Digidexo.com

kaffe og leddsmerter

Hvordan redusere leddsmerter under eggløsningen

Hvis du lider av felles smerte under eggløsningen, kan du finne lindring fra en rekke kilder. Vurdere å prøve diett endringer eller aerobic trening. Du kan også dra nytte av en massasje med de riktige essensielle oljer. Selv om årsaken til leddsmerter kan variere, kan du fortsatt finne hjelp fra en rekke naturlige behandlinger.

Bruksanvisning

•  Legg Vitamin B6 og følge noen nyttige kosttilskudd retningslinjer. Selv om årsaken til smertene dine kan være fra en rekke kilder, Marilyn Shannon, forfatter av "Fruktbarhet, Cycles og ernæring," sier at mange problemer forbundet med en kvinnes fruktbarhet syklus kan bli hjulpet gjennom riktig ernæring og kosttilskudd. Hun sier at en utilstrekkelig lutealfase --- tiden mellom eggløsning og en kvinnes neste menstruasjon --- ofte kan føre til andre problemer også. Vitamin B6 kan bidra til å regulere din lutealfasen. Ta ikke mer enn 500 mg vitamin B6 daglig. I tillegg begrense forbruket av raffinert sukker til bare fem spiseskjeer om dagen, salt til tre gram per dag, rødt kjøtt til tre gram om dagen og begrense inntaket av kaffe, te og sjokolade. I stedet for rødt kjøtt og meieriprodukter, stole mer på hele korn, belgfrukter, fisk og fjærfe som kilder til protein. Selv om Shannon sier at denne dietten fungerer godt for å lindre PMS symptomer, kan det også hjelpe med generell fruktbarhet syklus symptomer.

Flytt mer. De "Legers Book of hjem rettsmidler for kvinner," sier at den beste måten å lindre leddsmerter er å trene mer. Det er OK å begynne langsomt, med kanskje en fem minutters spasertur her eller der; men det er viktig å sette et mål for tjue minutter, tre ganger i uken. Selv om du opplever smerte under eggløsningen, sørg for å feste med ditt treningsprogram. Du kan også finne lindring fra å utøve i et varmt vann basseng på ditt lokale rekreasjonssenter. Hvis du ikke finner en, suge i en badestamp å gi deg noen lettelse.

Bruk aromaterapi og massasje for å lindre plagsom leddsmerter under eggløsningen. Valerie Ann Worwood, forfatter av "The Complete Book of Eteriske oljer og aromaterapi," anbefaler å tilsette to dråper rosmarin, en dråpe lavendel, en dråpe peppermynte og en dråpe fedd til en teskje av kaldpresset vegetabilsk olje, som for eksempel olivenolje eller mandelolje. Massasje dette concoction i det berørte området etter behov. Hvis du ikke har alle disse oljene på hånden, ville lavendel i seg selv har en beroligende og anti-inflammatorisk effekt også.

Tips og advarsler

  • Hvis leddsmerter er alvorlig, kan du ha endometriose. Selv om symptomene varierer fra kvinne til kvinne, noen lider av endometriose erfaring ryggsmerter, fibromyalgi og revmatoid artritt med tilstanden. Endometriose kan også forårsake kraftig eller langvarig blødning, smerter under samleie, og store smerter under menstruasjon. Hvis du har noen av disse symptomene, se en lege.

Dietter for å hjelpe leddsmerter

Leddsmerter er sluttproduktet av skadet bindevev av brusk, bursa, bein og leddbånd som omgir leddene. Ofte denne skaden ble forårsaket av en gammel idrettsskade eller traumer til et ledd som kan ha funnet sted. Inflammatoriske tilstander som artritt har en tendens til å utvikle seg i disse skadede områder. Annet enn typiske farmasøytiske medisiner, er det håp om at leddsmerter kan reduseres ved å endre kostholdet.

Funksjon

Den viktigste funksjonen til en diett for å redusere leddsmerter er å redusere betennelser og for å bidra til å holde integriteten av bindevev rundt leddene sunn og bevart.

Typer

Visse matvarer er spesielt gunstig for felles helse, inkludert sitrusfrukter, jordbær, blåbær og noe som inneholder omega-3 fettsyrer. Denne typen fett er faktisk bra for kroppen. Det kan finnes i fet fisk som laks og makrell eller kjøpes i form av en olje eller kapsel.

Time Frame

Ween ut dårlige matvarer og erstatte dem med sunnere alternativer som bidrar til felles helse. Etter dietten har blitt forvandlet, vanligvis tar det ca 14 dager for å se en forbedring i smerte nivåer.

Funksjoner

En felles sunt kosthold har noen særtrekk. Det første som bør tas i betraktning er tillegg av alkaliske matvarer. Eksempler inkluderer selleri, agurk, sitron, lime, baby spinat, grønnkål, kålen, avokado, salat greener og spirer. Spise disse matvarene vil øke kroppens pH-nivå, noe som igjen bidrar til å redusere betennelse.
Et annet viktig aspekt av en felles sunt kosthold er å unngå sure matvarer som de lekke mineraler fra skjelettet. Dessverre er dette en stor del av felles smerte lidende dietter. Noen nevneverdige matvarer for å unngå å inkludere kaffe, raffinerte karbohydrater, alkohol, brus, ost og frityrstekt mat.
Riktig hydrering er en viktig del av å redusere leddbetennelse. Vann hjelper til å skylle urenheter fra systemet og fungerer som et smøremiddel for å gjøre leddene mer spenstig.

Identifikasjon

En felles sunt kosthold bør også bestå av mat som inneholder kalsium og vitamin C. De fleste tyr til vanlige matvarer som melk, yoghurt og ost fro kalsium, men det måtte være folk som er allergisk mot disse matvarene eller er vegetarianere. I begge tilfeller rå sesamfrø og baby spinat gode kilder til kalsium absorberbare
For de som ikke er store fans av sitrusfrukter og juice, kan Vitamin C også bli funnet i ulike grønnsaker som blomkål, brokkoli, rosenkål og rød, grønn eller gul paprika.

Expert Insight

Ved endring av kosthold og eliminere matvarer som forårsaker leddproblemer, tar en avgiftende effekt ofte sted. Dette er vanligvis et tegn på abstinenssymptomer som oppstår fra å bli avhengige av noe, for eksempel en stimulant. Et godt eksempel på dette ville være eliminering av kaffe. Hodepine, treghet, kvalme og muskelsmerter kan oppstå. Dette varer vanligvis bare ca tre dager, så kroppen blir justert.

Kan en mangel på vann Årsak leddsmerter?

Introduksjon

Leddsmerter er et symptom på en mangel på tilstrekkelig mengde vann i menneskekroppen, også kjent som dehydratisering. Inges mindre væske enn kroppen krever på daglig basis kan føre til langvarige symptomer, inkludert trøtthet, hodepine, og, ja, leddsmerter.

