Digidexo.com

Herpes Zoster Diagnose

Herpes zoster er mer kjent som helvetesild. Viruset er det samme viruset som forårsaker vannkopper. Hvem har hatt vannkopper er på 20 prosent risiko for å utvikle helvetesild, ifølge American Academy of Dermatology.

Smerte og kløe

Herpes zoster forårsaker smerte, brennende og ithcing av huden i bare ett område av kroppen. Området vil prikke og klø, men svært følsom for berøring.

Rødhet

Etter 1 til 3 dager av smerte og kløe, vil et rødt utslett, forekommer på området. Med utslett kan komme hodepine og feber.

Blemmer

Utslettet vil utvikle seg til smertefulle blemmer. De vil se klart da gul eller blodig. Vabler vil til slutt skorpe over og forsvinner etter 2 til 3 uker. Smerten av vabler er typisk tøffe nok for en lege å foreskrive smertestillende.

Diagnose

For å gjøre en innledende diagnose, må din hudlege eller lege se utslett. Han vil spørre om ikke smerter eller ømhet ble opplevd før utslettet oppsto.

Testing

Før bekreftelse av diagnosen, vil legen skrape cellene fra utslett eller ta væske fra blærene som skal testes i et laboratorium. Hudceller kan ofte sees under et mikroskop, og diagnostisert umiddelbart.