Digidexo.com

Betastråler mot sink

Hva er betastråler?

Hva er betastråler?


Betastråler refererer til utsendelse av betapartikler (symbolisert ved små bokstaver greske tegnet med samme navn.) Beta-partikler er bare elektroner som har blitt akselerert til en høy energitilstand. Sammen med gammastråler og alfa-partikler, blir betastråler klassifisert som ioniserende stråling. Ioniserende stråling er farlig for levende materie (inkludert mennesker), og så er det viktig å forstå dens årsaker å vite hvordan du kan unngå potensielle helsemessige bekymringer.

Egenskapene til betastråler

Betastråler er strømmer av høyenergiske elektroner, eller betapartikler slippes ut av ustabile isotoper i en prosess som kalles "beta forfall." Som alle elektroner, betapartikler har en ladning av -1, og en masse på 1 / 1823th av en atom-enhet. Betapartikler vanligvis reise bare noen få inches før liming med et molekyl, noe som medførte at de går tilbake til å bare være elektroner. Betastråler generelt ikke er energisk nok til å passere gjennom fast materiale.

Sak betastråler

Betahenfall er transformasjonen av som et atom senker sin totale energi ved å transformere et nøytron til et elektron-proton par. Tilsetningen av et proton endrer den kjemiske element i atom, men elektronet sprøytes ut ved høye energinivåer. Dette skjer hvis det er et ustabilt forhold av nøytroner til protoner i en atomkjerne. Fordi nøytroner krever krefter atomkjernen å bo hele, frittflytende nøytroner har en halveringstid på bare 10 minutter.

Kilder til betastråler

De fleste betastråling på jorden foregår i tunge atomkjerner hvor antallet nøytroner overskrider antallet av protoner i et ustabilt forhold. Selv om det vanligvis er assosiert med sjeldne jordartselementer, betastråling oppstår også i isotoper av lette elementer, og kan bli brukt for fordelaktige anvendelser. For eksempel, carbon dating er avhengig av forutsigbar betahenfall av C-14. Betastråling fra strontium-90 blir brukt i behandling av kreft og som et medisinsk avbildning tracer.

Helsemessige bekymringer av betastråler

Som alle ioniserende stråling, kan betastråler skade vev ved å endre de molekylære bindinger i cellene. Mens noen ioniserende stråling kommer fra naturlige kilder, forlenget eller forsterket eksponering er en alvorlig helserisiko. Aktuell eksponering for beta-stråler kan føre til rødhet eller brenning av huden, og inhalering partikler som sender ut betastråler kan forårsake indre skader. Fordi frittflytende nøytroner har en betastråling halveringstid på 10 minutter, nøytronstråler er en farlig kilde for beta-stråling.

DNA skade og reparer Fra alfa- og betastråler

DNA skade og reparer Fra alfa- og betastråler


Alfa- og beta-stråler, eller partikler, er blant de mest vanlige typer av stråling. Kronisk eksponering for stråling kan resultere i cancer, grå stær, tumorer og genetiske defekter. Når eksponeringen er på en akutt nivå, kan stråling forårsake midlertidig eller permanent sterilitet, eller stråling sykdom. Tegn på stråling sykdom inkluderer fordøyelsessystemet problemer, anemi og infeksjoner. Imidlertid kan celler bli reparert og beskyttet fra alfa- og beta-partikler.

Alpha Rays

Alpha-stråler er positivt ladde partikler som slippes oftest under radioaktiv nedbrytning. Alpha stråler er høye energi molekyler av stråling. Høye energipartikler forårsake mer skade på celler, men er kortvarige, mens lavenergi partikler leve lenger og dekker mer territorium, men ikke forårsake så mye skade på celler.

Alfa-stråler blir ofte brukt i stråleterapi for cancer. Det er også eksterne kilder, som for eksempel uran, radium og polonium. Under ytre påvirkning, har disse partiklene ikke har energi til å bryte forbi hud partikler, og derfor er ikke en umiddelbar bekymring. Når interne eksponering opptrer, er celleskade større.

Beta Rays

Betastråler er elektroner som utsendes fra en cellekjerne når det utsettes for radioaktiv nedbrytning. De er lav energi partikler, reise lenger og leve lenger enn alfa-stråler, men gjør mindre skade på celler på grunn av deres lave energi. Ekstern eksponering for betastråler er som regel ufarlig, fordi de kan bli stoppet av en millimeter av stoff, inkludert skjorter eller slike metaller som aluminium.

DNA Damage

Eksponering for disse partikler eller stråler vil føre til celledød eller abnormaliteter (midlertidig eller permanent). DNA som er blitt unormalt som følge av stråling kan bli ondartet, forårsaker forskjellige former for kreft. Genetiske mutasjoner kan oppstå når materialet i den reproduktive organer er utsatt for alfa- eller betastråler. Disse mutasjonene kan noen ganger bli gitt videre til avkom. Sykdom eller død i løpet av timer eller dager kan oppstå hvis det var en stor mengde stråling.

Cell Repair

DNA-reparasjon etter eksponering for stråling er normalt et spørsmål om å få de riktige næringsstoffer til cellen for at den til å reparere seg selv. Det er viktig at den skadede cellen mottar oksygen og glukose for å gi de nødvendige materialer for reparasjon. Organ vev er mest sannsynlig å reparere seg selv, mens andre vev i kroppen, slik som de fra nervesystemet, har liten eller ingen regenerering eller reparasjon kapasitet.

Strålekilder

Stråling kan være naturlig eller menneskeskapt. Naturlige kilder til stråling er vanligvis fra stoffer i jordskorpen. Disse kildene er oppstått hver dag og har en minimal risiko for negative helseforhold som følge av eksponering. Menneskeskapte strålekilder er fra industri, kreft behandlinger og andre medisinske prosedyrer, for eksempel røntgen eller CT-skanning.

Fordeler med alfa- og betastråler

Når den brukes som en kreftbehandling, kan disse utstrålte partikler hjelpe rense kroppen for de ondartede, unormale celler som forårsaket kreft. Ved å fokusere på en liten og presis område, alfa stråler er det beste alternativet fordi deres reiseavstanden er ikke veldig store, og de er lettere å vedlikeholde.