Den beste tingen å gjøre er å finne ut hvor mye vann kroppen din krever det, og forsøke å oppfylle det daglige behovet gjennom en kombinasjon av hyppige vannskift og velvalgte matvarer som også kan hjelpe hydrat vev.

Hvor mye vann trenger jeg?

Du vil høre anbefalinger som stat "Drink X glass vann per dag", og setter deg et minimum av vann inntak per dag er en trygg måte å prøve og hindre dehydrering. Hvis du foretrekker en mer vitenskapelig og individuell metodikk, bruker denne ligningen: Ta vekten din i pounds, dele det med to, og du har en ganske nøyaktig måling av kroppens vannbehov i gram. Plenty av plast vann flasker har oz. målinger på siden eller bunnen for å hjelpe deg å holde orden. Noe forskning har antydet at 80 prosent av joint smerter lider kan lette sine symptomer ved hydra riktig.

En annen tommelfingerregel er å legge til to glass vann per dag til kravet for hver fem grader Fahrenheit utover 85 grader, spesielt hvis du har tenkt å trene.

Hvis du drikker store mengder etterlater deg følelsen oversvømt og svak, kan noen av dine daglige behov dekkes ved å spise riktig mat. Frukt deler bidrar til god hydrering, som gjør matvarer som squash, agurk, cottage cheese, grønne bønner og tomatsaus.

Hva er årsaken til dehydrering?

I en frisk person, er dehydrering vanligvis forårsaket av en enkel tilførsel problem - du ikke drikker nok vann, eller spise riktig type mat. Selv så tung trening eller høy temperatur, enn si en kombinasjon av begge, kan øke kroppens behov for hydrering utover det vanlige, og vil være behov for ekstra vann.

Sykdom kan også tappe kroppen for væske. Oppkast og diaré ofte føre til dehydrering, og feber kan også tørke opp kroppens fuktighet raskt.

Vanndrivende drikker (kaffe, te, tranebær juice, brus, etc.) eller medisiner kan også fremskynde utskillelsen av vann, frata kroppen og forårsaker symptomer på dehydrering. Dette er spesielt farlig når det brukes som en del av en vekt-tap programmet kombinert med intens trening.

Hva er noen andre årsaker til leddsmerter?

Opprettholde tilstrekkelig hydrering er en god idé generelt, og ingen skade kan egentlig komme fra å forsøke å behandle leddsmerter med et par glass vann og et eple om dagen. Men hvis leddsmerter er vedvarende eller alvorlig, det kan være forårsaket av en av disse andre helsemessige faktorer, og du bør rådføre deg med lege.

Andre årsaker til leddsmerter inkluderer:

• Leddgikt
• Urinsyregikt
• Lupus
• Flu
• Kusma
• Lyme sykdom
• Tendinitt
• forstuinger, tøyninger og andre belastningsskader

Ta vare på leddene, og de vil ta vare på deg.

Muskel leddsmerter assosiert med Parkinsons sykdom

Muskel leddsmerter assosiert med Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom negativt påvirker normal bevegelse. Dette kan resultere i ledd-og muskelsmerter (muskel-skjelettsmerter). Du kan løse dette smerte gjennom medisinering og egenomsorg.

Parkinsons sykdom og muskel-og leddsmerter

Parkinsons sykdom fører til stive muskler, holdningsproblemer og mangel på spontan bevegelse. Disse problemene resulterer i smerter som oftest treffer rygg, armer, ben og ledd.

Parkinsons sykdom og Muskel Sykdommer

Parkinsons sykdom har en link med tilstander som osteoporose og leddgikt. Dette kan utgjøre leddsmerter hos noen pasienter.

Konvensjonelle smerte behandlinger

Behandlinger for smerter av denne art kan omfatte fysioterapi, treningsprogrammer, og smertestillende. Standard medisiner som dopamin, som adresserer de kjemiske ubalanser, kan også hjelpe med en rekke symptomer.

Alternative behandlinger

The Mayo Clinic antyder massasje, tai chi og yoga kan være nyttig for lettelser ledd-og muskelsmerter og fremme avslapning.

Smerte og depresjon

Kronisk smerte kan utløse eller forverre depresjon hos Parkinson-pasienter, som har en høyere risiko for å utvikle denne sinnslidelse. Behandling av depresjon kan bidra til å redusere smerte eller øke toleranse. Depresjon medisiner ikke bare behandle depresjon direkte, men kan forstyrre kroppens signaler er involvert i smerte.

Hvordan å sammenligne Hip muskelsmerter til leddsmerter

Hvordan å sammenligne Hip muskelsmerter til leddsmerter


Når du opplever smerter rundt hoften området, er det ofte vanskelig å si hvor det kommer fra. Det kan være muskelsmerter eller smerter i hofteleddet eller bekkenområdet. Vær oppmerksom på symptomer for å avgjøre om legehjelp eller fysioterapi er nødvendig.

Hvordan å sammenligne Hip muskelsmerter til leddsmerter

•  Lytt til visse lyder når du sammenligner hip muskelsmerter til leddsmerter. Hvis smertene kommer fra ledd (hofte eller bekken område), kan du høre en "spraking" i leddene når du går. Popping lyder er ofte hørt med kronglete bevegelser.

Flytt rundt. Legg merke hvis smertene er mer uttalt med bevegelse. Vanligvis, når hofte eller bekken ledd er involvert, er smertene mye skarpere enn vanlig muskelsmerter du kan oppleve med fysisk anstrengelse.

Merknad om den fysiske smerten er konstant eller om det kommer og går når du sammenligner hip muskelsmerter til leddsmerter. Muskelsmerter er vanligvis konstant. Det føles som en kjedelig verke som ikke vil gå bort. Muskelsmerter er ofte ledsaget av kramper.

Slapp av og gi smerter litt tid når du sammenligner hip muskelsmerter til leddsmerter. Hvis du mistenker at det kommer fra muskel etter å ha gjennom trinnene ovenfor, ta trøst i det faktum at en belastning (trukket eller strukket muskel) er mindre alvorlig enn leddproblemer.

Oppsøk lege tidlig hvis du mistenker at din hoftesmerter kommer fra leddet. Leddsmerter er mer alvorlig fordi det kan bety en sprekk, brudd eller at hoftene er ute av stilling. Denne tilstanden kan kreve noen form for fysioterapi eller annen medisinsk intervensjon for å korrigere.

Om sammenhengen mellom MS og leddsmerter

Om sammenhengen mellom MS og leddsmerter


Multippel sklerose eller MS er en sykdom i sentralnervesystemet eller i CNS, som består av hjernen, ryggmarg og synsnervene. Nervefibre i CNS er belagt i en isolerende kappe som kalles myelin som virker til å tillate rask overføring av nerveimpulser; personer med MS opplever myelin ødeleggelse. Når myelin er ødelagt, blir nervesignaler avbrytes, og et bredt spekter av nevrologiske symptomer kan oppstå. Leddsmerter oppstår ofte i MS-pasienter.

