Digidexo.com

osteoartritt i hendene

Tegn på leddgikt i hendene

Tegn på leddgikt i hendene


Artritt oppstår når leddene begynner å miste brusk. Som et resultat av svelling inntreffer, noe som gjør det vanskelig for hendene til å utføre enkle oppgaver, på grunn av smerte og inflammasjon. Artritt kan være et resultat av trauma (skade) eller sykdom (osteoartritt eller reumatoid artritt). Om lag en av fem mennesker lider av leddgikt, og de fleste er under 50. Det er mange tegn på leddgikt smerte og blusse opp.

Smerte

Når du begynner å legge merke til tegn på leddgikt i hendene, vil smertene være første symptom. Smerte kan beskrives som enten matt eller har en brennende følelse til det. I noen tilfeller kan smertene være mer uttalt om morgenen eller etter bruk av hendene i lengre perioder av gangen. For eksempel, hvis du bruker hendene for å løfte eller holde tunge gjenstander, kan leddene i hendene blir stive og smertefulle.

Hevelse

Leddene som er berørt med leddgikt vil hovne opp. Leddene i endene av fingeren er mer utsatt, og du kan begynne å legge merke til det som kalles Herbeden noder. Disse nodene er en formasjon av hevelse og humper som vises på grunnlag av spiker. Også, bein spurs (en vekst på bein) kan oppstå på slutten av tommelen, forårsaker hevelse og skjemmende. Som et resultat, vil leddene vondt, og kan ha en redusert omfanget av bevegelse og evne til å gripe gjenstander.

Crepitation og Løshet

Du kan begynne å føle en sliping følelse i leddene. Dette er kjent som crepitation. Brusk som blir skadet i løpet av hendene vil begynne å gni mot hverandre, noe som fører til følelsen følte. Slark i leddene vil oppstå hvis leddbånd innenfor hånden bli skadet. Leddene vil miste sine støttestrukturer og løsne. Leddene kan da bli forstørret.

Andre Signs

Til tider leddene kan føles varm. Du kan også legge merke til at hendene dine er røde eller puffy, som du kanskje har feber eller som til tider du er trøtt. Du kan også utvikle cyster (slimete cyster) i endene av fingrene. Cyster vil føre bulker i din negl på fingeren som er påvirket av dem.

Årsaker

Hvis artritt oppstår som et resultat av slitasjegikt, betyr dette at leddene er rammet av en degenerativ sykdom. Leddene i tommelen, er tips av fingrene eller leddet på langfingeren mest berørt av slitasjegikt. Dersom leddgikt er forårsaket av revmatoid artritt, hvite blodceller forårsake betennelse i leddene som følge av flytting fra blodet inn i membraner av leddene. Håndskader kan også spille en rolle, på grunn av skadene på leddene.

Behandling

Det finnes ingen kur for leddgikt, men det er ledelsen for å bidra til å lindre symptomene. Avhengig av alvorlighetsgraden og progresjon av leddgikt, kan det hende du trenger medisiner, injeksjoner, spjelking eller kirurgi. Medisiner kan bidra til å lindre betennelser og smerte. Injeksjoner brukes til å administrere smerte, og i noen tilfeller kan sal av smerte i flere måneder av gangen. Splinter brukes til å redusere belastningen på de berørte ledd, og kirurgi kan være et siste alternativ når alle andre behandlinger ikke fungerer.

Ergoterapi for nevropati i hendene

Ergoterapi for nevropati i hendene

Perifer neuropati er en nevrologisk tilstand som resulterer fra nerveskader. Det fører til nummenhet, smerter, og fingerferdighet og koordinasjonsproblemer. Nevropati kan skyldes nerve traumer, vitaminmangel, infeksjoner, arvet lidelser, autoimmune sykdommer som lupus og leddgikt, og kroniske tilstander som diabetes og leversykdom. Nevropati symptomer kan administreres med et sunt kosthold, regelmessig mosjon og medisiner, samt med ergoterapi.

Ergoterapi for Nevropati

Mens fysioterapi løser styrking av muskler og å holde et bredt spekter av bevegelse, er ergoterapi brukes til å hjelpe deg å takle virkningen nevropati kan ha på ulike aspekter av livet ditt. Ergoterapi forbedrer sensoriske og motoriske ferdigheter, lærer deg selv-og omsorgstjenester i institusjon og sikkerhet bevissthet, og gir deg teknikker for å opprettholde mobilitet, stabilitet og omfanget av bevegelse med hendene og fingrene.

Bruk ergoterapi å komme opp med alternative måter å utføre dagligdagse oppgaver som ellers kan være vanskelig. Hvis du har problemer med å kneppe skjorter, for eksempel, kan ergoterapi være nyttig i å gi deg en ny teknikk, eller et spesielt verktøy som kan hjelpe i å gripe knapper og passerer dem gjennom looper.

Ergoterapi for nevropati legger vekt på å beskytte deg selv mens du utfører dagligdagse oppgaver. Fordi mange nevropati pasienter mister følelsen i hendene og føttene, kan det være nødvendig å ta flere skritt for å sikre at hverdagslige oppgaver er trygge. Før bading eller dusjing, bruk et termometer for å teste temperaturen i vannet. Bruk alltid grytekluter når matlaging eller håndtering elementer på en ovn eller i en ovn, og bruke tykke hansker når du vasker retter eller arbeider med skarpe redskaper. Slitasje med lav eller flat-heeled sko som er av en passende størrelse, og bruke tykke sokker for å beskytte mot gnagsår. Inspiser hender, føtter og huden av andre nevropati rammede områdene daglig for noen skrubbsår, blemmer, brannskader eller sår, og behandle eventuelle skader omgående.

