Digidexo.com

Prosedyrer for å øke blodårer i hjertet

Hjerte muskler trenger oksygen for å være i stand til å pumpe blod. Koronar fører blod rikt på oksygen til hjertemuskelen. Arterien omkranser hjertet og har små greiner som leverer næringsstoffer til hjertemuskelen. Kapillærer ved endene av arterien grener tillate oksygen å gå inn i muskel-og karbondioksyd og avfall å forlate. Noen ganger er det nødvendig for en lege til å forsøke å øke blodårene i hjertet for å sikre riktig sirkulasjon.

Angioplastikk

Ballong kirurgi eller angioplastikk, hjelper åpne tette blodårer i hjertet. En liten ballong blir satt inn i kransarterien og oppblåst når den når det blokkerte området. Åpning og lukking av ballongen flere ganger skyver rusk mot åreveggen og åpner arterien. Denne teknikken kan benyttes med en laser som fordamper plakk forårsaker blokkering.

Atherektomi

En atherektomi er svært lik angioplastikk. Kateteret som er satt inn i denne fremgangsmåten har ikke en ballong festet; den har en roterende barbermaskin i stedet. Denne barbermaskinen roterer å chip bort plakk som har levd opp til arterien.

Stent

Etter angioplastikk, er hjerte stenter noen ganger satt inn. Disse er små, rustfritt stål, nettlignende strukturer som holder arterien åpen etter at ballongen er fjernet. Ifølge American Heart Association, om lag 70 prosent av angioplastikk prosedyrer inkluderer stent. Arterien fôr vokser over metallstent, som dekker det innen et par uker.

Koronar bypass

Koronar bypass kirurgi innebærer omkjøring blodårene rundt en blokkering. Et blodkar blir fjernet fra pasientens ben eller brystet for denne prosedyren. En ende av dette fartøyet er festet til den store arterie av hjertet, aorta. Den andre enden er festet til kransarterien på et punkt under blokkeringen. Dette oppretter en ny rute for blodet å strømme.

Minimal Invasive Heart Surgery

Minimal invasiv hjertekirurgi blir brukt som et alternativ til standard koronar bypass-kirurgi. Porter, eller små snitt, er laget og kirurgiske instrumenter er gått gjennom disse portene for å utføre inngrepet, mens kirurgen ser aktiviteten på en skjerm. Blodkar fra brystet eller ben er festet til hjertet, som i bypass-kirurgi, for å forbedre blodtilførselen til hjertet.

Transmyocardial Laser Revaskularisering

Transmyocardial laser revaskularisering (TMR) er utført på folk som ikke er gode kandidater for angioplastikk eller bypass kirurgi, men har sterke brystsmerter. I denne fremgangsmåten, blir en laser anvendes for å bore en rekke hull i den hjerteveggen. Hvert hull er liten, omtrent 1 mm i størrelse. Den ytre delen helbreder nesten umiddelbart, men den indre kanalen som ble opprettet restene. Dette tillater blodet å nå hjertemuskelen og også stimulerer nye blodkar til å vokse. Resultatene av denne prosedyren er vanligvis ikke sett i to uker til seks måneder.