Digidexo.com

puls i føtter

Eye Puls Øvelser

Daglig øye øvelser er en naturlig måte å lindre ubehag generert av databruk, overdreven lesing, belastningen på øynene og tretthet. Selv om øynene og synet er i god form, vil regelmessige øye øvelser hjelpe deg. Øyet puls trening støtter sunn sirkulasjon og energi i øynene og reduserer poser under øynene.

Exercise

Finn en behagelig stilling, sittende eller liggende.
Plasser midten fingrene mellom brynene over neseryggen (der ditt tredje øye ville være)
Plasser pekefingrene i ytterkanten av øynene dine. Midtre og pekefinger har nå en V-form peker mot øyet.
Myse nedre øyelokk oppover og føler øyemuskelen puls.
Myse og slappe av, myse og slappe av 10 ganger.
Hvis du kan fokusere på pulsen effekt hver gang du myse.

Når du har gjort det 10 ganger, hold myse og presse øynene igjen så hardt du kan og telle til 40.
Klem og holde øynene lukket og fokusere på det pulserende øye muskel.
Når du har telt til 40, åpne øynene og slappe av.

Effekter

Øvelsen styrker musklene som er ansvarlige for å åpne og lukke øynene, og øynene dine vil se livlig. Det øker blodsirkulasjonen i øyet området, noe som kommer hele øyet og visjon. Dette styrker også øvre og nedre øyelokk og reduserer under-øye poser og løfter groper under øynene. ?

Frekvens

Gjør øvelsen to ganger om dagen. Hvis du ønsker å øke effekten, gjør det tre ganger om dagen.

Hvordan måle puls per minutt

Hvordan måle puls per minutt

Hensikten med å måle pulsen er å bestemme frekvensen og rytme av hjertet under hvile. Pulsen er vanligvis målt ved håndleddet eller halsen, men de kan også bli tatt på baksiden av knærne, templer, lyske og de beste eller indre sider av føttene. Endringer fra en normal til en unormal pulsfrekvensen angir tilstedeværelsen av en medisinsk tilstand. For eksempel, rask puls prisene kan signalisere dehydrering eller infeksjon, mens langsom puls priser er vanlig hos personer med diabetes eller høyt kolesterol.

Hvordan måle puls per minutt

En hvile i minst 10 minutter før du måler pulsen.

•  Mål ved håndleddet pulsen ved å plassere indeksen og midtre fingre sammen på undersiden av det venstre håndledd, under bunnen av tommelen. Trykk godt å føle en pulserende beat. Foruten håndleddet, kan pulsen også bli følt på halsen ved å plassere de samme to fingre bare til side av Adams eple under kjeven.

Bruk en klokke eller klokke å telle beats i 1 minutt og multipliser med to. Registrere antall på et stykke papir og merke hvis rytmen var rask, treg, byksende eller uregelmessig. Ifølge National Institutes of Health, normal hvilepuls for barn under 10 år er 70-130 slag per minutt, voksne er 60 til 100 slag per minutt og profesjonelle idrettsutøvere er 40 til 60 slag per minutt.

Hint

  • Kontakt lege hvis hvile puls priser er unormal.

Hovne føtter ved Parkinsons sykdom

Hovne føtter ved Parkinsons sykdom


I henhold til Parkinsons sykdom Foundation, hovne føtter ikke en direkte symptom på Parkinsons sykdom. Imidlertid kan hovne føtter eller ankler være en bivirkning av visse anti Parkinsons medisiner.

Medisiner

Anti-Parkinson-medisiner som er kjent for å muligens føre til hevelse inkluderer Parlodel (bromokriptin), Mirapex (pramipexol), Requip (ropinirol), Apokyn (apomorfin) og Symmetrel (amantadin).

Indirekte årsaker

Hovne føtter kan være en indirekte symptom av Parkinsons sykdom når det oppstår sirkulasjon problemer hos pasienter hvis bevegelser er sterkt begrenset i en lang tidsperiode.

Behandling

Hovne føtter kan behandles hjemme ved å heve bena over hjertenivå mens du ligger nede, trene bena, iført støttestrømper, og forbruker en lav-natrium diett.

Når skal man oppsøke lege

Medisinsk hjelp må innhentes dersom foten hevelse er ledsaget av kortpustethet, brystsmerter, en nedgang i urinmengde, feber eller føttene er varmt å ta på.

Forebygging

Hovne føtter kan forebygges ved å ikke sitte eller stå stille i lange perioder av gangen, ikke på seg restriktive klær, trene regelmessig og å miste vekt hvis nødvendig.

Hvordan ta en puls i føttene

Hvordan ta en puls i føttene

Hjertet pumper blod gjennom kroppen, forårsaker blodårene til kontrakt og utvide. I visse områder av kroppen din, som nakken og innsiden av håndleddet, arterier er nær hudens overflate, noe som gjør det enkelt å ta pulsen din. Den dorsalis pedis arterie, som ligger i foten, er en annen arterie som du kan få en puls lesing. Tar pulsen i foten din vil fortelle deg hvor mange ganger hjertet slår i ett minutt. Det kan også indikere sirkulasjonsproblemer eller blokkerte arterier i underekstremitetene.

Hvordan ta en puls i føttene

•  Sitt i en stol eller på gulvet i en posisjon der du lett kan nå foten med hånden. Legg deg ned på en seng hvis noen andre tar pulsen i foten.

