Digidexo.com

Ufrivillig barnløshet for menn

Hormonbehandling for menn holder løftet for menn som lider av forhold knyttet til lavt testosteron. Påstandene om hormonbehandling kan overtale mange menn å forfølge terapi, men det er noen hensyn som bør undersøkes før den brukes.

Forstå rollen av testosteron

Testosteron er skapt av den mannlige kroppen i testiklene. Hormonet er ansvarlig for å opprettholde bentetthet, muskelmasse, styrke, sexlyst, fordeling av fett, sperm produksjon og produksjonen av røde blodlegemer. Som den mannlige kroppen aldre, bremser produksjonen av testosteron. Etter fylte 40, produksjon av testosteron begynner å avta.

Se etter symptomer på mangel på testosteron

For å avgjøre om hormonbehandling er riktig løpet av behandling for en mann, vil legen utføre en test for å finne nivået av testosteron i kroppen. Mange menn som opplever symptomer på lavt testosteronnivå vil oppleve en økning i kroppsfett, humørsvingninger, tap av muskler, redusert bentetthet, en nedgang i sexlysten og funksjon og hukommelsestap. Det bør bemerkes at ikke alle menn som opplever disse symptomene har et lavt testosteron-nivå, og noen menn som har et lavt nivå av testosteron ikke opplever disse symptomene.

Veie risikoen ved hormonbehandling med fordelene

Det er noen potensielle risiko for menn som bruker hormonbehandling som bør vurderes før vedtaket fattes. Det er en økt risiko for hudreaksjoner, skallethet, søvnapné, forstørrede bryster, testikkel krymping, akne og et overskudd produksjon av blod. Det har også vært bekymring for at hormonbehandling for menn med testosteron kan føre til en utvidelse av prostata, men det har ikke vært noen konkluderende studier.
Fordelene med hormonbehandling for menn kan inkludere en økning i energi, forbedret muskelmasse, økt seksuell lyst og et skarpere sinn. Mens alle disse fordeler er absolutt ønskelig, er det viktig å veie dem mot mulige farer.

Diskuter Ufrivillig barnløshet hos legen

En lege vil kunne avgjøre om eventuelle symptomer du opplever er et resultat av et lavt nivå av testosteron. Behandlingen med hormonet kan minske symptomene. Det er ikke klart om menn som har et sunt nivå av testosteron vil dra nytte av hormonbehandling, men det er uenighet at hormonbehandling som gjenoppretter testosteron nivået av eldre menn som for en yngre mann vil ha fordeler. Det er ingen konkluderende studie for å vise at dette er sant. For nå er testosteron ikke en anti-aging medisiner og bruker den på menn som har sunne nivåer av testosteron er fortsatt kontroversielt. Menn bør diskutere med sin lege noen bekymring for at de kanskje har om deres testosteronnivå. Legen vil være i stand til å fastslå om det er et lavt nivå, eller på et nivå som er hensiktsmessig for en alder av pasienten.