Digidexo.com

Råd Om en Heel Spur

Hælspore er en type bein anspore, kjent medisinsk som et osteophyte. Hælspore er små beinstykker som løsner fra hælen og rote ut av benet. Bone spurs seg selv er ikke smertefullt, ifølge Mayo Clinic, men når en hæl anspore treffer en nerve i foten, kan det føre til smerter, spesielt når du går eller trener første tingen i morgen, og mot slutten av dagen.

Årsaker til Heel Spurs

Hvis du tror du kan ha en hæl anspore, finne årsaken og rapportere alle relevante opplysninger til legen din. Hælspore kan være forårsaket av sko som er for stramt eller passer på feil måte, overvekt og setter store mengder press på føttene. Lidelser som får deg til å gå på hælene kan også forårsake hælspore, som gikt eller ankelen pronasjon. Legen din kan ha andre teorier om årsaken til dine hælspore, som også kan være forårsaket av plantar fasciitt, ​​som er en hevelse i bindevevet i hælen. Dette hevelse kan også føre bein spurs å danne på hælen.

Heel Spur Diagnose

Konsultere legen din så snart som mulig hvis du har hælspore. Legen din vil mest sannsynlig anbefale deg til en podiatrist eller andre foten spesialist. Din spesialist vil ta røntgenbilder og for et klarere bilde, kan ta CT eller MR-skanninger av foten. Når legen er sikker på at du har bein spurs, og er klar over deres plassering, kan dere to gå videre og begynne å behandle bein spurs som skaper smerte.

Heel Spur Treatment

Legen din vil anbefale en behandling program som er riktig for deg. Det kan omfatte over-the-counter behandlinger, som paracetamol eller ibuprofen, is og varme behandlinger, og iført sko med skikkelig støtte. Hvis en standard kjører eller vandre skoen er i stand til å gi deg den støtten du trenger, kan en lege anbefale over-the-counter eller reseptbelagte orthotic inserts for å hjelpe vugge hælen og støtte det ordentlig. Legen kan også anbefale natt splinter eller parafin bad for å bidra til å redusere smerter forbundet med hælspore.