Digidexo.com

Hvordan å gjenkjenne tegn på en spontanabort tidlig i svangerskapet

Hvordan å gjenkjenne tegn på en spontanabort tidlig i svangerskapet


Abort er en graviditet som spontant avbryter eller avslutter i løpet av de første 20 ukene av svangerskapet. The American College of Fødselsleger og Gynekologer rapporterer at spontanabort forekommer i 15 til 20 prosent av graviditeter, med mest forekommende i løpet av de første 13 ukene. Vaginal blødning er det vanligste symptomet for spontanabort, men det er andre tegn som kan indikere et tap av graviditet. Legen din kan veilede deg gjennom denne vanskelige prosessen.

Hvordan å gjenkjenne tegn på en spontanabort tidlig i svangerskapet

Se etter tegn til blødning eller spotting (fargen kan være rød, rosa eller lys eller mørk brun) i løpet av de første 20 ukene av svangerskapet. Blødning indikerer en truet abort, en advarsel tegn på at svangerskapet kan ha en økt risiko for oppsigelse. De fleste kvinner som har vaginal spotting eller blødning tidlig i svangerskapet har sunne babyer, men noen vil ha en spontanabort. Legen din kan ta blodprøver eller en ultralyd. Lukk undersøkelse av en lege kunne avsløre en utvidet eller tynnet ut livmorhalsen, en annen indikator for spontanabort.

Føl milde til alvorlige magekramper og smerter i korsryggen i tillegg til vaginal blødning. Disse symptomene kan indikere en ufullstendig spontanabort eller abort uunngåelig, noe som er tap av fosteret, men de uterine innholdet beholdes inne i morens legeme. Risikoen for å få en spontanabort er uunngåelig når det er et brudd på membraner eller for tidlig utvidelse av livmorhalsen før fosteret er fullt utviklet.

Opplev tung vaginal blødning samt kramper og eventuelt en sprut av væske fra skjeden din og bestått av fostervev. Disse symptomene kan indikere en fullført abort med å bryte av fostervann sac som omgir fosteret. Andre symptomer er blodpropper samt tap av anbud, hevelse bryster og kvalme forårsaket av morgenkvalme. I de fleste tilfeller vil blødning løse raskt, så vil noen smerter eller kramper. En fullført abort kan bekreftes ved en ultralyd. Dilatasjon og utskrapning (D & C) kirurgi kan være nødvendig for å forsiktig fjerne vev fra slimhinnen i livmoren.