svakhet, så vel som sløvhet og omrøring.

Fordøyelses Effects

Lavt kaliumnivå årsaken redusert fordøyelseskanalen bevegelighet, noe som kan resultere i redusert appetitt, anoreksi, forstoppelse, kvalme og i alvorlige tilfeller, oppkast.

Luftveis Signs

I tilfeller av alvorlig kaliummangel, åndedrettsmusklene svekkes, fører til grunne pust og åndenød.

Nyre Symptomer

I alvorlige tilfeller av kaliummangel, kan nyrefunksjonen svekkes på grunn av en manglende evne til å konsentrere urinen, forårsaker økt urinmengde og protein i urinen. Lav kalium fører også til salt oppbevaring, noe som fører til forhøyet natrium nivåer som kan føre til umettelige tørst.

Når natrium nivåene er for høye, er det vanligvis økt tørste og tungen og slimhinnen blir tørr og seig. Det overskytende vann utenfor cellene forårsaker ødem eller hevelse i armer og bein og forhøyet blodtrykk. Dersom høye natriumnivåer er forårsaket av fluidtap grunn av mangel på ADH, og deretter urinmengde er høy; ellers er lav urinproduksjon.

Andre symptomer

Lave nivåer av kalium er også assosiert med hodepine, nedsatt vekst, søvnløshet, depresjon, kognitiv svekkelse, kviser, tørr hud, frysninger og glukoseintoleranse. Høye natrium nivåer kan føre til lever- og nyresykdommer. (Se referanser 1)

KOLS oksygenmetning under trening

KOLS oksygenmetning under trening


Kronisk obstruktiv lungesykdom, eller KOLS, refererer til forhold som emfysem og kronisk bronkitt. Disse sykdommene er preget av åndedretts blokkering som fører til redusert blod nivåer av oksygen under trening.

Prosessen

Personer med KOLS har en kontinuerlig lav hastighet på luftstrømmen under utånding. Under trening, lungene er under større etterspørsel enn ved hvile, og luft hindringen er forsterket. Dette fører til redusert oksygennivå i blodet.

Symptomer

Under trening og høy aktivitet, KOLS pasientens manglende evne til adekvat slipper karbondioksid og utilstrekkelig inntak av oksygen kan føre til symptomer som kortpustethet, piping i brystet og snurpet leppe puste.

Ekstra oksygen

På grunn av problemene forbundet med lav oksygenmetning under trening, kan KOLS-pasienter har nytte av levering av oksygen via nesekateter under trening, ifølge Merck Manual.

Pulmonary Rehabilitation

Forbedret sirkulasjon og en økning av kroppens evne til å utnytte oksygenet kan oppnås via pulmonal rehabilitering, i henhold til Cleveland Clinic.

Metoder

Lungerehabilitering for KOLS-pasienter med lav oksygenmetning nivåer under øvelsen består av coaching i pustemetoder, mosjon utdanning og terapi og rådgivning under tilsyn av luftveis terapeuter.

Medisinsk Betydning av oksygenmetning

Medisinsk Betydning av oksygenmetning


Oksygen er en viktig del av den kroppslige systemet. Ditt blod må transportere den til hver del av kroppen din for at du skal være sunn. Oksygenbehov kan variere litt fra person til person. I det medisinske feltet, kan oksygenmetning opplesninger hjelpe en lege avgjøre om en pasient har en lungesykdom eller andre problemer.

Betydningen av oksygenmetning

Oksygen fester seg til hemoglobinmolekyler; Dette er slik det er utført i hele kroppen. Oksygenmetning eller SpO2 er en måling av mengden av oksygen i blodet er bærer i forhold til hvor mye blodet er i stand til å bære. Ett molekyl kan bære opptil fire molekyler av oksygen. Hvis en hemoglobin molekylet er bare å frakte tre oksygenmolekyler, har det 75 prosent oksygenmetning. Et annet eksempel er 100 hemoglobinmolekyler kan bære totalt 400 oksygenmolekyler. Hvis alle disse hemoglobinmolekyler gjennomført 380 oksygen molekyler, så de ville være 380/400 eller 95 prosent mettet.

Sunn nivåer av oksygen metning

For en frisk person deres oksygenmetning nivå kan være hvor som helst 97-99 prosent. Alt under 90 prosent kan føre til alvorlige helseproblemer og trenger umiddelbar oppmerksomhet. Kroppens celler og organer trenger oksygen for å leve. Du kan oppnå og opprettholde sunne oksygennivå ved å avstå fra å røyke, unngå andre hånden røyk og gjøre øvelsen regelmessig.

Farer ved lav oksygenmetning

Svært lav oksygenmetning er referert til som hypoksemi. Hvis en person lider av hypoxemia sine symptomer kan være tretthet og forvirring. Hypoksemi forstyrrer kroppens evne til å fungere på riktig måte som fører til vevsskade. Noen årsaker til lav oksygenmetning er lungebetennelse, emfysem, å være i store høyder, et hjerte som ikke pumpe nok blod og blodmangel.

Behandling for lav oksygenmetning

Når du får behandling for lav oksygenmetning, vil mengden av oksygen som vil strømme inn i lungene og blodet øke. Å få mer oksygen vil hjelpe deg å puste bedre og leve et lengre morsommere liv. Du kan ta den bærbare oksygen enhet med deg uansett hvor du går så du er ikke begrenset til ditt hjem. Oksygenet kan leveres via et oksygen konsentrator en oksygengass-sylinder eller en flytende oksygen enhet. På grunn av denne behandlingen vil du merke at du ikke lenger sliter etter pusten, og du har mer energi.

Tester for å finne ut oksygenkonsentrasjonen

En test som brukes ofte som gir et anslag over den oksygenkonsentrasjonen er gjort med et klipp knyttet til fingeren. Dette klippet skinner lys som går fra den ene siden av fingeren gjennom til den andre siden. Det er en detektor som måler lyset som kommer ut. Klippet kan gjøre en veldig kvalifisert gjetning på din oksygenmetning nivå fordi blodceller som er lastet med oksygen er lyse rødt og vil reflektere lyset annerledes. Det er også en blodprøve som kan gjøres. Resultatene fra denne testen vil være klar. Det er ingen risiko for finger klippet test, og risikoen forbundet med blodprøve er svært små.

Finne ut pasientens oksygenmetning nivå er bare en del av en leges vurdering av pasientens oksygenforholdene, andre faktorer som volumet av blod som pumpes av hjertet, pasientens evne til å puste og fargene som vises på en oksimeter er også veide inn.