Digidexo.com

Virkninger av Food Technology

Bruken av næringsmiddelteknologi eller anvendelsen av mat vitenskap til hverdagsmat prosesser og produksjon bidrar til stadig bedre kvaliteten på mat og effektiviteten som den er behandlet og forberedt. "Kundene tenker sjelden på det store utvalget av matvarer og forskning og utvikling som har resultert i velsmakende, næringsrik, trygge og praktiske mat," the Institute of Food teknologer (IFT) rapporterer.

Processing

Processing mat innebærer å endre sine kjemiske egenskaper for å bevare det eller forbedre sin smak. «Kjemiske, biologiske og mekaniske prosesser brukes til å konvertere relativt klumpete, lett bedervelige, og vanligvis uspiselige mat materialer inn hylle-stabil, praktisk og velsmakende mat og drikke," i henhold til IFT. Gjennom forskning, gjør at næringsmiddelteknologi for forbedringer på de mekanismene som brukes til å behandle mat for å beholde næringsstoffene, bidra til en lengre holdbarhet, og for å gjøre maten smaker bedre.

Lagring

Næringsmiddelteknologi utforsker bedre måter å lagre mat for lengre varig kvalitet og brukervennlighet. Utviklingen av temperaturkontrollerte oppbevaringsrom har banet vei for effektiv lagring av lett bedervelige varer, som varer lenger og smaker bedre.

Forbereder

Matvarer kan nå fremstilles raskere. Mikrobølgeovnen ble utviklet for å tine og koke mat effektivt og samtidig beholde sine smaker. Næringsmiddelteknologi forskning har bidratt til statlige forskrifter om hvordan du kan tilberede mat på riktig måte for å hindre matforgiftning eller salmonella.