Årsaker

Foreløpig er årsaken til MS ukjent. Det er derfor antatt å være en autoimmun lidelse eller en der legemet angriper sitt eget vev, i dette tilfellet myelin. Italias Dr. Paulo Zamboni nylig skapte overskrifter da han publiserte et forskningsprosjekt resultater som viser at MS faktisk kan være en vaskulær sykdom. Genetikk er tenkt å spille en rolle som er miljøfaktorer; Men mer forskning er nødvendig for å forstå hvilken rolle de spiller.

Frekvens

Ifølge National Multiple Sclerosis Society, rundt 400.000 mennesker i USA har flere sklerose, med ytterligere 200 blir diagnostisert hver uke. MS er vanligere hos kvinner enn hos menn; anslagene varierer mellom to og tre ganger mer vanlig. MS er vanligvis diagnostisert i alderen 20 og 50, men det finnes mange unntak fra denne regelen.

Typer av MS

MS sykdomsforløp variere. Den vanligste typen er relapsing-remitting MS eller RRMS, der pasientene har perioder med tilbakefall av sykdomsaktivitet etterfulgt av perioder med remisjon der noen eller alle sine myelin reparasjoner på egen hånd. Progressive kurs av MS er også sjeldnere observert; der pasienter opplever en gradvis nedgang i nevrologisk funksjon uten perioder med remisjon og / eller myelin reparasjon. Noen pasienter vil begynne med RRMS men over tid sykdommen blir mer progressive i naturen.

Symptomer

MS har potensialet til å påvirke en hvilken som helst system i kroppen, og kan som sådan føre til en lang rekke symptomer som vil variere fra person til person. The National MS Society lister mer vanlige symptomer inkludert: tretthet, nummenhet, synsproblemer, depresjon, spastisitet, muskelsvakhet og turgåing, balanse og koordineringsproblemer. Mens MS påvirker ikke direkte ledd, smerter i knær og hofter er et vanlig symptom. Denne smerten sannsynlig resulterer fra folk vandre med en ujevn gangart. Gangart kan påvirkes av nummenhet i ben og føtter, balanseproblemer, spastisitet og tretthet.

Behandlingstilbud

Det finnes ingen kur for MS, men flere behandlingstilbud eksisterer. Det er flere FDA-godkjente sykdomsmodifiserende legemidler inkludert: Avonex, Betaseron, Rebif, Tysbari, Copaxone, Extavia og Novantrone. Disse stoffene er tenkt å redusere sykdomsaktiviteten hos pasienter med relapsing former for MS. I tillegg har mange forskjellige legemidler rettet mot behandling av symptomer direkte brukes. Rehabilitering er ansatt som symptomer krever det; fysioterapi har vist seg å være nyttige i reduksjon av leddsmerter. Komplementære praksiser rettet mot livsstil, mosjon og ernæring anbefales også.

Om leddsmerter forårsaket av infeksjon

Mange typer infeksjoner kan føre til leddsmerter som spenner fra mild til svært smertefullt. En av de mest anerkjente typer er infeksiøs artritt, som kan bli ødeleggende hvis den forblir ubehandlet. Det er imidlertid på ingen måte den eneste infeksjon for å forårsake store felles problemer. Det er mange som bør både kjent og forstått.

Typer

Leddene kan bli betent eller ødelagt av visse typer infeksjoner. Noen av de mest vanlige inkluderer, men er ikke begrenset til, bakterieinfeksjon, gonoré, leddskade, ledderstatning, sjeldne genetiske forstyrrelser, Streptokokker bakterier og vanlige virus.

Funksjoner

Visse typer av bakteriell infeksjon som stafylokokker (staph) ofte resulterer i alvorlige leddsmerter. Dette er delvis på grunn av den ekstra væske bygge opp mellom leddene som til slutt fører til hevelse og betennelse. Gonoré som ikke behandles umiddelbart, eller som fortsatt er ubehandlet kan bli DGI, mer formelt kjent som spres gonococcal infeksjon. Sluttresultatet inkluderer en myriade av vanskelige symptomer som leddsmerter. Felles skader forårsaket av ulykker eller idrettsrelaterte skader kan skade vev, sener og delikat smøre sekker rundt felles områder. Noen av disse problemene kan resultere i svært smertefulle ledd. Felles erstatning i områder av kroppen, slik som kne eller hofte, kan forårsake flere forskjellige typer av infeksjon. Hver og en av dem har én ting til felles - smertefulle ledd. En sjelden genetisk bein tilstand som kalles kniest dyplasia kan også føre til leddsmerter. I tilfellet med denne sykdommen, leddene er uvanlig forstørret og kan ikke virke på riktig måte, hvis i det hele tatt. Fordi de er misformede, kan en hvilken som helst bruk av skjøtområdet resultere i mild til ekstreme smerter. Komplikasjoner fra strep, slik som reumatisk feber, kan også resultere i leddsmerter. Strep bakterier har en tendens til å reise til områder av kroppen som er de svakeste, som i mange tilfeller kan inkludere delikat ledd. Mange virus, fra den felles influensa til en mer alvorlig parvovirus, kan føre til at leddsmerter sammen med en lang rekke andre alvorlige symptomer.

Effekter

Andre enn felles maling symptomer er felles med gonoré. Disse inkluderer smerter i magen og bekkenregionen, problemer med vannlating, vaginal eller straffe utflod som er tykk og gul, anal utflod og kløe. Symptomer relatert til leddskader er smerter som ikke kan løses med is, varme eller over-the-counter smertestillende medikamenter. De omfatter også stivhet, hevelse, ømhet og selv synlige misdannelser. Symptomer på problemer med felles utskifting inkluderer en manglende evne til å betjene felles, utslett, rødhet rundt felles område, stivhet og hevelse og ømhet. Symptomer på kniest dyplasia inkluderer unormale jakt ledd, dårlig dannet hoder, fat brystet, klumpfot, buet rygg, ledd som ikke vil rette ut, og forkortede lemmer eller nakke. Symptomer på strep inkluderer høy feber (over 100 grader F), manglende evne til å svelge normalt, rød og rå hals, hovne lymfeknuter, uforklarlig sår hals (man ikke i forbindelse med en forkjølelse eller virus), og uvanlige flekker funnet i halsen området . Komplikasjoner av strep kan omfatte hals abscess, nyreinfeksjon, ørebetennelse, revmatisk feber og tonsillopharynegeal cellulitus. Viral symptomene varierer sterkt fra virus til virus, men de fleste har feber.

Misforståelse

Mange tror at alvorlig leddsmerter ikke vil skje med dem av ulike grunner. Disse inkluderer en generelt god fysisk helse, det faktum at de tar visse medisiner for å avverge infeksjon, fordi de ser sine leger regelmessig, og fordi de unngår å belaste muskler, sener og ledd. Fordi leddsmerter kan resultere fra en rekke vanlige infeksjoner, kan de fleste individer realistisk forvente å oppleve tilstanden minst én gang i livet.

