Digidexo.com

Hvordan vet jeg når noen er avhengig av reseptbelagte smertestillende piller

Mange forbinder rusmisbruk eller avhengighet med ulovlige stoffer som heroin eller kokain. Men det er et økende antall avhengighet til reseptbelagte medisiner, som utstilt av Michael Jackson tragedien. Reseptbelagte smerte pille avhengighet kan også være vanskeligere å oppdage siden mange ofrene begynne med legitime grunner til å ta dem. Men det er tegn på at pasienten kan være misbruker hans eller hennes resept.

Hvordan vet jeg når noen er avhengig av reseptbelagte smertestillende piller

Hvordan vet jeg når noen er avhengig av reseptbelagte smertestillende piller

•  Sjekk toleransenivåer den mistenkte stoffmisbruker. En avslørende tegn er at det kan ta mer og mer medisiner for å hindre smerte, selv om skaden er blitt bedre. Likevel tar mer enn foreskrevet doser kan føre til leverskader, ettersom leveren må behandle og bryter ned medisinen på en høyere rente enn den er forberedt på.

•  Lytt til den mistenkte stoffmisbruker begrunnelse for å ta reseptbelagte smertestillende piller. Hvis narkomane planlegger å ta mer enn sine foreskrevne mengde eller etter at skaden har grodd, vil de prøve å resonnere seg ut av mulig avhengighet ved å si ting som "Jeg skal bare ta dem om natten" eller "Jeg skal bare ta piller når barna sover. " De kan også lage unnskyldninger for å ta meds, som for eksempel smerter i urelaterte områder eller å hevde at de har problemer med å sove.

Monitor deres holdning. Det er normalt å ha litt irritabilitet etter kommer av visse reseptbelagte smertestillende piller. Men hvis irritabilitet er høy og forekommer mellom doser, personen kan være craving medisiner. De kan også ta flere piller enn foreskrevet som en måte å roe nervene. Pillene hovedsak blitt en nødvendighet for å utføre sosiale funksjoner versus en legitim nødvendighet for å lindre smerte.

Se for kriminell aktivitet eller uvanlige handlinger rundt de smertestillende piller. Narkomane vil tilbringe overdreven mengder tid bare prøver å få flere piller. Noen narkomane vil "lege shop", som kommer til flere forskjellige leger for å få resepter. De vil ta resepter til forskjellige apotek, slik at de ikke er begrenset i sin avhengighet forsyning. Andre rusavhengige kan ty til kriminell aktivitet som å stjele penger, stjele smertestillende piller fra slektninger, eller anskaffe pillene i andre ulovlige måter.

Hint

  • Hvis du mistenker at en kjær er avhengige av smertestillende, gjør ditt beste for å ikke være et redskap, for eksempel rasjonering piller eller hjelpe dem med å få ulovlige resepter. Selv harme og negative følelser mot deg kan eksistere hvis du ikke hjelper dem fortsette avhengighet, kan være en muliggjører forverre situasjonen og i noen tilfeller føre til døden.