Digidexo.com

biopsi og kropsvask

Bivirkninger etter Blære Biopsi

Bivirkninger etter Blære Biopsi


Hvis du opplever symptomer på blærekreft, kan legen bestille en blære biopsi for å se om du har kreft. Det er en risiko for bivirkninger etter en biopsi, som er en kirurgisk prosedyre.

Blære Biopsi

I en blære biopsi, vil legen fjerne en liten del av vevet av blæren for nærmere undersøkelse under et mikroskop.

Urinveisinfeksjon

Du kan utvikle en urinveisinfeksjon etter under en blære biopsi. Et symptom på en urinveisinfeksjon er smertefull og hyppig vannlating.

Skadet Blære

Ifølge National Institutes of Health, er det en liten risiko blæren kan være skadet eller sprukket under en blære biopsi. Hvis dette skjer, kan du oppleve smerte og oppdager blod i urinen din. Hvis du opplever en av disse, ringe legen din umiddelbart.

Redusert Urinering

Redusert vannlating forårsaket av en alvorlig infeksjon eller ved en blokkering i urinveiene kan følge din biopsi. Hvis du ser en plutselig reduksjon i hvor mye du tisser eller hvis du slutter urinering helt, ring din lege.

Behandling

En urinveisinfeksjon kan behandles med antibiotika. Kirurgi kan være nødvendig for å reparere skade på blæren eller en blokkering i urinveiene. Hvis noen uvanlige symptomer oppstår, kontakt legen din.

Kreft Blood Test Vs. Tissue Biopsi

Flere typer kreft og andre noncancerous forholdene har de samme symptomene. Legen din vil at du skal delta i ulike diagnostiske tester, inkludert en blodprøve og en biopsi, før han bekrefter en diagnose.

Kreft Blood Test

Blodprøver ikke alltid gir nok informasjon til å bekrefte en kreftdiagnose. Men disse testene gir viktige ledetråder til hva som kan skjer i kroppen din. Legen tester din blodprøve for flere ting til å forstå hva som forårsaker symptomene dine.

Kreft Blood Test Function

Hvis du har en blodkreft, som for eksempel leukemi, bør en blodprøve påvise kreftcellene. Hvis blod testen har en viss unormal immunsystem protein, kan det være et tegn på multippel myelom. Hvis du har en solid svulst kreft, kan blodet inneholder et kjemikalie laget av tumorceller som kalles tumor markører.

Resultater

Det er mange ting som kan påvirke utfallet av blodprøver. Noen noncancerous forhold forårsaker en unormal blodprøve, mens blodprøver kan komme tilbake med et normalt resultat selv om pasienten har kreft. Ofte legen bruker kreften blodprøve for å finne ut hvilke andre tester for å bestille

Tissue Biopsi

Under en biopsi, fjerner legen en liten prøve av vev eller mistenkelige celler for testing. Laboratoriet ser prøven under et mikroskop, på jakt etter tegn på kreft. Legen kan utføre en biopsi på alle kroppsdeler; hun bruker patologi rapport fra biopsi for å stille en diagnose.

Betraktninger

Vanligvis vil du gjennomgå flere diagnostiske tester før legen diagnostiserer kreft. Blodprøver og biopsier er bare to av de mange tester og prosedyrer tilgjengelig for å diagnostisere kreft.

Hva er Biopsi Testet for Under en koloskopi?

Ifølge American Cancer Society, er tykktarmskreft den tredje vanligste kreftformen hos både menn og kvinner i USA. Symptomer på tykktarmskreft, er de samme som symptomer på andre sykdommer. For å finne årsaken til disse symptomene, kan en koloskopi og biopsi gjøres. Disse diagnostiske tester vil hjelpe legen avgjøre hvilke behandlinger kan være nødvendig. Biopsier er testet for å finne ut hvilken sykdom kan være årsaken til symptomene.

Koloskopi

En koloskopi lar legen se innsiden tykktarm og endetarm. Med denne testen kan legen din for å oppdage betent vev, sår eller uvanlige vekster som kan være begynnelsen på kreft. En koloskopi brukes til diagnose årsaken til endringer i avføring, magesmerter, rektal blødning eller uforklarlig vekttap. En koloskopi er en poliklinisk prosedyre, og utvinning er vanligvis rask.

Biopsi

Under koloskopi, kan legen beslutte å fjerne en liten prøve av vev for testing. Denne fjerning av vev kalles en biopsi. Tissue fjernet kan sees under et mikroskop og undersøkt for tegn på sykdom. Testing vev fjernet under en biopsi vil fortelle legen din hva sykdom kan være årsaken til symptomene.

Kreft

Vev fjernet under en biopsi kan avsløre kreftceller. Dette vevet kan komme fra unormal vekst som polypper og svulster eller fra betent slimhinnen vev. Tidlig påvisning av tykktarmskreft bidrar til å forbedre sjansene for utvinning. Kreftceller dannes når normale celler muterer og vokse ukontrollert. En biopsi kan bidra til å oppdage kreftceller før de har vokst til svulster og skapt blokkeringer i tykktarmen.

Polypper

Polypper er utvekster som stikker ut fra slimhinnen i tykktarmen eller endetarmen. Polypper kan være begynnelsen på kreft. Polypper er forstadier vekster som kan øke risikoen for å utvikle kreft. Under en koloskopi vil legen fjerne eventuelle polypper funnet. Fjerne polypper kan bidra til å forhindre din fra å utvikle kreft.

Abscesser

Når vevet blir infisert kroppens immunforsvar bekjemper tilbake ved å sende hvite blodlegemer til det infiserte området. Som hvite blodlegemer samle seg i området pus begynne å danne. En oppbygging av væske, levende og døde hvite blodceller, kan dødt vev og bakterier dannes. Dette abscess kan forårsake smerte, endringer i avføring og blødning. Infisert vev fjernet under en biopsi kan testes for å fastslå hva som forårsaker abscess. De fleste abscesser er behandlet med antibiotika for å stoppe infeksjonen.