Betapartikler er ideelle for områder av kreft som er spredt ut og inkonsekvent. Ettersom betapartikler reise lenger avstander, og har et lavere nivå enn alfa skade, er de stoles på for å behandle et bredere utvalg av kreft steder uten fare for skade på de ekstreme friske celler.

Sink Therapy for tilstoppede arterier

Ifølge National Institutes of Health, sunne arterier er blodårer som frakter oksygen til hele kroppen fra hodet til føttene. Tilstoppede arterier er forårsaket av en opphoping av plakk på veggene i blodårene. Avhengig av hvilken type av tette blodårer, kan de forårsake hjertebank, slurring av ord eller ben smerter. Sink terapi er en av de behandlingstilbud for tilstoppede arterier. Sink er et mineral som støtter normal vekst, kjemper infeksjoner og leger sår. Det kan finnes i rødt kjøtt, østers, hele korn og bønner og nøtter.

Tilstoppede arterier

Plakk funnet i tilstoppede arterier består av fett, kalsium innskudd, mobilnettet avfall, fibrin og kolesterol. Ettersom dette plakk stivner, det hindrer blodårene fra sirkulerende oksygen til kroppen. Som mer plakk bygger seg opp i blodårene dine, kan dette føre til flere stoffer som også bidrar til blokkering. Som plakk fortsetter å utvikle seg, skaper det en tilstand som kalles aterosklerose. Åreforkalkning fører til at blodårene til å begrense og herde. Som et resultat, kan dette føre til koronarsykdom (hjertesykdom), carotisar sykdom (slag) og perifer arteriell sykdom (ben og føtter infeksjoner).

Sink Therapy

Selv om sink kan finnes i mange typer mat, det kommer også i tabletter og multivitaminer. Ifølge Natural News nettsted, forskere oppdaget at sink redusert gamle kolesterol blokkering forårsaket på arterieveggene hos kaniner. Basert på disse resultatene, fant forskerne at sink terapi kan forbedre immunforsvaret, hjelpe sår til å gro raskere, og unclog plakk på arterieveggene. Basert på ditt nivå av tette blodårer, kan legen utføre flere tester, for eksempel en kiste x-ray, en ultralyd, eller en kolesterol screening. Basert på disse funnene og din medisinske historie, kan legen din foreslå å spise en diett lav på mettet fett og kolesterol og høyt i frukt og grønnsaker. Sink kosttilskudd kan også bli foreslått for personer med alvorlige sink mangler, inkludert vegetarianere, alkohol misbrukere, og de med svært dårlig kosthold.

Sink Effects

Sink kosttilskudd kan irritere munn og mage. For eksempel kan sink pastiller endre din oppfatning av lukt og smak etter noen dagers regelmessig bruk. Over en lang tidsperiode, kan dette føre til at et permanent tap av lukt, og kan senke nivået av kobber i kroppen. Sink kan også ha bivirkninger med andre medisiner. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan ved hjelp av sink med blodtrykket medisiner redusere nivåene av sink i blodet. Hvis noen er allergisk mot sink eller har HIV, kan sink i hans system forårsake kvalme, kolesterol endringer, hoste, feber og nedsatt immunforsvar. Hos gravide kvinner, kan det også skade fosteret.

Fysiske effektene av radioaktiv stråling

Fysiske effektene av radioaktiv stråling


Kjerne energi er energien som sendes ut fra atomkjernen. Dette skjer når atom masse blir til energi og de resulterende stråler er kjernefysisk stråling. De fysiske effekter av kjernefysisk stråling på mennesker er avhengig av flere faktorer: type stråling og stråling, lengden av eksponeringen og styrken av eksponeringen.

Initial stråling

De fysiske effekter assosiert med eksponering for innledende kjernefysisk stråling, som er utslippet som resulterer fra eksponering første gang (omtrent seks til 12 timer), kan forårsake hodepine, kvalme og oppkast i noen tilfeller. Denne eksponeringen er vanligvis ikke dødelig.

Fortsatt stråling

Avhengig av styrken på strålingen og varigheten av eksponeringen, kan de fysiske virkninger av kjernefysisk stråling være så mild som initial stråling eller kan bli gradvis verre. Noen effekter er tretthet, sår, brannsår, blødninger, anoreksi og kreft. Til syvende og sist, døden kan skyldes fortsatt stråling.

Ray Effects Eksponering

Eksponering for de ulike ray effekter forbundet med kjernefysisk stråling kan forårsake ulike fysiske effekter. Alpha stråler forårsaker ingen alvorlige skader på kroppen din når du blir utsatt for dem. Betastråler er bare litt farlig, men kan irritere huden, forbrenninger og øyeskader. Gammastråler er veldig farlig; kontakt med disse strålene kan føre til alvorlige brannskader og vevsskade.

Inhalering eller inntak

Å være nær nok til kjernefysisk stråling betyr at du har sjansen til å inhalere eller svelges noen kjernefysiske partikler. Dette kan forårsake mild til alvorlig skade på kroppens celler og organer, avhengig av mengden og styrken på strålingen. Dette kan være dødelig.

Stråling Styrke

Stråling måles i roentgens. Jo høyere antall roentgens, desto større risiko for menneskekroppen. En lav mengde av roentgens vil føre til en mild reaksjon slik som hodepine og kvalme, mens en høyere telling vil resultere i cancer og død.

Parkinsons sykdom Smertebehandling

For pasienter med Parkinsons sykdom, de mest vanlige og alvorlige bekymringer er en mangel på kontroll av motoriske funksjoner, stivhet, nedsatt bevegelighet og dårlig koordinasjon og balanse. Smerte er vanligvis ikke nevnt som en bivirkning av PD, men i henhold til Parkinsons sykdom Foundation, er det en klage på mer enn halvparten av de som er rammet av tilstanden. Det finnes måter å håndtere smerten forbundet med PD, men den underliggende årsaken må først bli forstått.

Muskel-skjelettsmerter

Muskelsmerter og leddsmerter er vanlig blant parkinsonpasienter. Dette er ofte forårsaket av stress på systemet som følge av dårlig holdning og klosset bevegelse.
Den vanlige behandling av muskelskjelettsmerte forårsaket av PD er dopaminerg terapi, som bruker en aminosyre kalt levodopa som leverer tilleggs dopamin i hjernen for å hjelpe til med itss evne til å videresende meldinger til resten av kroppen, i henhold til MyDr.com.
Du bør også begynne et treningsprogram som fokuserer på range-of-motion øvelser.