Snakk med din lege om ergoterapi. Den er tilgjengelig på resept bare, og din lege kan være i stand til å anbefale en bestemt ergoterapeut eller terapeutisk senter som er bedre erfaren og / eller utstyrt for å hjelpe deg å arbeide forbi nevropati-indusert begrensninger.

Hvordan holde hendene varme på kontoret uten å bruke elektrisitet

Hvordan holde hendene varme på kontoret uten å bruke elektrisitet


Kaldt vær kan sende en chill rett gjennom kroppen din. Når de går innendørs, men det kan ta litt tid å regulere kroppstemperaturen. Hvis varmen er slått av på kontoret, for eksempel, eller kroppen din tendens til å kjøre kul, må du kompensere når hendene og fingrene føles stiv og kald. Huske noen få hånd oppvarming tips kan gjøre det en produktiv dag.

Hvordan holde hendene varme på kontoret uten å bruke elektrisitet

•  Bruk votter eller tettsittende hansker uten fingertupper. Fleece, fingerløse hansker holde hendene varme mens du lar fingerferdighet for å skrive og skrive. Hendene holdes varm mens tommelen er utsatt slik at du enkelt kan teksten på telefonen, for eksempel. Varme tekstiler inkluderer fleece, ull og syntetiske strekk materialer.

Få en blodsirkulasjonen i gang. Stå opp ved skrivebordet og rotere skuldrene fremover, knuse dem opp og kastet dem tilbake i en sirkulær bevegelse i 30 sekunder. Eller, lage en knyttneve og hold slik at neglene ikke berøre huden din. Holde leddet over neglen rett. Spent hånden i 30 sekunder og deretter slappe av i denne posisjonen.

dekke andre deler av kroppen din. Varme klær, for eksempel longs, under klærne. Legg et skjerf til halsen eller bære en turtleneck eller genser for å varme de primære blodkar som er nær nakken og håndleddene. Hvis du holder andre områder av kroppen din skjermet fra vind, vil mindre varme rømme og kalde hender vil forsvinne raskere. (Referanse 1)

Drikk te, kaffe eller varm drikke ved skrivebordet. Urtete som har varmende egenskaper inkluderer sarsaparilla rot og bukkehornkløver. Prøv også å legge chai urter til kosthold, slik som ingefær, kanel, kardemomme og cayenne, i tillegg til vitamin B, C og E. Klem en sitron i varmt vann for å rense leveren, orgel kjent for å produsere varme i kroppen din. Spise kjøtt eller sørg for at du har nok jern i kosten.

Breath dypere. Dype åndedrag tillate mer oksygen inn i kroppen din. Etter oksygen er overført fra lungene inn i blodet, vil du føle deg mer varme i hele kroppen og i hendene.

Kjøp en batteridrevet hånd varmere. Håndvarmerne designet for jegere og skiløpere fungere godt.

Tips om Forhindre Repetitive Stress Injury i hendene

Repetitive stress skade, eller RSI, er en vanlig sykdom for de som bruker datamaskiner for lange perioder av gangen. Det er et resultat av gjentatte bevegelser, for eksempel å skrive, som forårsaker stress og press til håndleddene og hendene, og kan være smertefullt og ødeleggende. Bruk enkle øvelser og sunn fornuft for å hindre RSI fra utviklingsland i hendene.

Holdning og skrive teknikk

En riktig holdning er en nøkkel til å forebygge repetitive stress skade i hendene. Sett deg opp i stolen, med ryggen i en naturlig posisjon, føttene flatt på gulvet og knærne plassert rett over knærne, bøyd i en 90-graders vinkel. Alltid holde ryggraden så rett som mulig. Hodet skal være plassert over bekkenet, og bør ikke skifte frem og tilbake.

Sørg for at stolen er plassert slik at armene er på nivå med tastaturet; du skal ikke behøve å anstrenge seg for å nå tastene. Albuene skal hvile på armlenene på stolen, som bør være på nivå med skrivebordet, slik at armene til å være så nær en 90-graders vinkel som mulig. Hold musen nær tastaturet slik at du ikke trenger å anstrenge seg eller nå for å kunne bruke den. Hvis du bruker en bærbar datamaskin, bør du vurdere å kjøpe et eksternt tastatur og mus.

Øvelser

Flere øvelser som du kan utføre med hendene, håndledd og hele kroppen vil bidra til å forhindre repetitive stress skader i hendene. Stå opp og finne en vegg å plassere armen mot, håndflaten ned. Slå i motsatt retning fra den hånden som du strekker og strekker hånden og fingrene vekk fra håndflaten (som hviler på veggen) så mye som mulig.

Forlenge armen, håndflaten opp, og bruke den andre armen for å dra forsiktig ned på fingrene, og bringer håndflaten til en 90-graders vinkel med armen, noe som vil bidra til å slappe av og strekke musklene i fingrene, hendene og håndleddene.

Hvis du utfører disse øvelsene, samt å få opp fra datamaskinen i 15 minutter hver time, vil bidra til å forhindre repetitive stress skade.

Symptomer på dårlig sirkulasjon i hendene og fingrene

Dårlig sirkulasjon i hender og fingre kan være forårsaket av en rekke forhold, lidelser og sykdommer. Selvfølgelig, for å fastslå om du lider av dårlig sirkulasjon, må du forstå symptomene på denne tilstanden. Oppsøke lege for videre diagnostisering.

Prikking og prikk

En av de vanligste symptomene på dårlig sirkulasjon i hender og fingre kan innebære en viss grad av prikking eller prikkende innenfor noen av sifrene.