Kroniske sykdommer

Din biopsi kan også bli testet for kroniske inflammatoriske tarmsykdommer. Crohns sykdom er en kronisk inflammasjon av mage-tarmkanalen. Hirschsprungs sykdommen er kronisk blokkering av tykktarmen på grunn av feilaktig muskelbevegelser. Ulcerøs kolitt gjentas hevelse i tarmen som fører til fortykkelse av vegger med arrvev. Tissue testet kan hjelpe legen avgjøre hvilke av disse kroniske sykdommer du har og hvilke behandlinger ville være best.

Hva PSA nivå vil kalle for en Biopsi?

Prostata-spesifikt antigen (PSA) testing brukes til å oppdage potensielle prostatakreft. Økt nivå i en PSA-test kan føre til at ytelsen til en biopsi, en vev-sampling prosedyre som kan definitivt fastslå om kreft er tilstede.

Fakta

PSA er en type protein laget av celler inne i prostatakjertelen. Normalt menn har en lav mengde PSA i blodet, men kreft og noncancerous forhold kan føre nivåer av proteinet til å stige.

PSA Testing

Leger sjekke PSA nivåer med en blodprøve. I friske menn, blir normale PSA mengder generelt ansett for å være mindre enn 4 nanogram per milliliter (ng / ml) av blod.

Tolking av resultater

Ifølge fagfellevurderte tjeneste Lab tester på nettet, er det ingen klar enighet om hvor høy PSA-nivå må være før en biopsi er bestilt. Det er imidlertid enighet om at avlesninger større enn 10 ng / ml bety et alvorlig økning av kreftrisikoen.

Resultater som kan føre til Biopsi

PSA målinger mellom 4 ng / ml og 10 ng / ml presentere en noe høyere risiko for prostatakreft og andre noncancerous prostata lidelser. Leger kan bestille en biopsi for resultatene i denne serien eller høyere.

Betraktninger

Prostatakreft kan også forekomme hos personer med normal PSA nivåer. Kreft kan være mer aggressive i disse tilfellene.

Cervical Cancer Biopsi Prosedyrer

Definisjon

For å bestemme hvorvidt en kvinne har livmorhalskreft, må en biopsi av livmorhalsen skal utføres. Også kjent som en punch biopsi, fjerner en livmorhalskreft vevsprøver fra livmorhalsen. Dette livmorhalskreft biopsi prosedyre bistår leger i å avgjøre om kreftcellene er til stede og hvordan å gå videre med en behandlingsplan.

Forberedelse

Selv om de fleste kvinner rapporterer at en livmorhalskreft biopsi prosedyren er relativt smertefritt, kan en pasient ønsker å ta en form for smertestillende medikamenter kort tid før prosedyren. Dette vil kjedelig ubehag forårsaket av kramper som kan oppstå på grunn av biopsi. Fjerningen av livmorvevet kan gi følelsen av å bli klemt, men dette smerte er vanligvis ganske minimal, særlig når smertestillende medikamenter har blitt foretatt forut for biopsi. Det anbefales også at kvinner ikke Dusj, ha sex eller sette noe inn i skjeden 24 til 48 timer før en cervical biopsi som de kan påvirke resultatene av testen.

Prosedyre

For å utføre en livmorhalskreft biopsi prosedyren, vil en lege ha kvinnen ligge på ryggen på en eksamen bordet med føttene opp i stigbøyler. Et spekulum er satt inn i skjeden hennes og åpnet, som utvider vaginal kanalen og lar legen henne til å se henne livmorhalsen. En colposcope blir deretter satt inn i skjeden. Dette er et mikroskop som tillater legen å forstørre livmorhalsen for å nærmere undersøke det. For å se området enda mer tydelig, er en bomullspinne som er dyppet i en eddik løsning brukes til å fjerne slim fra livmorhalsen. Etter disse trinnene er tatt, vil legen bruke spesialiserte pinsett eller en stor nål til biopsi, eller fjerne, en liten prøve av vev fra livmorhalsen. Den spekulum blir deretter fjernet fra vagina, fullfører fremgangsmåten, som normalt ikke tar mer enn 15 minutter.

Resultater

Det vev som har blitt fjernet fra livmorhalsen under en biopsi sendes til et laboratorium. På lab, en lege som kalles en patolog som har spesialisert seg på studiet av sykdom vil analysere vev for å avgjøre om det er kreft. Resultatene er deretter å sendes til pasientens lege, som vil diskutere dem med pasienten. En normal biopsi resultat betyr at ingen unormale livmorhalsen ble oppdaget. En unormal biopsi resultatet betyr at unormale livmorhalsen ble funnet og livmorhalskreft er allerede til stede eller som sannsynligvis vil utvikle seg i fremtiden på grunn av forstadier celler.

Hvordan diagnostisere prostatakreft Med en Blære Biopsi

Ifølge Medline Plus, er prostatakreft en type kreft som oftest rammer menn over en alder av 40. Symptomer som potensielt indikerer tilstedeværelse av prostatakreft inkluderer urin dribling, smerter i korsryggen, og smerter mens ejaculating. Testene som brukes til å diagnostisere potensielt prostatakreft er mange, men når legen har grunn til å tro at prostatakreft har begynt å spre seg i hele kroppen, kan han bestille en indirekte test så som et biopsi av omgivende vev (for eksempel i blæren) for å bekrefte eller avkrefte sine mistanker.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med legen din for å finne ut om de innledende testene tyder på at kreften har spredd seg til andre områder av kroppen din. Ifølge American Cancer Society, kan en PSA (prostata spesifikt antigen) score som er over 20 indikerer et slikt resultat, som nødvendiggjør en biopsi av omkringliggende områder som blæren og lymfeknuter for å gi en nøyaktig diagnose.

