Digidexo.com

Dental Broprosedyrer

Dental Broprosedyrer


Når du mangler en eller flere tenner, kan det være skjemmende dersom hullene er i en fremtredende plass. Selv om de ikke er, kan manglende tenner gjør det vanskeligere å tygge, og de gjenværende tennene kan skifte ut av sin rette posisjoner. Heldigvis, dental broer tilby en effektiv måte å fylle ut hullene og erstatte manglende tenner. Det er tre hoved tannbro prosedyrer. Avhengig som anvendes, kan broen se svært naturlig. Alle typer bruer opprettholde avstanden skikkelig tann og tillater deg å spise mer komfortabelt.

Maryland Bridges

Maryland broer bruke plast tenner som er bundet til de omkringliggende tennene via metall ramme. Denne fremgangsmåten, også kjent som en harpiksbundet bro, er vanligvis den minst kostbare form for broen. Tennene på hver side av brua blir fremstilt før rammen er festet. Rammeverket er synlig, så dette er den minst folien broprosedyre. Imidlertid er det ikke så invasiv til omkringliggende tenner som andre prosedyrer. Ved første gangs besøk, vil tannlegen gjøre inntrykk slik at broen kan være forberedt. Pasienten går tilbake for å fullføre fremgangsmåten ved at broen limt på plass. Maryland broer er vanligvis bare brukt på tennene i den foran munnen som ikke er utsatt for sterk biting kraft. Hvis prosedyren lykkes, kan broen vare fra fem til 10 år.

Tradisjonelle Bridges

Tradisjonelle broer er den mest brukte tannbro prosedyre. De kan brukes når det er en tann i god stand på hver sin side av gapet. Prosedyren innebærer å utarbeide disse tennene til å bli avkortet. Inntrykk er tatt, og en midlertidig bro er satt på plass mens den permanente brua er opprettet. Når pasienten kommer tilbake, sementerer tannlegen den nye brua på plass. Det vil være en falsk tann i gapet mellom caps. Tradisjonelle broer er laget av porselen som er kondensert til metall. De er vanligvis kosmetisk tiltrekkende, selv om metallet kan være synlige på undersiden. Tradisjonelle broer kan vare opp til 15 år.

Cantilever Bridges

Utkragede broer må benyttes når det bare er en tann ved siden av den manglende tannen. Det kan også være prosedyren grepet av områder i munnen som ikke er under mye stress. Denne tilnærmingen ofte brukes for fortennene, fordi disse broene ikke har metallspenner, som gjør dem mer kosmetisk attraktivt. Den frittbærende bro er festet til et tak på tannen tilstøtende gap. Det kan vare i opptil 10 år før det må byttes ut.