Digidexo.com

Sortis bivirkninger

Sortis er et stoff som brukes til å senke kolesterol i blodet. Som alle medisiner, bærer den med seg en risiko for potensielle bivirkninger. Mens noen bivirkninger er ikke skadelig, noen er alvorlige, og må tas opp på en gang.

Hva er Sortis?

Sortis, som tilhører en gruppe legemidler som kalles statiner, er et medikament som brukes til å senke blodlipider i høyrisikopersoner.

Senking av totale blodlipider presenterer med en redusert risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag og hjertesykdom i kroppen. Ved å senke mengden av fett og kolesterol funnet i blodet, bedre kardiovaskulær strømmen til hjernen og hjertet lettes.

Hvorfor er Sortis brukt?

Sortis brukes hos pasienter med høyt kolesterol og blod triglyseridnivåer. Sammen med en lavere fettfattig kosthold og mosjon, kan Sortis redusere risikoen for CVAs, eller hjerte-ulykker, hos ellers friske individer.

Ved inhibering av kroppens evne til å gjøre kolesterol, blir totale kolesterolnivåer reduseres. Dette stoffet er designet for langsiktig bruk av pasienter med høy risiko for hjerte- og helsemessige problemer.

Hva er de vanligste bivirkninger forbundet med Sortis bruke?

Den vanligste bivirkningen oppleves av nye Sortis brukere er forstoppelse. Dette minker vanligvis i alvorlighetsgrad over tid som pasientens kropp blir brukt til legemidlet.

Andre vanlige bivirkninger er ubehag i magen og overdreven hodepine.

Øvre luftveisinfeksjoner, både virus- og bakterie, har også blitt rapportert. Disse er som regel lett kontrollert og herdet hvis de skulle oppstå.

Hva skadelige bivirkninger risikoer er stilt med Sortis bruke?

Hvis du skulle oppleve muskelsmerter eller svakhet, symptomer som ligner på influensa, feber, uvanlige blåmerker, kvalme eller oppkast, bør du oppsøke lege.

Hvis du skulle ha problemer med å puste, hudutslett, har smerter i øvre høyre del av magen, erfaring gulfarging av hud eller øyne, har hevelser i ansikt, tunge, hender eller føtter eller har problemer med å svelge, gå til nærmeste legevakt eller ringe 911 umiddelbart. Dette er tegn på at nyrene eller leveren ikke kan være riktig metabolizing Sortis, som må tas opp umiddelbart.

Kontra

Hvis du for tiden tar andre statiner, hormonelle prevensjonsmidler, antacida blodfortynnende medisiner, antipyrine, digoxin, erytromycin, kolestipol eller cimetidin, legen din før du tar Sortis.

Disse stoffene kan ha alvorlige bivirkninger når det tas sammen med Sortis. Snakk med legen din for å bestemme risiko, fordeler og mulige alternativer til Sortis hvis du bruker disse legemidlene.

Pasienter med sykdommer i lever eller nyrer skal bare ta Sortis under direkte doktorgradsveiledning. I de fleste tilfeller vil pasienter med disse tilstandene ikke forskrives Sortis fordi risikoen oppveier eventuelle fordeler.