Radicular Pain

Smerter lokalisert rundt nerver eller nerverøtter er kjent som radicular eller neuritic smerter, og det er vanligvis forårsaket av kompresjon av nerverøtter. Smerten er vanligvis beskrevet som en lyn-type følelse som stråler mot slutten av en lem, i henhold til Parkinsons sykdom Foundation. Denne type smerte regelmessig påvirker Parkinson-pasienter og blir behandlet annerledes enn det er i andre mennesker.
Bruk et mobilitetsprogram inkludert tøyningsøvelser for å lette trykket på nerven, og bruke ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter, såkalte NSAIDs, for å lindre smerter, ifølge "Parkinsons sykdom" av Manuchair S. Ebadi og Ronald Pfeiffer. NSAIDs inkluderer vanlige medisiner som ibuprofen, aspirin og naproxen.

Dystoniske Spasms

Dystoni, alvorlige ufrivillige kronglete og posering bevegelser, kan føre til de mest alvorlige smerter forårsaket av PD. Disse bevegelsene, kalt dystoniske spasmer, er vanligvis knyttet til fremhevings eller bruk av av dopaminerg terapi medisiner. Den Parkinsons sykdom Foundation anbefaler å spørre legen din om hvordan du justerer narkotika doseringsplan for å unngå smerten forbundet med dystoni.

Central Pain Syndrome

Sentral smerte syndrom er en sjelden tilstand som oppleves av PD pasienter som er et direkte resultat av selve sykdommen og ikke påvirke av muskel- forhold eller dystoni. Parkinsonpasienter beskriver smerten av disse episodene som uforklarlig knivstikking, forbrenning og skålding sensasjoner over ulike områder av kroppen, i henhold til Parkinsons sykdom Foundation. Ofte denne smerten oppleves i uvanlige områder, for eksempel brystet, munn, endetarm og kjønnsorganer. Det er vanskelig å behandle.
Behandlingen begynner vanligvis med dopaminerg terapi og inkluderer bruk av smertestillende, opiater, antidepressiva og legemidler for psykose.

Slik feilsøker en EverFlo Respironics Alarm

Normal romluft er sammensatt av tilnærmet 21 prosent oksygen. Den EverFlo Respironics enhet konsentrater og filtrerer vanlig romluft. Denne enheten brukes av de som trenger ekstra oksygen for å supplere sine respiratoriske innsats. Det bør ikke brukes av personer som krever komplett luftstøtte. Alarmer og lysene er satt opp for å varsle deg om eventuelle problemer med enheten. De fleste krever enkel feilsøking for å løse.

Bruksanvisning

Hørbar alarm Uten Lights

•  Kontroller ledningen for å kontrollere at den er satt ordentlig inn i stikkontakten. En hørbar alarm som ikke er ledsaget av noen lys indikerer at maskinen er ikke riktig mottar en elektrisk ladning.

Sett en lampe inn i stikkontakten du bruker med EverFlo Respironics enheten. Hvis lampen ikke slås på når plugget i kontakten, indikerer at uttaket er ikke fungerer som den skal. En annen stikkontakt bør velges for å drive EverFlo Respironics maskinen.

Inspiser strømledningen for å kontrollere at den er intakt. Hvis kabelen er frynsete eller ødelagt, vil ikke maskinen fungere skikkelig. Kontakte helsepersonell umiddelbart.

Sjekk ledningen for å kontrollere at det er satt ordentlig inn i stikkontakten.

Alarm med alle tre Lights Opplyst

Slå av enheten.

Vent fem minutter, slik at maskinen å kjøle seg ned og tilbakestille. Slå på maskinen igjen. Hvis lampene vedvarer, ta kontakt med helsepersonell.

Koble en sikkerhetskopi oksygentilførsel.

Hørbar alarm med gule Lights

Inspiser oksygenslangen. Se etter pauser eller sprekker der oksygen kan være rømmer. Tapet av press vil føre til at alarmen skal utløses. Erstatte enhver defekt slange.

Fjern eventuelle gjenstander fra hele enheten som kan blokkere flyten av oksygen.

Bestem hvor mye press som er igjen i tanken ved å se på trykkmåleren. Den trykkmåler vil bli plassert på toppen av tanken.

Vri mengdemåler mot klokken for å åpne flyten; sentrere ballen på liter per minutt indikator planlagt av helsepersonell.

Hvilke solbriller er bedre, UV eller UVB?

Hvilke solbriller er bedre, UV eller UVB?


Solbriller er det beste forsvar for øynene mot ultrafiolett (UV) stråler. Hyppig eksponering for sollys fører til skade i og rundt øynene over tid. Derfor er det lurt at du bruker solbriller hver gang du hodet utendørs, selv om du har planer om å være ute for bare noen få minutter. Velger solbriller er ikke alltid en enkel oppgave. Det finnes forskjellige typer solbriller, som alle tilbyr ulike nivåer av UV-beskyttelse. For best resultat, se etter briller merket som tilbyr "100% UV-beskyttelse." Hvis du har spørsmål om UV eksponering for øynene dine, se en øyelege.

UV-stråler

Det er tre typer av ultrafiolette stråler: UVA, UVB og UVC-stråler. UVB stråler er den mest kjente. Ifølge AllAboutVision.com, UVB stråler er ansvarlig for solbrenthet og tidlig aldring. UVA-strålene kan skade øyets hornhinne og netthinne. Overtid, kan UVA-stråler forårsake grå stær og makuladegenerasjon. UVC-stråler er den mektigste av alle UV-stråler. AllAboutVision.com forklarer UVC-stråler er blokkert av jordens ozonlag. Imidlertid er ozonlaget i fare for utarming, så UVC-stråler kan potensielt setter øyet helse i fare i fremtiden.

