Digidexo.com

tegn på lav selvfølelse

Tegn på lav selvfølelse hos kvinner

Selvfølelse er følelsen av å være verdig, fortjent, og selvsikker. Så mange kvinner våkner opp hver morgen uten det. De går gjennom sine daglige aktiviteter uten noen glede. Disse kvinnene ofte ikke tar vare på seg selv; mange ganger, de selv plassere seg i usunne eller farlige forhold eller situasjoner. Lav selvfølelse begynner vanligvis i barndommen og er oppfostret gjennom hele livet. Det er håp der ute og ressurser er tilgjengelige for kvinner å leve et lykkelig, verdig liv.

Definisjon av Self-Esteem

Ifølge Nathaniel Branden, en kjent psykoterapeut best kjent for sitt arbeid med selvtillit, selvfølelse er definert som "opplevelsen av å være kompetent til å takle de grunnleggende utfordringene i livet og være verdig til lykke." Selvfølelse kan også bli referert til som egenverd og selvbilde.

Lav selvfølelse hos kvinner

Kvinner er spesielt utsatt for lav selvfølelse. De streber etter å etablere sin plass i en "manns verden" i virksomheten, mens på samme tid prøver å balansere karriere og familieliv og husholdning ansvar. De streber etter å jobbe på deres fysiske bildet, føler press for å være tynn og passer og ser ut som en Hollywood starlet. Lav selvfølelse begynner nesten alltid i barndommen.

Emosjonelle effekter av lav selvfølelse hos kvinner

Lav selvfølelse kombinerer tro med følelser. Som en person mener hun ikke er verdig, opplever hun følelsene som disse overbevisningene påføre. Depresjon, angst, rastløshet, overspising, undereating, søvnløshet, mangel på fysisk aktivitet, kanskje til og med selvmords eller selvdestruktive tanker eller handlinger som også spiller inn. En kvinne med lav selvfølelse kan føle at hun ikke engang fortjener å leve.

Fysiske effekter av lav selvfølelse hos kvinner

Lav selvfølelse kan utøve fysiske symptomer eller tilstander på kvinnen. Som hun ikke tar skikkelig vare på seg selv, kan hun ikke regelmessig besøke en lege, få mammografi eller celleprøver, eller trening og spise sunn mat. Hun kan bli overvektige eller anorektisk. Mangelen på fysisk omsorg kan føre til uoppdaget tilstander, som kreft, eller kan føre til sykdommer som hjertesykdom, diabetes, eller underernæring.

Påvirkning av relasjoner

En kvinnes lav selvfølelse kan påvirke alle forhold hun har. Hun kan føle seg uverdig som en datter, føler hun la foreldrene ned ved ikke å være så vellykket, smart, eller populært som et søsken, eller i samme grad at hun føler hennes foreldre tror hun skal være. Som en kone, hun kan ikke føle seg pen nok, tynn nok, eller seksuelt attraktive nok. Hun kan til og med gifte seg med noen som er psykisk eller fysisk misbruk, som hun føler hun ikke fortjener mer. Som forelder selv, kan hun ha problemer med å være en streng disiplin. I vennskap, kan hun ikke forfølge eventuelle relasjoner, slik at hun føler seg mer isolert. Hun kan være en push og være ute av stand til å si nei. Hun kan utvikle relasjoner med mennesker som utnytter hennes sårbarhet.

Behandling

Psykoterapi er svært viktig å ikke bare hjelpe en kvinne avtale med lav selvfølelse, men også for å avdekke årsakene til at hun har lav selvfølelse. Det er vanskelig å fikse et problem hvis du ikke vet hva som forårsaker det. Mange ganger, trenger en kvinnes uløste barndomstraumer (eller en elsket ens traumer) fra emosjonelle, fysiske eller seksuelle overgrep tas opp. En trenet terapeut og støttegruppen er av største betydning. Lære å ta vare på seg selv fysisk vil også bidra til å skape følelser av egenverd. Trene frigjør endorfiner som øker følelsen av velvære og humør. Omgir seg med positiv energi - på jobb, hjemme og i relasjoner - vil erstatte negative tanker med tillit og håp.

Tegn og symptomer på lav selvfølelse hos kvinner

Tegn og symptomer på lav selvfølelse hos kvinner


Kvinner med lav selvfølelse føler seg verdiløse, mangler selvtillit og synes det er vanskelig å være påståelig. De kan føle seg utsatt og kan lett ta ting personlig. Trolig den mest fremtredende lidende av lav selvfølelse var prinsesse Diana, som ble stadig kritisert av hennes familie som barn og vokste opp følelsen upassende. Ved første gjennomsnittlig utseende kvinne ikke kan forstå hvorfor en vakker kvinne ville føle seg så dårlig om seg selv, men selvtilliten er avhengig av emosjonelle og psykologiske faktorer, og ikke på fysiske egenskaper. Identifisere tegn og symptomer på lav selvfølelse hjelper kvinner iverksette nødvendige tiltak for å forbedre sine liv.

Dårlig selvbilde

Uansett hvor vakker en kvinne kan være, hvis hun har lav selvfølelse hun vil føle seg lite attraktiv. Kvinnen kan ikke ta vare på hennes utseende (ikke børste håret eller tenner for eksempel) fordi hun føler seg ikke verdig til å ta vare på seg selv. I sin tur kan hun faktisk bli mindre attraktivt på denne måten, noe som resulterer i en ond sirkel av følelsen mindre og mindre egenverd.

Skylde på andre for negative utfall

Kvinner med lav selvfølelse ofte tro at andre har skylden for sine uhell, og de klager om deres situasjon som om de ikke har kontroll over egne liv. Disse kvinnene kan føle som om de er ofre, når de faktisk har makt til å endre sine situasjoner.

Tar skylden for Partners 'Ulykkelighet

Selv kvinner med lav selvfølelse kan motstå å ta ansvar for sine egne uhell, de kan også skylde seg selv for sine partneres ulykkelighet. Det er ikke uvanlig for disse kvinnene å bosette for partnere som ikke behandler dem godt fordi det er alt de mener de fortjener; men uansett hvem de samarbeider med, vil de tro at de er å klandre for eventuelle mangler i forholdet. Når forholdet svikter de vil ta skylden for det også, forsterke deres tro at de ikke er verdig kjærlighet, og fortsetter syklusen.

Spiseforstyrrelser

Per definisjon, kvinner med lav selvfølelse aldri føler seg "bra nok". Noen vil kanskje prøve å forbedre seg selv på måter som ikke adresserer sine problemer, men gir kvinnene ideen om at de gjør en innsats for å forbedre deres trivsel. En måte er ved å miste vekt for å passe inn i den tilsynelatende perfekte mold samfunnet har kommet opp med. Kort sagt, kan kvinner med lav selvfølelse tenke seg at hvis de ser ut som supermodeller alle deres problemer vil bli løst, slik de kan utvikle spiseforstyrrelser. Problemet er at de aldri vil føle seg bra nok uavhengig av deres fysiske utseende, fordi problemet er innenfor.

På den annen side en overvektig kvinne med lav selvfølelse kan faktisk straffe seg selv for å bli overvektig med over-spising, derfor få mer vekt og styrke hennes negative tanker om seg selv.

Andre Signs

Andre tegn og symptomer på lav selvfølelse er manglende evne til å ta imot komplimenter, depresjon, angst, negativitet og sette standarder som er utrolig høy.

Konklusjon

Dette er bare noen få tegn på lav selvfølelse blant mange. Kvinner som ønsker å forbedre sin selvfølelse bør gjøre videre forskning med faglige publikasjoner og rådgivere, men de kan også søke støtte fra sine kjære.

