Digidexo.com

Hva skal jeg gjøre hvis mitt barn svelget en Penny?

Hva skal jeg gjøre hvis mitt barn svelget en Penny?


Somehow barnet funnet en skinnende krone på bakken, og før du skjønte det, svelget den i ett jafs. Før du begynner å få panikk, er det noen enkle ting å gjøre som vil hjelpe situasjonen. Små barn er tiltrukket av små gjenstander, og det er ikke uvanlig for dem å sette dem i munnen, eller til og med svelge dem.

Umiddelbar handling

Hvis du kan se objektet på baksiden av barnets hals, fjerner du det forsiktig med fingrene. Hvis barnet ditt er kvelende eller har problemer med å fange pusten, ringe 911 og begynne nødprosedyrer, som starter med tilbake slag. Stå bak barnet ditt, og lene seg fremover med den ene armen mens du bruker den andre til fast treffer barnets rygg med hælen av hånden. Hvis objektet ikke er løsnet, vikle armene rundt barnets midje og utføre abdominal thrusts. Lag en neve med den ene hånden og plasser den like over barnets navle og pakk den andre armen rundt livet, og ta tak i neven. Fremstøt og opptil løsne krone.

Ring etter hjelp

Kontakt barnelege for å diskutere de riktige tiltak hvis barnet ditt ikke er kvelende. Ifølge parents.com, pennies laget etter 1982 inneholder sink, som er sterkt etsende. Et barns spiserør eller fordøyelseskanalen kan bli skadet hvis mynten sitter fast eller ikke er gått gjennom systemet. Det er ikke uvanlig for en barnelege til å gjøre en X-ray for å avgjøre om mynten er i en potensielt farlig sted, eller om det vil gå over av seg selv.

Hvis barnelegen mener det er nødvendig å fjerne krone, kan operasjon være nødvendig. Ofte en krone kan fjernes ved hjelp av et endoskop eller bronkoskop, som er lange, tynne tente verktøy som vil fjerne krone.

Venter Game

I de fleste tilfeller, pennies passere inn i barnets mage trygt, og foreldre bør bare vente på mynten å gå gjennom fordøyelseskanalen. Ifølge life.familyeducation.com, vil penny vises i et barns avføring innen 24 til 48 timer. Dersom mynten ikke er detektert i løpet av fire uker, vil den trenge å bli fjernet ved hjelp av en lege.