Nummenhet

Når de opplever dårlig sirkulasjon i hender og fingre, kan du begynne å legge merke til perioder med nummenhet innenfor sifrene i hånden eller helheten av hånden.

Misfarging

En annen ganske vanlig symptom på dårlig sirkulasjon i hender og fingre, ifølge Mayo Clinic, er en viss grad av misfarging av huden på de angrepne områder av kroppen, kan Hendene blir svært blek eller blå farge med denne betingelse .

Kulde

Dårlig sirkulasjon kan også be hender og fingre til å føle kaldere enn andre områder av kroppen.

Pain & Ubehag

Noen mennesker lider av dårlig sirkulasjon i hender og fingre kan begynne å lide av noen smerte og ubehag i de berørte områdene.

Sår

Noen ganger kan dårlige opplag bringe om dannelse av sår eller sår (åpne sår) til overflaten av huden på hender og fingre. Dette skyldes i stor grad nedgangen i blodstrømmen til disse områdene av kroppen. Det samme problem som forårsaket dannelsen av disse sår eller sår kan forlenge tiden for gjenvinning, som kroppen ikke kan være i stand til å helbrede disse områder så effektivt som de som har en normal sirkulasjon.

Hvordan lære et barn å vaske hendene ordentlig

Hvordan lære et barn å vaske hendene ordentlig

Forebygge sykdom i familien ved å lære alle å vaske hendene skikkelig.

Vennligst rangere og kommentere denne artikkelen. Takk! :)

Hvordan lære et barn å vaske hendene ordentlig

•  Begynn på badet. Forklar barnet at når vi går på do, ender vi opp med bakterier på hendene våre. Prøv å bruke ord de forstår. Det kan være lurt å si "peepee og bæsj har ekle bakterier i dem som kan gjøre oss syke".

Deretter forklarer at å vaske hendene med varmt vann og såpe er en god måte å bli kvitt bakteriene. Hvis du vil, kan du gradvis bruke ord som "virus" eller "bakterier" hvis du vil at de skal være mer vitenskapelig om det.

Vask hendene samtidig slik at barnet har en modell å følge. Jeg liker å fortelle barnet å "gjøre en masse bobler" med såpe. Når de gjør det, sikrer det at de vasker kraftig nok.

Oppmuntre barnet til å "dekke alle de bakteriene" med såpe. Dette hjelper deg vet at deres hele hånden er ren, ikke bare håndflatene. Husk at barn sette sine fingre i munnen; du ønsker ikke virus å ligge på lur der.

Studier har vist at gode hånd-tørking er også meget viktig å eliminere bakterier. Lær barna å tørke hendene med et rent håndkle.

Hint

 • Når de har mestret grunnen til at de vasker hendene og riktig teknikk, forlenge praksis utenom badet. Lær dem å vaske hendene før de hjelpe deg lage mat, før de spiser, når de nyser, etc.
 • Å sørge for at de vasker hendene lenge nok, synge ABCs med dem. Når sangen er over hendene er rene. Du kan bruke hvilken som helst sang ca 30 sekunder lang.
 • Sørg for å ha tilsyn før de har mestret håndvask. Ellers kan de hoppe over såpe!

Sykdommer fra ikke vaske hendene

Sykdommer fra ikke vaske hendene


Hvis du ikke vaske hendene, spesielt etter bruk av badet eller håndtering av mat, er du i faresonen for å utvikle massevis av sykdommer, noen svært alvorlig. Det anbefales at du vasker hendene med såpe eller bruk rensemiddel, spesielt før spising, før og etter håndtering av mat og etter toalettbesøk.

Typer

De vanligste forurensninger som kan få på hendene og forårsake sykdommer er menneskelig avfall og bakterier fra mat. De vanligste måtene du kan få bakterier på hendene inkluderer håndtering av mat som inneholder farlige bakterier (som rå kylling), kontakt med mennesker og animalsk avfall, berøre forurensede overflater som kan inneholde mat eller animalsk avfall, og direkte kontakt med personer som kan ha mat bakterier eller animalsk avfall på huden deres.

Effekter

Sykdommer som kan være for fra ikke vaske hendene spenner fra forkjølelse og influensa til parasittsykdommer som E.coli, Giardia og Salmonella.

Time Frame

Hvis du kontrakt en sykdom forårsaket av ikke å vaske hendene, kan det ta flere timer, opp til et par dager for å se symptomer. Symptomer kan være kvalme og oppkast hvis du har kontrahert en alvorlig sykdom.

Forebygging / løsning

Hvis du tror du har kontrakt en sykdom fra ikke vaske hendene, begynner en vane å vaske hendene umiddelbart. Dette vil bidra til å holde andre mennesker du er i kontakt med fra kontrahering sykdommen. Hvis du kaster opp, starter en diett av bananer, toast, applesauce og vanlig ris og se en lege så snart som mulig.

Teorier / Spekulasjoner

I å drepe bakterier og andre skadelige forurensninger, er hånd sanitizer 99,9% effektiv i å eliminere bakterier og skadelige bakterier fra hendene. Avhengig av din hånd-vaske teknikk, kan du ikke kvitte hendene fra alle de skadelige bakterier som kan være på hendene, spesielt hvis du har rørt forurensninger. Det anbefales at du holder hånden sanitizer i bad, kjøkken og kontor for å hindre spredning av forurensninger.

Hvordan behandle Eksem på hendene

Hvis du lider av eksem på hendene, er det sannsynlig at du også har hatt tørre, sprukne og blødende hender. Du kan unngå disse pinlige situasjoner ved å ta noen forholdsregler.

