Digidexo.com

Fakta om Nits

Fakta om Nits


Skall er egg som har blitt lagt av parasitter som kalles hodelus (Pediculus humanus capiti). Et angrep av hodelus kalles pediculosis, noe som kan skje med alle som har hår på hodet deres. De sier at "hodelus bare trives på skittent hår," er en myte. Et hode lus vil flytte til en annen person, når den kommer i direkte kontakt og vil legge sine egg, når tiden er riktig. Så, er det mulig for alle med hår å ha nits.

History of Nit fjerning

Gamle egyptiske prester ville barbere håret av helt hvis de hadde hodelus, nymfer og luseegg. Nits har blitt funnet på gamle mumier og gamle kammer av arkeologer, som har vist at gamle nits, nymfer og lus er identiske med arter av i dag. Hodelus feste nits til håret ved hjelp av en sement som substans og enkeltpersoner har forsøkt å bruke sement oppløsende agenter og syrebaserte produkter som eddik, men disse praksis er advart mot av leger som det er en høy risiko for fysisk skade, for eksempel brenning av den omgivende hud.
Det finnes produkter på markedet som hevder at de er i stand til å fjerne nit sement, men dette er ikke bevist og Federal Trade Commission har allerede sitert en produsent for å hevde sin produkt hadde vist seg å arbeide gjennom feltstudier og laboratorietesting. Nit Combs er effektiv i praksis av å fjerne nits fra hår, men det er en prosess som må videreføres i forbindelse med en hodelus lotion, som livssyklusen nit til hodelus er rask og kontinuerlig.

Nit Evolution

Det er tre stadier av livssyklus som involverer nits. En voksen hodelus legger de egg (nits), nits klekkes til nymfer og nymfene blir voksen hodelus og prosessen begynner på nytt. Nits kan være lik i utseende til flass som de er ekstremt liten, oval i form og kan være hvit eller gul i fargen. Det tar mellom en til to uker for en enkelt nit å klekkes, og det tar ca en uke for en nymfe å bli en voksen. Levetiden til en mannlig voksen hodelus er ca 30 dager. Den kvinnelige hodelus bare har en levetid mellom 17 til 22 dager, og de tilbringer sine dager legging og feste nits til håret sjakter, med en prosess på ca 10 nits per dag. Hver nit er laget av et voksaktig stoff muliggjør beskyttelse og har et hull i toppen for oksygen kvote. Når en nymfe først forlater det er nit, det må spise blod innen 24 timer for å overleve.

Ekstra Nit Fakta

Etter hode louses forlate en nit, har de ikke utvikler vinger eller muligheten til å hoppe. De eneste måten hodelus kan reise er ved å gå, og de kan gå opp til ca 12 inches per minutt. Hodelus vil bare lå nits på humane hoder, og vil ikke la nits på en hvilken som helst annet pattedyr, som de bare mate menneskeblod. Nits som er funnet på andre pattedyr er av en annen art. Barn som oftest blitt infisert med nits fordi deres strøk er vanligvis hengt opp sammen i en kappe rom og den voksne lus enkelt gå fra pelsen til pelsen til pelsen. Når et barn har nits og lus, er deres hele familien lett utsatt for å få nits som familier er nær hverandre i deres hjemmemiljø. Jenter er mer sannsynlig å få nits i forhold til gutter.