Typer solbriller

UV solbriller beskytter mot UVA og UVB stråler. Siden UVC-stråler ikke trenge gjennom ozon, solbriller som blokkerer disse strålene er ikke på markedet, som i 2011. UVB solbriller ikke beskytter mot UVA-stråler. Solbriller er tilgjengelig for kjøp på klær butikker, kjøpesentre og til og med dagligvarebutikker. Så lenge solbriller tilbyr UV-beskyttelse, er de trygge å bruke. Dyrere designer solbriller er tilgjengelig på spesielle butikker også, men de har ikke nødvendigvis tilby mer UV-beskyttelse enn billigere versjoner. Hvis du bruker vanlige briller, vurdere å få overgangs objektiver, slik at du ikke har flere objektiver å bekymre seg.

Betraktninger

Noen solbriller er tilgjengelig på markedet som ikke tilbyr noen UV-beskyttelse i det hele tatt. Ifølge MayoClinc.com, trenger visse typer ikke har UV-beskyttende skjold med mindre du spør produsenten til å sette dem på linsene. Polariserte linser, en type solbriller for å redusere gjenskinn, er ett eksempel. UV-beskyttelse tilbys av blå-blokkerende linser er også tvilsom. For å være sikker, bare kjøpe solbriller som tilbyr 100 prosent beskyttelse mot UV-stråler.

Forebygging / løsning

UV solbriller beskytter øynene dine mer effektivt enn UVB solbriller. Den tidligere beskytter mot UVA og UVB stråler, mot bare én type. Hver type ultrafiolett ray kan forårsake langsiktig skade på øyet i noen form. Husk at UV-stråler kan også skade huden rundt øynene, forårsaker rynker eller til og med hudkreft. MayoClinic.com anbefaler iført store linser for optimal beskyttelse. Hvis du bruker kontakter, sikre at du fortsatt bruke solbriller når du hodet utenfor. Også bruke solbriller på overskyet dager, som UV-stråler likevel trenge gjennom skyene.

Hvordan identifisere en Active Trigger Point i Massasje

En aktiv triggerpunkt er der en muskel er i krampe. Du kan finne og uskadeliggjøre et triggerpunkt ved å betale oppmerksomhet til reaksjonen når poenget er trykket. Kilden av spenning, noe som kan føles som en "knute", også fører til en trekning eller skarp smerte når den trykkes.

Bruksanvisning

Bruk en triggerpunkt terapi guide for å innskrenke sonen av triggerpunkter for området du jobber med. Palpere muskler i det området med fingertuppene eller knokene.

Se etter flekker som forårsaker en skarp smerte som stråler mot det området av referert smerte, som de er aktive triggerpunkter. Latente triggerpunkter kan føre til samme elektriske prikke, men bare en aktiv triggerpunkt vil skade når den trykkes.

Trykk på den aktive triggerpunkt i 10 sekunder før du slipper. Dette trykket kort gjør vondt, men utgivelsen av spenning gjør etterpå det verdt. Økt blodstrøm til området som muskel slapper lindrer langsiktig smerte.

Merknad der smertene stråler når du trykker aktive triggerpunkter og utforske disse andre områder for å finne satellitt, eller henvist, triggerpunkter. Du kan holde dem fra å bli aktive triggerpunkter ved å fjerne dem mens de fortsatt er latent.

gjengir de aktive triggerpunkter i løpet av hver massasje økten å slippe eventuelle tilbakevendende muskelspasmer områder og lette smerter.

Slik Clear en Blister

En blemme er en hevet, væskefylt hudirritasjon som følge av et brannsår eller friksjon forårsaket av sko, klær eller en annen overflate. Omsorg for blemmer er viktig slik blemme ikke blir infisert. Mens de fleste blemmer klare seg på egen hånd over tid, kan du rydde opp en blemme hjemme når det er smertefullt eller irriterende.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med en antibakteriell såpe for å fjerne infeksjonen forårsaker bakterier som kan overføres til huden under blemme. Tørre hender med et rent håndkle.

Hell rubbing alkohol på en bomullsdott og vaske blemmer huden med rubbing alkohol. Tørk en ubrukt synål med rubbing alkohol for å sterilisere den.

Trykk på nålespissen inn i blemme nær den ytre kanten. Poke to eller tre små hull i kanten av blemme slik at væsken kan renne ut. Blot på blister med en ansikts vev for å transportere opp væske fra blemme.

Klem litt antibiotisk salve på blister og plassere en bandasje over drenert blemme å holde smuss og bakterier ut. Endre bandasje og legge til mer antibiotisk salve til området av blister minst en gang hver dag i tre til fem dager.

Hell rubbing alkohol over tips av et par spiker saks å sterilisere. Trim bort død hud fra stedet av blemme ved hjelp av spiker saks. Vær forsiktig så du ikke skjærer den friske huden.

Dab antibiotisk salve på det åpne såret og beskytte det ved å plassere en bandasje over huden. Fortsett å bruke salve og bandasjer inntil huden leges.

Tips og advarsler

 • Bruke tykke sokker for å hjelpe dempe ryggen av hæler mot friksjon fra nye sko.
 • Prøv på nye sko senere på dagen når føttene har naturlig hoven. Dette vil sikre at nye sko er ikke for stramt, og gni mot huden.
 • Se en lege hvis en blemme ser infisert og puss-fylt.

Hvordan sette en Oxygen Flow Meter for Nesekanyle

Hvordan sette en Oxygen Flow Meter for Nesekanyle


Hvis du er syk og trenger hjelp med å puste, kan legen forskrive at du får ekstra oksygen inn i systemet ditt. Noen ganger dette er levert via en nesekateter, som er en tynn, plastrør som passer rundt hodet ditt, med to små porter som leverer oksygen i nesen. Nøkkelen til å bruke dette på riktig måte, er å sørge for at du stiller oksygen måleren riktig, ellers er du leverer mer eller mindre oksygen enn nødvendig, noe som kan være farlig.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din og diskutere de anbefalte liter per minutt for din situasjon. Sørg for at han forteller deg når du skal bruke oksygen, og for hvor lenge.

Finn oksygenstrømningsmåler, som er på toppen av oksygenflaske. Lokal justeringsknappens for måleren, som er håndtaket på undersiden av måleren.

Drei justeringsknappen på strømningsmåler mot klokken for å øke strømmen som kommer ut av oksygenflaske, og klokken for å redusere flyten. Kontroller at nummeret som vises på måleren er det samme som legens anbefaling.

