Digidexo.com

Hvordan beskriver symptomer til lege

Hvordan beskriver symptomer til lege


Noen ganger føler du deg overveldet når du besøker legen. Du vet ikke hva jeg skal si eller du er for syk til å tenke klart. Følg disse tipsene for å beskrive symptomene dine til en lege og få mest mulig ut av ditt legebesøk. Husk legen er der for å hjelpe deg.

Hvordan beskriver symptomer til lege

•  Lag en liste over symptomer før du går. Skriv ned stikkord slik at du kan gi legen en nøyaktig beskrivelse av problemet.

Vær beskrivende og presise. Beskriv hva som gjør vondt og hvor det gjør vondt. Fortell legen når smertene begynte. List opp symptomene trinnvis hvis de skjedde i en bestemt rekkefølge.

•  Fortell legen din medisinske historie. Noe som skjedde i fortiden kan være relatert til din nåværende problem. Nevn ting som sykdommer eller operasjoner. Ikke sikker på om det er relevant? Fortell legen uansett.

Les om symptomene dine hvis du tror du vet hva som er galt. Du kan finne en bedre måte å beskrive dine symptomer hvis du leser om din tilstand.

Beskriv hendelser som fører til sykdom eller skade. Inkluder en tidslinje og alle hendelser uansett hvor liten. Hver opplysning kan gi en nøkkel til problemet ditt.

Ta en ektefelle eller en venn hvis du er glemsk. Noen ganger kan en annen person kan hjelpe deg å huske detaljer som du har glemt. En annen person kan også legge merke til symptomer du ikke visste.

Ta en overs hvis engelsk ikke er ditt første språk. Hvis du er i et fremmed land, finne noen som snakker ditt språk og be dem om å følge deg.

Hint

  • Fortell legen alt om dine symptomer selv om de er pinlig.
  • Ta med eventuelle medisiner du tar.
  • Ikke la ut små detaljer. Du vet aldri hvor viktig hver detalj er å din tilstand.
  • Ikke prøv å diagnostisere deg selv. Alltid snakke med en lege.