Digidexo.com

Hva er behandlingen for høy kalium?

Hva er behandlingen for høy kalium?


Overflødig kalium i blodet er en tilstand som kalles hyperkalemi. Det er forårsaket når nyrene ikke klarer å fjerne en oversupply av kalium fra kroppen, slik at det å bygge opp i blodet. Kalium rolle innebærer å regulere muskelvev og støtte fordøyelsessystemet og metabolisme. Noen kosttilskudd, urte og medisinske behandlinger kan hjelpe korrigere tilstanden.

Akutt behandling

Hvis kaliumnivået er for høyt, vil akuttbehandling være nødvendig. Høy kalium i blodet er en trussel mot hjertet. Fokus for akutt behandling er å beskytte kroppen fra ytterligere skade. Akutt behandling kan omfatte dialyse for å redusere kaliumnivået dersom nyrene ikke fungerer ordentlig. Vann piller (diuretika) bidra til å senke kalium. Intravenøs kalsium kan brukes hvis muskler og hjerte viser symptomer relatert til hyperkalemi. Hvis symptomene blir alvorlige, vil intravenøs glukose og insulin gis til korrigere tilstanden.

Long-Term Treatment

Medisinske langtidsbehandlinger kan benyttes for å korrigere den årsak som skapte de høye nivåer av kalium. Langtidsbehandling omfatter å behandle årsaken til problemet og lidelser forbundet med hyperkalemi. For eksempel, hvis nyrene ikke eliminere overskudd kalium, "loop-diuretika" kan administreres for å fjerne lager av væske og kalium i kroppen. Denne type behandling vil tillate kaliumnivået for å gå tilbake til det normale. Medikamenter for behandling av høye kalium vil returnere kalium til cellene å bevege den ut av blodet. Medikamenter støtter også fjerning av overskytende kalium fra nyrene.

Drug Treatment

Insulin, natrium-bikarbonat og beta-agonister er medikamenter som bidrar til å bevege kalium fra blodstrømmen til cellene. Diuretika og bindende harpiks er medikamentelle behandlinger som effektivt lavere kaliumnivå. Og bindende harpiks støtter forholdet mellom kalium og natrium for å opprettholde en balansert utveksling av næringsstoffer for organer og systemer for å fungere på riktig måte.

Ernæring

Lavere kaliumnivå vil innebære å spise og drikke riktig mat og væske. Begynn med å bruke friske koke oljer slik som olivenolje. Å holde en lav-kalium diett krever 5 mg til 150 mg av kalium hver dag. En høy-kalium diett er 250 mg til 500 mg. Noen høy kalium matvarer for å unngå er: bananer, linser, nøtter, fersken, poteter, tomater, vannmelon og laks. Avstå fra å spise raffinert mat som hvitt brød, sukker og pasta. Reduser mengden av rødt kjøtt, fast food og lunsj kjøtt du spiser. I stedet få protein gjennom å spise magert kjøtt, fisk og bønner. Eliminere trans-fettsyrer fra kosten, samt alkohol og tobakk. Spør legen din om koffein drikker som ofte brukes til å heve kaliumnivå. Du bør erstatte koffein med vann fordi dehydrering kan lage en høy kalium tilstanden verre.

Hvis du ikke har tatt en allergitest, så gjør det. Matallergener kan øke kalium og føre til andre helseproblemer. De matallergener som forårsaker mest problemer inkluderer meieriprodukter, hvete (gluten), mais, soya, konserveringsmidler og tilsetningsstoffer.