Digidexo.com

Mulige årsaker til svimmelhet

Mulige årsaker til svimmelhet


Svimmelhet er urovekkende. Det er to forskjellige typer av svimmelhet. Det kan være at du føler deg ør. Dette er når du føler deg svak, og at du kan besvime. Du kan til og med føle seg litt kvalm. En annen form for svimmelhet er når du opplever svimmelhet. Dette er forskjellig fra følelsen ør-du føler som om de tingene rundt deg er i bevegelse, selv om du ikke er. Du kan føle deg som om du er spinning eller hvirvlende.

Angst

Stress påvirker kroppen på mange forskjellige måter. Ifølge eMedicine Helse, fører stress ofte til angst. Hvis du lider av stress og angst ofte, kan du føle deg svimmel. En av de viktigste grunnene til at folk føler seg svimmel, er at de ikke får nok blod til hjernen. Hvis du har panikk eller angst angrep, ofte pusten din er ikke konsistent. Det fører til svimmelhet og desorientert.

Lavt blodsukker

En annen mulig årsak til svimmelhet er lavt blodsukker, også kalt hypoglykemi. Ifølge Linda J. Vorvick, MD, oppstår lavt blodsukker når for mye insulin frigjøres i blodet, eller glukose i kroppen din er brukt opp for raskt. Dette fører til utallige symptomer, inkludert svimmelhet. Dette kan skje hvis du spiser feil type mat, eller ikke spiser nok mat.

Medisinering

Ifølge WebMD, har medisinering ofte bivirkninger som svimmelhet. (Referanser 3) Dette er spesielt tilfelle når du tar sedativa, antidepressiva, antibiotika eller blodtrykksmedisin. Medisiner kan forårsake svimmelhet ved å bevirke dehydratisering, eller ved å endre kjemikalier i hjernen. Beroligende og beroligende midler vil føre til svimmelhet hvis du prøver å være for aktiv etter å ha tatt dem.

Sykdom

Forkjølelse eller influensa er ofte ledsaget av svimmelhet. Denne type svimmelhet er vanligvis mer av det ør variasjon. Mens du lider av en sykdom, er resten den beste måten å unngå å bli svimmel. Også, drikke rikelige mengder med væske er nyttig, som sykdom kan også føre til dehydrering.