Digidexo.com

Mat å stimulere hjernen

Det har blitt forsket på og bevist at måten hjernen fungerer, avhenger i stor grad på hva slags mat du putter inn i kroppen din. Det er visse typer matvarer som er effektiv på å stimulere hjernen og slik at du kan øke din læreevne.

Protein

Protein gir grunnlag for hjernen. Protein finnes i kjøtt, nøtter, fisk, melk og ost. Den gjennomsnittlige personen bør spise mellom 50 til 75 gram protein per dag.

Karbohydrater

Karbohydrater hjelpe hjernen øke mengden av tryptofan det absorberer. Trypotophan er også en aminosyre. Den tryptofan omdannes til serotonin i hjernen. Serotonin regulerer følelser som sinne, aggresjon, og lykke. Matvarer som brød, frukt og grønnsaker har karbohydrater i dem. En person bør ta i ca 250 gram karbohydrater per dag.

Fett

Hjernen består av 60 prosent fett. Membranene av hjernen bruke fett for å lette kommunikasjon på deler av kroppen. Hjernen trenger stoffer som Omega-3 fettsyrer. Disse syrer er funnet i fisk. En person skal konsumere ca 40 til 50 gram fett per dag.

Vitaminer

Hjernen trenger vitaminer for å fungere like mye som kroppen gjør. Vitamin C, som er funnet i sitrusfrukter, bidrar til å lette virkningen av behandlinger til hjernen. Studier har vist at de som har nevrologiske lidelser er mer mottakelig for behandlinger som inkluderer Vitamin C. Helsepersonell anbefaler å ta 75 til 90 gram vitamin C per dag.

Vann

Vann gir oksygen til hjernen som gjør at den kan fungere skikkelig. Vann er nødvendig av hjernen, fordi det bidrar til å overføre nerveimpulser i hele kroppen. Det anbefales å drikke 1,5 eller 2 liter vann per dag for å stimulere hjernen.