Digidexo.com

Om interstitiell lungesykdom

Fra 1992 til 2003 har andelen som døde av interstitiell lungesykdom økt med 54 prosent. The American Lung Association anslår at tallene for interstitiell lungesykdom dødelighet vil fortsette å øke.

Identifikasjon

Interstitiell lungesykdom er en gruppe av lidelser som til slutt fører til fibrose og arrdannelse av lungene.

Funksjoner

De viktigste symptomene på interstitiell lungesykdom er en tørr hoste og pustebesvær. Symptomene er små i begynnelsen, men forverres uten behandling.

Årsaker

The Mayo Clinic rapporterer en rekke årsaker til interstitiell lungesykdom, inkludert gjentatt eksponering for silikastøv eller asbest; forskjellige infeksjoner i lungene; stråling for lunge eller brystkreft; og som en følge av visse legemidler som benyttes i kjemoterapi og for å behandle hjertelidelser. Noen av autoimmune sykdommer som reumatoid artritt og lupus også bidrar til sykdommen.

Diagnose

Legene benytter en rekke metoder for å diagnostisere interstitiell lungesykdom, inkludert brystet x-stråler, CT skanner, lungefunksjonstester, biopsier og video-assistert kirurgi.

Behandling

Når effekten av interstitiell lungesykdom er reversible, kortikosteroider og cytotoksiske legemidler er effektive behandlingstilbud. Når arrdannelse er involvert, oksygenbehandling, lungerehabilitering og lungetransplantasjoner blitt den eneste tilgjengelige behandlinger.