Time Frame

Leddsmerter kan skje hos personer i alle aldre, fra babyer til små barn til voksne, og, selvfølgelig, de eldre. Det er fordi hver aldersgruppe er utsatt for noen form for infeksjon som kan føre til crippling leddsmerter.

Utslett og leddsmerter

Når et utslett eller leddsmerter oppstå alene de ofte indikerer vanligste medisinske problemer. Men når de opptrer sammen, kan de tyde på en mer alvorlig medisinsk problem. Et utslett kan være flat eller hevet, det kan ta på en rekke former og størrelser, kan det være begrenset til et område av kroppen eller spres, og det er oftest rødt. Leddsmerter kan variere fra mild til alvorlig i intensitet.

Lyme sykdom

Borreliose overføres av infiserte flått. Ifølge Mayo Clinic, er det en bakteriell infeksjon med symptomer som kan inkludere utslett, leddsmerter, feber og frysninger, svakhet, hevelse og midlertidig lammelse. Denne tilstanden er behandlet med antibiotika.

Systemisk lupus erythematosus

Systemisk lupus erythematosus er en kronisk inflammatorisk autoimmun sykdom. Ifølge Mayo Clinic, kan denne tilstanden påvirke en hvilken som helst del av kroppen. De vanligste symptomene er tretthet, utslett, leddsmerter, feber, munnsår, stive og hovne ledd og vektendring. Denne tilstanden er oftest behandles med medisiner som ikke-steroide antiinflammatoriske midler, kortikosteroider, antimalariamidler og immundempende medikamenter.

Dermatomyositt

Dermatomyositt er en sjelden inflammatorisk sykdom som kjennetegnes av en særegen hudutslett og muskelsvakhet. Ifølge Mayo Clinic, de vanligste symptomene er utslett, leddsmerter, problemer med å svelge, progressiv muskelsvakhet, muskelsmerter, feber, trøtthet, muskelømhet, vekttap og lungeproblemer. Narkotika er den vanligste formen for behandling for denne tilstanden. Brukte narkotika omfatter kortikosteroider, smertestillende midler og antimalariamidler. Andre behandlinger inkluderer immunsuppressiv behandling og antistoffterapi.

Psoriasisartritt

Psoriasisartritt er noen ganger diagnostisert hos pasienter med psoriasis. Ifølge Mayo Clinic, de vanligste symptomene er stive, hovne og smertefulle ledd. Når pasienten har en psoriasis teft, vil han også oppleve et utslett. Medisiner er den vanligste formen for behandling og medisiner som brukes inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler, kortikosteroider, immundempende og TNF-alfa-hemmere.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er preget av alvorlig betennelse som ofte fører til leddskader og smerter. Ifølge Mayo Clinic, kan denne tilstanden til slutt føre til deformerte ledd. De andre symptomene på denne tilstanden kan inkludere feber, utslett og tretthet. Revmatoid artritt kan behandles med medisiner og kirurgi. Medisiner som brukes kan inneholde steroider, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, immundempende, sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler, TNF-alfa-hemmere, Anakinra, Rituximab, og abatacept.

Lupus og leddsmerter

Lupus er en inflammatorisk sykdom der immunsystemet feil og angrep dine organer og vev. Denne sykdommen er kalt en autoimmun sykdom, og har forskjellige typer med de vanligste er systemisk lupus erythematosus, som påvirker mange områder av kroppen og er den mest alvorlig. Kvinner er mer utsatt enn menn, og mens det er ingen kur, er behandling tilgjengelig for å behandle symptomene.

Symptomer

Symptomene vil variere fra person til person. Noen mennesker pådra symptomene plutselig, andre mer gradvis. Symptomer kan være mild for noen, alvorlig for andre. Symptomene kan være tretthet, vekttap eller gevinst, feber, munnsår, utslett formet som en sommerfugl, kortpustethet, angst, depresjon, blåmerker lett, hukommelsestap og brystsmerter.

Leddsmerter

Leddsmerter, hevelse og stivhet normalt følge lupus. Leddene berørt vil avhenge av hvor sykdommen er lokalisert i kroppen din, eller du kan ha felles smerte over hele kroppen. Du vil merke stivhet i leddene slik som dine knær, albuer og håndledd. Hevelse og smerte vil begynne, og gå eller plukke opp gjenstander kan bli vanskelig. Dette hevelse og leddsmerter kan føre til leddgikt.

Diagnose

Diagnostisering lupus er en vanskelig oppgave, og kan ta måneder eller år å endelig bekrefte diagnosen. Symptomer kan etterligne andre sykdommer, og symptomene kan komme og gå, noe som gjør det vanskelig å spikre ned hva årsaken er. Legen kan vurdere lupus hvis du har minst fire av disse kriteriene: en sommerfugl utslett som dekker nesen og sprer seg over kinnene, en skjellende eller sol-relaterte utslett, smertefri munn sår og leddsmerter i mer enn to ledd. Andre faktorer er beslag, nyreproblemer, lave blodverdier og blodprøver som bekrefter en autoimmun sykdom.

Joint Pain Treatment

Steroide anti-inflammatoriske legemidler som Advil og Motrin vil bli anbefalt av legen din for leddsmerter og stivhet. Disse stoffene er over disk, men diskutere med legen din riktig dosering. Anti-malaria medikamenter, for eksempel Plaquenil har vist seg å hjelpe til med leddsmerter, utslett og lungebetennelse. Kortikosteroider vil også kjempe leddbetennelse, men har alvorlige bivirkninger som vektøkning, bein tynning, høyt blodtrykk og diabetes.

Andre behandlinger

Personer med avansert lupus kan trenge en mer aggressiv behandling som høydose kortikosteroider og immundempende medikamenter som Imuran og Cytoxan. Disse stoffene virker å undertrykke immunsystemet ved å blokkere produksjonen av immunceller som angriper de organer og vev.

Lupus kan bryte ut i fakler, så det er best å prøve og hindre dem fra å skje. Få nok hvile og unngå solen, noe som kan utløse et bluss. Slitasje hatter og lange ermer og bukser når ut i solen. Trene regelmessig og spise et sunt kosthold rikt på frukt og grønnsaker. Bo sunt er din beste forebygging mot lupus flare ups.

Polycystisk nyresykdom og leddsmerter

Polycystisk nyresykdom og leddsmerter


Polycystisk nyresykdom (PKD) er en arvelig lidelse som påvirker nyrene. Hvis en av foreldrene dine har sykdommen, har du en 50 prosent sjanse for å utvikle sykdommen. Ifølge Medline Plus, har omtrent én av 1000 amerikanere PKD. Det er mange symptomer assosiert med sykdommen.