Bruksanvisning

Hvordan behandle Eksem på hendene

•  Kjøp en krem-baserte hånd fuktighetskrem i ulike størrelser. En liten nok til å bære med deg når du er ute av huset og større seg for steder der du tilbringer mye tid, som for eksempel jobb og hjemme.

Begynn å bruke fuktighetskrem regelmessig. Sørg for å bruke den rett etter vask hendene fordi såpe og vann kan tørke ut huden din.

Arbeid fuktighetskrem i hendene. La ballen inn i hendene og bare lett rubbing vil ikke gjøre. Pass på at du jobber kremen inn i sprekker og sprekker for å få best mulig resultat.

Når hendene begynner å føles tørr, begynne å bruke fuktighetskrem umiddelbart.

Ta på fuktighetskrem og slitasje fuktighetsgivende hansker mens du sover. Dette vil bidra til grundig arbeide fuktighetskrem i hendene mens du sover.

Tips og advarsler

 • Hvis hendene er sprakk og blødninger og fuktighetskrem ikke fungerer, så se en hudlege for en sterkere medisinert krem.
 • Unngå å bruke fuktighetskrem før du må ta tak i eller plukke noe opp slik som før kjøring.

Hva gjør du for sprukken hud på hendene?

Sprukken hud er hovedsakelig forårsaket av mangel på fuktighet i de berørte områdene. Ifølge mothernature.com, kan sprukken hud på hendene lett bli infisert fordi hendene brukes mer enn noen annen del av kroppen. Hvis hendene er tørre og sprukne, kan bakterier komme inn i sprekker og forårsake infeksjon. Det finnes noen enkle måter å hjelpe fukte tørr, sprukken hud på hendene.

Viktigste årsaker

Tørr hud på hendene kan være forårsaket av et par ting, slik som overdreven håndvask eller overdreven bruk av hendene uten skikkelig beskyttelse. Når hendene er utsatt for kaldt vann ofte, er fuktigheten suges ut av dem, og dette fører til sprekker og ekstrem tørrhet. Ifølge webmd.com, andre enkle årsaker inkluderer overforbruk av såper, ta lange dusjer eller tørr luft. Mer alvorlige årsaker til sprukken hud kan være diabetes, psoriasis eller underernæring. Hvis venstre ubehandlet, kan tørr hud på hendene føre til eksem, som inkluderer hevelse i huden og til og med infeksjon.

Hvordan å behandle tørr hud

Fordi tørr hud er virkelig mangel på fuktighet i huden, det første skrittet til å fikse problemet er å fukte huden på hendene. Det finnes mange fuktighetskremer på markedet, som strekker seg fra mild fuktighetskremer for intens, tykke kremer. Avhengig av tilstanden av dine hender, velge hvilken grad av krem ​​ville være best for deg. Cosmicscop.com sier at den beste tiden å bruke en fuktighetskrem til hendene dine er umiddelbart etter vask dem.

Hvis fuktighetskremer ikke vesentlig forbedre dine symptomer, ville den neste beste trinn være å investere i et par av fuktighetsgivende hansker. Disse hanskene er slitt over natten og langsomt slipper fuktighetsgivende midler over tid. Dette er en gunstig behandling fordi hendene vil få behandling hele natten, i stedet for bare én gang når kremen påføres.

Som sagt av MotherNature.com, kan midlertidig lindring av sprukken hud på hendene oppnås ved å bruke superlim for å dekke individuelle sprekker. Dr. Stuart Brown, en klinisk professor i dermatologi ved University of Texas Southwestern Medical School, anbefaler denne taktikken, melder MotherNature.com. Dette er en god teknikk hvis hendene vil bli brukt til en høy aktivitet, for eksempel idrett eller hagearbeid. Det hjelper å beskytte sprekker fra å plukke opp en infeksjon, og limet vil til slutt bare falle av.

Oppsøk lege hvis disse metodene ikke vesentlig forbedre eller eliminere dine symptomer i rundt tre uker. Andre grunner til å besøke en hudlege inkluderer dersom en sprekk går hele veien gjennom huden, eller hvis det berørte området blir hoven og / eller sensitiv.

Botemidler for psoriasis på hendene

Psoriasis er en ikke-smittsom hudsykdom som kan oppstå i hele ens levetid. Ifølge National Psoriasis Foundation, kan psoriasis oppstå på noen del av kroppen, og det rammer om lag 3 prosent av verdens befolkning. Det er et vedvarende og varig autoimmun sykdom. Når det skjer på hendene, må det bli behandlet raskt og nøye. Selv om det ikke er noen kur, det finnes flere forskjellige måter å behandle psoriasis på hendene.

Kremer

En god fuktighetskrem vil bidra til å lindre den irriterende tidlige tegn på psoriasis. Cream vil også hjelpe til med tørr, flassende hud som er forbundet med tilstanden.

Steroider

Steroider kan enten tas oralt eller gis i form av en krem. Steroider er en anti-inflammatorisk og kan bidra til å kontrollere hevelse og irritasjon forbundet med psoriasis.

Kolloidalt havremel

Soaking hendene i en kolloidalt havremel bath vil hjelpe myke skalaer som er dannet av psoriasis. Skalaene vil da være lettere å skalle av og kan gjøre de mer effektive behandlinger.

Coal Tar

Kull tjære bidrar til å redusere hevelse og betennelse i huden. Kan ta opp ved hjelp av kull tjære til å behandle psoriasis på hendene til åtte uker å få resultater.

Salisylsyre

Salisylsyre er en over-the-counter behandling for psoriasis som kommer i ulike aktuelle skjemaer. Det bidrar til å redusere vekten forbundet med psoriasis.

