Digidexo.com

Perifer neuropati & Leg Infeksjoner

Perifer neuropati er et generelt begrep som brukes når det perifere nervesystemet er skadet, og meldinger kan ikke reise den måten de er ment å mellom sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet. Leg infeksjoner og perifer neuropati har et komplisert forhold. Begge kan være enten et symptom eller årsak til den andre.

Betydning

Perifer nevropati og ben infeksjoner kan være en alvorlig kombinasjon som i sin verre skjema kan føre til amputasjon. Perifer neuropati gjør det vanskelig for kroppen å oppdage og reagere på infeksjon i ekstremiteter, mens en infeksjon kan faktisk skade nerveceller videre og anspore den onde sirkelen til neste nivå.

Årsaker

Perifer nevropati kan være forårsaket av mange ulike tilstander som diabetes, arvelige lidelser, alkoholisme, nyresvikt og selv fysisk traume eller infeksjon. Når infeksjonen er årsaken, lokalisert til ben eller systemisk, tap av funksjon og følelse er vanligvis et resultat av nervevevet blir skadet av en auto-immunrespons (når kroppen angriper seg selv) eller som en bivirkning av tunge antibiotikabehandlinger.

Symptomer

En mulig symptom på perifer neuropati er huden sår på ekstremiteter, vanligvis bena, på grunn av redusert nervefunksjon. Muskler kan være mindre responsive, og faller eller skader blir mer sannsynlig. Kroppen er mindre i stand til å oppdage betennelse og infeksjon, og signaler som forteller kroppen til å bekjempe og helbrede er treg eller stoppet. På grunn av dette, kan skader på bein og føtter ikke har de forventede symptomer på smerte, hevelse og rødhet, og kunne gå ubemerket før de har blitt alvorlig infisert og / eller sårdannelse.

Betraktninger

Noen sykdommer og tilstander kan gjøre perifer neuropati mer alvorlig og beininfeksjoner mye mer sannsynlig å skje, og ikke minst mye mer alvorlig når de gjør. Enhver tilstand som reduserer strømmen av blod og næringsstoffer til ekstremiteter, for eksempel diabetes mellitus, gjør det lettere for infeksjoner til å komme i gang og vanskeligere for infeksjoner som skal behandles.

Forebygging / løsning

Siden beinet infeksjoner komplisert av perifer neuropati er spesielt vanskelig å behandle, er det viktig å hindre dem. Alle pasienter med perifer nevropati bør være oppmerksom på at redusert følelse og muskelsvakhet er vanlige symptomer og kan føre til fall, støt og andre skader. Andre tiltak for å hindre smitte vil være basert på å behandle den underliggende årsaken til perifer neuropati. For eksempel bør diabetikere holde blodsukkeret innenfor normale grenser og gjøre regelmessige fotpleie og ben hud sjekker for å holde sår fra forming.