Vurdere kirurgisk biopsi alternativer for å teste blæren for kreftceller. Generelt sagt, er en biopsi fjerning av en del av det mistenkte område for å teste for tilstedeværelsen av kreftceller. Imidlertid kan denne utføres på en rekke forskjellige måter. Den primære alternativ tilgjengelige for å teste blæren for kreft innebærer bruk av en kirurgisk prosedyre kjent som en cystoscopy. Denne består av et lite rør med en tilknyttet kameraet settes inn i magen gjennom urinrøret. For å fjerne en prøve av vev, kan en liten skjære implementere bli ført gjennom sentrum av røret for å fjerne en prøve av vev.

Send fjernet vev til et laboratorium for testing for å avgjøre om cellene fjernet var kreft. Laboratoriet vil rapportere tilbake med enten et positivt resultat, noe som indikerer at kreftceller ble funnet, eller et negativt resultat, som indikerer en friskmelding. Selv invasiv, er en biopsi den eneste reelle metode for endelig å avgjøre om kreft er tilstede, slik at det kan gi deg det siste ordet på om du er berørt med prostatakreft.

Prostata Biopsi Prosedyrer

Prostatakreft er den nest vanligste formen for kreft hos amerikanske menn, med nydiagnostiserte tilfeller topping 190.000 hvert år. Mens en prostata kreft diagnose kan være svært skremmende, overlevelse for sykdommen er faktisk ganske høy. Riktig påvisning er en nøkkelkomponent i å oppnå slike behandlingsresultatene, og prostata biopsi er den definitive metode for å oppnå nøyaktige testresultater.

Foreløpige Testing

Vanligvis en urolog, eller spesialist i menns urin og kjønnsorganer, vil utføre en biopsi. Han kan utføre en digital endetarms eksamen, eller en spesiell blodprøve som vil måle tilstedeværelsen av prostata-spesifikt antigen (PSA); økt mengder av disse antigenene er indikatorer for kreft. Hvis den digitale eksamen avslører klumper på prostata, eller hvis PSA er forhøyet, han vil planlegge en biopsi for å direkte teste for tilstedeværelse av prostatakreft.

Forberedelse til Biopsi

Før en prostata biopsi, er det visse forberedelser du bør ta. Omtrent en uke før prosedyren, må du slutte å ta eventuelle ikke-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) medisiner som ibuprofen eller acetylsalisylsyre. I tillegg bør du slutte å ta warfarin (Coumadin), eller hvilken som helst annen forbindelse som påvirker blodlevring. Din urolog kan også be deg om å slutte urte kosttilskudd.

På grunn av beskaffenheten av prosedyren, er infeksjonsrisiko fra avføring en bekymring, og urologen kan be deg om å utføre en hjemme klyster dagen for biopsi. Han kan også ha du tar antibiotika for å ytterligere redusere infeksjon mulighetene.

Som antydet i forrige avsnitt, er det sannsynlig urologen vil utføre en transrectal biopsi, ved hjelp av en spesiell nål til å passere rett gjennom veggen av endetarmen din. I noen tilfeller kan han foretrekker å få tilgang til prostata gjennom perineum (kjødet mellom pungen og anus) eller urinrøret (via tuppen av penis).

Den Biopsi

Hvis din urolog utfører en transrectal biopsi, vil han ha du ligger i et tilbaketrukket posisjon til å gi ham riktig tilgang. Han vil da rense stedet av biopsi og bruke en aktuell numbing agent. Før du starter selve biopsi, vil han sette inn en bildeenhet inn i rektum som vil tillate ham å få en ultralyd bilde av prostata. Når han ser nøyaktig hvordan prostata er plassert, vil han begynne biopsi.

Ved hjelp av en tynn, hul fjærbelastet pinne, vil han presse gjennom endetarmen veggen til prostata. Når han har nådd prostata, vil han bruke den fjær lasting mekanisme for å ta 10 til 12 små vevsprøver. Det er sannsynlig at du vil føle en viss grad av smerte for hver injeksjon. Hele prosedyren varer typisk ikke mer enn 30 minutter.

Aftermath

I kjølvannet av biopsi kan du oppleve noen felles midlertidig etter effekter, inkludert svak rektal blødning, sårhet, og blod i urinen, avføring eller sæd. Ta kontakt med din urolog for fullstendige ettervern retningslinjer, inkludert måter å overvåke potensielle tegn på mer varig eller mer alvorlige komplikasjoner.

Transrectal Prostata Ultralyd & Biopsi

Transrectal Prostata Ultralyd & Biopsi


Transrectal prostata ultralyd og biopsi er testene som brukes for å diagnostisere unormal funksjon av prostatakjertelen. De blir generelt anvendt når en mann rapporterer symptomer som tyder på en forstørret prostata, og kan brukes til å skjelne mellom flere årsaker, inkludert benign prostatisk hyperplasi, prostatitis, eller prostatakreft. Prosedyrene er minimal invasiv og kan utføres på poliklinisk basis. Resultatene av disse to tester kan entydig fastslå årsaken til symptomene, eller angir videre testing.

Om Prostata

Prostatakjertelen er en integrert del av det mannlige reproduksjonssystemet. Det ligger ved siden av blæren. Prostatakjertelen omgir urinrøret, røret som fører urin og sæd. Dens primære funksjon er å produsere, lagre og skille ut en væske komponent av sæd; Men, det hindrer også vannlating oppstår under samleie ved tetting av blæren tilgang til urinrøret når mannen er seksuelt opphisset.