Hva er årsaken Alder flekker på hendene?

Uansett hva du kaller dem - pigmentflekker eller leverflekker - utsiktene til å ha dem på hendene er ikke behagelig. Du kan ta visse forholdsregler for å hindre at disse stedene fra utviklingsland.

Lentigos

Brune flekker (pigmentflekker eller leverflekker), som også kalles seborrhoeic keratoser og lentigos, kan utvikle seg dersom en person har blitt overeksponert for sol. Brune flekker kan vises hvor som helst på kroppen, men ofte er funnet på hendene fordi hendene er sjelden beskyttet mot solen.

Sol

Når overeksponering for solen (eller tanning boder og senger) oppstår, prøver kroppen å beskytte seg selv og overproduces pigmentet i huden vår, som er melanin.

Outcome

Når overkompensasjon skjer, er resultatet ujevne flekker av brunt som vanligvis dukker opp på ryggen av hendene og på ryggen. Ifølge American Society for dermatologiske kirurgi, kan flekkene være brun eller svart i fargen. Flekkene kan være avrundet eller tydelig definert flate flekker i huden.

Musk og bergamot

For å unngå å få solflekker, bruke solkrem og gjelder ikke parfymer som inneholder bergamot eller musk til områder av kroppen som er utsatt for sol. Når du bruker disse luktene til huden din, huden blir veldig sårbar for soleksponering, og alder flekker kan oppstå som et resultat. Hvis du bruker parfyme med musk eller bergamot, gjelder det bare for områder som omfattes av klær, ifølge WomenFitness.net.

Pastinakk og Persille

Pastinakk og persille inneholder et stoff som heter psoralen, som gjør huden supersensitive for solen. Hvis du har håndtert disse matvarene, vask hendene flittig før du går ut i solen. Hvis du har blitt solbrent mange ganger i livet ditt, er sjansen for å utvikle pigmentflekker på nettstedene til de brenner øker.

Hvorfor er å vaske hendene viktig?

Mye er sagt om å vaske hendene, spesielt etter bruk av toalettet, før matlaging og før du spiser. Det er svært gode grunner for dette. Vaske hendene er ikke bare om vask av skjemmende skitt på overflaten. Snarere denne enkle handle en viktig måte å forebygge mange typer sykdommer, noen alvorlige.

Virus Transmission

De fleste virus vanligvis ikke leve lenge utenfor kroppen. Men de lever lenge nok til å bli overført til en ny vert. Hvis du ikke vasker hendene dine, spesielt under influensasesongen, kan denne verten være deg. Kontrahering et virus er dessverre lett - en metode er å røre en virus-forurensede overflaten (dørhåndtak, skrivebord og tastaturer er eksempler på overflater som kan være forurenset) og deretter berøre ansiktet ditt.

Du kan spre et skadelig virus til en kjær på denne måten også - rett og slett ved å riste en persons hånd, eller tørke et barns ansikt, kan du bli overføring av forkjølelse eller influensa hvis du ikke har vasket hendene.

Matforgiftning

Det er lett å tilfeldigvis forurense overflater eller mat hvis du ikke vasker hendene ofte under stekingen - dette inkluderer å gjøre enkle elementer, for eksempel smørbrød.

Patogener på huden (salmonella, E. coli eller staph er eksempler) kan overføre til mat. Det er mange måter dette kan skje. Kjøtt som rå hamburger og kylling noen ganger er forurenset med E. coli eller salmonella. Berøre disse og deretter berøre andre matvarer kan skape det som kalles kryssforurensning.

Baderoms Germs

Badene er typiske steder for å plukke opp E. coli-bakterier, sopp og andre patogener. Vaske hendene etter å ha besøkt et toalett er svært viktig - disse bakterier på hendene kan spres til noe du berører, inkludert mat du spiser.

Time Frame

Det er ikke tilstrekkelig å skylle hendene under vann for et sekund, selv om dette er bedre enn ingenting. Ifølge Mayo Clinic, bør du skrubbe hendene i minst 15 til 20 sekunder.

Betraktninger

Når du vasker hendene, skrubbe dem godt overalt, inkludert i mellom fingrene og under neglene - en negl børste (eller en tannbørste utpekt bare for dette) bidrar til å få negler ren.

Bruk bare rene håndklær eller en tørketrommel for å tørke hendene - ellers kan du re-forurense hendene med bakterier.

Hvordan behandle Blemmer på hendene

Blemmer er en av de mindre hyggelige sidene ved å leve et aktivt liv. Mens blemmer som oppstår på føttene er ofte forårsaket av dårlig montering sko, kan blemmer på hendene ha mange årsaker. For barn, hånd blemmer er en forventet konsekvens av å mestre klatrestativ. Men hånd blemmer hos voksne er vanligvis fra slike aktiviteter som gymnastikk, sykling og tennis spiller. Selv smertefullt og irriterende, blemmer er vanligvis lett å behandle.

Bruksanvisning

•  Vask hendene dine godt.

Sett en latex hanske på hånden du må bruke.

Steriliser en nål ved hjelp av rubbing alkohol. Pass på at nålen er helt steril før du fortsetter.

Punktering blemme nær bunnen av det før det begynner å skille ut væske.

Fjern nålen og trykk på blister med hansker hånd, klemme all væsken ut.

6. Vask punktert blemme nøye.

Påfør en antibiotika salve på såret og dekke den med en bandasje.