Finn dorsalis pedis arterien. Plasser pekefingeren og langfingeren på forsiden av foten mellom stortåen og andre tå. Skyv fingrene nedover mot beinet. Konsentrer deg om sensing en puls i midten av foten området. Du kan være i stand til å se arterien dukker opp fra foten.

Ta pulsen din. Plasser pekefingeren og langfingeren på toppen av arterien og bruke et lett trykk. Telle beats i 30 sekunder. Multipliser antall slag på to for å få antall slag per minutt (BPM).

Kontroller at resultatene er innenfor normale nivåer. Husk at sykdom, skade, mosjon og følelser svinger pulsen. En normal hvilepuls for nyfødte under 30 dager gamle serier 70-190 BPM, for spedbarn i alderen 0 til 11 det varierer 80-120 BPM, for barn i alderen 1 til 10 det varierer 70-130 BPM, og en normal hvile puls for barn over 10 år og voksne varierer fra 70 til 100 BPM.

Når bør du Mål en hvile puls?

Når bør du Mål en hvile puls?

Når bør du måle hvilepuls? The National Institutes of Health sier kroppen skal være i ro i minst 10 minutter på forhånd. Nyfødte, barn, voksne og idrettsutøvere har ulike hvilepuls. Avvik fra standard puls, som er fastsatt av NIH, kan være en indikasjon på alvorlige helseproblemer.

I Morgen

The American Council on Exercise anbefaler å sjekke pulsen før du går ut av sengen etter en hel natts søvn. Plasser fingertuppene på den side av halsen, at halspulsåren, eller ved håndleddet for å måle radial puls. Overvåk pulsen i et helt minutt før du flytter. Små svingninger på grunn av ytre stressfaktorer er normale. Snakk med en lege hvis pulsen stadig øke. Dette kan tyde på dehydrering eller infeksjon.

I løpet av dagen

Overvåk hvile puls etter et avslapningsperioden varer lenger enn 10 minutter. Les litteratur, drikke en koffeinfri drikke og slappe av. Lytt til beroligende musikk. Ikke delta i noen fysisk aktivitet i løpet av denne tidsperioden. Ifølge National Institutes of Health, en hvile puls tatt på denne måten er like pålitelig som priser overvåkes i morgen. Noen kan synes det er vanskelig å slappe av senere på dagen og eksterne stimuli kan være distraherende.

Under trening

Sjekk din hvilepuls under kondisjonstrening for å avgjøre program effektivitet. Ifølge Mayo Clinic, godt trente utøvere har lavere hjertefrekvenser som kroppene deres begynner å behandle mer oksygen med mindre anstrengelse. Effektive treningsøkter føre til en gradvis reduksjon i hvilepuls puls. Den gjennomsnittlige amerikaner har en hvile puls mellom 70 og 80 slag per minutt. Tiger Woods har en hvilepuls på 50-tallet. Lance Armstrongs hvilepuls har blitt registrert i de lave 40-årene.

Under Avsmalning

Ta deg god hvile puls mens tapering, eller redusere treningsøkter umiddelbart før store sportsbegivenheter. Profesjonelle idrettsutøvere taper en eller to ganger i året for å holde seg i topp stand og hindre utmattelse. De redusere treningsøktene i henhold til pulsen. Livsstils publikasjoner anbefale å holde pulsen lav for topp ytelse. Høye pulsen resultere i et dårlig resultat.

Hvordan lage en Stand Up jobben enklere på ben og føtter

Hvordan lage en Stand Up jobben enklere på ben og føtter


Mange mennesker i arbeidsstyrken har jobber som krever at de tilbringer mesteparten av sin arbeidsøkter står på føttene. Bruke timevis stående kan være ubehagelig og føre beinet og føtter smerte. Selv når det ikke er noen mulig måte å redusere tiden brukt på føttene, er det noen måter for å gjøre står opp på jobben lettere på kroppen din.

Hvordan lage en Stand Up jobben enklere på ben og føtter

•  Ta pauser så ofte som mulig og finne et sted å sitte ned i pausene. Sitte ned tar presset frem dine ben og føtter, gi dem tid til å hvile.

Sørg for at arbeidsflaten er i en komfortabel høyde hvis du jobber på en teller eller bord. Bøyd over og når opp mindre kan bidra til å minske belastningen på føtter og ben. Hvis arbeidsflaten ikke kan justeres, snakke med arbeidsgiveren din om å få en plattform å stå på.

Bøy det ene beinet på en gang litt for å ta presset ut av det og la den slappe av. Alternative beinet som blir avslappet for å gi hver etappe en liten pause innimellom.

Praksis god holdning når du står. Når du må stå i lange perioder av gangen, er det viktig å stå opp høy.

Walk riktig når du er på føttene hele dagen på jobb. Hold hodet opp med haken parallelt med bakken. La armene svinge naturlig og holde føttene peker rett foran deg.

Bruk komfortable, velsittende sko med skikkelig støtte. Walking sko med polstret bue støtter fungere godt for arbeiderne står på føttene i lengre perioder av gangen. Noen sko er også laget med anti-utmattelses teknologi, som er utformet for å minimere belastningen på føttene.

