Digidexo.com

Er en hodepine et symptom på høyt blodtrykk?

Er en hodepine et symptom på høyt blodtrykk?


Mens hodepine er en mulig symptom for høyt blodtrykk, er tilstanden ofte ingen symptomer, selv når den når farlig høye nivåer. Så det er lurt å bli informert om risikoen, har blodtrykket kontrolleres regelmessig og øve et hjerte-sunn livsstil.

Identifikasjon

Hypertensjon, ofte kalt høyt blodtrykk, er når blodet pumpes altfor hardt gjennom arterier og vener. Hvis venstre ubehandlet, kan høyt blodtrykk føre til hjerte-og karproblemer som vaskulære svakheter / arrdannelse og økt risiko for blodpropp.

Symptomer

Høyt blodtrykk kalles "the silent killer" fordi det kan ha noen merkbare symptomer, men noen mennesker opplever subtile tegn som hodepine eller svimmelhet.

Misforståelse

I år tidligere, ble det antatt at hodepinen var vanlig for folk med høyt blodtrykk, men nyere medisin erkjenner at hodepine og blodtrykk er ikke nødvendigvis knyttet. Hodepine er ikke en nøyaktig vurdering av blodtrykk helse.

Diagnose

Alle bør ha sin blodtrykket kontrolleres regelmessig under lege eksamener. Hvis du har høyt blodtrykk risikofaktorer som familiehistorie eller fedme, bør du ha blodtrykket kontrolleres oftere. Hvis du opplever vanlig hodepine, er blodtrykket bare én mulig årsak.

Forebygging / løsning

Tren regelmessig og spise sunt, inkludert lav-fett protein, rikelig med frukt og grønnsaker, hele korn og matvarer rike på omega-3 fettsyrer og samtidig begrense natrium inntaket. Det er også viktig å slutte å røyke, begrense alkoholforbruket og redusere stress.