Hint

 • Noen ganger blemmer ta litt tid å helbrede, være tålmodig i denne prosessen og fortsette å endre bandasje som det blir tilsølt eller våte.
 • Vær forsiktig når du bruker nålen. Lett er bedre. Dra aldri på toppen huden på en blemme da dette gjør helingsprosessen lengre, det øke sjansen for infeksjon, og det er svært smertefullt.

Hvor ofte bør du vaske hendene?

Som dagene blir travlere er det lett å glemme å vaske hendene. Men det er flere ganger en tid du bør bruke minst 30 sekunder skrubbe og gni hendene og negler med såpe og vann. Eliminere skadelige bakterier og bakterier vil holde deg bli sunnere og redusere mengden av bakterier du spre videre til andre. Hvis du ikke vasker hendene etter hvert bad besøk og hånd beskyttet nys, ta deg tid til å gå vaske opp før du leser denne artikkelen!

Time Frame

En god håndvask skulle forekomme flere ganger om dagen. Etter bruk av toalettet, hoste i din hånd, tørke bort en dryppende nese og etter å ha håndtert et kjæledyr er øverst på listen. Pass på å også vaske opp etter å ha brukt tid på felles skyve handlekurver, rørende offentlige dørhåndtak eller lese samfunnet magasiner i legekontoret. Bruke offentlige toaletter for å vaske opp når du er ute og farter, men husk å åpne døren, slå på vann eller spyle toalettet med en albue nudge, eller med et papirhåndkle i hånden.

Funksjoner

En fullstendig håndvask behov for å inkludere både såpe og vann, og vare i minst 30 sekunder. Lengre er bedre. En rask skylling under varmt vann vil ikke gjøre noe for å drepe skadelige bakterier eller bakterier som er lurking i henhold neglene eller i sprekker i hendene.

Misforståelse

Bruke samfunnet bad eller kjøkken håndkle i ditt hjem er faktisk veldig uhygienisk. Rest bakterier og bakterier er tørkes på håndkleet gang etter gang, og deretter plukket opp av neste bruker. Hvis du ønsker å ha klut håndklær i ditt hjem, tilbyr en ny håndkle for hver håndvask. Den mest sanitær alternativet for håndtørking hjemme er å bruke papirhåndklær, og kast dem i søpla når du er ferdig.

Betraktninger

Hyppig håndvask kan føre til at huden å bli tørr, grov og sprekke. Bruk en fuktighetsgivende håndsåpe, og etter at hendene er tørre, bruke en fuktighetsgivende håndkrem. Hvis du bruker alkoholbaserte gel hånd sanitizers gjennom hele dagen, må du følge opp med en skikkelig vann og såpe vasking, og håndkrem. Alkohol er meget tørking på huden.

Fordeler

Hyppig, gjennom håndvask vil redusere antall skadelige bakterier og bakterier på hendene. Ved å fjerne disse elementene, er du mindre sannsynlig å få syke eller sprer bakterier til andre. En renere, sunnere livsstil vil følge av hyppige hånd vasker.

Fakta om vaske hendene

Hyppig håndvask topper listen over offisielle råd for å hindre spredning av bakterier, influensa, forkjølelse og virus. Våre hender kommer i konstant kontakt med bakterier hele dagen lang. Fra penger til dørhåndtak til vennlige håndtrykk, våre hender er en yngleplass for bakterier. Trygge hender er rene hender.

Historie

Den første talsmann for håndvask var mest sannsynlig Dr. Ignaz Simmeliveis av Wiens Lying-in Hospital. På slutten av 1800-tallet, mandat han hyppig vask av hender med klor, og dødeligheten ved hans sykehus falt dramatisk.

Barn

Barn i USA vanligvis lider av 12 forkjølelser i året, sammenlignet med de to som voksne får. Barn er i nær kontakt med andre barn, de plukke opp alt, de setter ting i munnen og de lett overføre bakterier. Barn må bli minnet og beskjed om å vaske hendene ofte.

Riktig håndvask

The Center for Disease Control and Prevention har retningslinjer for den riktige måten å rengjøre hendene. Under rennende, varmt vann, sjenerøst såpe hender. Gni briskly og vaske hele hånden. Skyll i lunkent rennende vann og tørk av med et papirhåndkle. Bruk tørkepapir til å skru av kranen.

Når skal Vask

Det er alltid den rette tid til å vaske hendene, men spesielt før du tar i mat; etter toalettbesøk; etter håndtering rått kjøtt, fjærfe, egg eller fisk; etter å ha tatt ut søpla; etter en hoste eller nysing; etter klining dyr; og etter bruk av utstyr.

Farene ved ikke å vaske hendene

Mange smittsomme sykdommer spres av hånd-til-hånd kontakt. Ikke bare kan du infisere deg selv, men du risikerer å smitte andre når du ikke gjør det riktig og ofte vaske hendene.

Staying Healthy

Bare handle om rett og slett å vaske hendene er en av de beste og mest effektive måtene å holde seg frisk. Dette er en vane ikke å bryte.

Hvordan spise suppe hvis hendene Rist

Ustø hender og spise suppe ikke går godt sammen. Hvis du er en av de mange som er hendene rister på grunn av en helsetilstand, er dette ikke aktuelt for deg. Og når du spiser suppe blir et problem på grunn av ustø hender, kan sosial spisesituasjoner plutselig synes å alltid inkludere suppe. Spesielt kan ustø hender gjøre å spise suppe i en restaurant eller annet offentlig sted en pinlig ildprøve. Det finnes måter å håndtere ustø hender som kan gjøre suppe spise mindre av en sosial fare.

Bruksanvisning

Velg en suppe med en tykk konsistens, hvis mulig. Tykkere supper, som stuinger, vil holde deg til din skjeen og søler mindre.