Tegn og symptomer på lav selvfølelse

Tegn og symptomer på lav selvfølelse


Du kan ha problemer med å åpne opp for andre hvis du lider av lav selvtillit. Lav selvfølelse kan føre til at du trekke og seclude deg fra friske sosiale interaksjoner. Jo mer isolert du blir, jo mer sannsynlig en dominoeffekt oppstå der tvil og frykt blir forstørret på grunn av negative, irrasjonelle tanker om hvordan du oppfatter verden rundt deg.

Manglende evne til å fokusere i nåtid

Lav selvfølelse manifesterer seg gjennom manglende evne til å konsentrere seg om det nåværende tidspunkt. Du klage eller bekymre deg for tidligere hendelser eller hva som kan skje i fremtiden. Du sabotere din egen suksess ved å sette deg ned til andre eller avslutte en jobb eller en interesse akkurat som du få tilfredsstillelse fra den. Du ønsker det kan du ikke ha, sier det vil gjøre deg lykkelig. Lav selvfølelse er ofte et resultat av følelsen som offeret. Du har en tendens til å klandre andre for hva som går galt i livet ditt, i stedet for å ta ansvar og endre de tingene du har kontroll over.

Relasjoner

Du kan finne deg selv å bygge murer rundt deg selv for å holde andre ut som et resultat av din lav selvfølelse. Du kan frykte å bli såret hvis du kommer for nær noen, eller at du vil skade dem. Personer med lav selvfølelse har problemer med å sette sine røtter ned og bor på ett sted. Du kan synes å være opptatt og kan selv overschedule deg selv i et forsøk på ikke å se på på følelser og problemer som skaper smerte. Du kan også finne du tror andre har mer enn deg, er bedre enn deg, eller har det bedre enn deg. Dette kan eller ikke kan være sant, men din tankeprosess holder deg fra å se på hva du gjør i dine relasjoner for å føle deg bra.

Negativitet og Avhengighet

Negativ tenkning er i roten av lav selvfølelse. Du kan ikke innse at du forteller deg selv at du ikke fortjener å være lykkelig, eller at du ikke er god nok. Disse er ofte tanker som lammer deg og holde deg fast i den negative sinnstilstanden. Avhengighet kan være til narkotika, alkohol, mat eller til og med en følelse. Dette er et tegn på at du lider av lav selvtillit. Det vanedannende stoffet hjelper du føler deg bra i øyeblikket, men når spenningen går, er du igjen med den samme lave oppførsel.

Løsninger

Lytt til dine tanker og skrive dem ned hvis du kan. Hvis du finner deg selv å skylde på noen andre, stoppe opp og spørre deg selv om det er virkelig noe de gjorde eller hvis det er noe du gjør som du har makt til å endre. Jo mer du er i stand til å ta ansvar for dine tanker og følelser, jo mer kontroll du vil føle. Dette er et kraftig verktøy for å bekjempe lav selvfølelse.

Øv dyp pusting å bo i øyeblikket og nyte hvor du er på akkurat nå. Setter pris på hva du har og hvor du er. Dette vil hjelpe deg enkelt inn i en mer positiv sinnstilstand.

Prøv å få kontakt med noen, uansett hvor vanskelig det kan være. Prøv å minne deg selv om at andre kan ha de samme problemene, og du kan hjelpe dem til å overvinne lav selvfølelse også.

Bach Flower rettsmidler for lav selvfølelse

Bach Flower rettsmidler for lav selvfølelse


Bach blomst rettsmidler er concoctions av blomster materialer, vann og konjakk hevdet å ha visse helbredende egenskaper. Tegning på homøopatiske prinsipper, disse essenser av blomster har svært lite av blomsten faktisk i blandingen på grunn av ekstrem utvanning. Til tross for sin entusiastiske følgende, ingen vitenskapelige studier bevise effektiviteten av dette produktet. På 1930-tallet, skaperen Edward Bach, koblet blomster med sine potensielle kurer basert på den energien han følte kommer fra anlegget.

Lerk

Lerk er en blomst middel som brukes for å hjelpe pasienter som mangler selvtillit og forutse feil. Bach hevder at lerk bør brukes for de som føler seg mindreverdig og frykter at de aldri vil bli en suksess. Ifølge ham, for folk som aldri gjør en sterk nok innsats for å oppnå noe i livet, tar rette kan undervise besluttsomhet og selvtillit.

Rock Rose

Rock rose er et annet middel som kan hjelpe med selvtillit problemer. Mennesker med lav selvfølelse er ofte engstelige og erfaring panikk basert på sine erfaringer med tidligere hendelser. Ifølge Bach, kan disse tidligere hendelser inkluderer alvorlig sykdom eller skade som har forårsaket pasientens følelsesmessige svakhet. Rock rose kan bringe brukeren ro og tillit. Bach anbefaler at hvis pasienten er bevisstløs, kan dette midlet brukes til å fukte leppene.

Cerato

En person med lav selvfølelse ikke vanligvis stole på sin egen beslutningsmyndighet. Ifølge Bach, bør Cerato gis til personer som alltid er i selv-tvil og som stoler på dårlig råd i løpet av sunn fornuft. Dette midlet kan hjelpe en person å tro på sin indre veiledning og for å bli mer trygg og sikker på om hans liv.

Agnbøk

Mennesker med lav selvfølelse kan bekymre seg om sine egne evner til å komme gjennom arbeidsdagen. De føler en konstant byrde og selv om de har oppnådd en oppgave før, de er bekymret for at de aldri vil fullføre det neste gang de trenger å gjøre det. Dette konstant bekymring og mental tretthet kan føre til apati og sommel. Agnbøk kan øke styrke, entusiasme og energi til å hjelpe en person til å forbedre sin selvtillit.

Lav selvfølelse hos barn

Et barn som har lav selvfølelse vil påvirke nesten alle med hvem han kommer i jevnlig kontakt. Lav selvfølelse påvirker barnet fordi han er ofte ikke i stand til å fullføre ting på grunn av en mangel på tillit. Det påvirker foreldrene fordi de ofte ikke vet hvordan de skal forbedre sin selvfølelse. Den kan også påvirke sine jevnaldrende. Heldigvis er det varselsignaler som kan hjelpe folk å identifisere et barn med lav selvfølelse.

Avslutte

Avslutte er en enkel måte for et barn som har lav selvtillit til å prøve å få en viss kontroll. For eksempel hvis et barn med liten tillit til seg selv er å spille et spill der han sliter, i stedet for følelsen som om han ikke er god nok han slutter ofte for å unngå følelsen av at han ikke er i stand til å fullføre oppgaven eller spillet. Barn ofte gjør en unnskyldning at spillet eller aktiviteten er dum eller kjedelig.

Klovner i kamp

Noen barn gjør vitser eller klovn rundt på annen måte når de mangler tillit til seg selv. Dette skjer ofte når et barn er følelsen press. Fungerende dum hjelper ham til å glemme om trykket for et øyeblikk, men det gjør ingenting for å løse roten av problemet.

Mobbing

Mobbing er et klassisk eksempel på et barn handler ut i en fysisk måte fordi han føler mindreverdig på annen måte til sine jevnaldrende. Dette gjelder spesielt i situasjoner hvor barn føler sårbare. Barn med lav selvfølelse oppsøke jevnaldrende som har en merkbar svakhet og tære på dem til å ta oppmerksomheten bort fra sine egne insufficiencies.

Impulsivitet

Bare fordi et barn er impulsive betyr ikke at han har lav selvfølelse. Men i mange tilfeller barn med liten tillit i seg selv er impulsive til tider, for eksempel når de gjør skolearbeid. For eksempel kan et barn som sliter med matematikk føre sin papir raskt å bare få det overstått, uavhengig av om svarene er riktige.