Hvordan bruke Dr. Scholls Masserer Gel Arch Støtter

Ifølge Mayo Clinic, over-the-counter bue støtter kan brukes for å hindre smerte fra slike forhold som plantar fasciitis (betennelse i bindevevet på undersiden av foten) og metatarsalgia (smerter i ballen av foten ). Dr. Scholls masserer Gel Setter er en type fot støtte. Disse skjærene er tilgjengelige uten resept og er svært enkel å bruke. I tillegg til å lindre smerte forbundet med disse tilstander, kan de brukes til å redusere vanlige påkjenninger på foten.

Hvordan bruke Dr. Scholls Masserer Gel Arch Støtter

Sett den støtten venstre gel inn i din venstre sko, med gel siden ned.

Gjenta dette trinnet med riktig masserer gel støtte.

Test dem ved å ta noen skritt. Det kan ta en stund å bli vant til denne følelsen. Pass på at støtte gel ikke forårsaker smerte eller intens ubehag.

Hvis du kjører eller utføre fysisk aktivitet, gå sakte i begynnelsen. Bli vant til buen støtte før du utfører de mest livskraftige deler av treningen.

Sett buen inserts hvert halvår.

Hint

  • Ifølge Dr. Scholl-tallet, er disse bue støtter ment å bli brukt hele dagen lang. De bør ikke skifte i skoen. Hvis du kjenner at de sklir rundt, kjøpe en annen størrelse.
  • Snakk med legen din. Hvis du har kronisk foten smerte, sjekk med en medisinsk faglig å sørge for at denne type bue støtte ikke vil gjøre tilstanden verre.
  • Hvis du føler smerte mens du bruker støtter, ta dem ut av deg skoene og diskutere problemet med legen din. Buen støtter er ikke en levedyktig erstatning behandling for fot-relaterte helseproblemer.

Hvordan til is Hovne ben og føtter

Ben og føtter kan bli oppsvulmet på grunn av en rekke faktorer, som blant annet stå i lange perioder av gangen, graviditet og skade. Hovne ben, ankler og føtter kan være svært ubehagelig, som vevet strekker seg for å imøtekomme betennelse. Hvis du lider av hovne ben eller føtter, er det viktig å ise det berørte området umiddelbart for å unngå skader og redusere smertefulle symptomer.

Hvordan til is Hovne ben og føtter

•  Fjern press fra plagede området. Umiddelbart etter merke hevelse, stoppe noen aktivitet og sitte ned. Fortsetter å delta i anstrengende aktivitet eller plassere utilbørlig press på området vil bare øke betennelse.

Løft foten. Dette forbyr blod samler seg i hoven vev, og bidrar til å redusere betennelse. Sitt på en sofa eller stol og rekvisitt beinet og foten opp med en pute å dempe betent vev.

Bruk en is-pack. Pakk en is-pack i papirhåndkle og hold på plagede området i tre minutter om gangen. Pass på is-pack er pakket slik at du ikke skader nervene i foten eller beinet. Fjern ispose etter tre minutter. Vent tre minutter og deretter gjenta til betennelse minimerer.

Ta en smertestillende og betennelsesdempende medisin. Ibuprofen, Tylenol og Advil alle arbeide for å redusere betennelse og redusere smertefulle bivirkninger. Fortsett å ta medisinen, å følge instruksjonene på etiketten, inntil smerte og betennelse avtar. Ta kontakt med din lege hvis hevelse ikkje mindre innen 12 timer.

Identifisere årsaken til hovne ben og knær. Betennelse i bena er ofte forårsaket av vann i kroppen og dårlig blodsirkulasjon; blod samler og trykks i den nedre del av kroppen, forårsaker blodkarene til å lekke fluid inn i vev i ben, føtter og ankler. Betennelse kan oppstå under graviditet, etter skade eller på grunn av mer alvorlige forhold, så det er viktig å snakke med en lege hvis du er usikker på hva som forårsaket hevelse.

Hva kan hindre deg fra å nå din puls for en stresstest?

Etter hvert som du blir eldre, kan du bli utsatt for en stresstest. Og hvis du ikke har hatt en før, det er virkelig en enkel øvelse med en ganske skremmende navn for å bringe pulsen opp til sitt mål hjertefrekvens. Men, med noen form for undersøkelse, er det et par ting som kan hindre at dette skjer.

Funksjon

I hovedsak, er en stresstest en undersøkelse av hjertet ditt initieres av en lege for å vurdere hvordan ditt hjerte utfører under fysisk stress. Vanligvis vil du bli plassert på en tredemølle eller en stasjonær sykkel for å heve hjerteslagene dine til målet hjertefrekvens. Noen ganger vil en medisin brukes til å fremkalle den samme effekten, men du vil vanligvis har til å utføre noen form for trening hvis du er fysisk i stand. I løpet av undersøkelsen, vil ditt hjerte og pust overvåkes, så du bør ikke være opptatt av å utføre oppgaven.

Identifikasjon

Det er noen folk som vil være i stand til å nå sine mål hjertefrekvens. Dette betyr ikke at hjertet ikke klarer å oppnå den ønskede hastigheten i stresstesten; det betyr vanligvis at noen faktor har spilt en rolle i å forebygge den enkelte fra å oppnå det. Vanligvis vil en stress bli stoppet før målet hjertefrekvens når en person blir så andpusten at han er ute av stand til å fortsette, tåler en følelse av svimmelhet, føles en moderat smerte i brystet, lider en arytmi eller opplever en drastisk endring i blodtrykket.

