Digidexo.com

Sikkerhet for 3D ultralyd

3D ultralyd bruker samme teknologi som grunnleggende todimensjonal ultralyd bortsett fra at flere vinkler brukes, rende et 3D-bilde. En nyere avlegger av 3D-ultralyd er den 4D variasjon, der gjengivelsen skjer mange ganger per sekund, noe som gir en videoeffekt.

Historie

Ultralyd har vært brukt i det medisinske feltet siden slutten av 1950-tallet, ifølge American Institute of ultralyd i medisin (AIUM). AIUM bifaller ultralyd så trygg basert på ingen kjente negative utfall har ennå ikke blitt oppdaget.

Typer

Mens 2D ultralyd brukes i et bredt spekter av medisinske situasjoner for å diagnostisere alle typer forhold, har 3D ultralyd stort sett vært brukt i svangerskapet for å oppnå en mer definert bilde av et ufødt barn som et minnesmerke for vordende foreldre.

Advarsel

Mens rutinemessige medisinske ultralydundersøkelser er nødvendig til tider, og ansett som trygge, kan gjentatte ultralydundersøkelser ikke være. AIUM, US Food and Drug Administration, og American College of Fødselsleger og Gynekologer anbefaler mot gravide kvinner får 3D-ultralydundersøkelser.

Betraktninger

En grunn til at disse store helseorganisasjoner har kommet ut mot 3D-ultralydundersøkelser er at gjentatte ultralydundersøkelser er unødvendig og kunne ha helsemessige konsekvenser som ennå ikke er kjent. En annen grunn for dette standpunktet er påstanden om at operatører på for-profit-sentre er ofte ikke godt trent, medisinsk, og ikke i stand til håndtering eller gjenkjenne en potensielt farlig medisinsk situasjon.

Fordeler

De som gir sin tilslutning til bruk av 3D-ultralydundersøkelser peker på det faktum at det er FDA som setter standarder for skanninger, inkludert 3D og 4D, og ​​i omfattende studier over 30 år ingen farer har blitt funnet. Dessuten er det antatt at foreldre som får 3D-ultralyd har en bedre bonding erfaring og kan ta bedre vare på sine og deres babyens helse på grunn av skanningen.