Digidexo.com

Gelatin & Hair Vekst

Gelatin & Hair Vekst


Lengden og tilstanden til håret bestemmes av mange faktorer. Disse faktorene omfatter genetikk, kosthold, mosjon og miljømessige elementer. Hvis genetikk ikke støtter vokser langt hår, behandle håret selv samt supplere vekst ved hjelp av kosttilskudd er alternativer.

Gelatin brukes ofte som en styrke og vekst hjelpemiddel i kosttilskudd og hårbehandlinger. Det er tatt fra kollagen, som er funnet i bein, skinn, brusk og dyr. Det er proteinbasert og mest tatt fra kuer.

Fakta

Gelatin har vært brukt i flere tiår for spiker og hår helse. Selve vitenskapen om hvorvidt gelatin har en positiv effekt på hårveksten er blandet. Gelatin gjør gir protein og aminosyrer, som er gunstig for hud, hår og negler. Det er imidlertid ikke avgjørende bevis for at gelatin vil øke hårvekst.

Dr. Bernard Cole fastslår at gelatinen er gunstig for håret og gir faktisk fremme hårvekst (se referanse 1). Per sine studier, samt å fremme hårvekst, gelatin styrker håret og reparasjoner skade.

Typer

Gelatin kan brukes til å supplere en diett på flere måter. Det kan inntas i mat skjemaet. Marshmallows og gelatin desserter begge inneholder gelatin. I tillegg kommer gelatin i pulverform, og er solgt til de fleste dagligvareforretninger. Gelatin piller og kosttilskudd er også tilgjengelig. Spiker og hårvekst kosttilskudd inneholder flere ingredienser. Ofte er gelatin og en av dem.

Bruk

Ved innhenting av gelatin fra en matkilde, det er ingen standard dosering. Det er best å prøve å innta en liten mengde daglig. For å supplere ved hjelp av gelatin i pulverform, oppløses 2,5 ts. av gelatin i et glass med vann eller saft hver dag.

Gelatin kosttilskudd er tilgjengelig på helsekostbutikker og ofte vanlig matbutikk. Dosering og mengde vil variere etter merke. Standardinstruksjoner innebære å ta ett femtinitti kapsler daglig. Les og følg instruksjonene som følger med supplement.

Betraktninger

Gelatin kan bidra til raskere hårvekst. Hvis det er tilfelle, må du huske på at alt håret på kroppen vil vokse raskere også.

Advarsel

Som gelatin er et dyr produkt, kan vegetarianere ønsker å unngå å ta den. En tang baserte substitusjon kalt "agar-agar" er en egnet erstatning for gelatin. Det er mulig å være allergisk mot gelatin. For mennesker som opplever en allergisk reaksjon eller mistenker at de har en, er det best å avslutte bruken og kontakte lege.