PKD

Du kan ha en av to former av sykdommen. Autosomal dominant PKD påvirker barn og voksne. Autosomal recessiv PKD skjer enten etter fødsel eller barndom.

Cyster

Med PKD, nyrene blir forstørret fordi klynger av cyster. Disse noncancerous cyster sekker fylt med væske. De akkumuleres i nyrene og føre til ulike symptomer.

Leddsmerter

Et symptom assosiert med PKD, ifølge Medline Plus, er leddsmerter. Med felles smerte du opplever sårhet eller mild smerte der bein møtes, ifølge Mayo Clinic.

Andre symptomer

Du kan oppleve symptomer som høyt blodtrykk, en forstørret mage, overdreven nattlig vannlating og blod i urinen. I tillegg kan du føle smerter i siden eller ryggen.

Behandling

Legen din kan forskrive blodtrykket medisiner, en lav-salt diett og diuretika for å kontrollere dine symptomer og hindre komplikasjoner, ifølge Medline Plus.

Er kaffe og egg Bad for irritabel tarm?

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en funksjonell tarmsykdom, noe som betyr at anatomisk er det ingenting galt med kroppen, men at fordøyelsesprosessen fungerer feil. Styring av dietten er hoved behandling for IBS, så mange matvarer må unngås eller reduseres for å redusere symptomene. Uoppdaget matallergier kan forverre symptomene, så allergitesting kan anbefales. Ofte enkeltpersoner må teste deres toleranse for enkelte matvarer på egen hånd og deretter unngå eller redusere inntaket av matvarer som utløser mer alvorlige symptomer. Begge egg og kaffe er blitt funnet å gi symptomer hos noen mennesker med IBS, men noen ganger av forskjellige grunner.

IBS

IBS har tre undergrupper: diaré dominerende, forstoppelse-dominant, eller vekslende anfall av heller. Mange symptomer er felles for alle typer, med den mest utbredte er oppblåsthet og kramper. Andre forhold kan stamme fra IBS, inkludert underernæring og hemoroider.
Avgjøre hvilke matvarer utløse symptomer oppnås ofte ved å holde en matdagbok, der de med IBS skrive ned når de spiste hvilke matvarer samt hva som skjedde som et resultat. Dette hjelper dem med å lære sine individuelle toleransenivåer.

Coffee

Siden kaffe inneholder høye nivåer av koffein, regnes det som en stimulerende. Sentralstimulerende midler er ikke godt tolerert av mennesker med IBS. Deres fordøyelseskanal systemer har en tendens til å overreagere på sentralstimulerende midler, som bringer på mer alvorlige symptomer. Noen individer har rapportert å ha umiddelbar kramper eller diaré etter å ha drukket kaffe.
Selv koffeinfri kaffe noen ganger fører til problemer på grunn av sin surhet og et enzym den inneholder. Koffeinfri kaffe kan utløse en mildere reaksjon enn vanlig kaffe, men det ofte fortsatt forårsaker problemer på grunn av de andre faktorene.

Egg

Mange har eggallergi. Noen vet ikke at de er allergiske, hvis de har en mildere allergisk reaksjon. Det er mulig at enkelte personer med IBS har en udiagnostisert eggallergi.
Et annet problem som noen mennesker med IBS har er matvarer med svovel. Svovelet i de egg, ikke en allergisk reaksjon, kan være hva som utløser symptomene.
Uansett, mange mennesker med IBS har problemer med egg.

Betraktninger

Snakk med legen din om mulige matallergier i et forsøk på å eliminere den muligheten. Hvis du ikke har allergi, vil du måtte bruke prøving og feiling for å finne ut om kaffe og egg forårsaker problemene dine. En matdagbok kan hjelpe deg å oppdage en trend å avgjøre om egg eller kaffe er årsaken til problemet. De bør ikke tas sammen, for da vil du ikke vite noe som forårsaket problemet.
Samlet for de fleste mennesker med IBS, både kaffe og egg er problematisk. Du kan være i stand til å tolerere dem på anledning eller i reduserte mengder.

Misforståelse

Noen ganger folk med IBS kan være i stand til å tåle en mat ved en anledning, bare for å ha en dårlig reaksjon på et annet tidspunkt. Andre faktorer kan ha behov for å bli vurdert, slik som stress og hormonelle svingninger. Kroppen kan være under stress allerede, og klarer å håndtere flere irritanter, for eksempel en potensielt vanskelig å fordøye mat, på bestemte dager. Andre ganger kan du være i stand til å tåle maten godt fordi kroppen er under mindre stress, så holder de andre hensyn i tankene når du velger hvilken mat å spise.

IBS leddsmerter og influensalignende symptomer

Irritabel tarm syndrom (IBS) kan være en svært nedbrytende og ubehagelig tarmlidelse. Ofte symptomene kan oppstå ganske plutselig og kan i utgangspunktet synes å være lik de av magen influensa eller gastrointestinale plager. Irritabel tarm syndrom er en utpreget annerledes lidelse, imidlertid, og kan forekomme i perioder på tre måneder eller lenger. Irritabel tarm syndrom kan også være en indikator på andre tilstander som cøliaki eller matallergier til hvete eller gluten.

Om

Ifølge International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser, er IBS en samling av ulike symptomer som utgjør syndromet. For mange mennesker med sykdommen, symptomene kommer og går, avhengig av mengden stress de er under, mat de spiser og en rekke andre faktorer. IBS er preget av gastrointestinale plager som inkluderer influensalignende symptomer.

Symptomer

Ifølge WebMD, er det mange symptomer på IBS som etterligner andre lidelser. Disse inkluderer hyppig diaré og / eller forstoppelse, magesmerter, følelse av å være oppblåst og endringer i konsistens og utseende på avføring. I motsetning til magen influensa, er det ingen feber assosiert med sykdommen. Andre symptomer på IBS kan omfatte muskelsmerter, tretthet, kvalme, depresjon, ryggsmerter og søvnløshet. Leddsmerter er sjelden forbundet med IBS. Hyppigheten av symptomer er også en viktig faktor i å gjøre en diagnose av IBS. Generelt bør symptomene være tilstede i minst tre måneder og forekommer minst dig ganger i uken i minst tre ganger om dagen eller mer.

Årsaker

De nøyaktige årsakene til irritabel tarm-syndrom er ikke kjent på dette tidspunktet, ifølge WebMD. Men i en artikkel publisert i Medical News Today, er en teori som IBS er relatert til cøliaki. Dette er en lidelse i hvilken legemet er allergisk mot glutens funnet i hvete, ris og andre korn-produkter. Det er nå enkelt å teste for cøliaki med en ny finger stikk blodprøve som kan gjøres hjemme. Symptomer på cøliaki er svært lik de av IBS.