Betydning

Som menn alder, er det vanlig at deres prostata glands å bli forstørret. Når dette skjer, begynner prostata å plassere mer press på den nærliggende blæren samt urinrøret, forårsaker en rekke ubehageurinveisproblemer. Benign prostatahyperplasi, også kjent som BPH, er oftest bak disse symptomene, men de kan også være forårsaket av prostata kreft eller kronisk infeksjon. Transrectal prostatabiopsi ultralyd og kan anvendes for å identifisere hvilken tilstanden forårsaker symptomene.

Funksjoner

Under en transrectal ultralyd, er en sonde som sender ut ultralydbølger inn i en manns rektum. Sonden omsetter de ultralydbølger som spretter ut av det ytre av prostata inn et bilde av pakkboksen. Fra dette bildet, kan helsepersonell identifisere områder ved unormal vekst på overflaten av kjertelen. Dersom slike områder er identifisert, kan de velge å ta en biopsi av vevet for å fastslå om det er kreft. En nål settes inn gjennom rektum for å samle inn en prøve av vev, som sendes til laboratoriet for analyse.

Effekter

Basert på resultatene av transrectal prostata ultralyd og biopsi, kan en medisinsk faglig være klar til å stille en diagnose eller anbefale mer testing. Hvis ultralyd identifiserer kjertel utvidelse, men biopsi returnerer ikke noen resultater, vil en diagnose av BPH sannsynlig bli gitt. Dersom biopsiresultater indikerer ondartet cellevekst, kan en PSA blodprøve bli beordret til å måle nivåene av prostata-spesifikke antistoffer i blodet. Forhøyede PSA nivåer kan indikere kreft eller kronisk infeksjon, og enten diagnosen kan da bli underholdt.

Betraktninger

En transrectal prostata ultralyd og biopsi prosedyren tar vanligvis mellom fem og 20 minutter, avhengig av innledende resultater. Din helsepersonell kan be deg om å utføre en klyster før disse prosedyrene for å fjerne et overskudd avføring fra endetarmen. Lokal anestesi kan påføres på forespørsel, eller hvis en biopsi av kjertelen er tatt.

Prostata Biopsi Forberedelse

En nål biopsi av prostata, i hvilket vev er fjernet for å sjekke for kreft, kan føre til engstelse og angst. En biopsi, er imidlertid den eneste måten har det medisinske feltet for å diagnostisere kreft i prostata effektivt. Ifølge 2001 California Cancer Journal for Klinikere, er rundt 200.000 tilfeller av prostatakreft diagnostisert i USA hvert år, og 32.000 mennesker dør av sykdommen årlig. Det er ingen fordel å forsinke en biopsi hvis medisinsk indisert.

Når en Biopsi er Indikert

Den amerikanske Urologiske Association anbefaler at de fleste menn begynner prostatakreft screening ved 50 år med en prostata-spesifikt antigen nivå (PSA) test, kombinert med en digital endetarms eksamen (DRE). PSA er et protein produsert av prostatakjertelen, og er forbundet med prostatakreft når den stiger over et visst nivå. En abnormitet i en av disse testene kan berettige en biopsi.

Tidlige Biopsi

Før PSA-test, ble prostatakreft vanligvis mistenkt ved en unormal DRE, eller etter avanserte symptomer dukket opp, slik som skjelettsmerter. Utføres under generell anestesi, ble tidlig biopsier guidet av fingerberøring. Legen ville sette en nål utstyrt med et par skjæreblader inn i mistenkelige området av prostatakjertelen og fjern 02:59 vev kjerner, hver måler en tomme lang.

Nåværende Biopsi Prosedyre

I dag er transrectal ultralyd (TRUS) guidet prostatabiopsi brukes. Det er et avbildningsteknikk hvor prostatakjertelen er undersøkt av en ultralyd-probe innsatt i rektum. Den fjærbelastet, håndholdt biopsi pistol fyrer av en hul 18-gauge nål inn i prostatakjertelen, så sender umiddelbart en kappe å skjære av og samle en kjerne av prostatavevet. Vanligvis, 10 til 12 kjerneprøver, 12 til 15 mm lang, er tilstrekkelig.

Forberedelse

En biopsi er vanligvis utføres i en urolog kontor eller noen ganger i en røntgenavdelingen. En pasient kan bli bedt om å ta en Fleet klyster og et bredt spekter antibiotika som ciprofloksacin (Cipro) umiddelbart før prosedyren. I tillegg kan du bli bedt om å slutte inntak av aspirin, til eventuelle anti-inflammatoriske medisiner, warfarin (Coumadin), urte kosttilskudd, samt vitamin E en uke før biopsi minimere blødning.

Pasienter som normalt følger et kraftig antibiotika diett før tannbehandling bør følge samme diett før en prostatabiopsi.

Test

Testen innebærer i seg selv omtrent 15 minutter for ultralydevaluering, pluss 10 minutter for å hente vev kjerneprøver. Hvis en lokalbedøvelse administreres, har tenkt på en annen 10 minutter for at den skal tre i kraft.

Du vil normalt bli bedt om å ligge på siden i en løs fosterstilling. Ultralydproben, ca 2-3 inches lang, vil bli satt forsiktig inn i rektum. Ubehag fra nålene er flyktig, og du skal føle minimal smerte. Etter at kjerneprøvene blir oppnådd, vil de bli sendt til en patolog for evaluering.

Hvordan er en prostata Needle Biopsi utført?

Når det trengs

Pasientene vil bli henvist til en nål prostatabiopsi dersom det er mistanke om prostatakreft. Dette kan være på grunn av forhøyet prostataspesifikt antigen (PSA) nivåer, endringer i størrelsen på prostata, eller vekster følte i eller rundt kjertelen. En nål biopsi er den minst invasiv måte å diagnostisere kreftceller.

