Digidexo.com

Behandling for gjær infeksjoner av armhulen

Gjær infeksjoner er ubehagelig, upraktisk og pinlig. Når folk flest tenker på gjær infeksjoner, tror de på det som et kvinnespørsmål. Men noen, mann eller kvinne, kan få gjær infeksjoner, på kjønnsorganer eller hud. En vanlig type gjær infeksjon oppstår under armhulene eller i hudfolder rundt i kroppen. Gjær infeksjoner i armhulen er mye vanskeligere å dekke opp, og resultere i kløende, smertefulle utslett. I den følgende artikkelen vil du lese hva som forårsaker denne typen infeksjon, samt vanlige behandlinger.

Årsaker

Mange gjærinfeksjoner forårsaket av Candida albicans, en sopp som kan påvirke huden og slimhinnene i kroppen. Antibiotika kan ødelegge "gode" bakterier eller mikroorganismer i kroppen som bekjempe soppinfeksjoner, som fører til en gjær infeksjon. Den type gjær infeksjon som påvirker hudfolder av kroppen, inklusive armhulene under brystene eller på magen, er kalt kløe. Dette kan være forårsaket av varm, fuktig vær, stramme klær, dårlig hygiene eller psoriasis.

Beskrivelse

Kløe under armhulen er vanligvis en rød, humpete, skinnende utslett med skalering langs kantene. Utslettet kan være kladdete til svært store, som dekker hele området under armhulen og huden rundt. Huden er betent og kløende, og dette frembringer ekstremt ubehag, særlig på meget varme dager når det er mye friksjon på huden på grunn av fuktighet.

Hygiene

Holde opp hygiene er en god måte å unngå kløe av armhulen, spesielt hvis du er overvektig og har mye hudfolder, eller er en rikelig genser. Å bidra til å lindre symptomene på en armhulen gjær infeksjon, vaske det berørte området daglig med såpe og vann. Også, holde området tørt er nøkkelen. Baby pulver eller soppdrepende pulver absorberer fuktighet under armhulene, og etterlater huden tørr og myk.

Soppdrepende kremer

Soppdrepende kremer som klotrimazol kan brukes til å bidra til å bekjempe infeksjonen. Clotrimazole er også brukt til å behandle vaginal gjær infeksjoner og jock kløe. Kremen påføres direkte til det berørte området; derimot, kan resultatene ikke være umiddelbar siden soppinfeksjoner ta en stund å avta. Mikonazol, en annen antisoppmiddel, kan også påføres på huden.

Antihistaminer

Antihistaminer er vanligvis brukes til å behandle irritanter forårsaket av allergi. De kan imidlertid også anvendes for å lindre kløe og ubehag forårsaket av kløe. Antihistaminer er vanligvis foreskrevet av en lege. De omfatter ceterizine, difenhydramin, loratadin og feksofenadin. Kortikosteroider er også en anti-inflammatorisk agent som kan bidra til å redusere kløe og rødhet.