Behandlinger

Ifølge International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser, er behandling for IBS å redusere stress og for å forsøke å spise en diett som er rik på kostfiber. Det er ingen entall behandling for IBS og medisiner er ofte rettet mot lindring av symptomer inkludert lindre magesmerter og diaré og forstoppelse. Oftest er pasienter anbefales å redusere stressnivået og spise mat som ikke bringe på symptomer.

Prognose

Ifølge Medical News Today, den beste prognosen for irritabel tarm-syndrom lider er at lidelsen er en som løser seg selv innen et spørsmål om tid. For mange mennesker med denne lidelsen, er ubehag av tilstanden betydelig og de kan ha det flere ganger i løpet av livet når de IBS symptomene blir mer betydningsfulle enn andre ganger. Det anbefales at personer med tilbakevendende anfall av IBS bli testet for cøliaki.

Kaffe og dietter

A 2007 studie titler "hva Amerika Drinks" viste at den gjennomsnittlige amerikaner bruker en femtedel av sine daglige kalorier i form av drikkevarer. Juice, brus, alkohol og andre drikkevarer kan være fulle av kalorier, som alle hemme vår vekttap innsats. Kan kalori-fri kaffe hjelpe deg å nå dine vekttap mål?

Kaffe for lav kalori og lav karbohydrat dietter

Hvis du er på en lav kalori diett, bør svart kaffe være din kaffe av valget. Svart kaffe inneholder ikke kalori-laden fløte eller sukker av andre kaffetyper. Du kan drikke det både avkjølt eller varm for variasjon.

Det er noe uenighet i lav karbohydrat diett samfunnet om hvorvidt kaffe er skadelig for lav karbohydrat (low carb) dietter. Mens svart kaffe har snaut karbohydrater, er low carb vekttap avhengige, delvis, på å kontrollere blodsukkeret. Noen mener at koffein i kaffe har en skadelig effekt på insulin som gjør det vanskeligere å gå ned i vekt. Andre hevder at de kan drikke kaffe uten problemer. Low carb dieters som drikker mye kaffe og har truffet en diett stall bør teste

Kaffe for Cravings

Fordi lett flavored kaffe (uten tunge sirup, fløte eller sukker) inneholder få eller ingen kalorier, kan de bidra til å dempe cravings, spesielt rundt helligdager, når flavored kaffe som gresskar krydder og gløgg er tilgjengelige. Hvis dietten tillater det, legger du til en målt teskje av fløte eller melk til kaffen, pluss noen nei-kalori søtningsmiddel, for en spesiell opplevelse.

Kaffe og trening

Forskning har antydet at koffein i kaffe kan bidra til å øke mental fokus og redusere smerte under trening. Hvis trening er en viktig del av din vekttap diett, kan kaffe hjelpe deg til å øke intensiteten, lengde, og effektiviteten av treningsøktene.

Hvorfor Har Koffein i min Kaffe Gjør meg opp i vekt?

Koffein i kaffe kan føre folk til å få vekt i et par forskjellige måter. Det kan ha en negativ effekt på stressnivå, som kan gjøre folk ønsker å spise mer. Fordi koffein kan holde folk våken, det har også blitt koblet med insulinresistens, noe som fører til lagring av fett i kroppen.

Koffein og Stress

Koffein har vist seg å øke stresshormonet kortisol. Høyere nivåer av kortisol gjøre kroppen din krever mer drivstoff for energi, og du kan bli mer sulten. Fordi kroppen din er "stresset", det vil ønsker mat med høyt sukker, karbohydrater og fett.

Virkning på metabolismen

En liten bit av koffein kan stimulere stoffskiftet, som er en positiv hvis du ønsker å gå ned i vekt. Men fordi kaffe (og andre koffeinholdige drikker som te) er vanndrivende, oppfordrer det et tap av vann vekt, ikke fett.

Tap av søvn

En av koffein mest kjente bivirkninger - holde deg våken - kan også ha negative effekter på dine vekttap mål. Mangel på søvn kan føre til høyere stressnivå og vil også påvirke insulin nivåer. Insulin balanserer stoffskiftet og kan føre til at du lagrer fett, ikke brenne den.

Insulinresistens

Insulinresistens betyr bare at kroppen ikke bruker insulin for å effektivt behandle mat og øke stoffskiftet. Det skjer når du er overbelastede og under-uthvilt. Den vanligste effekten er at kroppen din vil lagre fett i stedet for å bruke det som brensel. Fordi koffein øker stressnivået og kan holde deg våken, har det vært knyttet til insulinresistens.

Sparker Habit

Koffein forårsaker stressnivået til å stige, og når stressnivået øker, de fleste er utsatt for overspising. I en høy-stress tilstand, vil kroppen henge på fett i systemet ditt og kaster bare vann, noe som vil føre til sterkere sug etter mat. Koffein er en vanskelig vane å bryte, men hvis du prøver å gå ned i vekt og ikke har mye suksess, kutte ned på koffeininntaket kan gjøre utslaget.

Kan du miste vekt fra å gi seg kaffe?

Kan du miste vekt fra å gi seg kaffe?


Hvis du er fast bestemt på å gå ned i vekt kan du være villig til å vurdere noe som helst, selv å gi opp kaffe. Mens slutte kaffen vil ikke direkte at du skal gå ned i vekt, kan det hjelpe på ulike måter.

Hvordan du drikker det

Hvordan du drikker kaffen din kan spille en stor rolle i hvordan usunn det er for deg. Har du mange kopper spesialitet kaffe en dag eller bruk for mye krem ​​og / eller sukker? Hvis ja, gi opp på disse tingene i kaffen din kan hjelpe deg å miste vekt mer enn bare å gi opp kaffe.

Appetitt

Mens kaffe kan hjelpe undertrykke appetitten på en svært kortsiktig nivå, kan det faktisk øke cravings. Serier sier at kaffe øker kortisolnivået, et hormon som forteller kroppen din til å konsumere mer av din energi butikker, og gir deg lyst til å spise mer.

Expert Insight

Eksperter er forvirret på hva, akkurat, gjør kaffe til vekten din. Mayo Clinic bekrefter at forskning på koffein og vekt er ikke-konkluderende. Det ser ut til at de største effektene av å slutte kaffe på vekt er knyttet til indirekte bivirkninger, for eksempel mindre sukker, mer energi eller lavere stress.

Virkningene av kaffe på High Blood Pressure

Effekten av kaffe på blodtrykket har vært gjenstand for mye forskning og betydelig uenighet. Eksperter på området er ikke i avtale og vitenskapelige studier ofte motsier hverandre om hvorvidt kaffe faktisk øker blodtrykket, men en ting er avtalt .: Hvis du lider av høyt blodtrykk, er målet å senke blodtrykket, og konsumere koffein er motstridende til dette formål.