Denial

Ordene "jeg bryr meg ikke" er ofte hørt fra barn med selvtillit problemer. Barn som sier de ikke bryr seg om en skoleoppgave, deres sosiale liv, deres familieliv eller andre situasjoner håper å unngå å snakke om problemer de ville heller undertrykke.

Signerer en vakker kvinne har lav selvfølelse

Signerer en vakker kvinne har lav selvfølelse


Tro det eller ikke, kan selv vakre kvinner lider av lav selvfølelse. En vakker kvinne kan oppfattes som å være trygg og sikker i kroppen hennes på grunn av måten hun ser ut og bærer seg selv. Men en hyggelig utseende betyr ikke nødvendigvis at hun elsker, aksepterer og verdsetter seg selv som menneske. Hva som foregår inni en person er ikke alltid congruous med hva som vises på utsiden.

Kroppsbevissthet

En vakker kvinne med lav selvfølelse kan være altfor bekymret for hennes utseende. Hele tiden sjekker hennes bilde i et speil og overgrooming er bare noen av tegnene hun kan vise. Hennes makeup må være perfekt; huden hennes må være feilfri og håret hennes er å bli perfekt stylet til enhver tid. Hvis hun ser ikke en bestemt måte, allerede lav selvtillit og lav selvfølelse lider henne. Kvinner med lav selvfølelse kan utvikle spiseforstyrrelser for å hjelpe dem å oppnå kroppen bildet de oppfatter som perfekt.

Kritikk

Kritikk fra andre, enten konstruktiv eller ikke, er ikke akseptert av vakre kvinner med lav selvfølelse. De føler kritikken bekrefter sin uverdighet. Defensiv oppførsel kan dukke opp og aksept av feil er ikke et alternativ. Selvkritikk er vanlig hos de med lav selvfølelse. Stadig å sette seg ned og si ting som "Jeg er en fiasko" eller "Jeg kan ikke gjøre noe riktig" er karakteristisk. De ofte kritisere seg selv, men har en hard tid å bli kritisert av andre.

Perfeksjonisme

Frykt for å mislykkes kan utløse perfeksjonisme hos kvinner med lav selvfølelse. På arbeidsplassen, må de utmerke seg; i skolen, må de få perfekte karakterer. Noe mindre er uakseptabelt. Manglende evne til å holde opp den perfekte oppførsel kan komme ut av kontroll og bringe på følelser av svikt hun så desperat forsøker å unngå. Det er ikke noe sunt, i-mellom balanse for vakre kvinner med lav selvfølelse. Enten hun er den beste eller hun er en fiasko.

Kommunikasjon

Lav selvfølelse i en vakker kvinne kan føre til problemer med å kommunisere. Hun kan føle at hennes mening ikke spiller noen rolle, eller at hun ikke er verdig til å kommunisere med andre. Drøfte spørsmål er ikke et alternativ. Frykt for å bli feil og mislikte kan være overveldende. Kvinner med lav selvfølelse kan rett og slett bestemme seg for ikke å lytte til hva som blir sagt, slik at de ikke trenger å delta i samtalene.

Hvordan vet jeg om det er depresjon, angst eller lav selvfølelse?

Følelser av depresjon, angst og lav selvfølelse kan overlappe, og noen ganger er det vanskelig å si om det er en alvorlig lidelse, eller hvis noen har bare hatt en dårlig dag. En person kan ha lav selvfølelse, sammen med betingelsene for depresjon og angstlidelse. For bedre å forstå disse lidelsene, og hvor alvorlige de er, kan du lære mer om hver og deretter sammenligne dem til dine følelser og symptomer.

Bruksanvisning

•  Lær om selvtillit. Self-esteem er definert som tillit og respekt for deg selv. Ifølge National Association for Self-Esteem, folk som har høy selvtillit er respekt for seg selv og andre, har integritet, er selvmotivert og mer. Foreningen påpeker en sammenheng mellom lav selvfølelse og avhengighetsproblematikk, depresjon, vold og andre problemer.

Lær om forskjellen mellom lav selvfølelse og depresjon. I motsetning til lav selvfølelse, er alvorlig depresjon en bestemt lidelse som er diagnostisert av leger og terapeuter. The Mayo Clinic beskriver depresjon som en sykdom som er mental og fysisk, som kan gjøre at folk føler at de ikke ønsker å leve videre. Noen av de mange symptomer inkluderer manglende interesse i dagligdagse aktiviteter, følelsen trist og håpløs, gråt uten noen åpenbar grunn, tanker om selvmord, søvnproblemer og mer. For en lengre liste, se linken på slutten av denne artikkelen for Mayo Clinic.

Depresjon kan behandles med medisiner, terapi og behandling planer, eller spesialiserte handlingsplaner opprettet sammen med helsepersonell og pasienter. Depresjon og lav selvfølelse er i slekt, og mange som har en kan lide av den andre.

Lær om angst. Noen angst eller nervøsitet er normalt, men hvis det begynner å påvirke daglige fungering, kan en person ha generalisert angstlidelse, eller en annen type angst tilstand, ifølge leger ved Mayo Clinic. Noen symptomer på generalisert lidelse inkluderer konstant bekymringsfull, rastløshet, rask hjerterytme og mer. Hvis du vil se en fullstendig liste over skiltene, og for å lese mer om angst, se Mayo Clinic lenker på slutten av artikkelen.

Tenk at du kan ha en kombinasjon av disse forholdene. Det er mulig å ha både alvorlig depresjon og angstlidelse, ifølge en Mayo Clinic psykiater, Dr. Daniel Hall-Flavin. En lidelse kan forårsake eller komplisere den andre. Heldigvis er behandlingen for hver enkelt like, og få hjelp for en vil ofte bidra til å lindre den andre, forklarer Hall-Flavin. En person kan også ha lav selvfølelse uten disse forholdene, eller en kombinasjon av de tre.

Oppsøke behandling. Kun helsepersonell kan diagnostisere psykiske problemer og lidelser. Når en diagnose er gjort, kan en behandlingsplan settes opp. Behandling for både depresjon og angstlidelse kan omfatte medisiner, og / eller et utvalg av flere typer terapi. Terapeuter kan også hjelpe enkeltpersoner arbeide med lav selvfølelse, selv om ingen psykiske lidelse er til stede. For å finne behandlingstilbud i ditt område, kan du be fastlegen din, kan du kontakte forsikringsselskapet for en liste over leger og terapeuter innenfor planen dekning, eller prøv å bruke en online locator, som psykologi Dagens "Finn en terapeut" -verktøyet. Se link for dette verktøyet på slutten av denne artikkelen.

Hint

  • Anytime noen føles som å skade eller drepe seg selv eller andre, bør han snakke med en lege, profesjonell terapeut, eller kontakt akutthelsetjenesten umiddelbart. Dette er symptomer på psykiske lidelser, og de krever profesjonell medisinsk behandling.

Hjelp Teknikker i Rådgiving Tenåringer Med lav selvfølelse

Hjelp Teknikker i Rådgiving Tenåringer Med lav selvfølelse


Selvfølelse - din oppfatning av din verdighet - utvikles under dine tidlige barneår, og kan ha en enorm effekt på deg selv inn dine sent voksne år. Lav selvfølelse kan bli en ond sirkel, og kan føre til depresjon, ensomhet, mangel på nære relasjoner og med selvmord. Siden lav selvfølelse er en så vanskelig og dypt forankret problemet, overvinne det kan være vanskelig, men det er mulig. Det er mange hjelp og rådgivning teknikker tilgjengelig for tenåringer med lav selvfølelse.