Betydning

Informasjonen fått fra denne typen test gir legen en ledetråd til din generelle fysiske form. Det kan også fortelle ham om det er nok blodstrømmen gjennom hjertet, healthiness av orgelet seg selv og om du lider av koronarsykdom, blant andre sykdommer.

Funksjoner

Når du deltar i denne typen undersøkelse, er målet å bringe ditt hjerte opp til sitt mål mengde som kan lede deg til å lure på hva dette faktisk er. Puls er i utgangspunktet 50 til 80 prosent av din maksimale hjertefrekvens, som er 220 slag per minutt minus din alder. Det er imidlertid ikke bare en viss prosentandel av maksimal hjertefrekvens alene som gjør opp din puls. Andre faktorer, som for eksempel din hvilepuls, må tas i betraktning for å komme frem til det nøyaktige antallet. Så gjør en feiende generalisering av hva en bestemt aldersgruppe mål hjertefrekvensen skal være umulig. Legen din vil kunne fortelle deg hva din puls er på tidspunktet for stresstesten.

Misforståelse

Hvis du er som folk flest, høre at en test brukes til å sette stress på hjertet kan være litt forvirrende. Hvorfor skulle du ønske å sette stress på hjertet? Er ikke det farlig? Først av alt, det er visse hjerteproblemer som har lettere for å bli diagnostisert når pulsen er forhøyet til målet rate, noe som gjør denne typen undersøkelse et godt alternativ for identifikasjon. For det andre er det svært liten risiko involvert i en stresstest. Ja, det er de situasjoner som oppstår for noen mennesker, men du vil mer enn sannsynlig ikke oppleve noen problemer.

Behandlinger for Kalde Føtter

Behandlinger for Kalde Føtter


Brrrrr! Har du problemer med kalde føtter? Kalde føtter kan gjøre det vanskelig å sove om natten, og de kan være en distraksjon i løpet av dagen. Heldigvis behandling kalde føtter er ikke vanskelig. Det er flere måter du kan behandle dine kalde føtter for å gjøre dem varm og komfortabel - fra iført lag med sokker til å dyppe dem i varmt vann.

Sokker

Hvis du kronisk lider av kalde føtter, spesielt om natten, kan iført sokker bidra til å holde føttene varme. Lagdeling sokker kan spesielt hjelpe. For det innerste laget, plukke et par sokker med naturlige fibre eller laget av et syntetisk stoff som transporterer fuktighet vekk fra føttene. For det ytterste laget, velger løsere sittende sokker som er laget av et isolerende materiale, slik som ull. Denne kombinasjonen vil holde føttene tørre og holde på varmen som genereres av din egen kropp.

Varmt vann

Soaking føttene i varmt vann, eller tar et bad eller dusj i varmt vann, er en god behandling for kalde føtter. Ikke bruk vann som er varmt, fordi dette kan føre foten smerte og muligens brannsår. Soaking føttene i varmt vann er effektivt fordi vannet omgir foten og varmer hele overflaten. Forsiktig swishing føttene vil hjelpe sirkulere vannet, tar bort vannet kjøles av dine kalde føtter.

Trening

Kalde føtter kan være forårsaket av dårlig sirkulasjon. Trene øker blodsirkulasjonen og vil hjelpe varm dine kalde føtter. Aerob trening er bedre enn mosjon for det formål å behandle kalde føtter.

Rubbing

Rubbing føttene gir varme på to måter. Hvis du eller noen andre gnir føttene med varme hender, vil det overføre varmen fra hendene til føttene. Du vil også produsere varme gjennom friksjon, noe som fungerer selv om du gni kalde føtter sammen.

Advarsel

Kalde føtter kan være et symptom på en sirkulasjons blodsykdom, diabetes og andre sykdommer. Hvis du ofte opplever kalde føtter, konsultere legen din for å finne ut om det er en underliggende årsak som krever medisinsk behandling.

Hva er årsakene til brennende føtter?

Hva er årsakene til brennende føtter?


Brennende føtter, eller brennende fot syndrom, er en tilstand der føttene føles smertelig varmt. Det er vanlig for folk som er 50 og eldre å klage om syndromet og dens symptomer. Selv om det er ulike årsaker som kan bringe på brennende fot syndrom, de fleste av dem er ikke alvorlig. Gjennom ulike behandlinger og endringer i livsstil, kan de fleste symptomer på brennende føtter kontrolleres.

Symptomer

Det vanligste symptomet på brennende fot syndrom er følelsen av føttene brenner. Noen ganger denne brenn kan føle smertelig varmt; andre ganger brenning kan være mild. Andre symptomer på brennende fot syndrom er rødhet, hevelse eller en stikkende følelse i føttene. Noen ganger denne brenn kan være så smertefullt at en person kan ha problemer med å sove.

Årsaker

Årsakene til brennende føtter kan være noe så enkelt som slitne føtter eller sko som ikke passer ordentlig. Hvis du finner deg selv stående på føttene for lange perioder av dagen, kan dette være årsaken. Andre, mindre alvorlige årsaker er irriterende stoffer eller soppinfeksjoner som fotsopp. Mer alvorlige årsaker til brennende føtter er alkoholisme, nerveskader, skjoldbrusk dysfunksjon, blodsykdommer diabetisk nevropati, HIV / AIDS, nyresvikt, leverskader, gastric bypass kirurgi, perifer karsykdom og anemi.

