Digidexo.com

Hvordan redusere serotonin

Serotoninnivået i kroppen din kan variere og påvirkes av miljøfaktorer, kosthold og eventuelle medisiner du kan ta. Svært høye serotonin spiller en rolle i hvordan du føler deg mentalt og kan føre til problemer med søvnforstyrrelser, søvnløshet, irritabilitet og mental forvirring. Heldigvis er det noen metoder for å håndtere serotoninnivået og gjenopprette dem til normal for optimal helse.

Hvordan redusere serotonin

Prosessen

•  Få en medisinsk evaluering for å ha dine serotoninnivået vurderes og å få anbefalinger fra legen din om hvordan du kan redusere høyere nivåer av serotonin. Ha en oppfølging når beordret til å gjøre det for å kunne fortsette å overvåke dine serotoninnivået.

Begrens koffeininntaket og forbruker koffein-fri drikke og koffein-fri mat; når koffein forbruket senkes, serotonin naturlig lavere i kroppen.

Unngå matvarer, for eksempel bananer, datoer og papaya, som øker serotoninnivået i kroppen. Innlemme mer rug og hele hvete brød i kostholdet ditt. Senk kjøtt og karbohydratinntak.

Sett på deg sko eller fjellsko. Sykle, gå eller fottur én til to ganger i uken, og sørg for at du reiser opp kuperte områder slik at treningen er anstrengende.

Lytt til en mekling CD og meditere i minst 15 minutter daglig. Fokuser på å puste dypt for å redusere effektene av stress, som kan øke nivåene av serotonin.

Bruk litt tid hver dag utenfor hagearbeid, piknik, svømming eller gjør andre utendørsaktiviteter; eksponering for naturlig sollys bidrar til å holde serotonin på passende nivåer, og bidrar til å senke høye serotonin. Bruk solkrem når du er utendørs i lengre perioder.

Hint

  • Hvis du tar antidepressiva, mange foreskrevet medisiner stimulere serotonin produksjonen. Hvis du føler at dine serotoninnivået er for høyt, snakk med legen din om behandling av depresjon med alternative metoder som ikke stimulerer serotonin aktivitet og produksjon. Serotonin reopptakshemmere kan også stimulere serotonin produksjon; bruke forskjellige fremgangsmåter for behandling av panikk-relaterte lidelser og depresjoner å holde serotoninnivået lavt. Trisykliske antidepressiva stimulere også øke serotoninnivået.
  • Ekstremt lave nivåer av serotonin kan føre til ekstrem tretthet, utmattelse og depresjon. Lave nivåer av serotonin kan påvirke mental helse og appetitten og kan føre til spiseforstyrrelser, slik som bulimi, samt svimmelhet og kvalme. Hvis noen av disse symptomene oppstår, snakke med legen din umiddelbart.