Identifisere årsaken

For å løse problemet, må man kunne identifisere problemet. Hva er det som gjør at enkelte tenåringer å ha lav selvfølelse? Det er ofte nødvendig å undersøke tenåringens barndom for å svare på dette spørsmålet. Mye av vårt selvbilde er utviklet på et ekstremt tidlig alder. Vår første relasjoner - mest spesielt, med våre foreldre - påvirker spesielt vårt selvbilde. Var foreldrene neglisjerende, altfor kritisk eller fornærmende? Disse faktorene svært ofte føre til lav selvfølelse. Hva om sammenhengene i ungdoms? Har tenåringen har mange nære relasjoner, eller det meste bare bekjente? Ensomhet eller følelsen isolert kan også føre til lav selvfølelse.

Psykoterapi

Lav selvfølelse er en ekstremt dype, langvarige problemet. Dens utvikling er veldig tidlig og derfor ditt selvbilde er noe som har en tendens til å være svært utbredt over tid. Psykoterapi kan være den beste form for hjelp for en tenåring med lav selvfølelse. En trenet profesjonell psykoterapeut forstår hvordan å identifisere de underliggende faktorene, og som av ulike terapimetodene bør iverksettes.

Tenk positive tanker

Tenke positive tanker: det kan høres litt latterlig, men det virkelig er sant at en negativ tanke foreviger mer negative tanker, og en positiv tanke kan snu det hele rundt. Når du har en negativ tanke om deg selv, er det to ting du kan gjøre. Først av alt, enten si høyt eller i hodet: "Stopp!" Ideen er å gjøre deg oppmerksom på din negativ tanke, slik at du kan bevisst bestemmer deg for å unngå at negativ tanke. Det andre alternativet er strikken metoden. Bære en strikk rundt håndleddet, og når du har en negativ tanke, lett knipse bandet mot håndleddet. Dette er ikke ment å være selvdestruktiv eller altfor smertefullt. Det er en godt mottatt condition teknikk som hjelper deg til å innse når du har en negativ tanke, og unngå å ha den samme negative tanker i fremtiden.

Engasjer deg

Gjøre ting som vi elsker eller excel til bidrar til å forbedre hvordan vi ser oss selv. Skriv ned en liste over ting som du liker - hobbyer eller aktiviteter. Deretter bestemme noen måter du kan bli involvert i disse aktivitetene med andre mennesker. Tenåringer generelt har et stort antall muligheter for fritidsaktiviteter, som for eksempel å bli et idrettslag, bli med klubber i skole eller frivillig for en lokal veldedig organisasjon. Uansett hva det er at du velger, sørg for at det er noe som du liker. Jo mer du liker deg selv, jo bedre vil du føle deg, og jo mer sannsynlig at du vil være å møte og utvikle nære relasjoner med folk som er interessert i de samme tingene som deg.

Andre tips

Innse at når du gjør en feil, dette er ikke en refleksjon av deg eller din verdt. Børste den av - alle gjør feil!

Øvelsen. Komme inn i en øvelse rutine er gunstig for både sinn og kropp.

Innse at fullkommenhet er et urealistisk mål. Tillat deg selv å være stolt av dine prestasjoner.

Aktiviteter for lav selvfølelse

Det er normalt for våre følelser om oss selv til å svinge på anledningen. Men folk med lav selvfølelse stadig overdrive det negative. Uansett hva de gjør, er det ikke bra nok. Alle andre er bedre. Personen med lav selvtillit vil sammenligne, finne seg selv mangler, og fokuserer på en dårlig erfaring som en overveldende grunn til at han er en fiasko. Denne tenkningen kan også være selvoppfyllende, siden personen kan føle seg dømt før han begynner og begynne å unngå selv å gjøre en innsats. For å motvirke lav selvfølelse, er det viktig å gjenvinne et balansert syn.

Justere din tenkning

Gjør deg klar over negative tanker. Personer med lav selvfølelse er alt-eller-ingenting tenkere. En feil, og de er komplette tapere. Når disse tankene overflaten, stoppe deg selv. Ett tap eller svakhet gjør ikke person. Fokusere på positive. Lag en liste på ting du har gjort godt, arbeidet og hobbyer du liker, folk du liker og som liker deg, målene du har oppnådd. Gjennom denne listen før du går til sengs om kvelden og når du føler deg ned. Personer med lav selvfølelse ofte forventer seg å leve opp til meget høy standard. Det er viktig å huske at ingen er perfekte. Ikke engang den beste ballspiller treffer ballen ut av stadion hver gang. Til slutt akseptere hvem du er. Vi har alle styrker og svakheter. Sett deg mål som fungerer for deg. Du kan ikke gjøre alt. Gjør hva du kan, og nyte den minste prestasjon.

Nurture selv

Forsterke viktigheten ved å behandle deg selv godt. Gjøre aktiviteter du liker på en jevnlig basis, enten det er å gå til en film, ha en massasje, eller spille tennis. Spis sunne måltider, mosjon, og få skikkelig hvile. Feire små prestasjoner. Visste du møte en tidsfrist på jobb eller hjelpe en nabo? Unn deg en film, gå ut for din favoritt iskrem, eller slappe av med en bok du har lyst til å lese. Omgi deg med mennesker og ting du liker og som gjør at du føler deg godt om deg selv. Sette opp bilder av venner og familie eller en spesiell ferie. Hvis du ønsker å forbedre din sinn eller kropp, sette små mål, så ta dem ett skritt av gangen. Ikke forvent å bli en verdensklasse pianist når du nettopp har begynt å lære å lese musikk; bare nyte prosessen.

Engasjer deg med positive mennesker

Hold deg aktiv med venner som verdsetter deg selv. Unngå negative mennesker som fører deg til å føle seg dårlig. Hvis noen kritiserer deg, berolige deg selv at deres mening ikke definerer deg. Frivillig til å hjelpe noen andre. Bli involvert i en sak anser du verdt, om det er det lokale biblioteket, Humane Society, barne hjelpemiddel gruppe, eller en eldre par som trenger en tur til butikken.

Hvis du føler at du kunne bruke mer hjelp enn trinnene ovenfor gi, bør du oppsøke lege for en full fysisk for å sikre at du ikke har et helseproblem og er ikke deprimert, som begge kan føre til selvfølelse problemer. Det kan være lurt å finne en rådgiver eller støttegruppe for å hjelpe deg langs de første skritt mot et mer positivt bilde.

Hva er årsaken til lav selvfølelse hos kvinner?

Hva er årsaken til lav selvfølelse hos kvinner?


En kvinnes selvfølelse er evnen til å føle godt om seg selv og kunnskapen fra innsiden og ut at hun er fin akkurat slik hun er, selv om hun ikke er perfekt. Flere faktorer føre til tap av selvfølelse hos kvinner, som fornærmende opplevelser, absorbert negative meldinger fra relasjoner eller fra samfunnet og kulturen, utilstrekkelig følelsesmessig eller fysisk komfort og uoppnåelige forventninger.

Fornærmende Erfaringer

Emosjonelle, mentale, fysiske, seksuelle og verbal mishandling all innvirkning måten en kvinne ser på seg selv.

Det skammelige aspektet av misbruk er at det skader en kvinnes bilde av seg selv, selv om det var urettferdig, kriminelle eller bare vedtatt av umodenhet. Mange kvinner ble mobbet gjentatte ganger på skolen som jenter. Selv om dette kan ha blitt gjort av aggressive, umodne og selv følelsesmessig forstyrret barn, kan en kvinnes følelse av seg selv lide for en levetid.

Seksuelt misbruk, av familiemedlemmer eller av fremmede, i en tidlig alder, er en av de sterkeste angrep på en kvinnes selvfølelse. Fordi å være en kvinne betyr ofte å se seg selv i forhold til andre, kvinner står overfor faren for å legge for mye vekt på hvordan andre ser og behandle dem. Hvis de blir misbrukt, kan selvbesmittelse enkelt følge, noe som reduserer selvfølelse.

