Digidexo.com

Årsaker til Herpes i øyet

Om lag 60 prosent av befolkningen opplever en herpes infeksjon i en alder av 5. Dette manifesterer seg vanligvis som en kald sår, men for ca 500.000 amerikanere hvert år, forårsaker infeksjon i stedet herpes i øyet.

Fakta

Herpes er et virus som vanligvis forbindes med forkjølelsessår eller seksuelt overførbare infeksjoner. De to mest kjente underkategorier av herpes viruset er enkeltsidige ett og ensidig to. Herpes simplex man vanligvis infiserer munnen og forårsaker forkjølelsessår; simplex to vanligvis påvirker kjønnsorganene. Det er en viss overlapping mellom to av dem, inkludert det faktum at de også kan infisere øynene. Okulær herpes er ikke en seksuelt overførbar sykdom.

Simplex One

Herpes simplex ene er ganske utbredt i befolkningen. Det er gått fra person til person gjennom spytt eller nasal sekreter. Den opprinnelige bærer av det kan eller ikke kan ha en kald sår på tiden. Viruset reiser gjennom blodet og vanligvis er rettet mot nervesentrene i nesen eller munnen. Noen ganger er rettet mot det nerve sentre i øyet i stedet, forårsaker okulær herpes.

Simplex Two

Herpes simplex to er ikke på langt nær like vanlig som simplex en. Det sprer seg vanligvis fra person til person gjennom seksuell kontakt. I stedet for å reise mot hjernen, i stedet beveger seg gjennom legemet til undersiden av ryggraden og er rettet mot de nervesentrene i kjønnsorganene. Imidlertid, herpes simplex to kan også bevege seg til hjernen og infisere de nerver i øyet, forårsaker herpes i øyet.

Triggere

Etter at herpes virus infiserer nerve sentre i øyet, kan du ikke oppleve noen symptomer. Viruset kan forbli i en inaktiv tilstand for år, bor sovende i kroppen din før det er bedt om å bli aktive. Bare da vil du oppleve symptomer. Triggere kan inkludere ekstrem stress eller kontrahering en annen infeksjon. Disse hendelsene kan føre til herpes av øyet for å manifestere symptomer.

Betraktninger

Herpes i øyet kan manifestere seg i et par forskjellige måter. Årsaken til okulær herpes er alltid den samme, men måten det presenterer seg selv kan være svært forskjellige. Den mest vanlige manifestering av viruset er et forkjølelsessår på overflaten av hornhinnen i øyet. Du kan også oppleve slow-healing sår på hornhinnen overflate, en immun eller allergisk dis dypere i hornhinnen, og betennelse i iris.