Pre-kirurgisk

Om en uke før operasjonen, pasienter bedt om å slutte å ta anti-inflammatoriske og asprin å begrense blødningsrisiko. Blood arbeid er pålagt å sjekke for eventuelle andre sykdom og måle PSA nivåer. En pre-kirurgisk eksamen ved en indremedisiner kan være nødvendig, avhengig av mannens helse, og hvis det er kroniske tilstander (hjertesykdom, diabetes) til stede. Klyster er ofte anbefalt, siden de fleste nålbiopsier er ferdig med transrectal (gjennom endetarmen) ultralyd. Noen leger anbefaler også antibiotika før biopsi for å beskytte mot smitte.

Prosedyre

En prostata nål biopsi er vanligvis utføres på kontoret til en urolog. En lokal anestesi er gitt til nummen området. Noen pasienter er også bedøvet. Transrectal ultralyd brukes til å guide nålen via et bilde av prostata på en skjerm. Den "biopsi gun" går inn i veggen av endetarmen før den når den del av prostatakjertelen som mistenkes for å være unormale. I gjennomsnitt vil en lege ta seks vevsprøver å bli undersøkt av en patolog.

Post-kirurgisk

Etter biopsien er fullført, vil patologen undersøke vevet under et mikroskop for å se etter kreftceller. De fleste resultatene vil være tilgjengelig umiddelbart, men ytterligere testing kan være nødvendig. Hvis malignitet blir funnet, vil kreften bli avholdt basert på sin plassering og utseende av cellene. Behandlingstilbud vil bli diskutert mellom lege og pasient. Prostatakreft er ofte kureres når oppdages i de tidligste stadier. Det er mange behandlingstilbud (kirurgi, stråling, kjemoterapi) er tilgjengelig for pasienter med prostatakreft.

Komplikasjoner

Pasienten kan oppleve mindre blødninger etter prostata nålebiopsi. Det kan være en liten mengde av blod i tarmen, sæd og urin for følgende dager. Alvorlige komplikasjoner (overflødig blødning, infeksjon) er sjeldne.

Hvordan er en Bone Biopsi utført?

Hva er en Bone Biopsi?

En benbiopsi er fjerning av en liten del av benet som kan deretter bli testet for tilstedeværelsen av kreftceller. Det finnes to typer vev i bein. Det ytre laget kalles "kompakt vev", og er den harde materiale som du kanskje vanligvis forbinder med bein. Den sekundære sjiktet er cancellous vev, som er et svampliknende materiale som inneholder margen. Pasienten tar prøver av de harde ytre lag av benet heller enn å ta marg fra sentrum av bein. Det finnes forskjellige typer ben biopsier, inkludert en kanyle aspirasjon biopsi og åpen biopsi.

Nål aspirasjon biopsi

Legen din kan gi deg et mildt beroligende middel for å hjelpe deg å slappe av under inngrepet, og i noen tilfeller, kan han gi deg en spinal blokk til nummen deg fra livet og ned. Nålbiopsier blir generelt utført i ben som er i nærheten av overflaten, for eksempel i hofte, selv om en biopsi kan utføres på hvilket som helst ben i kroppen. Legen vil bruke en aspirasjonsnål, som ser ut som en vanlig sprøyte med en større nål. Fordi det er viktig at du holder fortsatt under prosedyren, dersom benet som skal biopsied er i en vanskelig sted, kan legen ansette en stropp eller et belte for å hjelpe deg å forbli urørlig.

Etter at han vattpinner området med antiseptisk å rense det, vil du bli gitt et skudd som bedøver det området hvor han vil gjøre snittet. Legen vil da kutte lite snitt, vanligvis rundt 1/8 tommer, der kan han passere aspirasjonsnål å nå beinet. Han vil vri nålen å presse den inn i beinet. Han trekker prøven inn i sprøyten og deretter vrir nålen for å fjerne det fra benet. Din lege vil legge trykk på såret, og når den har stoppet blødning og er bandasjert, er prosedyren fullført. Prøven vil bli sendt til et laboratorium for analyse.

Åpen biopsi

Åpen biopsi er kirurgi for å fjerne en større del av benet enn det som kan gjøres med en aspirasjonsnål. Du vil bli gitt en generell bedøvelse, slik at du vil være helt sover og uvitende under prosedyren. Når du er i operasjonsstuen, vil arrangøren av biopsi vaskes og steriliseres. Et innsnitt gjøres langs benet som skal vevsprøve, og huden og muskelen holdt åpen med klemmer. Legen bruker deretter et bein så å ta en del fra den eksponerte benet. Muskel og hud skal sys sammen igjen med små sting og bandasjert. Du vil bli sendt til postoperativ avdeling til å våkne fra narkosen.

Hva kan man forvente med en biopsi av Postrate

En prostatabiopsi er et nødvendig element i diagnose for prostatakreft. Forberedelse for prosedyren er enkel. Operasjonen er ganske invasiv, selv om noen ubehag og mindre bivirkninger kan forventes.

Forberedelse

Menn som gjennomgår en prostatabiopsi må gjøre et hjem klyster før prosedyren. Medisiner som påvirker blodlevring bør stoppes midlertidig på forhånd, ifølge Mayo Clinic. Antibiotika blir administrert før og etter prosedyren for å minimalisere risikoen for infeksjon.

Identifikasjon

The Mayo Clinic og American Cancer Society (ACS) rapporterer at det er tre forskjellige måter å utføre en prostata biopsi; kirurgisk instrument kan føres gjennom anus og inn i endetarmen (transrectal biopsi) eller prostata kan nås gjennom urinrøret eller gjennom et snitt i perineum. Den transrectal biopsi er den vanligste.

Prosedyre

En fjærbelastet verktøyet brukes til å fjerne flere små seksjoner av vev fra prostata. Ifølge ACS, fjerne hver del av vevet skjer meget raskt, på under et sekund, og bør kun forårsake en liten mengde av ubehag.

