Digidexo.com

Er Stevia bra for deg?

FDA godkjente sikkerheten stevia i slutten av 2008 for bruk som en sukker erstatning i USA, oversvømt amerikanske dagligvarebutikker med stevia-piggete sødme. Også kalt stevia ekstrakt, stevia konsentrat, stevioside og rebaudioside A, kan dette kalori-fri tilsetningsstoff finnes i alt fra drinker til tyggegummi.

Historie

Credit for oppdagelsen av stevia er knyttet til en italiensk lege, Dr. Moises Santiago Bertoni, selv om anlegget hadde blitt brukt av Paraguays urbefolkning siden tidlige tider. Tribespeople av Guarani nasjon ville trekke av bladene og bare tygge dem for sødme, samt bruke bladene til å blidgjøre sin naturlig bitter kompis te og gjøre medisinske omslag. Settlers ble introdusert til stevia av spanske forskere, og snart stoffet var i daglig bruk i hele regionen (inkludert nærliggende Brasil og Argentina).

Geografi

Anlegget som stevia er utvunnet er innfødt til Paraguay. Det har blitt dyrket der av den innfødte befolkningen (spesifikt, Guarani stammen av regionen mellom Uruguay og lavere Paraguay Rivers) siden antikken. De Guaranis kaller plantens Ka'a he'é i ne'e Guaraní (Kaa he-he, på folkemunne).

Identifikasjon

Anlegget som stevia er hentet er ikke spesielt prangende. Når fullvoksen, utvikler anlegget inn i en stor, buskete busk. Blomstene er små, delikat og hvit, gruppert på endene av stilkene. Sin grønne, ikke-descript bladene er kilden til stevia krav til berømmelse. De inneholder et stoff som har en deilig, forfriskende smak som i gjennomsnitt er ca 30 ganger søtere enn sukker.

Fordeler

Den menneskelige kroppen ikke har evnen til å forbrenne stevia er søt glykosider, slik at de passerer rett gjennom kroppen uten å gi kalorier eller negativt påvirker nivåene av blodsukker. Selvfølgelig gjør dette stevia en velsignelse for folk med diabetes, pre-diabetes, blodtrykk problemer eller overflødig vekt. Spesielt, dette er ikke den eneste fordelen til stevia ernærings indeks. Lab testing har oppdaget at stevia største blad og essensielle oljen inneholder også vitamin A og C, protein, fiber, kalium, jern, fosfor, kalsium, natrium, magnesium, sink, rutin og antioksidant flavonoider.

Teorier / Spekulasjoner

En studie ble utført på slutten av 60-tallet av en Purdue University forsker (professor Joseph Kuc) for å finne sannheten om ryktene han hadde hørt om stevia tradisjonelle bruk som et prevensjonsmiddel. Rottene i studien faktisk viste at stevia hadde en kontraseptiv effekt - men, i særdeleshet, ble de gitt en ekstremt høy dose av Stevia (en mengde som er nesten umulig for et menneske å duplisere i en diett) i et konsentrat som i sin helhet erstattes deres drikkevann .