Digidexo.com

Medisiner for opiatavvenning

Opiatavhengighet er en livstruende lidelse som oppstår når en person blir mentalt og fysisk avhengig av opiater, som morfin, oxycontin og heroin. For rusavhengige, er avslutte ikke bare mentalt belastende, men fysisk så vel på grunn av tilbaketrekning. Takket være visse medisiner tilgjengelig i dag, kan abstinenssymptomer være lettere å ta, å hjelpe den rusavhengige helbrede fra hennes avhengighet på en sikker og effektiv måte.

Uttak

Når du avslutter opiater, kan tilbaketrekking være en av de vanskeligste delene av prosessen. Uttak skjer når kroppen din reagerer på fravær av opiater som den har fått fysisk avhengig. Som kroppen din craves opiater, kan reaksjoner inkluderer økt blodtrykk, angst, søvnløshet, oppkast, diaré og generelle influensalignende symptomer. Abstinenssymptomer kan ofte være så ille at den rusavhengige er kjørt til gjenbruk, Medisiner kan hjelpe den rusavhengige i å få gjennom innledende abstinenssymptomer og hindre tilbakefall.

Klonidin

En av de mest brukte medisiner for å behandle abstinenssymptomer er klonidin, også kjent som catapres. Klonidin er en antihypertensive stoff som senker blodtrykk og hjertefrekvens, reduserer adrenalin nivåer som kan føre til angst og arbeider også med reseptorene i hjernen din til å håndtere smerte. I tillegg til opiat avgiftning, har det blitt brukt til å behandle Attention Deficit Disorder, Tourettes syndrom og visse søvnforstyrrelser. Avhengig av ditt nivå av avhengighet, kan klonidin gis enten muntlig eller gjennom en syv-dagers patch.

Buprenorfin

Buprenorfin, kjent som suboxone, er et annet stoff som brukes i behandling av opiatavvenning. Kjent som en delvis opiat agonist, virker buprenorfin å behandle avhengighet ved å blokkere hjernens opiatreseptorene, mens du holder dem stimulert mye som opiater gjør. Over tid kroppen din er ikke lenger fysisk avhengig av opiater, og du kan sakte taper din buprenorfin dosering til du ikke lenger ta det. Buprenorfin er et trygt alternativ til opiater som det bærer med seg mildere abstinenssymptomer, sammen med en mindre sjanse for overdose, en felles fare i withdrawling pasienter som opplever tilbakefall. Buprenorfin kan være foreskrevet for innleggelse eller poliklinisk behandling.

Metadon

Et annet stoff som kan anvendes til å behandle abstinenssymptomer er metadon. Metadon er en full opiat agonist som fungerer omtrent som buprenorfin å stimulere opiatreseptorene i hjernen din, samtidig som blokkerer opiater, påvirker dem. I motsetning til buprenorfin, har metadon et større potensial for avhengighet, overdose og mer alvorlige abstinenssymptomer. Det er ikke administreres i ambulant behandling og overvåkes daglig.

Tips og advarsler

Hvis du eller noen du kjenner søker behandling for en opiatavhengighet, alltid diskutere eventuelle helsemessige problemer med legen din. Mens alle tre av disse stoffene har vært vellykket i behandling av tilbaketrekning i forhold til opiatavhengighet, de hver bærer med seg egne fordeler og farer.
Det er viktig å huske at hver rusavhengig er forskjellig, så varigheten av tid og dosering vil variere avhengig av ditt nivå av avhengighet.
Ta alltid disse medikamentene nøyaktig slik legen din og lese all informasjon gitt til deg av legen din.