Finn låseknappen på regulator og skyve den opp med hendene. Juster "On" pil til porten på regulatoren at nesekateter er koblet til ved å dreie regulatoren.

Tips og advarsler

 • Ren oksygen er svært brannfarlig, og du skal aldri røyke når nesekateter er i gang.

Hvordan gjenkjenne Bukspyttkjertelkreft Symptomer

Hvordan gjenkjenne Bukspyttkjertelkreft Symptomer


The 'silent killer' er der ute. Med ingen kjent kur, har kreft i bukspyttkjertelen blitt et worst case scenario for dem som kontrakt sykdommen. Nye dødsfall fra kreft i bukspyttkjertelen inkluderer Patrick Swayze, og avdøde operasangeren Pavarotti. Selv høyesterettsdommere er i faresonen (Ruth Ginsberg http://www.hollywoodmemoir.com/ruth-bader-cancer-surgery), så hvorfor vet vi ikke mer om kreft i bukspyttkjertelen? Hvordan gjenkjenne kreft i bukspyttkjertelen varsler om at som våre kropper endres, må vi endre hvordan vi lever og være ansvarlig for vår egen tilstand. Lær hvordan du kan gjenkjenne kreft i bukspyttkjertelen, og deretter bli diagnostisert av en kvalifisert lege på oppdagelsen av noen fysiske eller emosjonelle plager som kommer til din oppmerksomhet umiddelbart.

Bruksanvisning

•  Få en sjekk opp av en fastlege. Å være sunn starter med å vite hvor du trenger å gjøre mer for å bli så frisk som du er i dag. Fra i dag kan du begynne å følge med på hvordan din helse er å opprettholde, bedre, eller verre. Med noen medisinsk bekymring praktiserende lege bør alltid være klar over dine helseproblemer eller bekymringer.

Start en personlig helse diagram. Bli din egen beste diagnostisk verktøy ved å forstå og kartlegge deg daglige forhold. Gjenkjenne bukspyttkjertelkreft av de subtile symptomer som til slutt vil få gradvis verre. En personlig helse diagram kan være en godt verktøy som vi glemmer å ta med våre egne sunne vaner.

Figur følelser av smerte, gulsott, og depresjon. Bukspyttkjertelkreft er kjent som "silent killer" på grunn av de vage signalene det gir til oss over tid. Pasienter beskriver en smerte i magen som føles som det stråler mot ryggen. Bukspyttkjertelen ligger under magen, nå mot vår tilbake. Smerter som stammer fra dette området bør overvåkes. Gulsott er noen ganger lettere merkbar av en person med god helse. Depresjon bør overvåkes og kartlegges i din personlige helse diagram og en lege gjort oppmerksom når disse ting skje.

Varsle legen din til andre unormale helsemessige forhold som de oppstår. Mens du kartlegge en symptom andre kan presentere seg for deg. En forhøyet blodsukker heter Diabetes Millitus er også en potensiell symptom på kreft i bukspyttkjertelen. Tap av appetitt er vanligvis den ene symptom på at når det forekommer en pasient realiserer det er et problem. Catching kreft i bukspyttkjertelen før et stort tap av vekt oppstår kan gi en pasient håp for et bedre resultat. Reagere på endringer i ditt daglige helsetilstand og være klar til å anerkjenne bukspyttkjertelkreft hvis symptomene er der for bekymring.

Endre dårlige vaner for gode. Kreft i bukspyttkjertelen er forbundet med røyking. Avslutte dårlige vaner vil gi din helse et løft. Når du merker tegn på sykdom vil du kartlegge dem på daglig basis. Konsekvent kartlegge din personlige helsetilstand daglig vil gi deg en bedre sjanse til å se den "silent killer" som den forsøker å påvirke deg, eller en du er glad.

Tips og advarsler

 • Ta varsel av din daglige helsetilstand i morgen og kveld.
 • Inkluder appetitt, smerter, slapphet og fysisk utseende i din helsekontroller hver dag for å bli mer bevisst på din helsetilstand.
 • Denne artikkelen skal bare brukes som et varsel for å gjenkjenne helsemessige forhold som kan være til stede nå, eller være til stede i fremtiden. Det finnes ingen bedre diagnostisk verktøy enn en lege. Vet at den "silent killer" er der ute noen må du kanskje gå til en lege for å få riktig diagnose for å gjenkjenne kreft i bukspyttkjertelen når det er til stede i kroppen.

Virkningene av Drug Misbruk om barn og familie

Virkningene av Drug Misbruk om barn og familie


Narkotika misbruk av barn eller et medlem av familien kan ha en etsende effekt på barn, foreldre og andre familiemedlemmer. Virkningene av narkotikamisbruk kan være følelsesmessig, medisinsk, pedagogisk eller psykiatrisk.

Medisinsk Problemer

Ingen mengde alkohol er trygt for en kvinne å konsumere mens gravid. Alkoholforbruk under svangerskapet fører Fetal Alcohol Spectrum Disorders (FASDs) hos barn. Barn med FASDs ha visse egenskaper, for eksempel lav kroppsvekt, dårlig koordinasjon, hyperaktiv atferd, dårlig hukommelse, lite hode størrelse og unormal ansiktstrekk. Slike problemer krever livslang rehabilitering og omsorg, noe som vil sikkert påvirke familien.

Psykiatriske Effects

Mental retardasjon og andre psykiske dysfunksjoner har vært knyttet til mors drikking eller bruk av narkotika under svangerskapet. Angst og depressive lidelser er også mer vanlig blant ungdom og voksne som ble eksponert for familier hvor narkotika ble misbrukt. For eksempel, voksne narkomane og alkoholikere er mer sannsynlig å ha fedre eller mødre som var alkoholikere selv. Det er også en sterk sammenheng mellom antisosial personlighetsforstyrrelse (ASP) og dysfunksjonelle hjem der bruk av narkotika var vanlig.

Pedagogiske Effects

Barn fra familier med en historie med rusmisbruk er mer sannsynlig å ha lærevansker og viser antisosial atferd, som fører til skulking og ungdomskriminalitet. Også barn fra slike boliger er mer sannsynlig å gå glipp av skolen på grunn av utvisning og institusjonalisering. Barn fra dysfunksjonelle hjem kan være for sliten til å konsentrere seg om skolens aktiviteter på grunn av hendelsene i hjemmet. Dette kan påvirke deres sosiale liv og sin evne til å få venner fordi de kan være for flau til å ta med venner hjem til dem.

