Digidexo.com

Farene ved en Low Fat Diet

Farene ved en Low Fat Diet


Den lav-fett diett mani ble populær på 1970-tallet etter ingeniør Nathan Pritikin dukket opp på "60 Minutes" touting suksessen til hans kosttilskudd tilnærming. Pritikin ble diagnostisert med hjertesykdom i ung alder, og bestemte seg for å endre sin diett. Hans teori, senere kalt for "lipid hypotesen," hevder at fett, særlig mettet fett og fett med høyt kolesterol, har skylden for USAs No. 1 killer, hjertesykdom. I de påfølgende årene har imidlertid sin hypotese kommet under større gransking, og mer forskning er gjort på den viktige rollen av visse fettstoffer i kosten.

Fettstoffer

Fett, også kjent som lipider, er en viktig del av menneskets diett. MedicineNet.com definerer fett som følger: "sammen med proteiner og karbohydrater, [fett er] en av de tre næringsstoffer som benyttes som energikilde av kroppen Energien produsert av fett er 9 kalorier per gram.."

Fett er en effektiv energikilde, som gir mer enn dobbelt så mange kalorier som proteiner eller karbohydrater --- så litt går en lang vei. I tillegg til å gi energi, blir fett også involvert i reguleringen av hormoner, hjelpe støttecellemembraner, og er nødvendig for kroppen å assimilere de fire fettløselige vitaminer: A, D, E og K.

Umettet fett

Umettet fett har færre eller ingen hydrogenbindinger i forhold til mettet fett. Det finnes to hovedtyper av umettet fett: flerumettet (som inneholder to eller flere karbon obligasjoner) og enumettet (som inneholder bare ett karbon bond). Fordi kroppen bryter ned karbon / hydrogenbindinger i fett for å produsere energi, umettet fett gir mindre energi enn mettet fett.

Umettede fettsyrer også har et lavere smeltepunkt enn mettet fett, og har en tendens til å være flytende ved romtemperatur. Av denne grunn er de mindre stabile, og kan harskne raskt, spesielt når det varmes opp til høye temperaturer. Eksempler på umettet fett inneholder olivenolje, soyaolje, rapsolje og safflower olje.

Mettet fett

Mettet fett, enkelt sagt, er mer "mettet" med hydrogenatomer. De brukes i cellemembraner og støtte andre strukturer i kroppen. Hjertet, for eksempel, er omgitt av et beskyttende lag av mettet fett.

Mettede fettsyrer vil holde fast ved romtemperatur. Av denne grunn ble det en gang antatt at plakk i arterier, kalt aterosklerose, var laget av mettet fett. (Det bør bemerkes at menneskekroppen er mye varmere enn romtemperatur.) Eksperter innser nå at plakk i arterier er faktisk består av kalsium og kolesterol. Denne oppsamlingen skjer over tid når det er skade på blodårene, enten fra stress, toksiner (for eksempel de som finnes i sigarettrøyk) eller forhøyede insulinnivå.

Kolesterol

Det er en vanlig misforståelse at kolesterol er fett. Kolesterol er en alkohol-basert hormon (derav suffikset "sterol"), og blir produsert i leveren. Det blir båret gjennom blodstrømmen via proteiner. Lav-tetthets lipoproteiner bære kolesterolmolekyler fra leveren i blodet, hvor de blir så levert til og brukt av forskjellige celler i kroppen. I mellomtiden, høy-tetthets lipoproteiner bære skytende kolesterol molekyler tilbake til leveren, hvor de er skrudd inn i gallesalter.

Mangler forårsaket av en lav-fett diett

Becase fett er en viktig makronæringsstoff og utføre nødvendige funksjoner i kroppen, kan en diett lav på fett forårsake kosttilskudd mangler. Disse mangler skyldes delvis mangel på fett er nødvendig for å absorbere de fettløselige vitaminer. Noen vanlige problemer forbundet med en diett som er for lite fett er tretthet og svakhet, depresjon, dårlig konsentrasjon, hormonelle ubalanser og metabolske forstyrrelser.

Et annet problem med Pritikin livsstil er dens vekt på karbohydrater. Fordi mange animalske produkter inneholder fett, folk på en lav-fett diett unngå proteinkilder som kjøtt, egg, fisk og meieriprodukter. Dette kan føre til proteinmangel. Personer som følger en lav-fett diett plan vil sikkert gå ned i vekt, men til en høy pris. Vekttapet er et resultat av alvorlig kalorirestriksjon, og kan føre til muskelsvinn på grunn av mangel på protein.

Trygge alternativer

Fordi fettfrie dietter har blitt så populær, er mange fett-frie produkter markedsføres som sunne alternativer. Mens både mettet og umettet fett er brukt av kroppen, trans-fett er det ikke.

Som en tommelfingerregel, spise mat --- herunder fett --- som finnes i naturen. Unngå kjemisk endret eller bearbeidet mat. Og unngå mange "fettfri" produkter, da de ofte har sukker eller andre kjemikalier tilsatt for å kompensere for smaken.

For eksempel, noen mennesker bruker margarin eller andre hydrogenerte oljer som alternativ til smør. Margarin fremstilles ved tilsetning av hydrogen til vegetabilsk, soya eller rapsolje. Nikkel partiklene blir deretter tilsatt for å stabilisere blandingen. Den er satt inn i en høytrykksreaktor, hvor den gjennomgår ekstreme temperaturer. Resultatet er en harsk, grå oppløsning. Emulgatorer er tilsatt, blandingen bleket og deretter farget en mer delikat farge.

Med andre ord, er margarin ikke er et trygt alternativ til smør, så nyt en slather av kremet, naturlig spredning på toast.