Hypertensjon Definert

Hypertensjon refererer til mengden blod pumpes av hjertet og motstand hvis ansikter reise gjennom blodårene dine. Et anslag 50 millioner mennesker i USA har høyt blodtrykk, øker risikoen for koronar hjertesykdom, hjerneslag og hjertesvikt. Hypertensjon tar mange år å materialisere seg, noen ganger ikke viser noen symptomer i det hele tatt. Det er lett oppdages og kan behandles med livsstilsendringer.

Kaffe og koffein

Mengden koffein i kaffe varierer etter merke og produsent. I gjennomsnitt inneholder en kopp espresso mest koffein, ca 185 mg per skudd. Drypp kaffe er neste, med 115-175 mg per kopp, og deretter presset med 80-135 mg per kopp. Pulverkaffe inneholder omtrent 65-100 mg per kopp og koffeinfri kaffe inneholder 3-4 mg per kopp, litt mindre for umiddelbar koffeinfri.

Bivirkninger av koffein

Vanlige bivirkninger av koffein inkluderer takykardi eller rask puls, hjertebank, søvnløshet, rastløshet, nervøsitet, skjelvinger, hodepine, magesmerter, kvalme, oppkast, diaré og diurese. Disse effektene oppstår ved forskjellige mengder av forbruk, avhengig av individuell fysiologi; noen mennesker er rett og slett mer følsomme for koffein enn andre. Inntak av koffein har potensial til å øke systolisk blodtrykk med 3 til 13 mm Hg og diastolisk blodtrykk med 4 til 13 mm Hg. Folk uvant å konsumere koffein oppleve en midlertidig, men sterk, økning i blodtrykket. For å se om kaffe hever blodtrykket, få blodtrykket tatt før, og igjen 30 minutter etter, forbruk av kaffe.

Motstridende forskning

En langtidsstudie av hvite menn støttet av National Institute on Aging og gjennomført av Johns Hopkins forskerne konkluderte med at kaffe inntak økte risikoen for å utvikle høyt blodtrykk, men også konkludert med at kaffedrikkere var mer sannsynlig å drikke alkohol og røyke sigaretter, noe som gjør det uklart om kaffen var årsakssammenheng i utviklingen av tilstanden. Harvard forskere publiserte resultatene av en langtidsstudie av kvinner i Journal of American Medical Association i 2005, noe som indikerer at kaffeinntak kan beskytte dem mot å utvikle høyt blodtrykk, men forbruker koffein i form av cola økt risiko for hypertensjon. Kvinner som drikker i overkant av seks kopper kaffe per dag hadde en lav risiko for hypertensjon, men de som drakk mindre enn tre hadde en høy risiko. Det må tas hensyn til andre risikofaktorer i livsstil av folk som utvikler hypertensjon.

Kaffe vs Cola

Det er uklart hva komponent av cola påvirker blodtrykket; sukret eller diett cola både produsere lignende resultater. Ifølge en Harvard University studie, kvinner som drikker mer enn én brus per dag er 44 prosent større sannsynlighet for å utvikle høyt blodtrykk da kvinner som konsumerer store mengder kaffe eller mindre enn en brus daglig. Den største risikoen er for kvinner i alderen 43-71. Forskning er ikke avgjørende for menn.

Enalapril og leddsmerter

Enalapril og leddsmerter


En medisiner kan gi bivirkninger tilsynelatende urelaterte til tilstanden som det behandler. Disse kan være på grunn av individuelle forskjeller mellom pasienter, livsstilsvalg eller andre motstridende medisiner. Noen ganger kan de nye symptomer tilfeldigvis uten faktiske effekten fra et medikament. Enalapril er et stoff som ofte skaper leddsmerter i sine brukere. Pasienter med leddsmerter etter å ha tatt enalapril bør undersøke alle muligheter.

Enalapril

Enalapril er i en klasse for medisiner kalt ACE-hemmere. Medisinen brukes vanligvis til å behandle høyt blodtrykk, men andre forhold er hjulpet av stoffet også, inkludert noen hjerteproblemer. Enalapril påvirker hele kroppen ved å kommunisere direkte med blodårene til å senke blodtrykket. Effektene er ofte umiddelbar, med pasienter rapporterer bemerkelsesverdige blodtrykksfall snart etter inntak av stoffet.

Bivirkninger

De fleste medisiner kommer med risiko for bivirkninger, men mange er minimal. Medikamenter som har betydelig kontroll over legemet kan gi et større utvalg av potensielle bivirkninger. Komplikasjoner fra enalapril er utbredt, og leddsmerter er en mulighet. Det er ofte sitert i pasientrapporter som en vanlig, og noen ganger ødeleggende problem. Smerten kan presentere i alle ledd, fra knærne til fingrene.

Leddsmerter

Når et symptom som leddsmerter presenterer, er det viktig å vurdere alle mulige årsaker før hoppe til konklusjoner. Siden mange pasienter som bruker enalapril er i en alder da leddsmerter er mer sannsynlig på grunn av normal fysisk stress, kan symptomet ikke være relatert til enalapril bruk. Når det er mulig, er det lurt å få sjekket ut for de ulike former for leddgikt som kan skape et lignende problem.

Allopurinol

Noen andre medisiner ikke fungerer godt sammen med enalapril. Allopurinol er et stoff som behandler gikt, nyrestein og andre plager, og er tilgjengelig under en rekke merkenavn. Leddsmerter er spesielt mulig når allopurinol er kombinert med enalapril. For noen resept, er det viktig å informere legen om alle andre medisiner tatt så kjente komplikasjoner kan først være kryss-sjekket. Ofte er de side-effekter av legemidler er tilsynelatende ikke er relatert til den tilstand som de behandler.

Kompromiss

Noen ganger er den bivirkning av leddsmerter verdt de andre fordelene med å ta enalapril. De mange positive effektene av lavere blodtrykk og bedre hjertefunksjon kan være et gyldig trade-off for den potensielle risikoen. Bare når leddsmerter betydelig avbryter bør andre tiltak vurderes livskvalitet. Mange pasienter opplever leddsmerter å være uavhengig behandles slik at de kan fortsette å ta enalapril.

Hva er årsakene til leddsmerter og feber blemme?

Hva er årsakene til leddsmerter og feber blemme?


Det er mange stammer av herpes virus, bare åtte av som infiserer mennesker.
Ifølge American Social Health Association, er opp til 80 prosent av den amerikanske voksne befolkningen smittet med herpes virus, tre fjerdedeler av dem ikke engang vet at de har viruset og kan ikke ha opplevd symptomer. Familien av herpes virus som infiserer mennesker er nummerert fra ett til åtte og forårsaker sykdommer som spenner fra forkjølelsessår, vannkopper og lymfekjertelbetennelse til Kaposis sarkom.

Hva som forårsaker feber blemme?

