Digidexo.com

Hvor effektiv er Burning Citronella Oil Med Mygg?

Hvor effektiv er Burning Citronella Oil Med Mygg?


Citronella olje kommer fra tørkede Cymbopogon gress innfødt til Sørøst-Asia, Sør-Amerika og Karibia. Oljen har vært brukt i mer enn 50 år som insektmiddel i lys, kremer og spray. Det frastøter insekter uten å bli påført skade eller død. Folk bruker citronella lys på utendørs funksjoner som cookouts og bassengfester med varierende grad av suksess for å gi beskyttelse mot mygg.

Kjemikalier

Kjemisk analyse av citronella olje åpenbarer en blanding av mer enn et dusin monoterpener, organiske forbindelser produsert av planter. En terpen tjener flere funksjoner i et anlegg inkludert beskyttelse mot sykdom og insekter. Disse terpener danner grunnlaget for effektiviteten i frastøter mygg. Det er usikkert hvordan de fungerer når brent i lys, men det antas at de blokkerer nervebaner av mygg. Dette påvirker bevegelse og metabolisme uten å drepe mygg.

Smoke

Røyken fra citronella lys reduserer sjansene for myggstikk. En del av beskyttelsen kommer fra citronella, og delen kommer fra røyken i seg selv. Burning noen stearinlys vil gi en viss beskyttelse mot mygg, ifølge University of Maryland Medical Center. Årsaken er usikker, men det kan skyldes generering av karbondioksid. Bo i nærheten av lyset; beskyttelse avtar etter hvert som avstanden øker.

Lengde of Time

Hvor lenge det fungerer er en viktig komponent i enhver insektmiddel effektivitet. Studier har vist at citronella olje som en lotion har en kort periode med beskyttelse. Burning citronella olje gir lengre beskyttelse; brenne i form av et stearinlys og det varer helt til lyset brenner ut. Citronella olje er ikke så effektiv som DEET, det mest brukte ingrediens i insektfordrivere. DEET varer i opptil fem timer mens citronella olje i kremer gir mindre enn én time av beskyttelse.

Toksisitet

Effektiviteten av et insektmiddel er knyttet til sin giftighet; hvis den presenterer farer for mennesker, så det kan ikke brukes mot mygg. Citronella olje har vært brukt siden 1948 uten noen rapporter om bivirkninger, ifølge US Environmental Protection Agency. Citronella olje regnes som trygt og EPA har ikke utstedt noen regler om bruken. Brenne citronella olje uten bekymring for sikkerheten til mennesker eller dyr.