Følelsesmessige konsekvenser

Foreldre som har et rusproblem er svært uforutsigbar. Dette påvirker barna fordi reglene er i stadig endring, avhengig av sinnstilstand eller mengden narkotika foreldrene har tatt. Disse typer ekstreme humørsvingninger kan påvirke barnets evne til å stole på folk og føre dem til å være mistenksom overfor autoriteter og voksne generelt, i et forsøk på å beskytte seg mot å bli sviktet. En annen konsekvens av misbruk av narkotika i familien er følelsen av skyld at andre familiemedlemmer føler mot personen som tar narkotika. Familiemedlemmer kan skylde seg selv for personligheten € ™ s oppførsel og grunn at det er på grunn av noe de gjorde eller ikke gjorde. Det er også en følelse av skam på den delen av andre medlemmer av familien, som vil føle dyp forlegenhet ved å ha en rusmisbruker i familien. Til slutt, er en annen følelsesmessig konsekvens følelsen av lav selvfølelse og usikkerhet som følge av en slik kaotisk hjemmemiljø.

Slik finner du ut Hvor høy noen er i Centimeter

Slik finner du ut Hvor høy noen er i Centimeter


Den moderne metriske systemet er også kjent som The SI-systemet. Systemet dreier seg grunnenheter, som for eksempel meter, og er delt opp i enheter av 10. Fordi det meste av verden bruker det metriske systemet (USA er et unntak), kan det hende du trenger å vite hvordan å konvertere inches til centimeter.

Bruksanvisning

Mål persons høyde. Har ham fjerne hår ornamenter og sko, og la håret ned. Veggen må være flat og ikke ha noen molding. Personen bør stå oppreist, med ryggen, rumpe, og hæler mot veggen. Hans øyne bør se rett frem. Bruke en flat, hard gjenstand, slik som en bok, for å danne en rett vinkel med veggen. Marker hvor toppen av personens hode hviler. Bruk et målebånd for å måle fra gulvet til merket.

Konverter keiser standard målinger til metrisk. En tomme lik 2,54 cm. Hvis du kjenner personen er 64 inches, bare multiplisere 64 med 2,54 for å få antall inches. I dette tilfelle er den personen 162,56 cm. Hvis du kjenner hans høyde i fot og inches, først konvertere det tallet til inches. Det er 12 inches i hver fot, så en person som er 5 meter og 4 inches er 64 inches. Bruk metrisk-til-standard kalkulator ligger i avsnittet om dette er enklere for deg.

Konverter meter til centimeter. En centimeter er en hundredel av en meter; det er 100 centimeter i en meter. Hvis du kjenner personen er 1,4 meter høy, bare multiplisere antall meter med 100. Så en person som er 1,4 meter høy er 140 centimeter.

Hvordan sette opp en Ortodontisk Instrument Tray

Hvordan sette opp en Ortodontisk Instrument Tray


Kjeveortopeder er eksperter på å korrigere tennene gjennom bruk av bukseseler og annet utstyr. Kjeveortopeder bruke en rekke dental verktøy for å feste, ren, reparasjon og frakobling parentes. Sette opp en kjeveortopedisk instrument skuffen er en bestemt prosedyre vanligvis utført av en tannhelsesekretær. Assistenten arrangerer skuffen på en bestemt måte slik at kjeveortoped kan fremskynde sin forståelse og frigjøring av verktøy. Fordelen med å forhåndsinnstille et brett er at en kjeveortoped kan forbli utelukkende fokusert på pasienten uten å måtte gjennomføre en langvarig leting etter de riktige verktøyene eller tilfeldigvis plukke opp feil verktøy.

Bruksanvisning

•  Plasser et brett i rustfritt stål i ansiktet-up posisjon. Drapere en ren hvit klut over skuffen.

Plasser standard og ekstra bomulls tang i vertikal posisjon nederst til venstre i skuffen. Loddrett stilling narkosen sprøyten ved det siste paret av tenger og stellite ved siden av sprøyten. Den Stellite er et krok-lignende enhet for fjerning av plakk og å undersøke orale hulrom.

Plasser de små og store skjeen gravemaskiner neste i køen. Legg alle hånd skjærende verktøy, som meisel, hakke og øks, ved siden av gravemaskiner.

Plasser pin bender, dycal instrument, double-ended amalgam verktøyet og alle diverse skar og burnishers ved siden av hverandre, i denne rekkefølgen. Plasser de artikulerende tang som det siste verktøy i vertikal stilling, helt til høyre side av bunnen av skuffen.

Legg de gummi tang horisontalt på toppen, venstre posisjon på brettet. Plasser burs og anestetiske nåler mot høyre av gummi tang, så vel horisontalt. Fortsett linjen og fullføre brettet ved å legge ut butt spiss saks, band, buet hemostat og amalgam godt, horisontalt i den rekkefølgen.

Hvordan spore Vital Signs som en funksjon av Omsorgssvikt ved Family

Hvordan spore Vital Signs som en funksjon av Omsorgssvikt ved Family


Mange ganger et familiemedlem trenger legehjelp og dokumentasjon, men har ingen grunn til å være på sykehuset og bort fra hjemmet. Dette er når familien (en partner eller venn) kan ta tradisjonelle målinger kalt "vitale" og skrive dem ned for å ta opp pasientens fremgang. Pasienten selv ikke kan ta vitals fordi man ikke kan effektivt bedømme sine egne vitale.

Bruksanvisning

•  Kjøp en tablett for å spille inn den daglige (eller hvor mange per dag) Vitals legen har bedt om. Gjør dette tablett for vitals bare og dedikerer den til den oppgaven. Hold det rett ved det utstyret du bruker til å ta de viktige målingene.

Ta pasientens temperatur ved en muntlig, øre eller anal termometer. Den digitale lest ut vil gi deg temperaturen av pasienten.

Ta blodtrykksmåling ved hjelp av en blodtrykksmåler. Disse selges i narkotika og super butikker og det er best å kjøpe den typen som fungerer automatisk ved å sette pasientens arm inn i mansjetten som anvist og trykke på en knapp for å blåse opp og få en lesning. En blodtrykksmåler som er den tradisjonelle manuelle cuff, som i legens kontor, selges også i butikker, men du må være opplært hva du skal lytte etter og hvordan du manuelt la luften press release fra den manuelle versjonen.