Ha ekstra servietter på hånden. Hvis hendene riste og forårsake et spill, kan du tørke den opp uten å vekke ekstra oppmerksomhet. Også plassere en ekstra serviett i fanget. De ekstra lag vil beskytte klærne.

Fyll din suppebollen bare halv eller trekvart full. Hvis du spiser på en restaurant, spør din servitør for å fylle din suppebollen bare en del måte. Denne måten hvis ustø hender føre til at du bump suppe bolle, vil utslipp være mindre sannsynlig.

Bruk en stor, dyp skje. En stor dyp skje vil inneholde suppen selv om hendene riste litt.

Fyll suppe skjeen bare halvveis fordi suppen vil være inneholdt selv om hendene riste.

Steady underarmen på kanten av bordet. Du kan finne at dette reduserer risting.

Bruk den andre hånden til jevn spising hånd. Du kan ikke føle elegant, men det er bedre enn å søle.

Len deg over din suppe bolle som du spiser slik at du ikke trenger å flytte hånden så mye.

Lær å spise suppe med enten venstre eller høyre hånd. Noen mennesker som lider av ustø hender merke til at på en gitt dag én hånd vil riste mindre enn den andre. Å kunne velge hvilken hånd du bruker til å spise suppe kan komme godt med.

Tips og advarsler

 • Hvis ustø hender skyldes lavt blodsukker, som i diabetes, spise litt annen mat, som brød eller knekkebrød, før du spiser suppe. Litt mat og ekstra tid vil gi blodsukkeret en sjanse til å stige, og hendene kan riste mindre.
 • Aldri ignorere en uforklarlig angrep av ustø eller svake hender. Hvis du ikke kan tilskrive dine ustø hender til en kjent medisinsk tilstand, overdreven koffein eller nervøsitet, bør du oppsøke lege. Ustø hender kan være et tegn på et medisinsk problem.

Hva skjer hvis Gas får dem på hendene?

En gass er en av de naturlige tilstander av materie. Kjemiske forbindelser finnes i gassform, væskeform og en fysisk tilstand. Normalt gjør gasser ikke har noen store helsefarer, men kjemiske gasser har en serie med etsende, toksikologiske og andre helseeffekter når kontakt oppstår. Menneskehender har et bredt utvalg av bruk og få gass på dem fører til store helsefarer som potensielt kan bli dødelig.

Etsende Effects

En etsende stoff er et stoff som vil skade og ødelegge alt med hvilke den kommer i kontakt med og bærer den bort. Forbindelsene med mange gasser er korrosive og få dem på hendene er et stort helsefarlig og farlig. Gassen av et stoff kan forårsake umiddelbar korrosive effekter eller effekter bli tydelig over en tidsperiode og over kronisk langvarig eksponering. Hvordan gassen forårsaker skade og etsende effekter er avhengig av dets løselighet til menneskekjøtt. Gasser som hydrogen-klorid og ammoniakk slites ned i luftveiene og slites bort det første laget av hud på hånden. Hydrogensulfid er en svært korrosiv substans, og dens gasser kan trenge dypt inn i hendene og forårsake skadelige virkninger og toksisitet for celler og blodårene i hånden.

Giftvirkninger

Alle kjemiske gasser ha noen grad av toksisitet. Alvorlighetsgraden av toksisitet er avhengig av den aktuelle gass. Det finnes mange typer av toksisitet som spenner fra kjemisk toksisitet til fysisk toksisitet. Når får en giftig gass på hendene, på grunn av sin fysiske natur, kan gassen raskt trenge inn i porene i huden som et resultat av dette fører til potensielt ødeleggende og dødelige effekter. Får giftig gass på hendene tillater gassen å trenge inn i huden og inn i blodkarene. Får giftig gass på venstre hånd er viktig som en blodåre i venstre fører direkte til hjertet, og da giftig gass trenger inn i de spesielle blodårer, kan alvorlige og dødelige effekter resultere.

Luftveiseffekter

Åndedretts sykdom og problemer med å puste er indirekte helsefare fra få gass på hendene. De gasspartikler kan holde seg på overflaten av huden din. Hvis den person berører nesen eller munnen, kan de gasspartikler kommer i kontakt med nese og munn, og kan resultere i respiratoriske og puste farer.

Fordøyelseshelsevirkninger

Hendene er en viktig fysiologisk komponent til kroppen vår og folk bruker sine hender for en rekke årsaker. Når en person blir gassen på sin side, trenger inn i gassen inne i huden. Ved å spise og lage mat, kan gasspartikler reise fra hendene til maten og til slutt til fordøyelseskanalen. Avhengig av deres kjemiske natur, kan gasspartikler deretter forårsake irritasjon i slimhinnen i tynntarmen, eller forårsake etsende effekter i mageslimhinnen, noe som fører til farlige helsefare.

Hvordan å vaske hendene og personlig hygiene

God personlig hygiene er direkte knyttet til vår helse. Håndvask er spesielt viktig fordi det kan stoppe spredningen av sykdommen. Som et resultat, er håndvask en viktig forebyggende verktøy i offentlige steder, institusjoner, skoler og helseinstitusjoner og barnehager. Gjør deg kjent med riktig hånd-rengjøringsmetoder og andre tiltak du kan ta for å opprettholde en sunn personlig hygiene.

Bruksanvisning

Sett hendene under rennende vann. Varmt vann er best. Påfør såpe. Gni hendene sammen inntil såpe lathers. Bruk skum til å skrubbe alle overflater på hendene i 15 til 20 sekunder. Legg hendene tilbake under rennende vann for å skylle. Tørke hendene. Hvis mulig, bruk en papirhåndkle å skru av kranen. The Centers for Disease Control and Prevention anbefaler å rengjøre hendene med såpe og vann ofte.

