Digidexo.com

Hva kan du spise med en Low Carb Diet?

Hva kan du spise med en Low Carb Diet?


En rekke matvarer er hensiktsmessig å spise på en lav-karbo diett. For å holde seg frisk, må du spise litt karbohydrater. Velg karbohydrater som er bra for deg, for eksempel komplekse karbohydrater som hele korn, grønnsaker og frukt. Karbohydrater for å unngå kalles enkle karbohydrater, som finnes i raffinerte matvarer og sukker.

Kjøtt

Spise kjøtt når du vil på en lav-karbo diett - kjøtt er karbohydrat gratis så lenge det ikke har saus eller panering. Kjøtt bør være grillet eller bakt så det ikke tar opp karbohydrater gjennom olje eller smør. Du kan spise biff, svinekjøtt, fjærfe og sjømat. Kjøttpålegg kan ha tilsetningsstoffer så sjekk etiketten før stole på det å være carb gratis.

Grønnsaker

Grønnsaker har karbohydrater, men de er sunne slag. Imidlertid inneholder vegetabilsk juice mer karbohydrater per porsjon, og kan konverteres til sukker i blodet mye raskere. Det er best å spise grønnsaker som helhet mat. De fleste grønnsaker er hensiktsmessig å spise på en lav-karbo diett, med unntak av stivelsesholdige varianter som mais, erter, rødbeter og poteter.

Frukt

Frukt har mer sukker enn grønnsaker og bør brukes med forsiktighet. Frukt som er lav i sukker og karbohydrater er bær som tyttebær, bjørnebær og bringebær, og rabarbra og sitroner. Frukter som har en moderat mengde sukker og karbohydrater bør begrenses. Disse inkluderer vannmelon, blåbær, epler, fersken, nektariner, appelsiner, ananas og grapefrukt. Noen frukter er svært høy i sukker og bør spises sjelden. Disse inkluderer druer, bananer, fiken, granatepler, kirsebær og tørket frukt. Spis hel frukt oftest og drikke fruktjuice måte siden det er omdannet til glukose mye raskere.

Korn

Legg fullkorn i kostholdet ditt. Dette er sakte fordøyd karbohydrater, som ikke forårsaker toppene i blodsukkeret og er bra for deg. Bønner inneholder gode karbohydrater, og er også en god kilde til protein. Spis brun ris, fullkornspasta, hvete bær eller bulgur som tilbehør i stedet for poteter eller mais. Spis gammeldags havre eller fullkorn frokostblanding til frokost. Hvis du spiser brød, velger hele korn variasjon og spise det med måte.

Low-carb etiketter

På grunn av populariteten til low-carb dietter som South Beach Diet og Atkins Diet, har markedet blitt oversvømmet med en rekke matvarer som kalles "low carb." Du kan kjøpe low-carb iskrem, low-carb snackbarer og low-carb brød. Disse produktene kan gjøre det lettere å holde seg til en lav-karbo diett, men bare sørg for å lese hele ernæring etiketten før du kjøper. Forstå hva som utgjør en servering størrelse og hvor mange karbohydrater og hvor mye fett du vil forbruke med hver servering.