Absorbert Negative meldinger

En kvinne kan miste tillit og aktelse for henne selv-hette og personlighet ved å absorbere negative meldinger fra fornærmende, altfor kritiske eller ondsinnede personlige møter. Disse negative meldinger kan nå en kvinne i en dysfunksjonell familie, gjennom tap av jobb eller i et spesielt bitter skilsmisse.

En kvinne kan også absorbere negative kulturelle meldinger som erodere feminine selvfølelse. Ultra-tynne modeller angrep en kvinne på forsiden av magasiner som hun butikker, går på kino eller klokker TV og høydepunkt, derimot, hva synes å være kvinnens fysiske utilstrekkelighet.

Utilstrekkelig Comfort

Å finne seg selv i en situasjon hvor hun må takle utilstrekkelig følelsesmessig eller fysisk komfort for lange perioder kan også erodere en kvinnes selvfølelse.

Hvis en kvinne jobber hardt på en taxing jobb som gir henne litt glede, eller bor alene når hun ikke er enstøing type, eller lider økonomisk eller erfaringer betydelig smerte fra fysiske plager, er sjansen stor for at kvinnen vil lide av lav selvfølelse, blaming seg bevisst eller ubevisst for hennes ubehagelige omstendigheter.

Uoppnåelige forventninger

En kvinnes egne uoppnåelige forventninger kan også frata en kvinne av positiv selvfølelse. Hvis hun abonnerer på forestillingen om at hun må være en super mamma, se ut som en modell eller gå ned i vekt raskt, tilfredsstille sin manns alle innfall og har en strålende karriere, så vel som perfekt artet barn, er hun nødt til å bli skuffet i seg selv.

Hjelp for lav selvfølelse og angst

Hjelp for lav selvfølelse og angst


Selvfølelse er hvordan du føler om deg selv, uavhengig av miljø og omstendigheter. Personer med angst ofte lider av lav selvfølelse, og ved å øke selvtillit, ofte nyte en roligere, mer avslappet sinnstilstand.

Funksjoner

Personer med lav selvfølelse er ofte svært kritisk til seg selv, pleier å være perfeksjonister, og kan ha lidd av foreldrenes misbruk eller forsømmelse under oppveksten.

Betydning

Personer med lav selvfølelse har en vanskelig tid å sette og nå mål, i samspill med mennesker på en positiv og produktiv måte og kan føle en følelse av håpløshet, depresjon og angst.

Betraktninger

Å bedre selvfølelse, er det viktig å ta vare på deg selv og respekterer din kropp og sinn ved tuning på dine behov og ønsker.

Emosjonelle uttrykk

Folk ofte lider av angst når de har oppdemmede følelser eller føler ute av stand til å hevde sine behov. Identifisere og uttrykker følelser vil ikke bare bidra til å avlaste angst, men vil også øke selvtilliten.

Forebygging / løsning

Snakke med en lisensiert terapeut kan i stor grad bidra til å redusere angst og øke selvtilliten. Ved å arbeide gjennom følelser av tvil, frykt, selvkritikk og bekymring, kan klienten utvikle et mer positivt selvbilde og dyrke en dypere følelse av velvære.

Effekten av lav selvfølelse hos barn

Effekten av lav selvfølelse hos barn


Barndom blir ofte sett på som en spennende og opplevelsesrik tid av livet. Nye erfaringer, ideer og muligheter florerer som barn lærer om verden rundt dem. Et barns selvfølelse utvikler også midt oppe i disse erfaringene. Effektene av lav selvfølelse bli et problem når disse erfaringene rabatt eller fornedre et barns følelse av verdt.

Identifikasjon

En persons følelse av selvtillit representerer hvordan han føler om sin verdi, sine evner og sin tilhørighet. Det påvirker hans emosjonelle justering i form av generelle motivasjon, holdninger og atferd. Barndommen er en viktig periode der en persons følelse av egenverd utvikler seg. Negative interaksjoner og meldinger mottatt fra jevnaldrende og foreldre og andre autoritetsfigurer i stor grad kan bidra til utvikling av lav selvfølelse hos et barn. Effektene dette har på et barn kan alvorlig begrense hans evne til å utvikle seg til en veltilpasset voksen.

Fornærmende Treatment

Barn utvikler sin følelse av selvtillit fra hvordan foreldre tall behandle dem og hvordan de dømmer eller godta dem. Når behandlet abusively, enten verbal eller fysisk mishandling, barn internal denne behandlingen som en refleksjon av hvem de er som individer. Effektene av fornærmende behandling kan føre til problemer på skolen, en tendens til å trekke seg fra sosial interaksjon, angstlidelser, søvnproblemer og skuespill-out atferd. Problemene senere i livet kan resultere i fornærmende relasjoner med partnere, juridiske problemer eller problemer utvikle sunne relasjoner generelt.

Oppførsel

Barn som er utsatt for en fornærmende oppdragelse bære følelser av avvisning, frykt og isolasjon som følge av behandlingen de hadde fått. Disse følelsene vanligvis kommer ut i deres atferd og omgang med andre. Barn som lider av lav selvfølelse kan smiler sjeldnere, oppfører seg upassende i møte med konflikt eller trekke seg fra muligheter til å prøve eller lære nye ting. Skulle disse trekkene fortsette inn i voksen alder, kan potensielle muligheter bli savnet på grunn av en generell mangel på selvtillit og motivasjon.

Depresjon

Statistikk fra rusmisbruk og psykiske helse Services Administration rapporterer at 1 av hver 33 barn kan lide av depresjon i USA. Og mens depresjon kan være et resultat av kjemiske ubalanser i hjernen, kan miljøfaktorer enten forverre depresjon symptomer eller bidra til å avlaste dem, spesielt hos barn. Hjernens utvikling innenfor barn går på en eksponentiell rate mellom 1 og 6. Hvordan et barn blir behandlet vil direkte påvirke hennes fysiologiske og psykologiske utvikling i årene som kommer. Denne høye forekomsten av depresjon er en av de mer alvorlige effekter av lav selvfølelse hos barn.

Forebygging / løsning

Effekter av lav-selvfølelse på barn er merkbar, men kan fortsatt bli omdirigert mot et mer positivt selvbilde når riktig håndtert. Saker som involverer egenverd, selvtillit og en følelse av tilhørighet kan løses ved å anerkjenne barnets følelser og oppmuntre kommunikasjon når problematferd oppstår. Gjennom veiledning og undervisning, kan barna utvikle et positivt syn på seg selv og på livet generelt. Hvordan en forelder utfører som en rollemodell har også stor betydning for et barns bruk av mestring og evne til å samhandle med andre.

Hvor å finne hjelp for tenåringer med selvfølelse og selvtillit problemer

Hvor å finne hjelp for tenåringer med selvfølelse og selvtillit problemer


Tenårene er en tid med fysisk og følelsesmessig vekst og en tid for tenåringer å finne ut hvem de er som individer. Mange tenåringer sliter med disse utviklingsoppgaver og selvfølelse og selvtillit lide. Lav selvfølelse ikke bare påvirker ungdoms personlig, men også kan påvirke dem sosialt. Ifølge The Nemours Foundation, selvfølelse påvirker også hvordan en person fungerer, som igjen påvirker hvordan andre behandler ham. Hjelpe en tenåring bedre selvfølelse og selvtillit kan bedre atferd og skoleprestasjoner og øke sjansene for å bli en vellykket voksen.

