Digidexo.com

Contact Dermatitis Forebygging

Kontakteksem er en vanlig hudlidelse som resulterer i betennelse. Det finnes flere typer av kontakteksem, inkludert irritasjons-dermatitt, som er forårsaket av eksponering overfor et irritasjonsmoment slik som en såpe eller detergent, smykker eller andre kjemikalier, og allergisk dermatitt, noe som oppstår når noen er eksponert for et allergen. Det kan også være forårsaket av eksponering for planter som gift eik eller gift eføy. De fleste som utvikler kontakteksem vil utvikle et kløende utslett som kan være ganske ubehagelig. Men flere produkter er tilgjengelige for å behandle det.

Unngåelse

Den beste måten å hindre at kontakteksem er å unngå å bli utsatt for irritanter og allergener som ofte forårsaker tilstanden. For det første, prøv å unngå å komme i kontakt med ting du vet du er allergisk mot. Vanlige allergener som kan føre til utslett å utvikle omfatte visse planter og blomster, latex og dyr dander og spytt. Noen mennesker har også hud som er følsom for parfyme og fargestoffer som vanligvis brukes i såper, vaskemidler, kosmetikk, kremer og andre personlig pleie produkter. For disse menneskene, er det en god idé å prøve å bruke milde rensemidler og parfymefrie og dye-frie produkter når det er mulig. Hvis du arbeider med kjemikalier, bruk hansker eller andre verneklær. Det er også en god idé å bruke hansker når du rengjør rundt i huset.

Hygiene

Når du gjør kommer i kontakt en kjemisk eller stoff som er egnet til å føre til en kontakteksem utslett, prøv å rense området så snart som mulig. Bruk en mild såpe eller rengjøringsmiddel og varmt vann for å rengjøre hele området som ble utsatt for irriterende. Hvis du arbeider med kjemikalier, er det en god idé å dusje etter jobb for å fjerne rester av kjemikalier. Det er også en god idé å vaske grundig hendene etter rengjøring med vaskemidler.

Behandling

I tilfelle du utvikler den røde, kløende utslett som er kjennetegnet av kontakteksem, er det flere produkter tilgjengelig for å behandle den. I milde tilfeller, noen av hydrokortison kremer eller andre anti-klø produkter, slik som calamine lotion eller spray, antihistamin som er tilgjengelig over disk er vanligvis tilstrekkelig til å lindre kløe. Pass på å følge instruksjonene på etiketten for å forsikre deg om at du bruker produktet trygt. I alvorlige tilfeller kan legen forskrive kortikosteroid kremer eller salver eller råde deg til å ta orale antihistaminer å behandle kløe og reduserer betennelse.