Digidexo.com

Hjertesykdom Tall og fakta

Hjertesykdom Tall og fakta


Hjertesykdom er den ledende dødsårsaken i USA for både menn og kvinner. Ifølge American Heart Association, ca 80 millioner voksne i USA har en eller flere typer hjerte-og karsykdommer. Om hvert 25. sekund, en amerikansk lider en koronar hendelse, og omtrent hvert minutt, noen dør fra ett. Hjertesykdom er ansvarlig for flere dødsfall enn alle kreftformer til sammen.

Typer

Hjertesykdom er betegnelsen som brukes for å beskrive en rekke tilstander og sykdommer som kan påvirke ditt hjerte. Noen eksempler er koronarsykdom, hjerterytmeproblemer og medfødte defekter. Noen hjertesykdom resultater fra virus eller bakterieinfeksjoner, eller fra en allergisk eller toksisk reaksjon på medisiner. Koronar hjertesykdom er den vanligste form for hjertesykdom.

Risikofaktorer

Blir eldre øker risikoen for trange arterier og svekket hjertemuskel. Røyking, dårlig kosthold og fører en stillesittende liv kan bidra til utvikling av hjertesykdom. Ukontrollert høyt blodtrykk eller diabetes også er risikofaktorer. Unrelieved stress kan føre til høyt blodtrykk eller ødelagte blodårer, og kan føre direkte eller indirekte til hjertesykdom.

Misforståelse

Det er en misforståelse at eksterne faktorer som kosthold og mosjon er de eneste årsakene til hjertesykdom. Det finnes mange former for hjertesykdom som er medfødt eller arvelig. Du kan ikke forhindre denne typen hjertesykdom.

Betydning

Koronar hjertesykdom er den største enkelt morder av både menn og kvinner i Amerika. Om 82 prosent av CHD dødsfall forekommer hos personer 65 år og eldre. Koronar hjertesykdom er også den ledende årsak til for tidlig, varig uførhet fra arbeidsstyrken i USA.

Forebygging / løsning

Selv om du ikke kan endre risikofaktorer som alder, familiehistorie og medfødte defekter, kan du forebygge eller forbedre mange former for hjertesykdom gjennom livsstilsendringer. Disse inkluderer å gjøre sunne spise valg, opprettholde en sunn kroppsvekt og delta i regelmessig fysisk trening. Det er viktig å begrense mettet fett og natrium i kostholdet ditt. Andre måter å forebygge hjerteproblemer inkluderer slutte å røyke, kontrollere høyt blodtrykk og redusere det totale kolesterolnivået.