Digidexo.com

Meny Ideer for en lav Triglyceride Diet

Meny Ideer for en lav Triglyceride Diet


Mens mange mennesker trenger å overvåke kolesterolnivået, særlig de som er utsatt for hjerte-og karsykdommer, er leger nå også fortelle pasienter til å se sine triglyseridnivåer. Sammen med medisiner, leger råder trening og endring av kosthold for å senke nivået av triglyserider i blodet.

Hva er et triglyserid?

Triglyserider er lagrings form av mat. Kalorier fra fett, protein og karbohydrater, som er konsumert, men ikke brent med en gang, blir omdannet til triglyserider og transporteres i blodet for lagring i kroppens fettceller og lever. Leveren oppretter deretter lipoproteiner - kolesterol og triglyserider bundet med noen proteiner - og sender disse inn i blodbanen, hvor kroppens celler kan absorbere den energi som er nødvendig. Triglyserider og kolesterol er også produsert av leveren i tilfelle det er ingen til å absorbere fra blodet.

Høye triglyseridnivåer

Det er ingen åpenbar innvirkning på hjerte og blodårer fra høye triglyseridnivåer, men forskningsresultater rapportert i april 2007 utgaven av den kanadiske Medical Association Journal har vist at en forhøyet triglyserid måling er knyttet til en høyere forekomst av hjerneslag, og er også en indikator av diabetes og pankreatitt.

Velge Foods

Fordi proteiner, karbohydrater og fett alle konvertere til triglyserider, kutte ned på kalorier generelt er viktig, spesielt hvis du er overvektig.

Fordi karbohydrater er den mest lett konverteres næringsstoff - de leverer glukose som vi bruker for energi eller som blir lagret som triglyserider - dietter som er ment å senke triglyserider er vanligvis også lav på karbohydrater.

Innenfor kategorien av karbohydrater - stivelse, sukker, korn, korn, brød og pasta, for eksempel - det er også et hierarki kalt glykemisk indeks, som er et mål på hvor raskt disse karbohydrater konvertere til glukose. Som en tommelfingerregel, mat høy på glykemisk indeks, slik som raffinert sukker og svært bearbeidet brød, frokostblandinger og desserter, konvertere til glukose, og deretter triglyserider, mye raskere enn mat som inneholder komplekse karbohydrater.

I å velge hva du skal forberede, gå for de komplekse karbohydrater fra frukt, grønnsaker, belgfrukter og helkorn.

Den mindre alkohol, jo bedre. Alkohol er kaloririk, så overflødige kalorier fra alkohol blir omdannet til triglyserider. En 1993 artikkel i tidsskriftet Internal Medicine, utgitt av den japanske Society of Internal Medicine, rapporterte at alkohol reduserer også mengden av lever lipase, et enzym som bryter triglyserider ned, så hoppe over alkohol eller i det minste gå for drikker med mindre av det .

Unngå mettet fett, som kommer fra rødt kjøtt, eggeplommer og fete meieriprodukter, samt transfett (hydrogenerte oljer) fra bearbeidet mat. Fisk og magert kjøtt som kylling er generelt bedre, men skalldyr bør spises bare av og til.

Bruk umettede oljer som raps eller mais olje når matlaging. Unngå smør og tykke sauser; bruke krydder lite fett og sukker, som for eksempel eddik, krydder, sennep og soyasaus.

Grønnsaker, helst dampet eller kokt, øke fiber og vann inntak, noe som minsker appetitten og kaloriinntak.

Kunstige søtstoffer er å foretrekke fremfor sukker i drikkevarer og desserter. Lene mot lavt sukker og -fat desserter som gelatins, sorbeter og frukt.