Finn pasientens puls på innsiden (mot kroppen) side av håndleddet. Nedenfor tommelen omtrent to inches ned. Du vil være i stand til å føle presset av blodet pounding mot huden som det pumper gjennom kroppen. Bruk en stoppeklokke eller klokke med sweep second hand og telle hvor mange humper du føler mot din egen tommel som hjertet banker for 30 sekunder. Dobbelt så mange for å få pulsen per 60 sekunder.

Utdannede medisinske assistenter er lært å telle respirasjon (pust) som de tar pulsen fordi en pasient vil være bevisst på sine puste når de kjenner noen teller det. Det er tøft å gjøre først. Når du begynner, bare telle antall åndedrag som du ser så brystet stiger og faller med pasientens puste mens du er i samtale eller skrive i de andre vitals.

Skriv hver enkelt av disse vitale ned med dato og initialene dine. Ingen gjennomsnitt eller forventede vitale tegn normer vil bli gitt her fordi legen din bør veilede deg om hva som er riktig og hva de er ute etter i pasienten. Din jobb er ikke å tolke, men rett og slett å ta opp.

Tips og advarsler

 • Pass på at du har rett termometer i riktig åpning (munn, øre eller anus) for en nøyaktig lesing.

Hvordan bruke en Waterpik uten å bli Soaked

Den Waterpik tillater oss å bringe en liten bit av tannlegekontor hjemme hos oss. Denne enheten skyter konsentrerte vannstråler mot tennene for å virke som en væske tanntråd. Her er noen trinn du kan ta for å bruke en Waterpik uten å bli gjennomvåt.

Bruksanvisning

Velg en topp tilbehør som passer til den jobben du ønsker å gjøre. Waterpik har flere forskjellige beslag. Man er rett og slett et jetfly som skyter vann; en annen er en tannbørste som også jets vann; en annen har en kjeveortopedisk vedlegg. Børsten er det beste alternativet for å holde tørr.

Fyll Waterpik vanntank. Den oppvaskbenken modellen vil ha en avtakbar tank som kan fylles og deretter klikket på plass på enheten. Den trådløse modellen har et lite hull i bunnen som kan bli utsatt for og fylles med vann.

Velg en passende hastighet for vannstråler. Vær oppmerksom på at de høyeste innstillingene (fem på noen modeller og 10 på andre) kommer ut med en stor mengde av hastighet og kan føre til at tannkjøttet å blø hvis du ikke er vant til trykket. Start med et lavtrykk setting, da dette vil spare tannkjøttet og forhindre mye vann spruter ut av munnen din og gjennomvåt klærne.

Heng hodet over en vask før du slår på enheten. Ikke vipp Waterpik som du ville en tannbørste. I stedet, holde den rett opp og ned for å holde enheten fra soaking deg. Snu "On" bryteren.

Hold Waterpik nær tennene for å unngå å bli gjennomvåt. Holder enheten langt vekk fra munnen kan føre til å bli våt på grunn av mengden av vann som en Waterpik bruker.

Hvordan å måle og registrere en Pulse Under Førstehjelp

Hvordan å måle og registrere en Pulse Under Førstehjelp


Å vite en skadet person puls hjelper livredd vurdere skaden, og er en viktig indikator på hvordan personen reagerer på behandlingen. Spill pulsen hvert 15. minutt, og bestå poster på til en medisinsk faglig når du overfører omsorg.

Bruksanvisning

Plasser tuppen av indeksen og midtre fingrene på den skadde håndleddet, ved foten av tommelen.

Trykk fingertuppene lett inntil du føle hjerteslag i arterien som går mellom beina i armen, like under bunnen av tommelen.

Tell antall slag i 15 sekunder og multipliser med fire, eller telle i 30 sekunder og multipliser med to. Dette vil gi deg slag per minutt.

Merk om pulsen slår i en vanlig rytme eller en uregelmessig rytme.

Merk graden av press du føler mot fingertuppene. Er dette presset sterk eller svak?

Spill dine funn på følgende måte: hastighet, rytme, styrke. For eksempel: "Pulse er 60 (slag per minutt), regelmessige og sterke."

Tips og advarsler

 • For mye press fra fingertuppene kan gjøre det vanskelig å føle rytmen.
 • Jo mer du øver tar pulsen på friske mennesker, jo lettere vil det være å finne en puls og oppslagsuregelmessigheter i en skadet person.
 • Hvis pulsen er svak eller uregelmessig, telle antall slag i 30 sekunder for å få en mer nøyaktig lesing.
 • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller bekymringer, anbefaler vi at du kontakter lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Biologisk effekt av stråling

Biologisk effekt av stråling


Stråling er et naturlig element i den fysiske verden. Alle levende organismer krever noen form for radioaktiv energi til å holde seg i live. Disse energiene blir skadelig når atomene som finnes inni dem bli ustabil. I noen tilfeller kan denne ustabiliteten påvirke en levende organisme ved sin cellenivå og å endre dens evne til å fungere normalt.

Identifikasjon

Den biologiske effekten av stråling har å gjøre med effekten stråling har på levende celler. Stråling er en form for energi som beveger seg i bølger. Disse bølgene er laget av subatomære partikler --- de elektroner, protoner, positroner og nøytroner som utgjør atomer. Disse bølgene, eller stråler, kommer i to former --- ioniserende og ikke-ioniserende. Forskjellen mellom ioniserende og ikke-ioniserende stråler ligger i hvordan de samhandler med levende materie. Ioniserende stråler er de typene som forårsaker mest skade på levende celler.

Ioniserende stråler

Ioniserende stråler kommer i forskjellige former, avhengig av typen av subatomære partikler de inneholder. Alfa-stråler er bygget opp av kjernen materiale i helium-4 atomer. Nøytron-stråler er bygget opp av nøytron-partikler fra en bestemt atom element. Betastråler består av elektroner og positroner. I kraft, er en ioniserende ray slippes ut fra et atom som er forfalt eller brutt ned. Når dette skjer, atomene blir ustabile og begynner å avgi stråling eller energi.