Funksjoner

ACS rapporterer at en lokalbedøvelse kan eller ikke kan brukes til å redusere ubehag under biopsi, og vedkommende bør spørre sin lege om dette vil bli gitt.

Time Frame

Ifølge ACS og Mayo Clinic, tar en prostatabiopsi mellom 15 minutter og en halv time, og resultatene ta mellom ett og tre dager eller mer å utvikle.

Side Effects

En prostata biopsi kan forårsake sårhet, blod i urinen og blødning fra endetarmen så vel som forårsaker sæd å være noe rødt. The Mayo Clinic anbefaler å kontakte en lege hvis blødningen er langvarig eller tung, blir mer intens smerte, er det hevelse i området, problemer eller smerte mens urinering, feber eller penile utladning.

Bone Tumor Biopsi

Bone kreft ødelegger beinvevet i kroppen. Sykdommen kan være godartet (ikke-cancerous) eller ondartet (kreft). Godartet kreft er ikke livstruende, mens ondartede svulster metastaserer og kan være livstruende. En metode for å diagnostisere sykdommen er en benkreft biopsi.

Hva er Bone Cancer?

Bone kreft er en svulst funnet i bein. Det kan være enten benigne eller maligne. En svulst dannet i bein er primær beinkreft. Det er metastatisk hvis det sprer seg til bein fra andre deler av kroppen.

Typer

Det finnes to vanlige typer primær beinkreft: osteosarkom, oppstår det meste i knærne og overarmer, og chrondrosarcoma, som oppstår det meste i bekkenet.

Årsaker

Bone kreft kan være arvelig. Andre personer med risiko for bein kreft er de som har hatt høye doser av stråling behandlinger eller anticancer medikamentelle behandlinger, eller har metallimplantater.

Diagnose

En serie laboratoriet og diagnostiske tester blir vanligvis utført forut for biopsi. Disse inkluderer røntgen, et bein scan, CAT scan, MRI, PET scan og en angiografi.

Funksjon av Bone Cancer Biopsi

En benkreft biopsi er gjort for å fastslå eksistensen av kreft. Fremgangsmåten innebærer fjerning av vevsprøver fra tumor. Dette kan være av en nål eller innsnitt biopsi.

Prosedyre

I nålen biopsi prosedyren, er et lite hull laget i benet ved hjelp av en nål-lignende instrument, og en vevsprøve fjernes fra tumoren. Snittet biopsi gjøres ved å lage et snitt i svulsten og fjerne vevsprøver. Prøver ble undersøkt under et mikroskop for å fastslå om kreftcellene er til stede.

Prostata Biopsi Prep Prosedyrer

En biopsi av prostata er en vanlig medisinsk prosedyre gjøres for å bestemme helsen til denne lille mannlig kjertel. Ofte referert til som en "kjerne nål" biopsi, er vevsprøver ekstrahert med en nål for å bli undersøkt for eventuelle unormale celler. Dersom unormale celler er til stede, er det en god indikasjon på prostatakreft, og behandlingsalternativene kan da bli diskutert mellom deg og legen din. For å forberede en slik prosedyre, det er visse skritt for å følge. Men når legen din har andre metoder for forberedelse, sørg for å følge dem.

Forberedelser

Etter prostatabiopsi er planlagt, må du innstille bruken av visse stoffer, både reseptbelagte og reseptfrie, før prosedyren utføres. Og avhengig av medisinsk faglig, vil dette opphør begynne hvor som helst mellom en og to uker før biopsi. Start med å suspendere bruken av eventuelle kosttilskudd du tar. Dette kan omfatte alt fra daglige multivitamin til mer helhetlige urter som ginkgo biloba, hvitløk eller til og med omega-3 fettsyrer, som kan fungere som naturlige blodfortynnende.
Etter at du har sluttet å ta enkelte kosttilskudd, avvikle bruken av noen NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) som ibuprofen, aspirin og naproxen; antikoagulantia, som warfarin; og antiplatelets, som cilostazol eller klopidogrel. Dette skyldes i stor grad effekten disse medikamentene har på blodets evne til å levre seg, så slutte å ta disse stoffene fem til ti dager før biopsi.
Enten kvelden før eller samme dag som inngrepet, administrere et klyster. En standard klyster er tilstrekkelig, så bare plukke opp fra nabolaget apotek, matbutikk eller "big box" kjede. Dette bør bidra til å tømme endetarmen av noe avføring, noe som gjør det mye enklere å utføre prosedyren.
Det er også nødvendig å ta et antibiotikum, for eksempel ciprofloksacin eller levofloxacin, før prostatabiopsi. I noen situasjoner er dette antibiotikum tatt dagen før prosedyren. I andre blir medisinen inge bare 30 til 60 minutter før utvinning av dine vevsprøver. Du kan selv trenger å ta antibiotika for to påfølgende dager.
På selve dagen av biopsi, prøver å spise en lett frokost. Toast er ofte maten valgfrihet, men legen kan si at du kan ha en skål med frokostblanding eller frukt. Hvis du er forvirret om hva du kan og ikke kan spise, bare spør legen din for en liste over godkjente matvarer. Det er vanligvis ikke en begrensning på væske, så vil du mest sannsynlig være i stand til å drikke nesten hva som helst på dagen for prosedyren.

Hvordan få best Prostata Biopsi Diagnose

I kampen mot prostatakreft ingenting er viktigere enn tidlig oppdagelse. Mange pasienter er så redd om å høre dårlige nyheter at de ikke spørre om stedet der deres biopsi vil bli diagnostisert. Er alle diagnose det samme?

Bruksanvisning

Be urologen å sende biopsier til en "fellesskap trent uro-patolog" og fortrinnsvis til et laboratorium som spesialiserte seg på urologisk patologi, er det flere rundt om i landet.