Støttegrupper

Mental Health America sier at mange mennesker ser til støttegrupper for likemannsarbeid. Støttegrupper møtes på regelmessig fastsatte tidspunkter og inkludere enkeltpersoner som trenger hjelp med et bestemt problem. De kan bli tilrettelagt av en peer som er utpekt som leder, eller de kan bli ledet av en mental helse profesjonell eller annen spesialist i det angitte området gruppen er rettet mot. Støttegrupper kan lokaliseres gjennom Internett-søk, lokale avis oppføringer eller kontakte lokale kirker og mental helse byråer. Selvtillit støttegrupper for tenåringer også kan befinne seg ved å kontakte rådgiver på skolen. Det er også online-støtte grupper som gagner tenåringer i rurale områder med færre lokale ressurser.

Non-profit organisasjoner

Det finnes en rekke ideelle organisasjoner som fokuserer på å utvikle følelsesmessig sunne tenåringer. De fleste større byer har filialer av gutter og jenter Clubs of America, 4-H, Boys Town og Livet Teen, blant andre organisasjoner. Mindre byer kan ha begrensede ressurser. Kontakte disse organisasjonene via deres nettsider kan gi muligheter for tenåringer å være involvert på nettet hvis det ikke er noen lokale filialer.

Poliklinisk Rådgiving

Privat praksis eller samfunnet psykisk helse sentre tilby individuell poliklinisk rådgivning for en myriade av psykiske problemer, inkludert tenåringer sliter med lav selvfølelse. Terapeuter først gjennomføre et inntak vurdering for å få en grundig historie og bestemme behovene til den enkelte. Terapitimer kan holdes ukentlig, bi-ukentlig eller månedlig, avhengig av terapeutens anbefalinger. Terapeuter arbeidet med tenåring, og foreldre som er hensiktsmessig, for å finne kilden til lav selvfølelse og måter å bygge selvtillit og selvtillit.

Residential Treatment

Residential behandling oppstår når en tenåring går til en terapeutisk anlegget for å bo for en periode mens i behandling. Liggetid kan være så kort som en uke eller så lenge som seks måneder, avhengig av tenåring behov. Fordelene med bolig behandling er fjerning av miljø forstyrrelser og evnen til å gi intensive tjenester. Disse anleggene kan fokusere på intensiv behandling og reduksjon av alvorlige atferdsvansker. Men noen programmer er lik sommerleirer med friluftsliv, klasser og team-building utvikling. Villmark programmer info gir en liste over villmarks-baserte programmer, og Family First Aid gir lister over bolig behandlingssentre basert på spesialitet.

Tegn på lav luftfuktighet

Tegn på lav luftfuktighet


Høy luftfuktighet gjør oss svette i sommer, og som gjør varmt vær føler så mye mer undertrykkende. Men lav luftfuktighet også kan ha negative effekter på din fysiske helse og ditt hjemmemiljø. Å vite hva lav luftfuktighet er, og lære å identifisere tegn på lav luftfuktighet, er viktige aspekter av din families helse.

Definisjoner

Fuktighet refererer til mengden av vanndamp i luften. Når meteorologer måle mengden av vanndamp i et bestemt luftvolum, er at måling kalles absolutt luftfuktighet. Absolutt luftfuktighet er også kalt spesifikk luftfuktighet.

Relativ fuktighet er en måling av fuktigheten i forhold til temperaturen. Den er uttrykt som et forhold eller en prosentandel, som indikerer hvor mye vanndamp er i en bestemt luftvolum i forhold til den maksimale mengden av vanndamp som bestemt volum av luft kan holde på den bestemte temperatur. Det maksimale kalles metningspunkt.

Oppturer og nedturer

Ved høyere temperaturer, kan luften holde mer vann. Når den relative fuktigheten er høy, det føles varmere ute, fordi det er mer fuktighet i luften. Når den relative fuktigheten er lav, det føles mindre varmt ved samme temperatur fordi det er mindre fuktighet i luften.

I vinter, gjør høy relativ fuktighet kalde temperaturer føles enda kaldere. Det kan virke counterintuitive, men det er det samme prinsippet. Når det er kaldt, kan luften ikke holde så mye vann som det kan ved høyere temperaturer - men når den relative luftfuktigheten er på eller nær metningspunktet for at temperatur, gjør det samme kalde temperaturen føles enda kaldere enn det ville gjort hvis den relative luftfuktighet var lavere.

Lav luftfuktighet og helse

Tegnene på høy luftfuktighet er godt kjent og inkluderer: overdreven svetting, varmefølelse og klissete, og faren for heteslag. Imidlertid kan lav luftfuktighet være like problematisk. Lav relativ luftfuktighet (definert som under 30 prosent) kan forårsake eller forverre tørr og sprukken hud, bihuleproblemer og sprukne lepper.

Lav relativ fuktighet i innemiljø, samt varme nivåer vi opprettholder innendørs i kaldt vær, tørker ut slimhinnene, som beskytter mot forkjølelse og influensa og andre luftveissykdommer. Tørre nesegangene kan også forverre symptomer på astma.

The Best Defense

En av de beste måtene å forsvare seg mot de negative effektene av kald, tørr luft, er å bruke en luftfukter. Ved å øke fuktigheten i luften, kan luftfuktere hindre eller lindre tørr, sprukken hud og gi lindring for symptomene på forkjølelse, influensa og kroniske luftveislidelser som astma.

Den gode effekten av luftfuktere oppnås best gjennom forsvarlig vedlikehold. Hvis luftfukteren ikke holdes ren, kan det bli en yngleplass for sykdomsfremkallende bakterier og muggsopp som faktisk kan føre til sykdom og gjør allergi og luftveislidelser verre. Det er også viktig å holde luftfuktigheten i hjemmet ditt på et sunt nivå - verken for høyt eller for lavt. Ifølge Mayo Clinic hjemmeside, bør fuktighetsnivået ikke gå under 30 prosent eller over 50 prosent.

Noen luftfuktere kommer med en innebygd "hygrostat" som du kan stille inn til ønsket nivå. Du kan også kjøpe et hygrometer: en luftfuktighet "termometer" som måler luftfuktigheten i hjemmet ditt, akkurat som en termostat ville måle temperaturen.

Hvordan få mer selvtillit og har en bedre selvfølelse

Hvordan få mer selvtillit og har en bedre selvfølelse


Å få mer tillit til deg selv og ha en bedre selvfølelse er en personlig utfordring at du må gjøre. Jeg tror vi har alle trolig har hatt en veldig lav selvtillit på ett punkt eller en annen. Så ikke føler deg alene, eller dårlig om det. Det er alltid gode kvaliteter i mennesker. I min egen mening, er det folk som bor på alt dårlig som synes å bringe ut de verste tingene om dem. De er ikke veldig hyggelig å være rundt.

Bruksanvisning

Stopp omsorg hva andre mener. Hvis du kommer til å forbedre din egen selvfølelse, kommer det til å begynne med ikke å bære hva andre synes. Dette har alltid vært min største problemet. Jeg prøver å late som jeg bryr meg ikke, men jeg gjør vanligvis. Jeg er ekstremt følsom, og mine følelser kan lett bli skadet hvis jeg har blitt kritisert eller ikke akseptert i noe. Det er egentlig ingen grunn til å bli så motløs. Noen mennesker vil like deg, noen vil ikke. Noen folk vil tro du er god til noe, andre vil ikke. Bare lære å glede dine egne standarder, du vil føle deg mye bedre om deg selv. Eller fokusere på folk som gjør at du føler deg bra, og blokkere ut haters i det minste. Hvis du virkelig sliter med å komme over hva folk tror. Du bør lære å gjøre det om deg selv skjønt.

