Digidexo.com

Siste stadier av bekken Cancer

Bekkenkreft er et vidt begrep som gjelder for en rekke ulike kreftformer forekommer i bekkenet. Mens individuelle tegn og symptomer varierer i henhold til hvilken type kreft du har blitt diagnostisert med, de sene stadier av sykdommen bringe vanlige symptomer og løsninger. Før du utforsker det, er det viktig å forstå litt mer om kreft bekken.

Hva er bekken kreft?

Den pelvis er et knokkelhulrom hvor ben og hofter slutte til den nedre region av kroppen. Bekkenkreft er en samlebetegnelse brukes på alle kreft oppstår i bekkenet. Dette inkluderer livmorhals, eggstokkene, blære, livmor, vagina, livmor og prostatakreft. Symptomer på kreft bekken er smerter i bekkenet, inkontinens, klumper, vaginal blødning, forstørrede lymfeknuter, magesmerter, vekttap, kvalme og oppkast. Sørg for å snakke med legen din om alle dine symptomer.

Hvordan er Stages Bestemmes?

Staging er betegnelsen som brukes for å beskrive alvorlighetsgraden av pasientens kreftsykdom. Det er bestemt ut fra størrelsen på svulsten, og hvis den har spredd seg til andre områder av kroppen. Basert på vitenskapelig kunnskap om den måten at kreft utvikler seg, bestemme stadium av kreft kan hjelpe leger bestemme en prognose og behandlingsplan. Det er et komplekst system for å bestemme stadium av en svulst (TNM-systemet avgjør størrelsen på svulsten, hvor mye det har spredd seg til lymfeknuter og om det er spredning), men grunnleggende er stadier fra null til fire.

Stadier

I stadium null, er kreft tidlig og er inneholdt i laget av celler der den startet. Dette er ofte referert til som "carcinoma in situ". Etappe en gjennom tre indikerer progresjon av sykdommen, størrelsen av tumoren, og mulig spredning på organer som er tilstøtende til det primære tumor og / eller til lymph noter. Trinn fire indikerer at sykdommen har spredt seg til andre områder av kroppen, og som regel ikke kan kontrolleres eller kureres ved behandling.

Advanced Cancer

I de siste stadier av kreft bekken, har legen din sannsynligvis fortalt deg at tilstanden din ikke reagerer på behandling eller at han har gått tom for behandlingstilbud. Det er viktig å huske at sykdommen påvirker alle forskjellig, og mange mennesker med sent stadium kreft (eller avansert kreft) lever lenger enn forventet. På dette punktet, vil du lære alt du kan om dine muligheter, fortsetter å motta kvalitet medisinsk behandling, nå ut til familie, venner og støttegrupper for ekstra støtte og få mest mulig ut av hver dag.

Hva nå?

Mange med avansert kreft fortsette å forfølge behandling. Vær sikker på at du er klar over målet for behandlingen og den tiltenkte påvirke sammen med eventuelle bivirkninger. Palliasjon inkluderer behandling eller forebygging av symptomer på cancer, så vel som eventuelle bivirkninger av behandling. Dette er et viktig fokus for behandlingen plan på alle stadier av kreft, men blir spesielt viktig i de senere stadier ("komfort tiltak"). De sene stadier av kreft bekken varierer i henhold til hvilken type kreft (prostata, eggstokk, blære) du har blitt diagnostisert med, men alle deler noen vanlige effekter som smerter, tretthet, kvalme og angst.

Hva kan man forvente i de siste stadiene

I de sene stadier av kreft bekken, vil du sannsynligvis begynne å bli svakere og oppleve mer tretthet. Kreft påvirker måten at kroppen er i stand til å konvertere mat til energi og hindrer kroppen i å jobbe som det normalt gjør. Appetitt reduksjon, vekttap og en aldrende utseende er alle felles for sent stadium bekkenkreft. I de siste dager, vil du sannsynligvis sove mye og føler meg veldig svak. Endringene som skjer i kroppen din vil trolig påvirke din mentale status også --- du kan bli forvirret, har drømme-liknende tanker, og enda noen hallusinasjoner. Trøtthet og søvnige følelsen vanligvis utvikler seg i koma. På dette punktet, er du ikke spise eller drikke. Når du slutter å drikke, vil du sannsynligvis bare fortsette i løpet av noen dager.

Betraktninger

Det er viktig å huske at alle opplever litt forskjellige symptomer og reaksjoner like alles kreft reagerer forskjellig på behandlingen. Dette er ikke ment som en blå-print for hva de sene stadier av kreft bekken vil sikkert bringe, men som en idé om hva du kan forvente. Det er viktig å omgi deg med god støtte og kvalitet medisinsk behandling.