Hvis forsikringen gjør urologen sende biopsier til en stor generell laboratorium eller et sykehus laboratorium spør legen til å skrive på lab forespørsel "for å bli diagnostisert av et fellesskap trent uropathologist only"

Hvis alt svikter og dine biopsier bli diagnostisert av en generell patolog excercize høyre for second opinion (hvis biopsier er ondartet er det også en god idé å få en second opinion). Spør din urolog for å be laboratoriet å sende lysbildene til et fellesskap trent uro-patolog.

For de med en ekstra $ 500 + du kan gjøre en ekstra DNA-test for å sikre at de ikke gjorde en mix-up på lab og ga deg noen andres diagnose. Selv om dette er ekstremt sjelden, spesielt i USA, bør det vurderes om behandlingen er radikal prostatektomi. I denne fremgangsmåte som kan utføres på John Hopkins University sams de DNA fra en spenne vattpinne til vevet på de ondartede lysbilder. Dette kan være over-kill, men så er å fjerne prostata.

Lykke og gode nyheter !!

Skin Biopsi forårsaket av RSD

Hva er RSD?

RSD er refleksiv sympatisk dystrofi, en form for komplekst regionalt smertesyndrom. Det er ikke kjent om det ville bli klassifisert som en nerve eller inflammatorisk lidelse som det presenterer kjennetegnene på begge. Denne lidelsen starter ved å påvirke området av en skade. Selv om skaden kan leges, vil huden oppleve en kraftig svie eller elektrisk støt følelse som sprer seg gjennom hele lem. Bevegelse eller berøring av lem forårsaker uutholdelig smerte, noe som betyr at de fleste lider immobilisere lem til poenget med atrofi. Ytre symptomer inkluderer et skifte i pigment i huden, og bemerkelsesverdige betennelse.

Hva er en hud Biopsi?

Hudbiopsi er en medisinsk prosedyre hvor levende celler i huden er kuttet eller på annen måte fjernet fra en pasient. Leger deretter undersøke disse cellene. Skin biopsier, som alle biopsier, er gjort for å verifisere en mistenkt diagnose. I de fleste tilfeller kreftsvulster eller utslett er gjenstand for huden biopsi.

RSD Diagnose

Refleksiv sympatisk dystrofi er en vanskelig lidelse å diagnostisere i den første symptomene synes å være en form for nerveskader eller til og med et utslett. Gitt at lidelsen vises rundt stedet av en skade, vil leger mistenker infeksjon i såret før de vurderer muligheten for nerve eller inflammatoriske lidelser. Hudbiopsi kalt en barbering biopsi, hvor bare det ytre lag av epidermis er fjernet, er utført slik at huden kan inspiseres med hensyn på tilstedeværelsen av feilformede celler. Skulle de bli funnet, er en RSD diagnose laget; bør de bli funnet i selskap med mikroskopiske nervelesjoner, deretter en diagnose av kausalgi, en sekundær form for komplekst regionalt smertesyndrom, er laget i stedet.

Grunner for en Bone Biopsi

Benbiopsier hjelpemiddel i identifisering av skjelett og selv bein kreft. Et bein biopsi hjelper også legen din finne noen årsaker bak kronisk skjelettsmerter.

Bekrefte Eksisterende Diagnoser

Legen din vil at du skal gjennomgå et bein biopsi hvis han eller hun mistenker et bein lidelse, for eksempel Paget sykdom (preget av unormalt store, rare bein). Benbiopsier er nyttige i bekrefter skjelett hvis noe unormalt har allerede blitt vist ved andre tester. Disse andre tester kan inkludere en computertomografi (CT) eller skanne et røntgenbilde.

Bone Cancer

Benbiopsier kan lett avsløre om en hvilken som helst kreft er tilstede.

Bone Infeksjoner

Benbiopsier kan fastslå infeksjon så vel som den underliggende årsak.

Pågående Bone Pain

Hvis du lider av kronisk skjelettsmerter, kan et bein biopsi å fastslå årsaken.

Bone X-ray Oppfølging

Hvis legen din har sett beinproblemer på et tidligere X-ray, kan et bein biopsi avsløre ytterligere detaljer og årsaker.

Blood Cell Problemer

Anemi eller en reduksjon i røde blodceller kan forklares og behandles ved hjelp av en benbiopsi.

Biopsi Skin Healing

En hudbiopsi er gjort når en oppdatering av huden ser mistenkelig og legen din ønsker å undersøke det nærmere under et mikroskop. Legen din kan være på utkikk etter kreft eller andre hudsykdommer. Det er flere måter en biopsi kan tas, noen krever masker, noen med cauterizing og andre forlater et åpent sår. Som sådan, omsorg for din biopsi såret kan variere litt, men med riktig pleie, bør området leges relativt raskt, men kan etterlate et arr.

Ulike Biopsi Teknikker

En vanlig metode er den barbering biopsi hvori en skalpell eller barberblad fjerner et tynt lag av lesjonen. Denne bevegelse er gjort jevnt og parallelt med hudoverflaten.

En annen teknikk er punch biopsi. Legen bruker en liten, sylindrisk slag som han skruer inn i hudforandring. Han slår gjennom den fulle tykkelse av huden og fjerner en plugg av vev, som å tegne ut en kjerneprøve. For dette biopsi fremgangsmåte, kan maskene være nødvendig.

I skalpell biopsi, bruker legen en skalpell og gjør en standard kirurgiske inngrep eller excision som fjerner han vev for gjennomgang. Oftest er denne teknikken benyttes for store eller dype lesjoner. Denne type biopsi såret er vanligvis lukket med masker.

Leger kan også bruke den saks biopsi metoden. Ved hjelp av saks, leger klipp av overflaten (eller overfladisk) hud vekster og lesjoner som har dannet seg en stilk (eller kolonne) av vev. Disse vekster er tidvis funnet på øyelokkene eller nakke.