Fokuser på at gode deler om deg selv. Det er en fin måte å få bedre selvfølelse. Ikke bli fanget opp i dine kort-strømmen. Ikke alltid fokusere på utseendet ditt. Utseende er overvurdert i min personlige mening. Hvis du ønsker å se bedre, bare gjør det for deg selv og glemme andre. Folk kan være dum, og fordømmende løpet sånt. Ikke besette over det, eller vil du aldri lære å elske deg selv. Du er den du er, må akseptere det.

Nyt livet ditt mer. Nyte det som er rundt deg, som du har og de tingene som du har er en flott måte å føle seg bedre om din egen personlige selv. Du bør gi deg selv litt kreditt og føles bra å vite det er gode ting du er i stand til å gjøre.

Vær deg selv. Ikke lat, løgn, eller handle som om du er noe du ikke er. Som skjuler fra din usikkerhet, frykt, og hva du egentlig er. Være hvem du virkelig er i livet. Gjør hva du virkelig ønsker. Dette er den mest kritiske og viktig skritt i å få en bedre selvfølelse. Hvis du er hvem du egentlig er, du fikk det alt da. Ingen kan noensinne ta på den måten, og det er en egenskap de fleste ikke har lenger.

Aldri slutte. Uansett hva du gjør i livet, har det aldri slutte holdning. Så klisjé som dette høres ut, ikke slutte hva du mener i. Ikke slutte på dine drømmer. Har drømmer er en sunn ting. Det gir oss noe å se frem til. Hvis du fortsetter å koble på det, en dag noe stort kan skje. Den eneste måten det ikke hvis du bare gi opp alt i livet. Det er ingen måte å leve eller noen gang føler deg godt om deg selv.

Tegn på lav skjoldbrusk nivåer

Tegn på lav skjoldbrusk nivåer


Den skjoldbrusk er en kjertel i halsen som bidrar til å regulere stoffskiftet. Når det er overaktiv og produserer for mye skjoldkjertelhormon, opplever du symptomer på hypertyreose. Hvis den er under aktiv, opplever du tegn på hypotyreose, inkludert mange symptomer relatert til en langsom metabolisme. Det kan være viktig å gjenkjenne de vanligste symptomer som indikerer lav skjoldbrusk nivåer.

Depresjon og glemsel

Depresjon og hukommelsesproblemer er ofte et tegn på lav skjoldbrusk-nivå. Noen mennesker som lider av hypotyreose refererer til følelsen som "hjerne tåke." Fordi skjoldbruskkjertelen regulerer stoffskiftet, alle kroppens funksjoner blir tregere når kjertelen ikke produserer nok hormon, og dette inkluderer mentale prosesser.

Fatigue

Fatigue er et klassisk symptom på lav skjoldbrusk nivåer. Fordi skjoldbrusk spiller en så stor rolle i kroppens stoffskifte, kan en underaktiv skjoldbruskkjertelen gjør en lidende føler seg sliten og som om hun ikke er uthvilt, selv etter en hel natts søvn.

Endringer i hår, negler og hud

Demping av stoffskiftet på grunn av lav skjoldbrusk nivåer kan også gjøre håret og neglene sprø og gjøre huden din tørr og blek. Personer med lav skjoldbrusk nivåer kan oppleve håret faller ut og blir tynnere, eller håret kan rett og slett bryte lettere. Negler er tynne og sprø og bryte enkelt.

Følsomhet for Cold

Mange personer med lav skjoldbrusk nivåer rapporterer en ekstra følsomhet for kulde. De kan føle behov for å bære gensere og sokker, selv i relativt mild vår og sommer vær.

Forstoppelse

På grunn av reduksjon i metabolismen forårsaket av lave nivåer skjoldbrusk, beveger mat gjennom mage-tarmkanalen saktere. For mange hypothyroid lider, dette resulterer i forstoppelse.

TSH-nivå

Fordi mange av symptomene ovenfor kan være forårsaket av andre forhold, er den beste indikator på lav skjoldbrusk nivåer en full panel av blod arbeid som inkluderer kontroll av thyroid-stimulerende hormon (TSH) nivå. Når kroppen fungerer normalt, sender hypofysen dette hormonet til skjoldbruskkjertelen i små mengder for å fortelle den til å lage hormoner som regulerer kroppens stoffskifte. Når skjoldbruskkjertelen er under aktiv, sender hypofysen ut mer og mer TSH for å fortelle skjoldbruskkjertelen det er behov for å gjøre mer thyroid hormon. Det betyr at de med hypertyreoidisme vil ha et meget lavt nivå TSH og de med hypotyreoidisme vil ha høye nivåer - vanligvis over 4,0 eller 5,0, avhengig av hvilke områder i lab og bruk lege.

Tegn på lav oksygenmetning

Lav oksygenmetning, også kjent som hypoksi, refererer til en mangel av oksygen inne i legemet. Hypoksi kan klassifiseres som generalisert hypoksi, noe som resulterer når hele kroppen blir nektet av oksygen, hypoksi eller vev, forårsaket av mangel på oksygen i et bestemt kropps seksjon eller område. Det er et resultat av utilstrekkelig oksygentilførsel til legemet som fører til et fall i partialtrykket av oksygen i det arterielle blod. Normal oksygenmetning varierer mellom 96 prosent til 100 prosent, mens en prosent under 90 kan føre til livstruende komplikasjoner.

Cyanose

Cyanose er knyttet til un-oksygenrikt hemoglobinnivå innen kapillærene som overstiger 5 g / dl fører til negl senger, slimhinnene, hud pigment og noen ganger nese, ører og føtter blir blå. Den blå pigment er lett synlig når oksygennivået i kroppen faller under 90 prosent. Cyanose kan også tilskrives nærvær av unormalt høy methemoglobin (MetHb) som hindrer MetHb fra binding med oksygen, senking av oksygenmetning.

Kognitiv Distortion

Når tilgangen på oksygen når hjernen er blokkert, det reduserer nivået av bevissthet og oppmerksomhet og fører til ukoordinert bevegelse. Ytterligere reduksjon av oksygen tilgjengelighet i hjernen kan forårsake cerebral hypoksi som kan føre til koma, som er et fullstendig tap av bevissthet. Andre symptomer på cerebral hypoksi som mangel på respons til lys og dårlig pust kan oppstå fra alvorlig reduksjon av oksygenmetning i hjernen.

Gastronomiske Forstyrrelser

Når kroppen opplever lav oksygenmetning, er blod rettet mot vitale organer som hjerte, hjerne og lungene, fører til nedgang i fordøyelsen og absorpsjon av mat i mage-tarmkanalen, og dermed kompromittere sin kjernefunksjon. Forstyrrelse av fordøyelsessystemet som følge av oksygenmangel vil føre folk til å føle seg kvalm og lider av tap av appetitt. Langsom absorpsjon og nedbryting av mat i mage-tarmkanalen som følge av oksygenmangel kan forårsake oppkast.

Rapid Breathing

Når kroppen opplever hypoksi, kommer det automatisk opp med ulike mestringsstrategier for å håndtere situasjonen. Dybde og hastighet av pust økes for å bidra til å levere mer oksygen til lungene. Pulsfrekvensen øker som en følge av hjertets pumpe raskere blod for derved å øke graden av oksygentilførsel til vev. Alle disse tilpasningene manifest i rask pust som kroppen forsøker å gjøre opp for oksygen underskudd i systemet. Kroppen kan imøtekomme disse tilpasningene bare for en begrenset periode, noe som nødvendiggjør ekstra oksygen.