Ved å søke behandling

Søk medisinsk behandling umiddelbart dersom den brennende følelsen kommer plutselig etter at du har vært utsatt for et giftig stoff. Det samme gjelder hvis du er diabetiker og brennende følelse plutselig kommer på og føttene har åpne sår.

Hvis den brennende følelse fortsetter etter at du har prøvd egenomsorg i flere uker, planlegge en avtale for å se din lege. Det er også best å gjøre en avtale om brenning har blitt intense, mer smertefull, begynte å spre seg inn i bena, eller du har mistet følelsen i tærne og føttene.

Diagnose

Du Legen vil ønske å vite hva som forårsaker føttene til å føle at de brenner før han foreskriver en behandlingsplan. Du vil sannsynligvis bli bedt om nyere historie og helse. Tester som en MR, vil blodprøver og røntgen kjøres i et forsøk på å finne årsaken til dine symptomer.

Behandling

Hvis årsaken til dine brennende føtter er så enkelt som slitne og overarbeidede føtter, kan du bli bedt om å hvile føttene på et forhøyet nivå, slitasje mer komfortable og bedre tilpassede sko eller suge føttene i et badekar med kaldt vann. Du kan også bli bedt om å bære magnetisk terapi innleggssåler. Hvis smertene er forårsaket av en infeksjon, vil du mer enn sannsynlig være foreskrevet en aktuell krem ​​og antibiotika for å behandle soppinfeksjon. Hvis symptomene er forårsaket av en alvorlig sykdom, vil at sykdom må behandles for å lindre brenning i føttene.

Remedy for Kalde Føtter

Enten på grunn av visse medisinske tilstander eller til og med været, kalde føtter er ikke bare smertefull, de er også ofte et symptom på en mer alvorlig tilstand. Les videre for hva du bør vite om årsaker og behandling av kalde føtter.

Årsaker

Blodet sirkulerer i hele kroppen din system, skaper følelser av varme og regulere kroppstemperaturen. Men noen ganger kroppens sirkulasjon ikke fungerer ordentlig, og blod når ikke ekstremiteter slike som føttene. Dette fører til følelsen av kalde føtter.

Noen, slik som de med diabetes, som allerede har dårlig sirkulasjon, noe som betyr at de er mindre i stand til styre fornemmelser som påvirker føttene. En annen vanlig årsak er perifer vaskulær sykdom (PVD), som innebærer blodårene som fører blod til og fra hjertet. Pasienter med PVD har plakk i arteriene, noe som bremser blodstrømmen. Kalde føtter, samt hyppige kramper, hevelse og smerte, er alle symptomer på PVD.

Kalde føtter kan også være et resultat av følgende:
• Røyking
• fedme
• stillesittende livsstil
• skjoldbruskkjertelen eller nerveforhold
• graviditet
• høyt blodtrykk eller kolesterol

Behandlingstilbud

Folk som ofte opplever kalde føtter bør ta skritt for å gjenopprette blodsirkulasjonen i kroppen. I tillegg til de følgende trinn, er det viktig å ta opp den tilstand som forårsaket kalde føtter i første omgang. For eksempel de som røyker bør slutte å røyke, og høyt blodtrykk pasienter bør ta medisiner for å beste regulere blodtrykket.

I tillegg kan følgende livsstilsfaktorer øke blodsirkulasjonen og varmer føttene:
• Tren regelmessig (fleste dagene i uken for 30 til 60 minutter)
• slitasje komprimering slange eller sokker som stimulerer sirkulasjonen selv når du sitter
• bruke verneutstyr som holder føttene varme
• bruk produkter designet for å fremme sirkulasjon, for eksempel en seng eller ben kile mens du sover

Ved å søke hjelp

Fordi kalde føtter kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand, slik som dyp venetrombose (blodpropp i beinet som kan vise seg dødelig), er det viktig å søke lege om hjelp for kroniske kalde føtter. Selv om årsaken er lett løses ved økt mosjon, kan en lege teste for dårlig sirkulasjon og gi råd om å gjenopprette blodsirkulasjonen i beina.

Hva er årsaken til en puls i halspulsåren?

Den puls registreres i arteriene nær hudens overflate slik som de i håndledd og hals. Den arterie i halsen kalles karotidarterien. Karotidarterien gir vanligvis en av de beste pulsavlesning, fordi det ligger så nær hjertet. Pulsen blir lest ved å plassere en finger til arterien og følelsen beats eller bevegelser i venen. Pulsene blir deretter tellet, og antallet resultat ved utgangen av ett minutt er pulsen.

Pulsen er ikke som noen tror, ​​et trykk på blod gjennom venene. Det er faktisk en sjokkbølge som beveger seg gjennom arterien når hjertet slår. Bevegelsen av hjertet når den er å pumpe blodet ut og skaper bølger eller vibrasjoner som går arteriene selv og ikke den blod.

Pulsen forandrer seg som følge av handling eller mangel på handling i et individ. Ved hvile, hjertet pumper langsomt og den resulterende pulstelling er lav, for eksempel 60 tellinger per minutt. Når en person gjør en rekke aktiviteter, må hjertet pumpe mer blod til lemmer og organer. De sjokkbølger coursing gjennom venene øker til i overkant av 150 tellinger per minutt.

