Digidexo.com

Bivirkninger av bekken Stråling

Bekken stråling er en vanlig behandling for kreft i prostata, tykktarm, livmor, livmorhals og eggstokker. Den radioaktive energien som brukes til å behandle disse tilstander også utgjør en risiko for bivirkninger hos pasientene.

Typer bivirkninger

Noen bivirkninger er felles for alle typer strålebehandling, slik hud rødhet og irritasjon på stedet av terapi, håravfall fra det behandlede området, og tretthet. Bivirkninger som er spesifikke for bekken stråling er diaré og hyppig vannlating.

Time Frame

Noen bivirkninger av bekken stråling, slik som hudirritasjon, utvikler bare timer etter behandling, mens andre tar flere dager til en uke skal vises. Trøtthet mot stråling vanligvis fortsetter i inntil ett år etter behandlingen avsluttes, og noen pasienter finner hårtap fra stråling til å være permanent.

Kjønnsspesifikke bivirkninger

Menn som får bekken stråling noen ganger utvikle impotens. For kvinner, vaginal kløe, svie og tørrhet er mulig.

Risiko

Bekken stråling utgjør en risiko for permanent infertilitet hos både menn og kvinner. Strålebehandling også litt øker risikoen for å utvikle kreft senere i livet, ifølge Mayo Clinic.

Oppløsning

Tilstrekkelig hvile og riktig ernæring er viktige faktorer i å begrense bivirkninger av bekken stråling, ifølge American Cancer Society. Hvis du utvikler diaré, drikke rikelig med væske for å hindre dehydrering.