Digidexo.com

Tegn og symptomer på galleblæren Troubles

Galleblæren, som er en del av fordøyelsessystemet, butikker konsentrert galle, slippe den ut i tynntarmen hvor det hjelpemidler i fordøyelsen. Galleblæren virker i kombinasjon med leveren, men av og til pasienten kan utvikle gallestein eller andre galleblæren lidelser, noe som resulterer i den kirurgisk fjerning av organet. Når dette skjer, foregår i leveren over funksjonen tidligere utført av galleblæren.

Kolecystitt

Cholecystitis (gallestein) kan føre til betennelse og magesmerter som kan bli alvorlig. Ubehaget kan stråle mot baksiden eller under det høyre skulderblad og det kan være verre etter den enkelte forbruker fet mat. I tillegg kan buken føler oppsvulmet og pasienten kan oppleve gassiness avføring fargen av leire. Halsbrann, kvalme og fordøyelsesbesvær kan være til stede.

Gallestein

Tegn på gallestein (gallestein) kan være mild eller ikke-eksisterende i de fleste enkeltpersoner, men det er symptomer; de kan være kramper eller smerter i øvre høyre eller midtre del av magen. Hvis en gallestein passerer ut av galleblæren inn i tynntarmen, kan symptomene forsvinner. Hvis en gallegang blir blokkert, kan pasienten oppleve feber og gulsott av hud og øyne. Fordøyelsesbesvær, kvalme og oppkast kan også forekomme.

Stein i gallegang

Av og til vil en gallestein inngi i kanalen som bærer galle fra galleblæren til tynntarmen. Overskudd av salt, kalsium eller pigment tilstede i gallen øker risikoen for utvikling av en stein. Disse steinene kan også oppstå i en pasient som har galleblæren er blitt kirurgisk fjernet. Symptomene er lik de av kolecystitt og de forekomme like etter å ha spist.

Kreft

Kreft i galleblæren er ikke vanlig og vanligvis utvikler seg bare i de med tidligere gallestein. Selv om sjeldne, er galleblæren kreft ofte dødelig. Symptomer kan være alvorlig gulsott, ledsaget av magesmerter. Pasienten kan oppleve et tap av appetitt og påfølgende vekttap. I noen tilfeller kan være til stede kløe. Som kreften utvikler seg, disse symptomene forverres.

Komplikasjoner

Stones kan fjernes kirurgisk og symptomene kan forsvinne. Imidlertid kan noen galleblæren problemer øke risikoen for cirrhose og komplikasjoner av bukspyttkjertelen, spesielt dersom betingelsen er lov til å utvikle seg over tid uten behandling.