Brennende føtter Symptom

En brennende følelse i føttene kan være forårsaket av et stort spekter av tilstander, noen svært mild og litt mer alvorlig. Finne årsaken til den brennende følelsen er nøkkelen til riktig behandling, slik at de som fortsatt opplever dette symptomet bør se en medisinsk faglig.

Mekanisk Load

Mekanisk overbelastning er betegnelsen som brukes av medisinske fagfolk til å beskrive føtter som har rett og slett hatt en lang dag. Denne tilstanden er spesielt vanlig hos de som er på beina mesteparten av dagen, er overvektig eller har varme og svette føtter på grunn av en hard treningsøkt.

Nerve Damage

Brennende føtter er ofte et tegn på nerveskader. Nerveskade fører til en brennende følelse foten kan stamme fra en rekke grunner, inkludert diabetes, alkoholisme, vitamin B-mangel og tungmetallforgiftning.

Blodsykdommer og sirkulasjons betingelser

Den blodsykdommer trombocytopeni, pernisiøs anemi og den sjeldne sirkulasjonsforstyrrelse erythromelalgia kan også forårsake en brennende fot.

Lokalisert Burning Foot

Når den brennende følelse er lokalisert til visse partier av foten, eller bare en fot, kan følelsen skyldes en fungal infeksjon slik som fotsopp.
Metatarsalgia og Mortons neuroma er også forhold som forårsaker en lokalisert brennende følelse i foten, vanligvis mot fronten av foten.

Symptomlindring

Det er mange måter å finne lindring fra den brennende foten symptom. Prøv soaking føttene i kaldt vann eller massere kjøling kremer og salver over det berørte området. Iført bomull, ikke syntetisk, sokker og demping eller støtdemping innleggssåler kan også gi en viss lettelse.

Brennende føtter Problemer

The Mayo Clinic beskriver tilstanden brennende føtter som "... følelsen at føttene er smertelig varmt ... I noen tilfeller kan dine brennende føtter være så smertefullt at det forstyrrer søvnen din." Det er mange sykdommer som skaper følelsen av brennende føtter, og det finnes også genetiske årsaker til tilstanden. Selv om operasjonen kan være nødvendig for å kurere tilstanden, er det en rekke av enkle fremgangsmåter og medikamenter som er verd å vurdere først.

Alkoholisme

Alkoholavhengighet og avhengighet skaper en kjemisk ubalanse som over tid skader på nervesystemet, ifølge Mayo Clinic. Denne skaden har ofte følelsen av brennende føtter, som alkoholikere er mer sannsynlig å ha problemer med blodsirkulasjonen og nevrologiske komplikasjoner.

Diabetes

Brenn føtter er også en betingelse ofte assosiert med diabetes. Økte nivåer av blod sukker skade nerveceller og omkringliggende vev, skaper nummenhet, prikking, brennende smerte eller følsomhet for berøring. Diabetes er vanligvis behandles gjennom en daglig diett av kosthold, mosjon og medisiner.

Genetisk Disorder

Arvet forhold, for eksempel familiær brennende føtter syndrom, har blitt dokumentert. Identifiserte tyske forskere ved Universitetet i Munster i 1999 bestemte kromosomer som skaper en tilstand i familier som påvirker unmyelinated nervefibre, som produserer en brennende følelse i føttene. Omfanget av denne sykdommen er ikke kjent, og legene sier mer forskning er nødvendig for å finne den beste behandling.

Fotsopp

Fotsopp, også kjent som tinea corporis, er muggsopp (dermatofytter) som create prikking, kløe og en brennende følelse over infiserte området. Fotsopp sprer seg raskt i fuktige, fuktige områder og kan overføres mellom mennesker, objekter og kjæledyr. Behandlingen innebærer å opprettholde tørre føtter og anvendelse av en over-the-counter medisiner. Alvorlige infeksjoner kan kreve en resept for en oral medisin.

Anemi

Unnlatelse av å få de nødvendige daglige behov for vitaminer reduserer kroppens evne til å produsere røde blodceller. Denne mangel reduserer mengden av oksygen som tilføres til kroppen gjennom friske røde blodceller. De ekstremiteter, for eksempel på hender og føtter, er vanligvis den første til å oppleve en brennende følelse som et resultat av denne mangel på oksygen. Anemi er en tilstand som tar måneder eller år, for å utvikle og er behandlet av med vitamintilskudd eller injeksjoner.

Tarsal Tunnel Syndrome

Tarsal tunnel syndrom, også kjent som posterior tibial nerve nervesmerter, er en betennelse i nerven "forårsaket av kompresjon av posterior tibial nerve, som går gjennom en kanal nær hælen inn i fotsålen," ifølge National Institutes of Helse. Kompresjonen er forårsaket av overdrive eller skade, og, selv om de fleste behandling begynner med resten og immobilisering av området med en spenne, er operasjonen som kreves for å redusere kompresjons i alvorlige tilfeller.

Botemidler for sirkulasjonsproblemer i Ben & Føtter

Dårlig sirkulasjon i beina og ben, også kjent som perifer vaskulær sykdom, oftest stammer fra fortykkelse og herding av dine arterieveggene. Denne herding er ofte et resultat av sykdommer som diabetes, en mangel på fysisk aktivitet, høyt blodtrykk og høyt kolesterolnivå. De vanligste symptomene på dårlig sirkulasjon er kramper i leggen, nummenhet og kulde i foten og endringer i huden farge.