Stråleskader

Stråleskader er forårsaket av effekten av ioniserte bølger på interne cellestrukturer. De subatomære partikler som finnes i disse bølgene forstyrre cellestrukturer ved å fjerne elektroner fra atomene som finnes innenfor disse strukturene. Når celle atomer begynner å miste elektroner, noen molekylære bindinger som eksisterer mellom atomer er i fare for å bryte. Når dette skjer molekylære strukturer begynner å falle fra hverandre. I praksis atomene som finnes inne i cellestrukturene bli "ionisert," som får dem til å bli ustabil. Slik stråling vevsskade begynner.

DNA Structures

Effekten av bestråling på levende celler inntreffer innenfor deres DNA-materiale. Når disse ioniserende bølger inn i en celle kroppen, til de subatomære partikler som finnes inne i stråler arbeid bryte hverandre DNA-molekylet i en celle. Denne forstyrrelsen forstyrrer cellens kromosom prosesser. Vanligvis cellene er i stand til å helbrede og gjenoppbygge sine strukturer når skader oppstår. Når en celle er i stand til å reparere seg selv, kan celle mutasjoner forekommer. Disse mutasjoner skje fordi kromosom materialet har blitt skadet. Når det gjelder tid for cellen til å dele seg og produsere nye celler, de resulterende cellene blir muterte former av originalen.

Effekter

Stråling bølger kan ha ulike effekter på cellestruktur. Den type bølge, intensiteten av bølgen og den type av celler påvirket all påvirkning hvilke virkninger vil oppstå. I de tilfeller hvor cellen er i stand til fullt ut å reparere seg selv, vil en forandring i cellestrukturen ha noen virkning i det hele tatt. Cellene som trenger å gjennomføre nødvendige funksjoner før reparasjonen er fullført kan påvirke hvordan cellen fungerer, noe som kan føre til nærliggende celler til funksjonsfeil. Celler som lider permanent skade kan bli ute av stand til å fungere i det hele tatt, noe som får dem til slutt dø av.

Skadelige effekter av ultrafiolett lys

Skadelige effekter av ultrafiolett lys


Ultrafiolett (UV) lys har kortere bølgelengder enn andre lys. Mennesker kan ikke se dette lyset, men noen dyr som humler kan. Det sendes ut fra sola, og folk trenger små mengder for å produsere vitamin D, som er viktig for å styrke bein. Mesteparten av UV-lys som stråler mot jorden er blokkert av ozonlaget. Dette er gunstig fordi overdreven UV-eksponering kan føre til helseskader.

Skin Cancer

Hudkreft kan være forårsaket av overeksponering for UV-stråling fra solen. Særlig berørt av dette er australiere, som er utsatt for mer intens UV lys enn folk i andre deler av verden. Dette er forårsaket av hullet i ozonlaget i Antarktis regionen som tillater stråling gjennom til land. Derfor har overeksponering resulterte i Australia har den høyeste frekvensen av hudkreft i verden.

Hudlidelser

Det mest synlige skadelige effekten av UV-lys er solbrenthet, som er direkte forårsaket av overeksponering for solen. For mye UV lys fører også til tidlig aldring og aktinisk keratose, som er røde, grove vekster eller flekker på huden.

Øyeskade

Ifølge Verdens helseorganisasjon, har overeksponering for UV lys vært knyttet til katarakt som kan føre til blindhet. Mindre alvorlige, men likevel skadelige øye forholdene omfatter også photokeratitis og photoconjunctivitis. Dette er betennelser i øyet vev, forårsaker en rødhet som solbrenthet. Kronisk øyesykdom er også forbundet med overdreven eksponering UV-lys, i henhold til US Environmental Protection Agency.

Immune System

Verdens helseorganisasjon antyder at i utviklingsland 'overeksponering av UV-lys stopper vaksiner fungerer som den skal. Videre er immunsystemets effektivitet redusert når du er overeksponert for UV-lys fra solen. Dette resulterer i en økning av infeksjoner, virus og soppinfeksjoner fordi kroppen ikke kan forsvare seg mot de invaderende bakterier.

Hvordan å ikke la deg selv bli plaget av folk dømmer deg

Hvordan å ikke la deg selv bli plaget av folk dømmer deg


Folk dømmer andre rundt dem. Selv folk som prøver å ikke dømme kan ikke hjelpe seg selv, så dette er rett og slett en av de måter som folk reagerer på de forskjellige tingene de møter. Men noen mennesker lever i konstant frykt for de vurderinger som andre mennesker føler mot dem. Noen selv definere sitt liv basert på dommene fra andre og kartlegge deres kurs basert på oppfatninger av andre heller enn på sine egne ønsker og prinsipper.

Bruksanvisning

•  Sørg for at du ikke være fordømmende av andre. Unngå hykleriet til å bli fornærmet eller såret av dommene fra andre mens doling dem ut selv.

Gå bort fra fordømmende mennesker. Unngå å lytte til deres kritikk og dommer fordi slutt, trenger du ikke å høre på noe som du ikke vil. Tom Ferry, forfatter av "Livet By Design" påpeker at bare fordi noen andre dømmer deg, gjør ikke noe iboende at dommen høyre, eller til og med gyldig. Strøm kommer fra å gå bort fra sine meninger og leve livet på dine vilkår i stedet.

gjenkjenne hvor dommer kommer fra. Lær å fortelle deg selv at folk som dømmer du gjør det på grunn av sine egne verdipapirer, ikke på grunn av noe som i siste instans er galt med deg.

Minn deg selv om at ingen er perfekte. Folk som er fordømmende ofte holder folk opp til umulige standarder som er helt urealistisk. Fortell deg selv at det å jobbe hardt på personlig lykke, relasjoner eller din karriere er god nok, og at uansett hva andre sier, å gjøre det er noe verdt å være stolt av.

Snakk med en psykolog om de følelsene du har når du føler folk dømmer deg. Be om informasjon om en tilstand som kalles sosial angstlidelse. Når folk blir påvirket av andre folks meninger til et punkt der det svekker sitt eget liv, kan det være et symptom på denne tilstanden. Hvis så, er det håp, som terapi har vist seg å være et effektivt redskap i behandling av sosial angstlidelse.