Vask hendene med en alkoholbasert desinfeksjonsmiddel hvis du ikke får tilgang til såpe og rent vann. Tilsett produktet inn i en av håndflatene. Gni hendene sammen. Avslutt ved å gni sanitizer på alle overflater av hendene og fingrene. Fortsett å gjøre det før du er tørr på hendene.

Bade regelmessig. Dette trenger ikke nødvendigvis innebære dusjer eller tar et komplett bad hver dag. Du trenger imidlertid behov for å rense huden din og shampoo håret med jevne mellomrom.

Brush og floss tennene, ideelt sett, etter hvert måltid. Hvis du gjør dette er gjennomfør, børste og tanntråd to ganger om dagen. Munnhygiene er en viktig måte å forebygge tannkjøttsykdom og tannråte. Hvis det er mulig, har en dental checkup og rengjøring hver sjette måned.

Klipp ut eller klippe neglene rett over. Unngå å skape en buet form i spikeren, noe som kan føre kantene til å vokse inn i huden og føre til innvokste negler. Sikre en rett kant ved å sende den med en Emery bord. Cutting neglene for kort kan også føre til inngrodde negler. The American Orthopaedic Foot & Ankle Society anbefaler at negler kuttes slik at noen millimeter av huden over neglen forblir synlig.

Tips og advarsler

 • Hvis du ikke har en klokke å tid håndvask for å sikre at den oppfyller de 15 til 20 andre kravet, synge "Happy Birthday" i hodet to ganger.

Kan du få plantar vorter på hendene?

Kan du få plantar vorter på hendene?


Når du får vorter på hendene, vanligvis disse vortene kalles verruca vulgaris, ifølge Orlandoskindoc.com. Plantar warts er funnet på fotsålene, ikke hender. En verruca vulgaris er den medisinske betegnelsen på en vanlig vorte forårsaket av et virus som infiserer huden. Viruset i spørsmålet er HPV eller human papilloma virus.

Barn og Hånd Vorter

Barn får vorter oftere enn voksne fordi de har mindre immunitet mot viruset som forårsaker vorter. Du vil ofte se vorter på hender og fingre av barn, selv om vorter kan vokse hvor som helst, ifølge Kidshealth.org.

Hånd Vorter

Vorter som dukker opp på hender anses vanlige vorter, ifølge Healthbanks.com. Disse vortene er dome-formet og brun eller grå i fargen.

Negl Vorter

Periungual vorter vil vokse rundt og under fingernegler og tånegler og har en ujevn kant og overflate. De ser ut som grove støt og kan forstyrre spiker vekst.

Varianter

Den medisinske termen for plantar vorter er Verruca pedis, pedis betyr fots. Disse vortene har en tendens til å dukke opp på fotsålene, mens verruca plana, eller flate vorter, har en tendens til å oppstå i områder hvor en person barberer. Den filiform vorte vokser vanligvis rundt øyne, nese, og munn.

The Look og Feel

Plantar warts er tykke, harde flekker av hud som består av mørke flekker. Når du går på dem, føles det som om du tråkker på en stein.

Slik beskytter hendene når Bruke Oxiclean

OxiClean er en pålitelig flekkfjerner som kan brukes til å øke vaskeri og rengjøre nesten hva som helst rundt huset. Ifølge OxiClean, er renere biologisk nedbrytbart, gir ingen giftige gasser, og er ikke farlig hvis et uhell blandet med blekemiddel, som noen rengjøringsmidler er tilbøyelige til å være. Med noen renere, er det imidlertid en risiko for hudirritasjon mens rengjøring. Iført gummihansker er en god måte å beskytte hendene mens rengjøring med OxiClean.

Bruksanvisning

Velg de riktige store hansker for det arbeidet du gjør. Iowa State University har lagt ut en brosjyre om hanske instruksjon for bruk av pesticider, men deres forslag til hanske dimensjonering er universelle for bruk av alle kjemiske produkter. De foreslår at hanskene være, i det minste, 12 inches slik at leddene er dekket. Velg den lengden som best vil beskytte deg mens du er rengjøring.

Bruk vaselin på hendene før donning hansker hvis huden din er lett irritert. Gni en generøs mengde vaselin på hendene som du ville lotion, belegg huden din til håndleddene. The Vaseline vil legge til en annen barriere for beskyttelse, og vil gjøre rengjøringen noen OxiClean fra huden din enklere.

Hold håndleddet åpningen av riktig hanske med venstre hånd og sett høyre hånd inn i hansken. Trekk gummihanske over håndleddet og armen til fingertuppene på hansken berøre fingertuppene.

Hold håndleddet åpningen av den venstre hansken med høyre, hansker hånd, og sett din venstre hånd inn i hansken. Tug på hansken til det dekker håndleddet, og fingertuppene på hansken sitter godt på fingrene.

Rengjør med OxiClean som du normalt ville. Fjern og vask hanskene innvendig og utvendig med flytende oppvaskmiddel og varmt vann, slik at hanskene lufttørke. Vask hendene grundig med flytende oppvaskmiddel for å fjerne vaselin du brukte som et beskyttende, semi-vanntett barriere mens iført gummihusholdningshansker og rengjøring med OxiClean.

Tips og advarsler

 • Pass på at husholdningenes hansker er riktig størrelse for hånden. Iført for stor av hansker vil tillate fuktighet, vann og OxiClean å komme på innsiden av hanskene. Hvis hanskene klaff åpen, slik at vannet inne, brette toppen av hanskene under ermet cuff.