Behandling

Din lege eller kirurg kan behandle dårlig sirkulasjon i en rekke måter. Hvis du er diabetiker, kontrollere blodsukkernivået er svært viktig siden konsekvent høyt blodsukker kan skade nerver og begrense blodtilførselen til bena og føttene. Legen kan også foreskrive medisiner som skal forhindre blodpropp. Disse legemidlene vil tynne blodet og gjør flyten lettere i fortykket arterier. Hvis legen din bestemmer seg for å behandle blokkeringer i arteriene, kan han bruke angioplastikk å utvide dem eller, i alvorlige tilfeller, bruk en blodåre fra en annen del av kroppen for å omgå den.

Home Care

Enkle endringer i livsstil kan hjelpe deg med å kurere sirkulasjonsproblemer til dine føtter og ben. Deltagelse i fysisk aktivitet som gåing eller svømming kan både hjelpe blodgjennomstrømningen og redusere blokkeringer i blodårene dine. En diett med mindre fett og mer fiber kan også hjelpe tynne blodet, noe som gjør det bevege seg lettere gjennom blokkerte arterier. Redusere stress og røykeslutt er også viktige måter å kurere dårlig sirkulasjon, som røyking bygger opp plakk i arteriene og stress begrenser flyten av blod til kroppens organer.

Foot og Leg Care

Riktig fot og ben omsorg kan gå langt i herding sirkulasjonsproblemer. En daglig mosjon for å legge på ryggen og heve føttene vil hjelpe friskt og oksygenrikt blod flyte gjennom bena. Også en daglig suge i varmt vann vil hjelpe til å lindre symptomene. Dårlig sirkulasjon kan gjøre helbredelse av sår og kutt vanskelige i føttene. Du ønsker å være ekstra forsiktig for ikke å forårsake noen traumer til føttene hvis du har dårlig sirkulasjon. Husk å bruke riktig fottøy, og i noen alvorlige tilfeller, se en lege for å hjelpe deg å klippe tåneglene.

Hva er en normal puls Ox?

En puls ox, også referert til som pulsoksometri eller oksygenmetning, er en ikke-invasiv metode for måling av oksygen i blodet.

Indikasjoner

En puls okse er utført for å overvåke hvor godt luftveis behandlinger fungerer, for å vurdere kortpustethet og for å overvåke oksygen status i perioder med sedasjon.

Test

En sensor er plassert på fingertuppen, øreflipp eller øvre del av øret. Denne enhet sender en lysstråle gjennom vevet, og måler mengden av lys til vevet er i stand til å absorbere.

Normalt nivå

I henhold til den niende utgave av "Diagnostic and Mosby største Laboratory Test Reference", en normal puls ox er større enn eller lik 95 prosent. Ifølge Mayo Clinic, er en puls okse under 90 prosent vurderes som lav.

Kritisk nivå

I henhold til den niende utgave av "Diagnostic and Mosby største Laboratory Test Reference", en kritisk puls ox nivået er under eller lik 75 prosent.

Symptomer

Symptomer på et lavt nivå av oksygen i blodet er kortpustethet ved hvile eller med anstrengelse, kortpustethet som vekker deg opp fra søvnen, tretthet og forvirring. Ta kontakt med din lege hvis du opplever disse symptomene.

Hvorfor Føtter og ben Swell?

Etter en lang dag med jobb der du står eller sitter er et krav, mange av oss kan komme hjem og "sette beina opp." Vi ofte gjør dette fordi våre føtter og ben er verkende og noen ganger hovne. Årsakene til at føtter og ben svelle kan ikke generaliseres; derfor nøye merke til omstendighetene rundt hendelsen. Bare en helse-omsorg leverandøren kan diagnostisere den spesifikke årsaken til hevelse; Dette oppnås vanligvis ved en medisinsk undersøkelse, sammen med blod og andre prøver.

Betydning

Hevelse i føtter og ben er kjent som perifert ødem; denne tilstanden fører til hevelse på grunn av unormal væske buildup i det berørte området. Betennelse i vevet er en annen grunn til at hevelsen skjer. Hevelse kan oppstå i leggene, lårene, føtter eller ankler --- eller noen eller alle av de ovennevnte. Mange grunner for ben og føtter hevelse; Noen årsaker er ufarlige, mens andre kan være livstruende. Ta kontakt med din lege for å fastslå den eksakte årsaken til væskeretensjon og hevelser.

Effekter

Perifert ødem --- eller væske buildup --- er noen ganger tilskrives tyngdekraften eller systemiske problemene. Ødem produserer en effekt hvor fluider blir fanget i leg vev og forårsaker svelling. Klinikere ved Mayo Clinic sier at sirkulasjonssystemet, lymfesystemet og nyrene bidrar til riktig fordeling av kroppens væske, så problemer med disse områdene kan føre til ødem. Inflammasjon kan være påvirket av en immunsystem-respons, som ville være tilfelle med revmatoid artritt. Pauser eller forstuinger er også viktige årsaker til vev betennelse i bena og føttene.