Care & Healing av en biopsi nettstedet

Etter vevsprøver har blitt skåret ut, kan blødninger stoppes ved å legge press eller ved cauterizing såret ved å brenne den med elektrisitet eller kjemikalier. Legen din vil trolig gi deg en antibiotisk salve som skal brukes på såret for å hindre smitte. Holde området fuktig fremskynder helbredelsesprosessen. Vanligvis vil du få beskjed om når du først rense såret, hvordan du rengjør den, og å på nytt salven og nye bandasjer, vanligvis en bandasje.

I saker med masker, kan dine instruksjoner variere, at du må holde såret bandasjert inntil stingene er fjernet. Og i andre tilfeller kan et sår være bandasjert og venstre for å helbrede naturlig.

Etter at såret har grodd inn i en rosa arr, kan du bruke vitamin E olje for å bidra til å redusere den endelige arr utseende. Ikke påfør olje på såret mens såret er fortsatt åpen.

Alternativ Prostata Biopsi

Fram til 1980-tallet, ble prostatabiopsier guidet av finger touch, etter som en stor nål med et par skjæreblader skiver av tre kjerne vevsprøver som måler en tomme lang. Dagens moderne biopsiteknikker og alternative teknikker på fremtiden er mildt i forhold.

Transrectal Ultralyd

Designet på 1990-tallet, den transrectal ultralyd, eller TRUS, er den eneste måten vi har for å diagnostisere prostatakreft i dag. En ultralyd-veiledet avbildningsteknikk evaluerer prostata, deretter en fjærbelastet, håndholdt ultralydsonden, eller biopsi pistol, skyter små nåler gjennom endetarmen inn i prostatakjertelen. Den sender en kappe for å hente kjerneprøver av mistenkelige områder av prostata.

Dommer Centers

Dommer sentre kan være bølgen av fremtiden. Sentre som Forsvarets Institute of Pathology, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center og John Hopkins har andre mening patologi eksperter å analysere biopsi resultater, minimere lysbilde evaluerings feil.

Telomerase

Telomerase er et enzym i ejakulat fluid som øker i nærvær av en kreft. Gjennom fremtidige testmetoder til dette stoffet, kan et levedyktig alternativ til biopsi være mulig.

RT-PCR

RT-PCR, eller revers transkriptase-polymerase kjedereaksjon, er en mulig alternativ til biopsi som vil utnytte et fremtidig teknikk for å oppsøke kreftceller i prostata.

Automatisert Cytologi

Automatisert cytologi er studiet av celler. I fremtiden, ved denne metoden, vil laboratorier tar sæd prøver som vil bli benyttet for å søke etter maligne abnormaliteter i celler.

Prosedyre for Transurethral prostatakreft Biopsi

Prostatakjertelen er en del av det mannlige reproduksjonssystemet. Omtrent på størrelse med en valnøtt, er det plassert under blæren og foran endetarmen. Den er ansvarlig for å gjøre sæd, kan fluidet som inneholder sæden gjennom penis. Denne gland brytes rundt urinrøret, idet røret som passerer urin fra blæren gjennom penis. Hvis prostata begynner å vokse det kan redusere eller stoppe flyten av urin gjennom urinrøret.

Transurethral reseksjon av prostata

Transurethral reseksjon av prostata er vanligvis kalles en TURP. I løpet av denne kirurgiske prosedyren en del av prostatakjertelen er fjernet. Dette kan være å samle en biopsi for diagnostisering av prostatakreft enten på grunn av symptomer eller bekymring over forhøyet prostataspesifikt antigen, PSA, verdier.

Hvis en kreftsvulst er allerede kjent for å være tilstede, kan det bli utført for å tilveiebringe midlertidig lindring av symptomer før tumor mer radikal behandling kan utføres eller som et alternativ til radikal kirurgi på grunn av sykdom, alder og andre kompliserende faktorer.

Under anestesi, blir et lett fleksibelt rør føres opp gjennom urinrøret. Et kirurgisk redskap føres opp gjennom røret i penis til prostatakjertelen. En elektrisk strøm passerer gjennom verktøyet, oppvarming og skjæring av prostatavevet, som må fjernes. Hvor mye vev er fjernet avhenger av den opprinnelige målet. Vev blir sendt til en patolog for undersøkelse under et mikroskop for å bestemme hvorvidt den inneholder kreftceller.

Etter kirurgi

Gjenopprettingstiden er avhengig av mange faktorer, inkludert din alder og generelle helse går inn i operasjonen. Det er rimelig å forvente ubehag. Du vil bli gitt medisiner for å hjelpe kontroll smerte mens du healer.

Å forholde seg til hevelse og healing, vil du våkne opp med et kateter, et rør som går fra blæren gjennom penis å drenere urin. Litt blod i urinen er forventet.

Selv om kirurger forsøke å bevare nervefunksjon, en følge av hyppig en TURP er nerveskader rundt prostata resulterer i impotens, manglende evne til å ha en ereksjon. Dette kan være permanent. I tillegg er det imay være tap av evnen til å produsere sæd. Dette betyr at sperm kan ikke lenger utbrøt. Det er ikke uvanlig å miste kontroll over urin etter en TURP. Kontroll kan komme tilbake over tid.

Prostatakreft

Hvis maligne celler er oppdaget under en biopsi, vil ytterligere behandling være nødvendig. Hvis ondartede celler bryte vekk fra en prostata svulst, kan kreften spre seg. Nærliggende vev eller organer kan bli invadert og skadet. Spre gjennom blod eller lymfe-systemer til andre områder som kalles metastasering, kan bli livstruende. Ifølge National Cancer Institute, i 2009 var det over 192 000 nye tilfeller av prostatakreft i USA. Dette representerer en av seks menn, ifølge American Cancer Society, og er den nest vanligste kreftformen hos menn.