Behandling av Hypoksi

Hypoksi blir ofte behandlet ved å gi pasienter supplerende oksygen, vanligvis referert til som oksygenbehandling. Personer som lider av hypoksi er innlagt på sykehus og plassert på en mekanisk ventilasjon for å bistå med å puste. De vitale tegn på blodtrykk, respirasjonsfrekvens, temperatur og hjertefrekvens overvåkes hele tiden. Kalde tepper kan bidra til å forsinke hjernen celle aktivitet, redusere etterspørselen etter ekstra oksygen. Imidlertid bør den underliggende årsaken til hypoksi behandles for å forebygge fremtidige hendelser.

Tegn på lav Protein

Mens utrolig sjeldne hos friske voksne, er det mulig å lide av proteinmangel. Kanskje et resultat av et livsstilsvalg, lavt protein nivå manifestere i merkbare måter. Mange vegetarianere og veganere, som ikke spiser nok (eller noen) animalske proteiner, kan være lurt å se etter følgende symptomer.

Fatigue

Den mest åpenbare symptom på lavt blod protein er tretthet. Hvis du finner deg selv gjesping, konstant sløv eller ute av stand til å utføre funksjoner, kan du bli lider av tretthet. Koffein og andre sentralstimulerende midler kan ikke hjelpe deg til å føle "våken".

Redusert muskelmasse

Hvis utseendet ditt har blitt stadig mer avmagret eller "klumpete", du kan ha oppstått en reduksjon i muskelmasse. Akkurat som kroppsbyggere kan overbelaste på protein for å få en stadig mer muskuløs fysikk, hvis du mangler protein, vil muskeldefinisjon avta. Dette kan være den mest tydelig i større muskelgrupper, som setemuskler eller firemannsrom.

Slow sårtilheling

Har et kutt som bare ikke vil gro? Det kan være et tegn på en proteinmangel. Kollagen, en viktig protein i å holde huden sunn og elastisk, kan være mangler, og etterlater et sår mer utsatt for tregere healing.

Væskeansamling

Også kjent som ødem, kan væsken samle seg i ekstremitetene og i kroppshulrommet i seg selv, som fører til svelling. Et protein deficiency tillater cellevegger til å bli dårligere og plasma til å lekke ut av cellene. Ødem kan maskere vekttap som ellers kan komme fra en proteinmangel.

Rettsmidler

Relativt mindre protein mangler kan kureres med endringer i kosthold - ved å legge mer kjøtt, animalske proteiner, soya eller belgfrukter. For mer involvert tilfeller se en lege. Hun kan være i stand til å tilby en rekke medisiner for å fremskynde healing.

Stemningslidelser og depresjon hos barn

Stemningslidelser og depresjon hos barn


Foreldre og lærere kan ha en vanskelig tid å fange opp depresjon eller andre stemningslidelser hos barn og tenåringer. Unge mennesker reagerer forskjellig på verden enn voksne. Midlertidig tristhet eller sinne kan forveksles med alvorlige stemningslidelser, mens depresjon kan være feilidentifisert som dårlig oppførsel eller stahet.

Funksjoner

Mood lidelse er et vidt begrep brukt når sterke følelser forstyrre aktiviteter i hverdagen. Ifølge American Association of barn og unges psykologi (AACAP), den vanligste stemningslidelse hos unge mennesker, alvorlig depresjon, foreligger når tristhet, sinne, eller andre sterke følelser stoppe et barn eller tenåringer fra å fungere i skolen, med venner eller på hjem.

Betydning

Ifølge AACAP, kan om lag 5 prosent av barn og unge har depresjon. Ifølge forskning utført ved Harvard Medical School, andre stemningslidelser, deriblant bipolar lidelse er sjeldne, og rammer om lag 2 prosent av barn og tenåringer.

Effekter

Depresjon fører ofte uforklarlige endringer i barnas atferd. Unge mennesker kan bli mer isolert, mister interessen for favorittaktiviteter eller viser liten glede i livet. Tenåringer kan slå til narkotika eller alkohol. Dårlig oppførsel og hyppige regelbryt kan være et annet tegn.
Siden disse symptomene kan også bli utstilt av barn uten depresjon eller humør lidelse, evaluering av en erfaren mental helse rådgiver, psykolog eller psykiater vil være nødvendig for å bekrefte diagnosen depresjon eller humør uorden.

Identifikasjon

Ifølge American Academy of Pediatrics, symptomer på depresjon eller affektive lidelser kan omfatte tristhet, redusert interesse i dagligdagse aktiviteter, kjedsomhet, mangel på energi og manglende evne til å foreta eller beholde venner. Andre tegn er lav selvfølelse, økt sinne, og / eller dårlige karakterer på skolen. Deprimerte barn og tenåringer kan forsøke å rømme hjemmefra, utvise en fascinasjon for døden og snakk om selvmord.

Forebygging / løsning

Familie og individuell terapi er den vanligste løpet av behandling for depresjon hos barn. Medisinering kan være foreskrevet, avhengig av alvorlighetsgraden av diagnosen. Noen fagpersoner anbefaler mot antidepressive medisiner for små barn. Behandling for andre affektive lidelser kan omfatte terapi eller medikamenter, avhengig av diagnose og alderen på barnet.

Hvordan se for depresjon hos barn

Hvordan se for depresjon hos barn


Depresjon er mer vanlig hos barn enn du kanskje tror. Bortsett fra tilfeller av depresjon som er rent biologisk i naturen, kan barna bli deprimert på grunn av en rekke ting. Skilsmisse, erting fra jevnaldrende og faglige vansker i skolen kan alle bidra til depresjon hos barn. Faktisk omtrent 5 prosent av barn i den utviklede verden har symptomer på depresjon. Det er derfor det er nyttig å vite hva du skal se etter hvis du mistenker at et barn du kjenner kan være deprimert.

Bruksanvisning

Se for depresjon hos barn

•  Lær deg å stille de riktige spørsmålene. Hvis barnet ditt virker deprimert, bruk forsiktig sondering spørsmål for å finne ut om det er en underliggende årsak. Han har en hard tid på skolen? Er det noe i hjemmet som gjør ham trist? Å vite dette kan bidra til å avgjøre om depresjonen har en biologisk eller følelsesmessig årsak.

Se opp for hyppig gråt, tap av interesse i favoritt aktiviteter og overdreven kjedsomhet i barnet ditt. Alle disse er tegn på depresjon.

Vær oppmerksom på overdreven tidsbruk alene. Et barn som trekker seg fra sosiale og familieforhold kan være lider av depresjon. Tilbringer mesteparten av sin tid på soverommet hennes kan også være et tegn på depresjon.

Se etter tegn på lav selvfølelse. Uttalelser som avslører følelser av utilstrekkelighet eller verdiløshet kan være en indikasjon på selvtillit problemer. Selvtillit problemer er ofte et tegn på depresjon hos barn, og kan noen ganger også være en årsak.

Overvåk barnets viser av følelser. Overdreven sinne er en hyppig tegn på depresjon hos barn, spesielt når det er ute av karakter.

Hint

  • Hvis barnet ditt har depresjon, bør han være under regelmessig tilsyn av en psykiater eller psykolog. Dette vil sikre at barnet får den type behandling som han trenger mest. En mental helse profesjonell vil også være i stand til å se for noen forverring av symptomer og fange dem før de går videre.
  • Bare en kvalifisert mental helse profesjonell kan gjøre en nøyaktig diagnose av depresjon hos et barn.
  • Visse psykotrope medisiner kan føre til en økt risiko for selvmordstanker hos personer under 24. Hvis ditt barns mentale helse profesjonell ønsker å sette barnet på medisiner for depresjon, pass på at medisinen er beregnet for bruk hos barn.
  • Narkotika- og alkoholmisbruk er vanlig hos barn med depresjon. Vær på vakt om noen indikasjoner barnet ditt kan være med noen av disse tingene og få hjelp hvis hun er.