Digidexo.com

Sulter og vekttap

Sulter deg selv til å gå ned i vekt er en av de verste tingene du kan gjøre for kroppen din, som viktige næringsstoffer som trengs for energi og daglig fungering blir holdt tilbake, og kroppen reagerer ved å lagre fett og bremse stoffskiftet, og dermed gi deg resultater som er helt motsatte av hva du prøver å oppnå. Les videre for å lære om bivirkninger av å sulte deg selv og hvordan du kan gjøre sunne valg som faktisk vil hjelpe deg å miste vekt.

Fakta

Sulter kroppen din, enten fordi du er for opptatt eller vilje frata deg av mat, faktisk vil gjøre det vanskeligere for deg å forbrenne kalorier. Mens du kan nyte en liten, kortvarig vekttap, vil kroppen din begynne å automatisk bremse ned sin metabolisme som en måte å bevare seg selv. Til slutt, vil du faktisk brenne mindre kalorier enn du var før du begynte å frata deg av mat.
Våre organer og vev trenger en regelmessig tilførsel av glukose for å fungere skikkelig og overleve. Når blodsukkeret blir for lavt, er stresshormoner sluppet å fremskynde glukoseproduksjon i leveren. Når du sulte deg selv, men disse glykogenlagrene er utilgjengelige. Du vil oppleve økt sult og begynne å lagre fett. Til slutt, når fettlagrene er oppbrukt, vil kroppen begynne å bryte ned muskelprotein og brenne enda færre kalorier.

Fysiske bivirkninger

Det er mange bivirkninger av sult, og jo lenger det går på mer effekt det vil ha på kroppen. Selv om ikke hver person som sulter seg selv er per definisjon anorektisk, kan føle behovet for å frata seg av mat på ubestemt tid føre til dette svært alvorlig sykdom.
I siste instans kan denne praksisen skade vitale organer som lever, nyrer, hjerte og hjerne, og kan føre til følelsesmessige og fysiske sykdommer. Det kan også føre til dehydrering og elektrolyttforstyrrelser, svekket immunforsvar og muligens infertilitet.

Sosiale og emosjonelle bivirkninger

Ekstrem slanking kan føre til alvorlige fysiske komplikasjoner samt psykiske problemer som angst og depresjon, som bør behandles av en profesjonell.
Dette underernæring vil påvirke sosiale aspekter ved et individs liv, så vel. Som kan forventes, vil hun være sulten, og derfor sliten, irritabel, engstelig og urolig --- og ikke en morsom person å være rundt. Alle disse vil sannsynligvis bli mer overdrevet når hun innser at hun er faktisk økende vekt fra en sterkt redusert metabolisme.

Alternatives

Ironisk nok er den beste måten å gå ned i vekt og være sunt å spise fem til seks ganger om dagen. En diett rik på matvarer som hele korn og komplekse karbohydrater tar lengre tid og krever mer energi å fordøye, noe som bidrar til å øke hastigheten på kroppens stoffskifte.
I tillegg bidrar regelmessig mosjon for å øke stoffskiftet og holde energinivået høyt. Innlemme aktiviteter som jogging, turgåing, styrketrening og pilates øvelser i din rutine for å øke din muskelmasse, noe som også vil øke stoffskiftet.

Selvbestemmelse

Selvbestemmelse mot en ny, sunn livsstil er det første skrittet for å komme seg fra eller forebygge mer alvorlige problemer. Vi presenterer disse sunne alternativer for vekttap inn i livet ditt vil redusere stress og oppfordrer deg til å tenke mer positivt om deg selv og din kropp.