Digidexo.com

Fibroid Graviditet Råd

Fibroid Graviditet Råd


Å være en forventningsfull mor kan være en av de mest bekymringsfulle tider i en kvinnes liv. Mange ting kan komplisere svangerskapet, inkludert livmor fibroids. Livmor fibroids, små svulster i livmoren, kan føre til vanskeligheter med å bli gravid, for tidlig fødsel eller abort. For å forstå risikoen ved livmor fibroids under unnfangelse og graviditet, må du først forstå hva de er.

Hva er Livmor Fibroids?

Livmor fibroids (også kjent som rett og slett som fibroids eller livmor leiomyoma) er små godartede svulster i livmoren sin muskelvegger. De er vanlig hos kvinner som er i midten eller slutten av sin reproduktive år. Fibroid symptomer kan omfatte tunge menstrual blødning, bekkensmerter eller hevelse i magen. Noen kvinner kan også oppleve blødninger i mellom deres normale perioder. Hvis du har opplevd noen av disse symptomene, bør du kontakte lege umiddelbart.

Selv om fibroids er stort sett godartet, kan de fortsette å vokse og forårsake farlige symptomer. Noen livmor fibroids kan også føre til døden. Mange av hysterectomies utføres er gjort på kvinner med fibroid komplikasjoner. Fibroid behandlinger er variert og skreddersydd til hver kvinnens sak. Noen kvinner ser forbedringer i symptomer med visse medisiner. Hvis en kvinnes fibroid tilstand forverres, kan hennes lege velger å fjerne dem gjennom kirurgi eller fjerne livmor helt.

Mange leger vil fortelle deg at hvis dine fibroid symptomer er ikke uutholdelig, bør du vente med å forfølge noen behandling. Sørg for å spørre legen din for å forklare risikoene og fordelene ved hvert behandlingsalternativ som de forholder dine egne bekymringer.

Fertilitet

Livmor fibroids kan ofte påvirke sjansene for å bli gravid. Størrelse og plassering av din fibroids er en viktig faktor. Hvis din fibroids vokser inne lagene i livmoren din, kan de forstyrre livmorslimhinnen. Dette gjør det vanskelig for egg å implantere seg i at fôr. Fibroids kan også være plassert slik at de blokkere egglederne og hindre sædcellene fra å nå dine egg.

Graviditet

Fibroids ikke alltid hindre deg fra å bli gravid. Faktisk, mange kvinner med livmor fibroids har ikke noe problem med å bli gravid eller bære sine barn uten komplikasjoner. For de kvinnene som har komplikasjoner, leger mener at økningen i østrogennivået som kommer sammen med svangerskapet kan føre til eksisterende muskelknuter for å forstørre. Visse fibroids ligger i livmorslimhinnen kan stoppe embryo fra å vokse og øke din sjanse for miscarrying. Fibroids kan også øke din sjanse for prematur arbeidskraft eller brutt fødsler. De kan også øke behovet for et keisersnitt i stedet for en vaginal fødsel.

Hvis du prøver å bli gravid, bør du først ha din lege undersøke deg grundig. Det kan være lurt å vurdere å ha noen eksisterende fibroids fjernet før du prøver å bli gravid. Hvis fibroids bli et problem under svangerskapet, kan de ikke bli behandlet før etter at du føder. All din lege kan gjøre er å behandle symptomene og følge nøye med på situasjonen.