Digidexo.com

Flu Shot Komplikasjoner

Flu Shot Komplikasjoner


Hver høst og vinter folk spenne seg for influensasesongen. Tett nese, sår hals og feber føre til økende antall fravær fra jobb og skole. Alle vet å unngå å dele bakterier ved å vaske hendene og unngå syke mennesker, men det er en enda mer effektiv måte å forebygge influensa. En influensa vaksine er tilgjengelig hvert år, og anbefales for de fleste mennesker.

Misforståelse

En vanlig misforståelse om influensa skutt er at det faktisk kan forårsake influensa. Noen mennesker faktisk unngå å få vaksinen, fordi de mener dette. De tror kanskje dette fordi vaksinen inneholder influensa virus. Imidlertid er viruset døde og ute av stand til å infisere deg. Den eneste måten at vaksinen faktisk kan føre til at du blir syk er hvis du utvikler en allergisk reaksjon på det. Allergiske reaksjoner på vaksinen er ekstremt sjeldne, men kan forårsake symptomer som feber og achiness, som kan forveksles med influensa.

Fordeler

Ifølge Centers for Disease Control, fordelene av influensavaksinen langt oppveier svært minimal risiko. Vaksinen gir en vidtrekkende fordel. Ikke bare er du beskytte deg mot sykdommen, men du er også å hindre noen du ville ha spredt det til fra å få det. Hos friske mennesker er influensa vanligvis en ufarlig ergrelse. Men hos barn, eldre og folk med nedsatt immunforsvar, kan alvorlige komplikasjoner kan unngås ved å få vaksinen. Hos friske mennesker er influensa vaksine som kan forhindre 70 til 90 prosent av stammer av influensa som stemmer godt overens de i vaksinen. Vaksinen er også 80 prosent effektivt for å forhindre eldre sykehjemspasienter fra å dø av influensa.

Hvem bør

Selv om folk flest kan ha nytte av influensa vaksine, Centers for Disease Control anbefaler sterkt det for visse grupper av mennesker. Dette er mennesker som har høy risiko for å pådra komplikasjoner av sykdommen og de som arbeider i et felt som utsetter dem for disse høyrisiko mennesker. Disse menneskene er barn over en alder av seks måneder, gravide, folk over 50, alle med en alvorlig medisinsk tilstand og folk som bor i omsorgsboliger. Andre som bør få influensa vaksine er personer som arbeider i helsevesenet eller leve med en høy-risiko person, inkludert spedbarn som er for unge til å bli vaksinert.

Hvem bør ikke

Det er en liten gruppe personer for hvem vaksinen ikke er anbefalt. De kan være i stand til å ta vaksinen, men bør snakke med sin lege først. Disse menneskene er alle som er allergisk mot egg eller har Guillain-Barre syndrom. Dette er en sjelden sykdom som angriper nerveceller og er utløst av infeksjoner og noen ganger vaksiner. Alle som har feber på den tiden de ønsker å få vaksinert bør i stedet vente til de er godt. Men hvis du er syk med en mild sykdom med feber stede, er det helt trygt å få influensavaksine.

Oppfattes Komplikasjoner

Noen mennesker som får influensa vaksine kan fortsatt få influensalignende symptomer. Dette betyr ikke nødvendigvis at vaksinen har sviktet eller forårsaket komplikasjoner. Det tar ca to uker for kroppen å utvikle beskyttelse mot influensa. Så det er meget mulig at personen kan kontrakten influensa i denne perioden, eller høyre før du vaksineres. Dessverre ikke alle stammer av influensa er beskyttet mot i sesongvaksine. Forskjellige stammer, som H1N1, kreve en ekstra vaksine, som nylig ble tilgjengelig. Personer med svakt immunforsvar kan ikke være fullt beskyttet mot influensa, men vaksinen er nesten alltid effektiv på å redusere alvorlighetsgraden.