Digidexo.com

Dental Implantater & periodontal sykdom

Dental Implantater & periodontal sykdom


Et tannimplantat er en kunstig rot som er plassert i kjevebenet der en tann mangler, slik at en krone eller bro kan bli knyttet til den. Det gir et alternativ til tannproteser når en person mister en eller flere tenner på grunn av skade eller periodontal sykdom.

Typer

Endosteal implantater er plassert kirurgisk inn i kjevebenet. Subperiosteal implantater er plassert på bein, med innlegg som stikker ut gjennom tannkjøttet for feste av den kunstige tann. Ifølge American Academy of Periodontology, er Subperiosteal implantater ofte brukt når benhøyde er minimal.

Kandidater

De fleste mennesker, med unntak av barn, er kandidater for tannimplantater, ifølge American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons. Selv personer med bentap, manglende tenner på grunn av periodontal sykdom, eller problemer med tannråte kan motta implantater.

Suksessraten

Ifølge Consumer Guide to Dentistry, er den femårige suksessraten 95 prosent for implantater i underkjeven og 90 prosent i overkjeven.

Failure

Svikt i et tannimplantat kan resultere fra svikt i osseointegreringsprosessen (binding av implantatet til benet), røyk eller dårlig munnhygiene, noe som kan resultere i periodontal sykdom rundt et implantat.

Betraktninger

En vellykket implantat avhenger av hjemmesykepleien med regelmessig tannpuss og tanntråd, samt rutinemessige besøk til tannlegen for å sjekke om implantatet og sørge for at tennene og tannkjøttet er sunt.