Digidexo.com

Nyresvikt Problemer

Nyresvikt er preget av tap av funksjon i en eller begge nyrer. Dette kan være en plutselig utvikling eller en som finner sted over en lengre tidsperiode, men det vanligvis involverer oppsamling av avfall og fluidum innenfor kroppen. Mens symptomene på denne tilstanden er bekymringsfull, slik som uforklarlig tretthet, forvirring, pusteproblemer og fordøyelsesvansker, problemer eller komplikasjoner kan ofte være ganske alvorlig.

Væskeretensjon

Væskeretensjon er den vanligste av alle problemene forbundet med nyresvikt. Selv om dette kan føre til at du lider av en hevelse i føtter, ankler og ben, kan det også inkluderer betennelse i andre områder av kroppen. Når dette skjer, kan det føre til hjertesvikt eller lungeødem, som er opphopning av væske i lungene og kan svekke åndedrett.

Anemi

Ofte følger med denne væskeretensjon er komplikasjon av anemi, som i hovedsak svekker blodets evne til å transportere oksygen. Dette fører ofte mye trøtthet og kunne endre rytmen av hjertet ditt og påvirker mental funksjon. Men når anemi forblir ubehandlet, kan det føre til døden.

High Blood Pressure

Nyresvikt kan også utløse en høyde i blodtrykket. Ofte referert til som sekundære hypertensjon, kan akkumulering av avfall og giftstoffer i blod svekke sirkulasjon, forårsaker en økning i trykket i arterieveggene. Til slutt, kan dette skade blodårene og føre til tilstander som aterosklerose (åreforkalkning), aneurismer, hjerte-og karsykdommer og hjertesvikt.

Hyperkalemi

Det er også mulig for å forårsake nyresvikt problemet med hyperkalemi, som er høyden av kalium i blodet. Siden nyrene er ansvarlig ikke bare for å filtrere avfall, men også fjerne kalium fra blodet, kan noen endring i funksjon føre til en topp i de nivåer i blodet ditt. Hvis venstre ubehandlet, hyperkalemia uunngåelig hindrer ditt hjerte samlede funksjon og kan føre til arytmier, også kjent som uregelmessige hjerteslag, eller til hjertesvikt.

Immunrespons

Noen ganger nyresvikt kan skape problemer for immunforsvaret. Over tid, skade påført ditt immunforsvar kan svekke immunrespons, forårsaker mer hyppige infeksjoner - bakterier, virus eller sopp.

Skjelettproblemer

For andre, nyresvikt, spesielt det som er kronisk, kan føre til problemer innenfor dine bein, spørre dem til å bli svakere på mer skjøre enn normalt. Dette kan føre til andre problemer, for eksempel pauser eller brudd i bein plutselige slag eller fall.

Andre problemer

Du kan utvikle andre problemer i forhold til nyresvikt, inkludert en endret seksualdrift som kan føre til impotens og mageproblemer som kan føre til utvikling av magesår. Du kan også pådra seg skade i sentralnervesystemet (CNS) eller til nyrene selv.