Årsaker

Felles faktorer som bidrar til dine føtter og ben hevelse kan inkludere stående eller sittende i lange perioder av gangen, som med lange turer i fly eller biler. En skade, for eksempel en forstuing; å være overvektig eller gravid; eller alder kan også forårsake væskeretensjon. Imidlertid kan mer alvorlige årsaker inkluderer blodpropp og hjerte, nyre eller leversvikt. Leg infeksjoner, underernæring, insektsbitt eller stikk, åreknuter, kirurgi og enkelte medisiner kan også forårsake hovne føtter og ben.

Forebygging / løsning

Når hevelse i bena og føttene oppstår, eksperter ved University of Maryland anbefaler heve føttene. For å gjøre dette, legg deg ned og heve føttene over nivået på hjertet ditt. Når du tar lange bilturer, stoppe hver time eller så, strekke på bena og gå rundt. Mens du flyr, stå opp og gå rundt for å holde væske fra coagulating i føttene og leggene. Hvis du opplever smerte mens du prøver å gå rundt, holde seg på føttene og trene bena i stedet.

Advarsel

Hvis du opplever brystsmerter, kortpustethet, forvirring eller svimmelhet kombinert med beinet hevelse, ringe 911, eller gå til nærmeste sykehus akuttmottaket. Ifølge Mayo Clinic, kan disse symptomene være et tegn på en alvorlig hjertesykdom. Videre, hvis du har feber, eller hvis benet eller foten er rød, hoven og varm å ta på, kontakt lege umiddelbart.

Kløende Hender & Føtter Symptomer

Kløende hender og føtter er ofte på grunn av allergiske reaksjoner, bakterier eller sopp. De fleste årsaker til kløende hender og føtter er relativt ufarlig, men en lege bør konsulteres for å utelukke komplikasjoner og begynne behandlingen.

Allergier

En allergisk reaksjon på ytre agenter som kjemikalier, insektbitt, planter og dyr, eller til og med klær kan forårsake kløende hender eller føtter. Visse medisiner eller mat kan også forårsake en allergisk reaksjon.

Dyshidrosis

Dyshidrosis er en hud tilstand som forårsaker et kløende utslett på håndflatene og fotsålene. I alvorlige tilfeller, sprukken hud og blemmedannelse kan forekomme. Kortikosteroider kan forskrives som behandling.

Eksem

Eksem, også kalt dermatitt, er en vanlig hud sykdom som forårsaker kløe, hevelse og rødhet. Reseptbelagte kremer kan lindre symptomer og fremme helbredelse.

Psoriasis

Psoriasis kan oppstå hvor som helst på kroppen, inkludert hender og føtter. Rød flassende hud, kløe og smertefulle ledd er symptomer på psoriasis.

Keratolysis

Keratolysis er en bakteriell infeksjon som påvirker fotsålene og håndflatene. Dreven svetting og tettsittende klær kan forverre tilstanden og anti-bakterielle medisiner er ofte brukt for behandling.

Fotsopp

Fotsopp vanligvis påvirker føtter og tær, men i noen tilfeller soppen kan spre seg til hendene. Dette kan føre til kløe, rødhet, blemmer og flassende hud. Anti-fungal medisiner vil vanligvis klare opp fotsopp.

Øvelser for klumpføtter

Begrepet "klumpfot" brukes for å beskrive av foten defekter som vises ved fødselen. De fleste babyer med tilstanden vil ha føtter som vri til den ene siden. I de fleste tilfeller, babyer med klumpføtter er ellers frisk. Selv om kirurgi er tilgjengelig for å korrigere en klumpfot, anbefaler Mayo Clinic i Ponseti metoden, som innebærer en rekke reposisjonering øvelser, eller også effektive fransk metode. Ifølge Medical-Dictionary.com, er korrigere klumpføtter vanligvis gjøres i de tre første månedene av livet.

Ponseti Method

Ifølge Ponseti International Association, kan de fleste babyer med klumpføtter bli kurert i seks til åtte uker. Den Ponseti metoden er best ansatt i løpet av barnets første uke eller to, fordi vevet som utgjør leddbånd og sener er fortsatt veldig elastisk. En gang per uke, er babyens føtter strukket og manipulert tilbake i riktig posisjon. Etter tøyningsøvelser, er babyens føtter satt i en gipsavstøpning som hjelper justere bein.

Den franske Method

Ifølge SurgeryEncyclopedia.com, er den franske måten å irettesette klumpføtter mer intens enn Ponseti Method. Dette regimet innebærer daglig fysioterapi der foten er forsiktig strukket. Etter tøyningsøvelsene, som innebærer å manipulere foten tilbake i formen, blir foten da tapet i stilling. Du kan imidlertid fjerne tapen å rengjøre foten og gjøre tøyningsøvelser hjemme. Du må ta med babyen til fysioterapi fem ganger per uke i tre måneder. Taping foten vil fortsette til barnet begynner å gå.

Hjem Practice

Selv om Ponseti og fransk metode er effektive for å korrigere klumpføtter, vil du trenger for å forfølge ulike øvelser for å hjelpe barnet ditt fortsette sin klumpfot korreksjon hjemme når behandlingen er ferdig. Ett av målene er å styrke musklene på utsiden av foten. Svømming er god terapi siden den bruker alt av foten muskler uten mye motstand. Andre nyttige øvelser inkluderer å ha barnet ditt bruke siden av foten til å sparke en ball, gå opp lysbilder på en lekeplass eller bruke tærne til å plukke opp små gjenstander som knekt eller andre leker.