Digidexo.com

Hvilke matvarer kan jeg spise som er lett for kroppen å fordøye?

Hvilke matvarer kan jeg spise som er lett for kroppen å fordøye?


Hvis du opplever fordøyelseskanal opprørt etter inntak av visse matvarer eller drikker, kan det være tid for en diett overhaling. Symptomer på gastrointestinal ubehag kan være kvalme, gass, oppblåsthet, halsbrann eller kramper. Disse symptomene kan være tegn på en mer alvorlig tilstand som irritabel tarmsyndrom, laktoseintoleranse, eller rett og slett en sensitiv mage. Vurdere overgangen til mer lettfordøyelig mat for å lindre symptomene.

Laktose-Free Dairy

Mange vanlige melkeprodukter som melk, yoghurt, ost og iskrem inneholder laktose, en form for sukker som er vanskelig for noen mennesker å fordøye. For de som kan være følsomme for laktose, de 2010 Dietary Guidelines for amerikanerne anbefaler redusert laktose og laktosefrie produkter. Selv om du ikke er laktoseintolerante, kan forbruker laktosefrie meieriprodukter være lettere på fordøyelsessystemet. Se etter produkter laget med soyamelk, rismelk eller mandelmelk. Yoghurt inneholder acidophilus kan gi gunstige bakterier for å hjelpe kroppen å bryte ned laktose mer effektivt.

Frukt og grønnsaker

Forbruker en diett rik på frukt og grønnsaker kan være vanskelig på et følsomt fordøyelsessystem, som de fleste frukter og grønnsaker inneholder store mengder fiber som kroppen ikke fordøye. "Når fiber blir lav i tarmkanalen, bakterier fest på det, produsere gass og noen ganger kramper," sier Bob Seebohar, Ph.D., direktør for sports ernæring ved Universitetet i Florida. For å unngå fordøyelses opprørt uten mangler de gunstige næringsstoffer, velger frukt og grønnsaker som gir mindre fiber, for eksempel tomater, meloner og druer.

Lowfat Protein

Proteinrik mat naturlig lavt fettinnhold er lettere for kroppen å fordøye enn høy-fett protein kilder, ifølge Seattle Cancer Care Alliance, utviklerne av Gastrointestinal Diet. For lite fett protein, velg magert storfekjøtt og svinekjøtt, hvitt kjøtt kylling og kalkun, og tunfisk på boks i vann i stedet for olje. Prøv å unngå tungt behandlet eller fett kjøtt som bacon, pølser og corned beef.

Lav-fiber Karbohydrater

Behandlet, enkle karbohydrater som hvitt brød, bagels og crackere er lavere i fiber enn sine hel-korn kolleger, noe som gjør dem ideelle for enkel fordøyelse. Velg alternativer som inneholder mindre enn to gram fiber per servering.

Drinker

Forbruker sure drikker som appelsinjuice eller tomatjuice kan forårsake fordøyelses opprørt og halsbrann, og derfor bør unngås hvis du har en sensitiv mage. Hold sitrus juice og brus til et minimum. Velg vann, te, eller tranebærjuice så ofte som mulig.