Feber blemme, eller "forkjølelsessår", på munnen og ansiktet er vanligvis forårsaket av herpes simplex type 1 (HSV1) mens genitale lesjoner er vanligvis et resultat av herpes simplex type 2 (HSV2) virus, selv om begge kan føre til lesjoner i ansiktet og kjønnsorganer. Viruset kommer inn i kroppen gjennom slimhinnene i munn, øyne, vagina eller penis under kyssing eller sex og begynner å gjenskape. Det vandrer deretter til en nerverot (ganglion), hvor det skjuler og forblir sovende.

Hvorfor har munnherpes holde vises?

En gang inne i kroppen, ikke herpes viruset ikke gå bort. Fra tid til annen hendelser i kroppen "vekke" den sovende virus og det "reaktiverer." Disse inkluderer sykdom, feber, eksponering til solen, menstruasjon og traumer, inkludert kirurgi. Viruset reiser tilbake langs nerven til overflaten av huden, som forårsaker kløe eller prikking og blemmer. Noen ganger er det ingen symptomer, men viruset er aktiv, og kan spres fra person til person.

Hvorfor Har Herpes Årsak leddsmerter?

Alle de herpesvirus, inkludert HSV1 og HSV2, kan føre til leddsmerte; i henhold til de tverrgående myelitt Association den medisinske termen for denne type leddsmerter er myelitt (betennelse i ryggmargen). Leddene selv er ikke betent eller infisert, men betennelse i ryggmargen forstyrrer nervene bærer meldinger til og fra ryggmargen. Disse nervene sender signaler opp ryggmargen til hjernen, som tolker det som smerte. Nivået på betennelse i ryggmargen bestemmer joint der smerten er følt.

Hvordan kan Herpes bli kurert?

Som i 2010, er det ingen kur for herpes. Når smittet, vil viruset forbli i kroppen, og kan ikke elimineres. Medisinsk behandling er direkte mot å redusere den smertefulle symptomer og påskynde helbredelse av eksterne sår som bruker medisiner som acyclovir, Valacyclovir og famciclovir. Enkle analgetika som paracetamol eller ibuprofen kan hjelpe, så kan enkle metoder som kjølig komprimerer, varme bad og holde det berørte området rent og tørt

Vil jeg Spre herpes virus?

Det enkle svaret på dette er at alle som har blitt smittet med herpes kan spre viruset. Voksne, særlig eldre mennesker, ofte utvikle helvetesild etter kontakt med barn med vannkopper (herpes varicella-zoster).

Det finnes metoder for å unngå å spre viruset, og de fleste av disse er enkel sunn fornuft. Hvis du har åpne sår, unngå direkte kontakt med andre, spesielt nyfødte babyer. Bare avstå fra å kysse dem og unngå å berøre dem med mindre du nettopp har vasket hendene.

Fortell partneren din, unngå sex når sykdommen er aktiv og alltid bruke kondom. Selv den kalde sår kan smitte kjønnsorganene, så avstå fra oral sex.

Virkningene av kaffe på blodsukkeret og vektøkning

Virkningene av kaffe på blodsukkeret og vektøkning


Forbruk av kaffe, selv koffeinfri, kan ha en negativ effekt på vekttap mål, samt å øke insulinresistens. Kaffe kan utløse mat cravings, forårsaker du å ta inn flere kalorier enn du trenger. Hvis du bruker mye kaffe hele dagen, og har funnet det vanskelig å gå ned i vekt, kan det være lurt å vurdere å sparke kaffe vane.

Koffein og Appetite

Koffein inntak har vært knyttet til hypoglykemi, en lav-blodsukker tilstand. Lavt blodsukker kan føre til en følelse av ørhet, svette, og panikk. Kroppens reaksjon på lavt blodsukker er å kreve mat med høyt sukker og karbohydrater. Fordi mat med høyt sukker og karbohydrater inneholder ofte tomme kalorier, vil blodsukkeret stige, men raskt krasje, forårsaker en syklisk respons av høy-kalori mat cravings hele dagen.

Koffein og GABA

Koffein er blitt vist å redusere hjernenivåer av GABA (gamma-aminosmørsyre), en nevrotransmitter, og aminosyre som regulerer stress og følelser, spesielt angst. Mangel på GABA kan føre til en følelse av tristhet eller angst, som i sin tur kan utløse emosjonell spising.

Kaffe og mat Cravings

Ingredienser som finnes i både koffeinholdige og koffeinfri kaffe har vist seg å øke utskillelsen av kortisol, kroppens stresshormon. Kortisol utløser kroppens "fight or flight" respons, økt puls og blodtrykk, samt varsle kroppen til å ta inn mer energi. Dette resulterer i mat cravings, spesielt for søtsaker og matvarer høy i karbohydrater. Studier har vist at langvarig heving av kortisol nivåene øker magefett, en tilstand knyttet til hjerte-og karsykdommer og diabetes.

Kaffe og Blood Sugar

En rekke studier har vist at koffein bidrar til insulinresistens, en tilstand der bukspyttkjertelen produserer insulin, men har ikke lenger evnen til å bruke den effektivt. Insulinresistens resulterer i forhøyede nivåer av blodsukker eller glukose, noe som øker risikoen for utvikling av type II diabetes og hjertesykdom.

Fordøyelsesproblemer og leddsmerter

Fordøyelsesproblemer og leddsmerter


Det finnes flere forskjellige typer av medisinske tilstander som kan forårsake leddsmerter og fordøyelsesbesvær. Hvis fordøyelsesbesvær og leddsmerter vedvarer, bør du oppsøke lege for å finne årsaken.

Identifikasjon

Fordøyelses er beskrevet som en brennende følelse på baksiden av halsen eller i midten av brystet. Det kan være forårsaket av spise krydrede matvarer eller fra en kronisk medisinsk tilstand. Leddsmerter er smerter i leddkapslene som knær, skuldre, albuer, tær og fingre. Mange forskjellige medisinske tilstander forårsake leddsmerter som leddgikt og visse medisiner.

Cøliaki

Cøliaki er en genetisk tilstand som kan forårsake symptomer som anemi, tretthet, kronisk fordøyelsesbesvær og leddsmerter. Denne tilstanden er forårsaket av kroppens intoleranse overfor gluten, som finnes i mange matvarer.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en progressiv sykdom i tarmkanalen. Crohns sykdom kan forårsake adbominal kramper, diaré, leddsmerter, fordøyelsesbesvær og i alvorlige tilfeller magesår. Crohns sykdom er mest vanlig hos personer av jødisk herkomst og vises vanligvis mellom 20 og 30 år.

Stress

Stress kan føre til en myriade av fysiske symptomer som angst, dårlig fordøyelse, svette, hjertebank, hodepine, ryggsmerter, muskelsmerter og leddsmerter. Lære å identifisere årsakene til stress og praktisere metoder som dyp pusting, kan bidra til å redusere symptomer på stress.

Betraktninger

Det er mange forskjellige årsaker til dårlig fordøyelse og leddsmerter. Oppsøke lege for en riktig diagnose og behandling plan for denne tilstanden.